Анулираната обиколка на Куартараро - редовна, Маркес остана втори на "Силвърстоун"

Анулираната обиколка на Куартараро - редовна, Маркес остана втори на "Силвърстоун"

Сателитният пилот на Yamaha Фабио Куартараро завършва втората свободна тренировка от състезателния уикенд на MotoGP във Великобритания на първо място. Неговата най-добра обиколка, която е рекордна за "Силвърстоун" - 1:59.225 мин, бе анулирана заради излизане извън очертанията на пистата, но по-късно бе призната за редовна и така новият рекорд на преасфалтираното трасе официално е признат на името на французина.

Защитаващият титлата си от 2018 година в MotoGP Марк Маркес остава втори с време 1:59.476 мин, а на три десети зад него на трета позиция завърши Mаверик Винялес с Yamaha.

Тренировката започна с падане за Маркес. Това бе неговият първи инцидент от падането му в квалификацията на "Льо Ман" в средата на месец май. С помощ на маршалите Маркес се качи обратно на мотора си и го закара в бокса.

На технически проблем пък на завой номер 16 се натъкна пилотът на Aprilia Алейш Еспергаро, който бе принуден да се върне в питлейна пеша.

Маркес заемаше първа позиция в подредбата за голяма част от тренировката. Пет минути преди края сателитният пилот на Yamaha Фабио Куартараро постави нови софт гуми на машината си и записа рекордно бърза обиколка от 1:59.225 мин, което го изстреля на първа позиция.

Зад Винялес на четвърто място се нареди съотборникът му Валентино Роси, чиято най-добра обиколка също бе анулирана, а по-късно призната за редовна. Пети свободната тренировка завърши Кал Кръчлоу със сателитна Honda, следван от Андреа Довициозо с Ducati и Франко Морбидели с втора сателитна Yamaha. Мигел Оливейра успя да вкара КТМ машина в топ 10 на осмо място, а топ 10 допълниха Джак Милър и Данило Петручи с два мотора на Ducati.

Хорхе Лоренсо, който се завърна на пистата след възстановяване от контузия, завърши на 21-во място, на 3.5 сек зад съотборника си в Honda Маркес.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти