Локо (Пд) отново набра скорост и постави Левски под напрежение (снимки+видео)

Отборът Локомотив (Пловдив) постигна много важна победа с 2:0 при домакинството си на Ботев (Враца) в мач от 16-ия кръг на efbet Лига на "Лаута". Головете за успеха на "смърфовете" реализираха Диниш Алмейда (33) и ветеранът Георги Илиев (90) Отборът на Бруно Акрапович се възползва от шанса си да измести Левски от втората позиция преди останалите мачове от кръга и да се доближат на три точки от шампиона Лудогорец. Гостите от Враца пък задълбочиха кризата, в която се намират, след като в предишния си мач не победиха аутсайдера Витоша (Бистрица) у дома. Днес врачани бяха водени от Стойчо Драмов, който пое отбора след оставката на Сашо Ангелов.

106 Локомотив (Пловдив) - Ботев (Враца)

Атаката на Локомотив водеха доста неубедителният днес Анте Аралица и героят от финала за Купата на България през май Ален Ожболт. Играта в средата на терена връзваше Димитър Илиев, който имаше подкрепата на Петър Витанов и Милош Петрович. Един Бахтич и Момчил Цветанов действаха по двата фланга. На пейката останаха Бирсент Карагарен, Георги Илиев и Парвизджон Умарбаев. Аут заради натрупани картони бе Йосип Томашевич.

Доста повече бяха проблемите при врачани. Даниел Генов и Христо Златински продължават да лекуват контузии, а извън групата заради травма бе оставен и Давид Рибейро. Драмов обаче разчиташе на изтърпелите наказания Доминик Янков, Венцислав Керчев и Иво Михайлов. Ботев започна в предни позиции с Валери Домовчийски, а Валери Божинов остана на пейката, като се появи в игра през второто полувреме.

Локо (Пд) не се разписа само в един мач през сезона - при поражението с 0:1 от Левски в София. Георги Илиев пък е в отлична форма и отбеляза гол в 5 от последните 6 срещи.

106 Локомотив (Пловдив) - Ботев (Враца)

Ботев търсеше реванш за двете поредни тежки поражения срещу този съперник - 1:4 през есента във Враца и 0:4 на "Лаута" в края на миналия сезон.

106 Локомотив (Пловдив) - Ботев (Враца)

Общо в елита двата отбора са изиграли 52 мача, като балансът е 21 победи за Локо, 10 равенства и 21 успеха за Ботев.

106 Локомотив (Пловдив) - Ботев (Враца)
Мачът започна с едноминутно мълчание в памет на починалия преди дни верен фен на Локомотив Калуст Ширинян. На стадион "Локомотив" пристигна и селекционерът на България Георги Дерменджиев. Първата добра възможност пред една от двете врати дойде в 14-ата минута. Анте Аралица избяга зад гърба на защитата на гостите, но се забави малко повече при удара си и стражът Красимир Костов спаси.
Топката отново попадна в Аралица, който стреля от движение, но този път нацели тялото на защитник. В 21-ата минута Деян Иванов спря опасна атака на "смърфовете", събаряйки на земята Анте Аралица. Главният съдия не се поколеба да покаже жълт картон на бранителя. В 28-ата минута и Георги Вълчев видя жълтия цвят, като отново потърпевш беше Аралица. В 32-ата минута Димитър Илиев се възползва от грешно подаване в средата на терена от Георги Вълчев.
Новоизлюпеният национал подаде към Анте Аралица, който вместо да стреля от удобна позиция, предпочете да подава, заради което си навлече гнева на наставника Бруно Акрапович и феновете на "Лаута". В 33-ата минута обаче Локомотив поведе в резултата с хубав гол на защитника Диниш Алмейда. Бранителят се озова в наказателното подаване на Ботев (Враца) при подаване на Един Бахтич, поведе си топката на пред и опита да центрира, но вместо това топката прехвърли стража Костов и се заби в горния му десен ъгъл.
Минута по-късно отново Бахтич центрира по земя, а Ален Ожболт се размина с топката. В 35-ата минута Момчил Цветанов пробив по левия фланг и центрира много остро, но Аралица не бе подготвен и не успя да насочи топката към вратата. До края на първото полувреме Локомотив запази преднината си и да се оттегли с един гол преднина на почивката.
В 57-ата минута добро центриране на Един Бахтич бе засечено с глава от Димитър Илиев, но ударът на капитана на Локомотив прелетя над напречната греда. В 61-ата минута Дейвид Малембана изпълни фаул от около 30 метра. Бранителят шутира мощно, а топката премина на сантиметри от долния десен ъгъл на вратата. В 69-ата минута центриране на Андреа Васев от десния фланг можеше да доведе до гол във вратата на Мартин Луков.
Валери Домовчийски засече с пета подаването, а топката като по късмет не се оплете в мрежата. Преди това врачани имаха претенции за дузпа, след като Ангел Лясков падна в наказателното поле при съприкосновение с Малембана. Главният съдия Георги Николов обаче даде сигнал играта да продължи с изпълнение на аут.
В 72-ата минута Аралица отново си навлече гнева на феновете, след като пропусна да удвои преднината на Локомотив. Нападателят бе изведен по блестящ начин от Димитър Илиев, но стреля над вратата. В последната минута на редновот време Локомотив имаше две възможности за гол, като и в двата случая замесен бе Димитър Илиев.
Първо капитанът засече центриране на Бирсент Карагарен от десния фланг, но Костов спаси. След това националът се откъсна зад защитата на Ботев, влезе в наказателното поле и подаде назад към свободния Георги Илиев, който не сбърка и оформи крайното 2:0.
efbet Лига - 16 кръг:
ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - БОТЕВ (ВРАЦА) 2:0
1:0 Алмейда (33)
2:0 Г. Илиев (90)

Стартови състави:

ЛОКОМОТИВ: Мартин Луков, Диниш Алмейда, Стивън Езе, Дейвид Малембана, Един Бахтич, Петър Витанов, Милош Петрович, Димитър Илиев, Момчил Цветанов, Ален Ожболт, Анте Аралица

БОТЕВ: Красимир Костов, Ангел Лясков, Андреас Васев, Валери Домовчийски, Венцислав Керчев, Георги Вълчев, Деян Иванов, Доминик Янков, Ивайло Михайлов, Илия Миланов, Петър Атанасов

 

СЪДИЯ:

Георги Николов

СТАДИОН:

"Локомотив", Пловдив

НАЧАЛО:

17:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти