МЛБ за първи път избира идеален отбор на сезона

МЛБ за първи път избира идеален отбор на сезона

За първи път в историята Мейджър лийг бейзбол ще избере свой идеален отбор на сезона. Това е третата от четирите водещи професионални спортни лиги в САЩ и Канада, която въвежда такава практика, след НФЛ (от 1920 г.) и НБА (от 1946 г.). Единствено НХЛ все още няма подобна инициатива.

В избора на дебютния "дрийм тим" на МЛБ активно участие ще вземат феновете, които имат срок до 3 декември да дадат своя глас за любимите си играчи. Анкетата се попълва онлайн на сайта на лигата, като всеки запалянко може да гласува по веднъж на денонощие.

Вотът на феновете ще има 50% тежест при определяне на идеалния отбор, а останалите 50% от решението ще формира специален панел от бейзболни анализатори. Финалният суперзвезден състав от 16 играчи ще бъде обявен на 10 декември по време на зимната среща на МЛБ в Сан Диего, Калифорния.

В идеалния отбор ще бъдат включени петима стартиращи питчери, двама риливъри, трима аутфилдери и по един кетчер, първи бейзмен, втори бейзмен, трети бейзмен, шортстоп и DH. Номинирани са общо 90 бейзболисти.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти