Спартак (М) купи съотборник на Попето

Спартак (М) купи съотборник на Попето

Халфът Резиуан Мирзов е най-новото попълнение на Спартак (Москва). 26-годишният футболист беше привлечен от Ростов. Според медиите трансферната сума е около 4 млн. евро. Договорът на Мирзов с руския гранд е за срок от 3 години.

Бившият играч на Торпедо (Москва) премина в Ростов през 2017 година, а през следващия сезон бе пратен под наем в Тосно, с който спечели Купата на Русия. Сезон 2018/19 Мирзов прекара в Арсенал (Тула), къдто беше съотборник с Михаил Александров и Георги Костадинов. В 29 мача офанзивният халф вкара 8 гола и имаше сериозен принос за историческото класиране на Арсенал за Лига Европа.

"Радвам се, че съм в Спартак. Винаги съм се стремял да постигна нещо голямо. Ето, че вече съм в най-обичания отбор в Русия. Ще дам всичко от себе си, за да помогна на тим да изпълни целите си през сезона", сподели Мирзов.

"Наясно съм, че отговорността е огромна. Мисля, че Олег Кононов, който ми беше треньор и в Арсенал (Тула), е изиграл важна роля за привличането ми. Двамата се разбираме отлично. Искам да радвам феновете на Спартак, като бележа гол или подавам голов пас във всеки мач", добави полузащитникът. 

"В лицето на Мирзов взехме скоростен атакуващ футболист, който притежава отлична техника и отработен удар. Той направи много силен сезон в Арсенал и чука на вратата на националния отбор. Олег Кононов познава чудесно качествата му. Резиуан ще усили левия фланг на атаката ни", коментира спортният директор на Спартак Томас Цорн.

"Червено-белите" стартираха сезона в Премиер лигата с драматична победа в последната минута срещу новака Сочи (1:0), а утре гостуват на бившия отбор на Мирзов - Ростов, където играе Ивелин Попов.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти