ЦСКА-София заплете битката за титлата след безпроблемна победа над Черно море във Варна (видео)

ЦСКА-София надигра с 3:1 Черно море във Варна в мач от 32-ия кръг на Първа лига и се доближи на три точки от лидера Лудогорец преди срещата между двата претендента за титлата, която ще е в следващия кръг на стадион "Българска армия".

Червените откриха резултата след брилянтен шут на Тиаго в 33-ата минута, а Едвин Джеси удвои в 52-ата минута. В 66-ата минута Васил Панайотов намали. Четвърт час преди края на срещата Али Соу вкара трети гол за червените.

100 Черно море - ЦСКА-София

Любопитно впечатление направи, че и при четирите попадения защитаващият се отбор нямаше числено предимство като бройка състезатели.

В стартовата 11-ка на гостите пък попаднаха Божидар Чорбаджийски, Жеферсон и Едвин Джеси. Тримата бяха със статут на резерви при предишния наставник Любослав Пенев, но сегашният треньор Добри Митов и неговите консултанти Люпко Петрович и Димитър Пенев ги реабилитираха.

Срещата започна с минута мълчание в памет на легендата на Ботев Пд и българския футбол Динко Дерменджиев.

Първата опасност в мача бе пред вратата на моряците. Едвин Джеси получи извеждащ пас по лявото крило, центрира успоредно по земя към Тиаго, който стреля от 4-5 метра, но след шпагат на Димов и спасяване на Дюлгеров топката излезе в корнер.

Постепенно домакините изравниха играта и на свой ред осъществиха две добри атаки през центъра до 20-ата минута, но те завършиха с много неточни удари на Минчев и Панайотов от границата на наказателното поле.

100 Черно море - ЦСКА-София

В 25-ата минута Пламен Димов допусна груба грешка, подавайки на Енрике, нападателят на червените обаче не успя да намери Али Соу, който оставаше сам срещу вратаря. Секунди по-късно, в 26-ата минута, Василев се пребори с Чорбаджийски за висока топка и изведе с глава Георги Илиев, който за момент остана сам срещу вратаря, но се забави с удара и Малинов го блокира със самоотвержен шпагат.

100 Черно море - ЦСКА-София

ЦСКА-София отговори с опасна контраатака в 30-ата минута. Енрике преодоля без проблем на скорост Станчев и намери в наказателното поле Али Соу, таранът на червените шутира от десетин метра, но Дюлгеров изби.

Три минути по-късно гостите откриха резултата. Али Соу намери Тиаго пред наказателното поле на варненци, халфът овладя и след великолепен фалцов удар с десния крак не остави шанс на Дюлгеров - 1:0 за ЦСКА-София.


Второто полувреме започна с много добра възможност за Черно море. Васил Панайотов получи извеждащ пас, нахлу на скорост в наказателното поле и стреля леко под ъгъл от десетина метра, но в аут.



Така се стигна до 52-ата минута, в която ЦСКА-София организира контраатака след изпълнение на корнер от домакините. В тази ситуация четирима футболисти в червено се озоваха срещу двама в зелено от центъра на терена. Играчите на гостите си размениха няколко паса, топката стигна до Тиаго, който пусна към непокрития Джеси и крилото вкара без забавяне след шут от около точката за изпълнение на дузпа.



В 59-ата минута Черниаускас изведе Тиаго сам срещу вратаря, португалецът стреля силно под ъгъл, но в аут. Седем минути по-късно моряците се върнаха в мача. Резервата Стойчо Атанасов сбърка, след като позволи на Минчев да му отнеме топката отляво на тъчлинията, талантът на варненци навлезе на скорост в наказателното поле и намери непокрития Панайотов, който след шут по земя от десетина метра намали на 1:2.



Радостта на домакините бе кратка, тъй като ЦСКА-София вкара трети гол в 75-ата минута след поредна контраатака, при която трима червени се озоваха срещу трима от домакините. В тази ситуация Али Соу надбяга без проблем Станчев и останал очи в очи с Дюлгеров вкара с техничен шут покрай вратаря на моряците за крайното 3:1.



До края на срещата варненци опитаха да наложат някакво надмощие, но единственото по-опасно положение бе шут на резервата Дани Кики в добавеното време, който Черниаускас изби в корнер.



ЧЕРНО МОРЕ - ЦСКА-СОФИЯ 1:3

0:1

Тиаго 33

0:2

Едвин Джеси 52

1:2

Васил Панайотов 66

1:3

Али Соу 75

ЧЕРНО МОРЕ:

25. Дюлгеров, 5. Станчев, 70. Димов, 4. Генев, 41. Кононго, 38. Ндонгала, 71. Панайотов, 21. Илиев, 16. Витанов, 90. Минчев, 10. Василев

ЦСКА-СОФИЯ:

30. Черниаускас, 19. Турицов, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 3. Жеферсон, 26. Антов, 15. Малинов, 17. Енрике, 20. Тиаго, 8. Джеси, 22. Соу

МИНУТА ПО МИНУТА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти