Леверкузен се “самоуби” с два червени картона (видео)

Леверкузен се “самоуби” с два червени картона (видео)
Байер (Леверкузен) се изложи в дербито с Кьолн, след като двама от играчите на отбора си изкараха червени картони и съперникът логично стигна до победа като домакин с 2:0. Това изпрати “аспирините” на седма позиция преди останалите двубои от 14-ия кръг в Бундеслигата.



Тимът на Петер Бос беше в много силна серия, по време на която беше спечелил срещу Байерн (Мюнхен), Волфсбург и Шалке 04, но днес не приличаше на себе си. Гостите не създадоха почти никакви положения, а след това сами се биха.

В 62-ата минута централният защитник Александър Драгович получи втори жълт картон и беше изгонен. Кьолн поведе в 73-ата след попадение на Джон Кордоба, който се измъкна от опита за изкуствена засада.

Четири минути след гола на домакините Леон Бейли, с чиито две попадения Леверкузен беше спечелил на “Алианц Арена”, удари без топка Кингсли Ехизибуе и получи директен червен картон.

В 84-ата минута “козлите” подпечатаха победата след гол на Себастиан Борнаув с глава - 2:0.

За Кьолн това е първи триумф от седем кръга насам, като тимът вече е на 4 точки от спасителното 15-о място.
Двубоят ще се запомни с още две неща: Първо, националът Кай Хавертц стана най-младият футболист в историята на Бундеслигата със 100 срещи на сметката си. Халфът на Байер постигна това днес на 20 г., 6 м. и 3 дни, подобрявайки досегашното върхово постижение на Тимо Вернер (20 г., 6 м., 19 дни).

В същото време като титуляр за Кьолн излезе 17-годишният Ян Тийлеман. Така тийнейджърът стана първият футболист в първенството, роден през 2002 г.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички