Димитър Бербатов има решение на вечния спор Роналдо или Меси е по-добър

Димитър Бербатов има решение на вечния спор Роналдо или Меси е по-добър

Димитър Бербатов е уморен от продължаващия вече години наред спор за това кой е най-големият футболист на нашето време и има решение как той да приключи. Според българския нападател, който наскоро обяви края на кариерата си, Лионел Меси и Кристиано Роналдо заслужават всяка година да обират всички награди.

Бербатов е бивш съотборник на Роналдо в Манчестър Юнайтес, но изпитва дълбоко уважение и към Меси.

"Как можете да отделите Роналдо от Меси? Мисля, че всяка година всички награди трябва да отиват за тях и те да си ги поделят поравно. Няма как да кажете, че единият е по-добър от другия”, заяви Бербатов в интервю за Goal.com.

“Роналдо иска всички награди, просто защото е свръхамбициозен и иска да чупи рекорд след рекорд. Меси може би не го показва с поведението си, но съм сигурен, че когато вкъщи се настройва за мач, си казва: “Ще унищожа всички!”. Когато си добър, го осъзнаваш и няма от какво да се срамуваш", каза още Бербо.

Преди по-малко от месец българската звезда обяви оттеглянето си от футбола. Бившият нападател на “червените дяволи” се пошегува, че Роналдо знае как да остане млад завинаги.

"Изпитвам шиб*н респект към спортното дълголетие на Роналдо. Той е на 34! Играе за Ювентус и продължава да е голямата звезда, също както беше в Англия, после в Испания, а сега и в Италия. Справя се великолепно във всеки един шампионат.

Вижте само каква е физиката му, как се приготвя за всеки един сезон, за всеки един мач. Той има всичко необходимо, за да остане завинаги млад. Той е млад по душа", заяви Бербатов.

Освен на Роналдо, Митко се възхищава и на Златан Ибрахимович. 38-годишният швед продължава да впечатлява с изявите си за Лос Анджелис Галакси и гледа към титлата в МЛС през този сезон.

"Вижте един Ибрахимович. Да, американският шампионат не е като Италия, Англия или друго от големите първенства, но той продължава да е на високо ниво. И аз като него съм на 38 години, но сутрин се будя с болки по цялото тяло. Гледам Ибра и си мисля: "Какъв, по дяволите, човек е той? Може би той има нещо, което аз нямам и затова още играе футбол."

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти