Григор Димитров: Ще бъда капитан на България (видео + галерия)

Григор Димитров ще играе отново за България и това ще се случи на новия турнир АТР Cup през януари в Австралия.

 

Това стана ясно от пресконференцията на тенис звездата в София, завършила преди минути. Гришо се срещна с родните медии, след като приключи изявите си за тази година с полуфинал на "Мастърс"-а в Париж.

25 Равносметката на Григор Димитров за сезона

 

"С нетърпение чакам да играя ATP Cup. Ще бъда играещ капитан, което ме прави много радостен и с нетърпение очаквам да започна тази подготовка. Радвам се за младите момчета, които ще дойдат с мен и за това, че ще бъдем едни от първите участници. ATP Cup е прекрасно събитие, защото дава шанс на всеки да се сблъска с топ играчите.", заяви Григор.

За “Купа Дейвис” обаче най-добрият ни тенисист ще решава на по-късен етап.

“Купа Дейвис” вече си губи стойността. Не съм играл на “Купа „Дейвис”, така че към момента предстоящата Олимпиада не влиза в плановете ми. Не виждам и на кого мога да помогна на “Купа Дейвис”, няма да подобря играта на никого, така че тя не ми е целта. Винаги оставям “Купа Дейвис” за по-късно решение”, добави Григор.

През настоящата година Димитров трябваше да се справя с първата по-сериозна контузия в кариерата си, което доведе до срив в класирането му и достигане до №78 в ранглистата. Въпреки това обаче той успя да намери играта си в края на сезона и постепенно завърна позициите си в топ 20.

25 Равносметката на Григор Димитров за сезона

Новината за завръщането на Гришо със сигурност ще зарадва всички в България, които обичат тениса и Григор Димитров.

25 Равносметката на Григор Димитров за сезона

"Браво на него! Доказа, че не е забравил, че е българин! Стискаме му палци", е един от първите коментари,  които веднага се появи в социалните мрежи.

25 Равносметката на Григор Димитров за сезона
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти