Спартак с трудна победа над Черноморец

Спартак с трудна победа над Черноморец

Спартак (Плевен) записа втора победа от началото на сезон 2019/20 в Националната Баскетболна Лига, след като се наложи при домакинството си на Черноморец (Бургас) с 96:91 (20:16; 24:22; 26:24; 26:29).

Мартин Маринов и Николай Маринов бяха най-резултатни за плевенчани и отбелязаха по 19 точки, а Константин Коев добави 17 точки.

Джамал Кинг вкара 29 точки за „Акулите“, а Миленко Велкович приключи с 21 точки и 18 борби.

Срещата започна с постоянна размяна на успешни атаки и към двата коша, но в самия край на първата четвърт домакините от Плевен бяха по-концентрирани и успяха да поведат с четири точки – 20:16. През втория период ситуацията на терена не се промени особено, като единствено по-големият опит в селекцията на Александър Дяковски помогна на Спартак да се оттегли на почивката с малко по-голяма преднина – 44:38.

Плевенчани поддържаха аванса си през почти цялото второ полувреме, но в заключителните секунди на двубоя гостите от Бургас се вдигнаха на щурм и тройка на Русинов стопи разликата до само точка – 89:90 при 54 секунди до края.

Последва прекъсване за Александър Дяковски, след което възпитаниците му бяха по-концентрирани и заслужено се поздравиха с крайния успех – 96:91.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – ЧЕРНОМОРЕЦ

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти