Тухел: Умората е причина за минималната победа

Тухел: Умората е причина за минималната победа

Старши треньорът на Пари Сен Жермен Томас Тухел призна, че победата над ФК Брюж в Шампионската лига (1:0) е дошла трудно. Също така той добави, че играчите му са допускали грешки, които не са приемливи за отбор на това ниво.

''В Шампионската лига винаги се налага да се помъчиш. Брюж не беше губил в 25 мача подред и инкасираха две порадни поражения, от нас. Когато играеш срещу такъв отбор, няма как да мине всичко без мъки.

'През първите 15 минути от мача им давахме прекалено лесно топката. След това започнахме да контролираме по-добре техните контраатаки. Но след това отново започнахме с грешките”, коментира той.

“След дузпата започнах да си мисля, че играем опасна игра, че сме поставили победата на карта и можем да я изпуснем, защото отборът на Брюж нямаше какво да губи. И тогава стана трудно, но с всички е така. Видяхте Челси и Ливърпул във вторник, нали?

Но не трябва да забравяме, че доста хора се връщат от контузии и на други им се наложи в това време да изиграят доста мачове. Имаше умора, която си пролича в отношението към няколко лесни топки. Но не съм притеснен за манталитета на играчите”, призна Тухел.

Парижани вече преодоляха групата си, тъй като имат 4 поредни победи и си гарантираха класиране напред. Но следващите цели в Шампионската лига са да запазят 1-ото място пред Реал (Мадрид), на когото гостуват в края на месеца. А сега им предстои и тежка визита на Брест в Бретан- отбор, който има една от най-солидните защити в Лига 1.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти