Новият бразилски феномен на Реал Мадрид се показа в ШЛ (видео)

Новият бразилски феномен на Реал Мадрид се показа в ШЛ (видео)

С три гола на Родриго Гоес Реал Мадрид разгроми Галатасарай с 6:0 на “Бернабеу” в среща на Шампионската лига и вече може спокойно да изиграе оставащите си два мача в среща от група “А”. Тимът има 5 точки преднина пред третия Брюж и едва ли ще допусне сензационна издънка да не стигне до осминафиналите. Там вече е Пари Сен Жермен, който събра 12 точки след 1:0 над белгийския съперник в другия мач от групата.

Изключително представяне с екипа на Реал направи младият бразилец Родриго Гоес, който беше закупен от Сантос за 45 млн. евро. 18-годишният талант наниза хеттрик. Първите му две попадения бяха факт още до 7-ата минута, а в добавеното време реализира още веднъж. Освен това той асистира веднъж и на Карим Бензема, който се отчете с два гола. Разписа се и Серхио Рамос от дузпа, като на полувремето резултатът беше 4:0.
Със своите 18 години, 9 месеца и 28 дни Родриго е вторият най-млад голмайстор на Реал в турнира след Раул Гонзалес. Освен това бразилският тийнейджър вкара най-бързия дубъл в историята на ШЛ - за 6 минути и 14 секунди. Той вече има 6 гола в 8 срещи за клуба във всички турнири.
Лука Модрич беше оставен сред резервите, а от първата минута започна младият Федерико Валверде. Марсело се завърна на левия фланг на защитата, но усети нови болки и не изкара двубоя.

Турският тим беше с две промени в състава в сравнение с този отпреди две седмици, който загуби с 0:1 от Реал в Истанбул. Новите бяха Софиан Фегули и Марио Лемина.


Всичко започна отлично за "белите", които излязоха напред още в 4-ата минута. Тогава Марсело центрира отляво и топката стигна до Родриго, който залъга един футболист и с левия крак насочи топката в долния десен ъгъл на Муслера.

Само три минути по-късно последва ново подаване на Марсело и младият му сънародник пак беше на точното място, за да направи 2:0 с глава.
В тези секунди Стивън Н'Зонзи настъпа Тони Кроос на границата на наказателното поле и се стигна до преразглеждане на ситуацията от ВАР. След като лично изгледа положението, главният рефер Феликс Цвайер отсъди дузпа. Серхио Рамос я реализира по типичния за себе си начин с шут "Паненка", с което резултатът набъбна на 3:0, а минутата беше 14-а.
Съкрушителният първи четвърт час на практика отказа турците. Те загубиха интерес да се борят, а и домакините веднага намалиха темпото.

Малко преди почивката Марсело напусна принудително, след като усети болки.

В заключителните секунди на първата част Родриго се отличи и с асистенция - към Бензема, който с лекота вкара за 4:0. Имаше време и за шанс пред Еден Азар, но той пропусна.

На почивката треньорът на Галатасарай направи две промени в състава си. Промяна в играта обаче нямаше. Реал се забавляваше, но не стигаше до кой знае какви шансове.

В 67-ата минута голмайсторът от първия мач между двата отбора Тони Кроос шутира от въздуха и Муслера спаси, а при добавката Бензема не съумя да вкара. Последва нов шанс през Бензема, но стражът пак спаси.

Играчите на Галатасарай стигнаха до първата си чиста възможност чак в 78-ата минута, но Тибо Куртоа показа, че е на мястото си.

Бензема все пак стигна до второто си попадение, като това стана в 81-вата минута, когато се разписа след подаване на Даниел Карвахал.
В добавеното време Бензема оформи блестящия си мач и с голов пас към Родриго за крайното 6:0.

60 Реал Мадрид - Галатасарай
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти