Барселона привлече десен бек от дубъла си

Барселона привлече десен бек от дубъла си

Десният бек Муса Ваг вече е играч на първия състав на Барселона, обявиха от клуба. Така след трансферите на Френки де Йонг, Нето и Антоан Гризман 20-годишният сенегалец е четвъртият нов футболист в редиците на Ернесто Валверде за това лято.

След като преди година беше привлечен от белгийския Ойпен, през изминалия сезон Ваг игра за дубъла на Барселона. Въпреки това, той изигра три мача и за първия състав на клуба - срещу Уеска, Селта и Ейбар. Младият играч ще носи фланелката с номер 16 и така се превръща в 11-ият футболист на отбора с него от 1995 г. насам, когато Ла Лига въведе поименни номера. С №16 са играли Чави Ернандес (2000/01) и Серхио Бускетс (2009-14), а за последно го е обличал Жерард Деулофеу (2017/18).

Ваг завърши на второ място с националния отбор на Сенегал в наскоро приключилата Купа на африканските нации. Той ще бъде заместник на Нелсон Семедо на десния бек и така Сержи Роберто ще бъде върнат в средата на терена, каквото е намерението на Валверде за новата кампания.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти