Гледай на живо

Женско първенство по футбол: Пълдин (Пловдив) - Локомотив (Стара Загора) 0:4

Алафилип увеличи аванса си на върха на Тур дьо Франс с етапна победа

Алафилип увеличи аванса си на върха на Тур дьо Франс с етапна победа
Лидерът в генералното класиране на Тур дьо Франс Жулиен Алафилип увеличи преднината си на върха, след като постигна изненадваща, но категорична победа в 13-ия етап, който представляваше 27,2 километра индивидуален часовник по улиците на По. Французинът, който не се слави с часовникарските си умения, финишира за точно 35 минути, което бе с 14 секунди по-добро от времето на втория Герейнт Томас (Великобритания).
Така разликата в общото подреждане между двамата се увиличи до 1:26 минути. Трети в днешния етап остана белгиецът Томас де Хенд на 36 секунди зад Алафилип, а четвърти на същата разлика е Ригоберто Уран. Челната шестица допълниха австралиецът Ричи Порт и холандецът Стивън Кройсвайк, които останаха на 45 секунди зад победителя. С представянето си Кройсвайк успя да излезе на трето място в генералното класиране на 2:12 минути зад Алафилип, но това се дължеше повече на слабото представяне на колумбиеца Еган Барнал, който остана с 22-ро време.
Неприятен инцидент беляза днешния етап и той бе свързан с победителя от 10-ия етап Вут ван Аерт. Белгиецът се закачи лошо на една от ограждащите трасето мантинели и падна много тежко, като се наложи да бъде изнесен на носилка. В събота предстои 14-ият етап от Обиколката на Франция, в който колоездачите ще трябва да преминат 117,5 километра от Тарбе до Турмале. Култовата височина, смятана за една от най-тежките в Пиренеите, е една от трите, които ще бъдат преминати в събота.
Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти