Кикбокс легендата Петер Артс преди SENSHI: Конкуренцията е на много високо ниво

Кикбокс легендата Петер Артс преди SENSHI: Конкуренцията е на много високо ниво

Заявки за тежки битки и много оспорвани двубои дадоха бойците, които ще се изправят на арената на четвъртата бойна галавечер SENSHI във Варна утре. На официална пресконференция пред медиите те обещаха да дадат всичко от себе си, за да си тръгнат с купа от супертурнира на 26 октомври. В събота в зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта във Варна едни от най-добрите кикбоксьори и каратисти ще се изправят едни срещу други в общо 12 двубоя. Мачовете ще се играят по три правилника – на К-1, карате фул контакт и по правилата на SENSHI, които позволяват удари в главата, с лакти, както и хвърляния на ринга.

Зад микрофона по време на пресконференцията в хотел „Азалия“ в морския курорт Св. Св. Константин и Елена застана кикбокс легендата Петер Артс, който е трикратен световен шампион от сериите К-1, а днес празнува и рождения си ден.

“Изключително радостен съм от факта, че отново съм в България. Това е четвъртата ми визита във вашата страна. Утре ще видите много оспорвани двубои, сигурен съм в това. Конкуренцията е на високо ниво“, заяви той. В една от срещите на SENSHI утре в сблъсък ще влязат един от най-добрите състезатели на Артс – Томас Дуве, и варненският ас Едуард Алексанян.

“От предишния ми двубой на SENSHI досега промених някои неща в играта си. Ще търся победата по всякакъв начин, ако е с нокаут – още по-добре“, каза и възпитаникът на Артс.
Капитанът на националния ни отбор по кикбокс и двукратен световен шампион по кикбокс при професионалистите Атанас Божилов, който в събота ще се изправи срещу майстор на спорта от Беларус, беше категоричен, че е изградил нужната тактика, за да победи съперника си. Българинът даде заявка, че ще търси нокаут.

“Досега всичките ми победи на ринга на SENSHI са чрез съдийско решение. Не мога да кажа какво ще стане утре. Изградил съм нужната тактика. Надявам се да го приключа по-бързо, но съм готов да изкарам и три рунда“, заяви Божилов.

Пред медиите се изправи и световната ни и европейска шампионка по кикбокс и муай тай за 2019 година Теодора Кирилова, на която се пада тежката задача да направи дебюта си на SENSHI срещу непобеждаваната досега рускиня Бегаим Какчекеева. „Няма да подценя опонентката ми, въпреки че е по-млада. Очаквам тя да е и по-нахъсаната на ринга. Аз, обаче, имам здрава подготовка“, каза и шампионката ни.

Рекордьорът по участия на SENSHI Николай Йоргов и многократен медалист по киокушин заяви, че е напълно готов за срещата си с японеца Джо Миахара. “Не смея да давам предсказания дали ще има нокаут.  Добавил съм нови неща към репертоара си и тактиката за мача е напълно изградена“,  заяви Йоргов.

От своя страна опонентът му Миахара, който е обявен беше обявен за пети в класацията на най-добрите киокушин бойци в света, каза, че ще даде всичко от себе си, за да победи.

Бойното шоу SENSHI, което ще изправи на ринга кикбоксьори срещу каратисти, започва утре – на 26 октомври, точно в 19 часа в зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта. VIP маси и билети за бойното шоу може да се закупят от мрежата на Eventim.bg, от касите на Easy Pay, по електронен път от Easy GO. Билетите са на цени от 10 лв. и 20 лв. и се продават и на касите на Двореца на културата и спорта във Варна.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти