Яго Аспас върна усмивките на Селта

Яго Аспас върна усмивките на Селта
Отборът на Селта успя да запише едва трета победа от началото на сезона след успех с 3:1 при гостуването си на Виляреал в мач от 14-ия кръг на Ла Лига. Пионе Систо даде аванс на галиския тим в 54-ата минута, а Саму Чуквуезе изравни пет по-късно. В 80-ата и 90-ата минути вездесъщият герой на Селта Яго Аспас донесе успеха. Въпреки победа “небесносините” остават в зоната на изпадащите.

Първото полувреме на “Естадио де ла Серамика” приключи само с един точен удар. В 14-ата минута Серхио Алварес се намеси при изпълнение на Пионе Систо. Първата част беше доста изравнена, като и двата тима създадоха опасности, но атаките завършваха с неточни изстрели.
В 54-ата минута гостите от “Балаидос” развиха скоростно нападение. Денис Суарес подаде към Пионе Систо, който реализира с фронтален удар. Пет минути по-късно “жълтите” изравниха. Шави Кинтийя направи хубав пробив отляво и достави топката за Самуел Чуквуезе, който отбеляза от осем метра за 1:1. В 80-ата тимът от Виго стигна до втори гол. Лукас Оласа центрира от пряк свободен удар и Яго Аспас засече с крак на втора греда, за да реализира за 1:2. В 88-ата Хави Онтиверос тресна напречната греда след великолепен шут от 20 метра. В 90-ата Аспас се възползва от разредената защита на съперника, тръгна зад центъра, надбяга Сантиаго Касорла, финтира вратаря и вкара за крайното 1:3.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти