"Целувкагейт" провали мач Джошуа - Пулев на 1 юни

"Целувкагейт" провали мач Джошуа - Пулев на 1 юни

“Целувкагейт” е осуетила възможността за мач между Кубрат Пулев и световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа на 1 юни. Това обяви специализираният сайт Boxing News 24, който се позова на думи на мениджъра на Кобрата - Боб Аръм. Както е известно, Калифорнийската атлетическа комисия “замрази” лиценза на българина, след като Пулев си позволи да целуне американската репортерка Джени Суши след победата над Богдан Дину. В резултат на това тя го обвини в сексуално посегателство и нае известната адвокатка и защитничка на правата на жените Глория Олред да я представлява на изслушването на двете страни на 14 май.

Първоначално Антъни Джошуа трябваше да се бие на 1 юни с Джарел Милър. Мачът им в “Медисън Скуеър Гардън” обаче пропадна, след като американскит боксьор бе уличен в употреба на допинг. Така британецът бе принуден да си потърси друг съперник за тази дата. При това срещу същия хонорар за съперника му - 10 млн. долара. И тъй като Кубрат Пулев е задължителен претендент за титлата във версия ITF, той бил първи избор на световния шампион.

От лагера се свързали с промоутъра на българина Боб Аръм, но той им обяснил, че няма как да има мач на тази дата именно заради временно отнетия лиценз на Кобрата. Според изданието, имало и друга причина Аръм да пази Пулев от мач с Джошуа. Той искал да направи мач между българина и Тайсън Фюри, като ще се чака официалния край на сагата с журналистката. И двамата имат договор с Top Rank, агенцията на Аръм, а според него две битки в рамките на няколко месеца с двама от тримата най-велики в тежка категория в момента може да изтощят Кобрата.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти