Румен Първанов: Удариха сина на Бойчо Величков, от Хебър провокираха боя с отвратително държание

Председателят на фенклуба на Локомотив (София) Румен Първанов взе отношение по скандала, който се разигра на стадиона на "железничарите" в събота. Според запалянкото шефовете на Хебър (Пазарджик) са провокирали боя, след който последваха арести в "Надежда". Първанов свидетелства за удар в корема на сина на легендата на "червено-черните" Бойчо Величков. Ето какво сподели известният локомотивец в "Студио Дерби":
 

"Видях със собствените си очи какво стана. Нагледахме се на театрални постановки от ръководството на Хебър. Ние никога не сме толерирали насилието по стадионите, борим се срещу това нещо. Винаги има две страни – извършител и поръчител. Беше заложена бомба със закъснител. Беше направена провокация от ръководството на Хебър, което беше представено от делегация от 13 души. Те ще дойдат много голям клуб.

Те казват, че са малтретирани от Бойчо Величков – пълна измишльотина и лъжа. Първо, има голямо напрежение сред нашите фенове. Върху нашия клуб се извършва съдийски произвол. Срещу Септември (София) в последната минута ни отмениха гол, кристален като сълза. Защо се отмени – евентуално само съдиите могат да знаят, може би трябваше да връщат парите. В Бургас преди втория гол има удар с лакът в лицето на наш футболист, но нямаше реакция на съдията. Онзи ден при 3:1 за нас отсякоха като захарна тръстика нашия централен нападател Диков, който се освободи от вратаря, но съдията беше на три метра и нямаше никаква реакция. Това беше 100% дузпа и резултатът ставаше 4:1, съдийството беше позорно.

Хебър си бяха дошли със съдиите, но това не ни оправдава. Те започнаха да се радват, никой не е казал, че нямат право да се радват. Нормално – вкарваш гол, радваш се. Те започнаха обаче да се заяждат, да псуват, да обиждат феновете, които седят 4-5 реда под ложата: "Да видим сега как ще влизате, боклуци", имаше и думи за майката. Започна и от ответната страна да има такива приказки.

Точно тогава се намеси синът на Бойчо Величков – Кристиан, който ги помоли да престанат. Последва псуване на майка от тяхна страна и един човек му нанесе жесток удар в корема. В този момент Бойчо Величков скочи да си защити сина, всеки на тази земя ще защити детето си, нормално е. В ложите на стадиона не е имало побой на хората от Пазарджик. Единственият ударен беше синът на Бойчо Величков. Ако е имало нещо, то е станало после надолу по стълбите или отвън на паркинга. Там обаче не съм пряк очевидец и не мога да коментирам.

Видях арогантно държание, предизвикателно поведение, псуване и заяждане. Защо обаче не е наказан и провокаторът? Те си поръчаха безредиците и накрая, за съжаление, получиха  това, което поръчаха. Истина е, че братът на Папазов е казал, че ще отиде да вземе пистолета от колата и да ни избие. Тази реплика отприщи гнева. Ако беше стигнал до колата, може би сега щяхме да броим трупове. Не знам със силата на какъв този човек ще вади пистолет и ще стреля по хората.

Да не е хубаво да те бият, но не е хубаво и да си поръчваш боя. Бойчо Величков е задържан по обвиненията на братя Папазови. Когато той е играл за Локомотив (София) и националния отбор на България, те са ритали топката някъде по Пазарджик. Той е легенда, имаше реплика от ложата: "Бият Бойчо Величков". Това отприщи напрежението, този човек е икона за нас, хората скочиха да защитят него и сина му. Боят е бил на паркинга, там е била репликата за пистолета.
Локомотив заслужава и трябва да бъде наказан, но трябва да накажат и подбудителите. Не може едно престъпление да има само една страна. Не може да нападаш и после да ревеш като малко дете. Имаше двама-трима души от Хебър, които направиха целия скандал, а след това изчезнаха от кадрите.

Чух, че са били бити с боксове и метални пръти. Това е смешното в случая. На входовете ни претърсват, няма как фен да влезе с бокс или метален прът на стадиона. Взимат ни запалките от джобовете, свалят капачките на шишетата с вода. Това е инсинуация, клевета! Как ще влезе човек с метален прът на стадиона?!

Абсолютни глупости са това, няма поръчана специална група, която да ги чака долу, за да ги бие. Има камери там, където трябва да има. Те започнаха боя, като удариха сина на Бойчо Величков в ложата, а след това го изкараха него виновен – че той е организирал всичко. Не е вярно, беше спонтанна реакция на феновете. Не може да дойде човек, който се представя за ръководител, който казва, че дава парите си своя клуб, да псува така брутално, да обижда, да налита на бой. Не знам какво е очаквал да се случи. Ако аз се държа така, аз също ще ям бой.

Нека накажат и Хебър! Президентът на Хебър искал изваждане на Локомотив от групата. Той не може да казва как да бъде наказан Локомотив. Със същата сила ние можем да искаме изваждане на Хебър, защото предизвикаха боя. В българския футбол си има наредба на БФС, има член, точка и т.н. Говорим за ниска култура и възпитание.

Тяхното държание беше отвратително, те са инициаторите на всичко, те са виновниците. Всичко тръгна от тяхната провокация, част от нашите фенове се подадоха на тази провокация, за съжаление. Беше отвратителна, жестока провокация. Искам да видя колко ще бъде наказан отборът на Хебър за предизвиканите безредици.

Не може един ръководител да се държи по този начин. Имаше удар по сина на Бойчо Величков. Разбирам президента на Хебър – има удари по лицето му, това е факт, неприятно е. И аз да съм набит, и аз ще рева. Но когато си поръчваш боя, както си поръчваш кебапчета в някое заведение, не трябва да ревеш толкова. Можеше да има и бити фенове на Локомотив, можеше да има и застреляни, ако беше стигнал до колата, за да си вземе пистолета".
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти