Гледай на живо

Септември (София) (U16) - ЦСКА-София (U16) /Почивка/

Лион си отмъсти на Бенфика (галерия)

Лион взе задължителна победа срещу Бенфика, с която запази шансовете си да продължи напред в Шампионската лига и в същото време взе реванш от португалците за поражението с 1:2 в Лисабон. "Хлапетата" се наложиха с 3:1 у дома и вече имат 7 точки - с две по-малко от водача в група "G" РБ Лайпциг, но с три повече от третия Зенит. Бенфика е на дъното с 3 точки.

Йоахим Андерсен вкара първия гол още в 4-ата минута, а в 33-ата Мемфис Депай вкара втори гол. След почивката резервата Харис Сеферович върна интригата, но Бертран Траоре затвърди успеха на френския тим. 

Наставникът на Лион Руди Гарсия заложи на подчертано офанзивен състав, в който като чисти нападатели действаха Мемфис Депай и Муса Дембеле, а по двата фланга пробиваха Джеф-Рене Аделаид и Усем Ауар. Тиаго Мендеш и Люка Тусар си партнираха в средата на терена.

Гостите също излязоха подредени в 4-4-2. Атаката водеха Чикиньо и Винисиус, а Жедсон Фернандеш, Флорентино Луиш, Габриел и Франко Черви оформиха карето в халфовата линия.

8 Лион - Бенфика

Лион имаше нужда само от 4 минути, за да открие резултата. Гола вкара датският защитник Йоахим Андерсен, който беше привлечен през лятото от Сампдория, но до момента играе доста колебливо. Бранителят скочи най-високо след центриране от корнер на капитана Лео Дюбоа и прати топката в мрежата.

Проблемите за Бенфика продължиха с контузнията на Франсиско Ферейра, който беше заменен от Жардел. Португалците бяха по-активни в средата на полувремето, но все не успяваха да изведат човек на удобна позиция.  

8 Лион - Бенфика

В 33-ата минута многоходова комбинация на Лион завърши с гол на Депай. Холандецът се възползва от ниско центриране на Ауар и доближи домакините до трите точки. Попадението беше под номер 50 за Депай във всички турнири с екипа на Лион.

На почивката Руди Гарсия смени Депай с Максуел Корне, може би за да му даде почивка преди дербито с Марсилия. В игра за Бенфика пък се появи Харис Сеферович на мястото на Жедсон Фернандеш. Сеферович се включи добре и в 57-ата минута отправи опасен удар, спасен от Антони Лопеш.

Четвърт час преди края Сеферович върна едно попадение. Голът беше проверен за засада с помощта на ВАР.

Лион се стресна пред угрозата да изпусне победата, но това не стана. В 89-ата минута хубав удар на резервата Траоре осигури трите точки на домакините, които в следващия кръг излизат срещу Зенит и при победа ще са сигурни осминафиналисти.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
ФОТОГАЛЕРИЯ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти