Гледай на живо

"Синя звездна класация", ОСК "Левски" награждава най-добрите си спортисти

Нов собственик се готви да върне старата слава на Милан

Нов собственик се готви да върне старата слава на Милан

Една ключова за Милан седмица откъм трансфери може да достигне съвсем различни мащаби на пазара предвид ширещите се слухове, че клубът може да бъде продаден съвсем скоро. Името, което постоянно ехти в Милано, е това на групата компании LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), оглавявана от най-богатия европеец Бернар Арно.

„ЕЛИЪТ“ ТРЯБВА ДА ПРОДАВА

Ще се върнем към темата за слуховете около Арно след малко с важно свидетелство, ала засега ще се задържим около настоящия собственик на клуба „Елиът“. Към момента е ясно това, че групата начело с Пол Сингър е задължена да продаде дяловете си. Инвестиционният фонд закупи Милан през 2018 г. с намерението да увеличи капиталовите си печалби с последваща продажба.

Близки до фонда на Сингър източници твърдят, че в момента на покупката на Милан пред акционерите на „Елиът“ е представен план за срок от две до три години, тъй че би трябвало да е предвидена продажба до 2021 година. Колкото по-скоро съумеят от „Елиът“ да продадат клуба, толкова по-голяма печалба би трябвало да осъществят.

Причината за това е, че „и росонери“ постоянно са на загуба, както доказват и последните финансови резултати (загуби от почти по 10 млн. евро на месец). И това, разбира се, е преди получаването на крайното одобрение за построяването на новия стадион, което не би трябвало да е проблем.

Предвид всички тези хипотези, от „Елиът“ трябва да продадат Милан за около 1 милиард евро или малко по-малко. При това положение би се направила печалба от около 300 млн. евро, след като извадим дължимите 300 млн. към Йонхон Ли, инвестираните при покупката на клуба 265 млн. и похарчените над 150 млн. на трансферния пазар.

 „АРНО ЗАВЪРШВА ПОКУПКАТА НА МИЛАН“

Сега нека се върнем към Бернар Арно, собственик и на фамозната марка „Диор“. При все че от LVMH group постоянно отричат спекулациите, слуховете, че Арно може да стане съвсем скоро новият собственик на „и росонери“, стават все повече и все по-упорити.

Ключова роля в преговорите се играе от Ариедо Брайда. Именно близък до бившия генерален мениджър на Милан източник твърди, че покупко-продажбата на клуба на практика вече е завършена.

Не е само това обаче. Имало е и тайна среща на ниво висше ръководство, на което се е появила конкретната възможност да бъде докаран Масимилиано Алегри за нов старши треньор от сезон 2020/21. Също на нея се е говорило и за това Звонимир Бобан да продължи да е с директорски функции, но да се нагърби с още нови отговорности и да поеме повече тежест.

Ключова роля е предвидена и за Златан Ибрахимович. При все че шведът говори засега само за шестмесечно оставане в Милан, това е само защото всичко ще се промени през юни и затова той не иска все още да подписва нов договор с „и росонери“. Би го сторил през лятото, когато би се превърнал в центъра на новия премоделиран проект, стига физическото му състояние да го позволява.

Красноречиви показатели от пазарна гледна точка за предстоящите събития са настоящите ходове на клуба умно да разкарва някои от настоящите си футболисти, за да намали броя на обвързаните договорно в състава и/или да разчисти терена за новите собственици.

Освен всичко друго, за разлика от останалите отбори, Милан не се и опитва да довежда нови играчи и да се обвързва за бъдещето с тях именно защото това ще решават хората от новото ръководство. Единственият, с когото е имало предварителен контакт (пак според близки до новите управници източници), изглежда да е Тиаго Силва. Обаждане от учтивост или реално предложение? Е, след завръщането на Ибрахимович нищо не е изключено.

Сигурното тогава е това, че от „Елиът“ ще продадат клуба много скоро. И ако слуховете се потвърдят, новият собственик ще бъде Бернар Арно. Това би представлявало гаранция за всички тифози на Милан, че след толкова много години на страдание в лоното на посредствеността, техният любим отбор отново ще се прицели в най-големите трофеи. С Масимилиано Алегри на пейката.

Вито Анджеле, sempremilan.com

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички