Винялес и Роси водят във втората MotoGP тренировка, Маркес с падане

Винялес и Роси водят във втората MotoGP тренировка, Маркес с падане

Пилотът на Yamaha Маверик Винялес оглави втората свободна тренировка от състезателния уикенд на MotoGP на испанската писта "Арагон". Неговото време обаче не бе по-добро от това на лидера в шампионата Марк Маркес от тренировка номер 1, с което на практика пилотът на Honda приключва петъка с най-добро представяне.

Винялес записа обиколка за 1:48.014 мин, а съотборникът му - ветеранът Валентино Роси бе с 0.057 сек по-бавен и остана на второ място. Зад него на минималното изоставане от 0.046 сек се нареди сателитният пилот на Yamaha Фабио Куартараро, а четвърти завърши Маркес.

Най-добрата обиколка на седемкратния шампион бе шестата от общо 18. По средата на тренировката Маркес претърпя падане на завой номер 8, а интересното бе, че не кой да е, а бащата на неговия основен конкурент за титлата Андреа Довициозо го откара със скутер до боксовете.

Маркес използва мека задна гума за старта на тренировката, но след като записа най-добрата си обиколка премина на твърда гума. Испанецът заемаше първото място в подредбата за по-голямата част от времето, като четири минути преди края на сесията Винялес излезе начело.

Пилотът на КТМ Пол Еспергаро впечатли за пореден път този сезон със силно представяне и пето място, следван от Джак Милър и Кал Кръчлоу със сателитни Ducati и Honda. Пилотът на Ducati Андреа Довициозо записа осмо време, а топ 10 допълниха Жоан Мир със Suzuki и Алейш Еспергаро с Aprilia. Очаква се и това да бъдат пилотите с място в Q2 в събота, тъй като третата свободна тренировка в събота сутрин вероятно ще се проведе на мокра писта.

Извън топ 10 останаха Алекс Ринс с втория мотор на Suzuki и съотборникът на Дови Данило Петручи. Хорхе Лоренсо завърши тренировката 20-и.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти