Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:0

Маркес спечели полпозишън за своя старт номер 200 в MotoGP

Маркес спечели полпозишън за своя старт номер 200 в MotoGP

Пилотът на Honda Марк Маркес победи таланта на Yamaha Фабио Куартараро в квалификацията за Гран При на Арагон и спечели полпозишън за своя старт номер 200 в MotoGP. Испанецът приключи квалификационната сесия с 0.327 сек преднина спрямо французина благодарение на обиколката си от 1:47.009 мин.

С последната си обиколка Куартараро заплашваше първото място на Маркес, след като постави по-добри времена в първите два сектора от испанското трасе "Арагон". Французинът обаче изгуби време в последната част от пистата и бе принуден да се задоволи с второто място на старта.

Третото стартово място остана за заводския пилот на Yamaha Маверик Винялес, следван от Джак Милър с Ducati и Алейш Еспергаро, който зарадва Aprilia с изненадващо място в топ 5 на квалификацията.

Валентино Роси ще потегли шести на старта в неделя пред Кал Кръчлоу със сателитната Honda. Основният опонент на Маркес за титлата тази година Андреа Довициозо с Ducati ще стартира едва десети.

Пилотът на КТМ Пол Еспергаро също трябваше да се бори за полпозишън в Q2, но инцидент в четвъртата тренировка на "Арагон" го оставя извън сметките на отбора, тъй като испанецът е получил фрактура на лявата си китка.

Победителят от САЩ и Великобритания Алекс Ринс (Suzuki) остана 13-и в квалификацията, но ще потегли 12-и заради отсъствието на Еспергаро. Съотборникът на Маркес Хорхе Лоренсо ще стартира 19-и.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти