Марто Камбуров призна - голямата му болка е Евро 2004

Марто Камбуров призна - голямата му болка е Евро 2004

Мартин Камбуров се върна към Европейското първенство през 2004 година. Както е известно, това е последният голям футболен шампионат на България, а тогавашният голмайстор на "А" група не попадна в селекцията на Пламен Марков за финалите в Португалия.

"Аз не знам друг подобен случай в историята на футбола като моя - през 2004 година станах шампион на България с Локомотив (Пловдив) и голмайстор на "А" група с 25 гола от 30 изиграни мача. И въпреки това не получих повиквателна за европейското в Португалия. Ако се поразровите в статистиката, едва ли ще намерите нещо подобно - голмайсторът на първенството да е извън състава на националния отбор за такъв голям форум. Да, тогава в тима имаше силни нападатели - Бербатов водеше атаката, но… Както и да е", сподели с тъга Камбуров пред "Блиц".

122 Левски - Берое 1:3

Припомняме, че на Евро 2004 България загуби и трите си мача (срещу Швеция, Дания и Италия) и реализира един гол, дело на Мартин Петров от дузпа.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти