Ривър потопи Марадона преди сблъсъка с Бока

Ривър потопи Марадона преди сблъсъка с Бока

Шампионът на Южна Америка Ривър Плейт загря с победа преди първия полуфинал за Копа Либертадорес срещу Бока Хуниорс през седмицата. "Милионерите" надвиха с 2:0 тима на Диего Марадона Химнасия Ла Плата в мач от 8-ия кръг на местната Суперлига. Дон Диего все още няма спечелена точка след идването си начело на "вълците", като беше мотивиран да спре "червено-белите". Дъщерите му пристигнаха на трибуните, за да го подкрепят, но късметът не беше на страната на неговия състав.

Домакините от Химнасия пропуснаха две възможности, а в 21-ата минута по-добрият състав поведе с гол на Хорхе Караскал. Играчите на Марадона се опитаха да стигнат до точката, но Начо Скосо удвои в 74-ата минута и донесе победата на Ривър. В последните минути грандът от Буенос Айрес можеше да вкара и трети гол.

Марадона записа трето поредно поражение, второ поредно като домакин и след мача поиска прошка от феновете, които го боготворят. Тимът му обаче остана на последно място с едва една точка. "Милионерите" имат 14, като заемат седмо място, и вече мислят за мача с Бока на "Монументал" след няколко дни.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти