Ред Бул намигнаха на Алонсо след първия си подиум с Хонда

Ред Бул намигнаха на Алонсо след първия си подиум с Хонда

Ред Бул намигнаха на бившия пилот на Макларън Фернандо Алонсо със закачлив пост в Twitter след първия си подиум с двигател на Хонда в Австралия.

Преди 12 месеца Алонсо, който е един от най-големите критици на Хонда, изкрещя думите "Сега можем да се борим", когато финишира пети в Австралия в дебютното си състезание с двигател Рено – след пет години неуспешно партньорство между Макларън и Хонда. По-късно през сезона Макларън обаче се провалиха и не успяха да поддържат нивото от началото на сезона, като така Алонсо не успя да докаже думите си. 

След 14-годишно партньорство с френските инженери пък Ред Бул смениха доставчика си на двигател и успяха да запишат подиум с Хонда в дебютното си състезание заедно. За японците това е първи подиум във Формула 1 откакто се върнаха в шампионата през 2014 година. Последният път, когато болид на Хонда финишира в топ 3, бе през 2008 г. във Великобритания, когато Рубенс Барикело напредна от 16-ата до третата позиция.

"Да спечелим подиум още в първото състезание с нов двигател е мечтан старт. Представянето ни беше фантастично. Хонда ни предоставиха чудесен – надежден и мощен продукт", заяви шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер след края на Гран При на Австралия.

В същото време Макларън – вече за втора година с Рено – записаха едно отпадане по техническа причина и едно 16-о място.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти