Тервел Пулев: Имах нужда да преодолея себе си (видео+галерия)

Тервел Пулев се завърна в България след поредната си победа като професионалист. По-малкият от братя Пулеви се справи с Мич Уилямс в мач от галавечерта в Коста Меса, щата Калифорния, продължавайки да няма загуба - 13 успеха в 13 мача, като 11 от тях са с нокаут. Тервел се прибра в родината ден по-късно от брат си, а на столичното летище говори пред медиите. Боксьорът кацна в София с гипсирана лява ръка, след като получи фрактура по време на срещата в Щатите.

13 Тервел Пулев се прибира от Америка

“Тринадесети пореден успех, за който много се радвам. Беше труден противник и имах нужда от цял мач. Чисто за себе си, да се изградя, да мина през психологически моменти и да преодолея себе си. А не да падна във втория рунд и да се откажа. Набирам опит”, анализира отминалата среща той.

“Чувствам се идеално, имаше много настроение след мача, забавлявахме се дори, смяхме се. Независимо, че имахме контузии. Аз с ръката, а Кубрат с над десет шева. Всичко беше наред. Ръката се наложи да я гипсират, казаха, че е счупена, смятам скоро време да я махна, за да не атрофира. Казаха 3-4 седмици, но възнамерявам да бъде по-рано махането, за да не отслабва”, коментира контузената си ръка Тервел.

13 Тервел Пулев се прибира от Америка

“Да, и други хора ме попитаха този въпрос. Но сумата не е $1000. Може би от гледна точка на данъците са обявили това домакините”, бе краткият му отговор, свързан с обявения в медийното пространство хонорар.  

13 Тервел Пулев се прибира от Америка

“В Щатите комисията е много стриктна. Когато се боксирах в Чикаго, пак беше изключително стриктно, всеки един детайл. В Калифорния беше още по-неприятно. Накараха ни да дадем допинг проба дори преди самия мач. Не сме свикнали чак на такова нещо тук”, добави Пулев по адрес на правилата в Щатите.

“Почувствах се добре, чувствам, че още имам какво да дам. Този противник беше доста неудобен. Стилът и стратегията му са такива, че той руши. Гледа да контраатакува, да пресича, да пречи, докато аз се опитвах да изграждам. Донякъде успях, но донякъде и той не ми позволи. Това мога да кажа”, върна се към самата битка Тервел.

13 Тервел Пулев се прибира от Америка

“Няма нужда да му казваме, че е много, за да може да продължи спокойно. Всичко е въпрос на нагласа, ако той се нагласи, че не е от него кръвта…”, каза той по адрес на окуражителните думи към разкървавения Кубрат Пулев, когато бе в неговия ъгъл на ринга.

“Рано е да кажа за следващ мач. Трябва най-малко да възстановя ръката, да подновя тренировки и постепенно. Не е задължително да вървим ръка за ръка, всеки има неговата си кариера, но не е проблем да осъществяваме мачове на една и съща гала", завърши Тервел.

ГАЛЕРИЯ

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти