Европейската седмица на спорта #BeActive в Бяла

Европейската седмица на спорта #BeActive в Бяла

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов се включи в спортния празник в Бяла, който е част от Европейска седмица на спорта #BeActive.
Празникът се състоя на обновената спортна площадка в града, където се проведоха тренировки по футбол и кикбокс.

"Европейската седмица на спорта е инициатива, чрез която искаме да покажем колко важен е спортът и че той трябва да се практикува не само в деня на спорта, а да се превърне в ежедневие. Защото спортът е движение, движението означава здраве, а само здравите хора могат да правят всичко. Пожелавам Ви да се забавлявате и да спортувате с удоволствие", каза Андонов в приветствието си към участниците.

Събитието посети и заместник-кметът на община Бяла Евгени Димов, който поздрави отборите и насърчи родителите на децата да ги подкрепят в спортните начинания.
"Искрено се радвам, че днес сме домакин на Европейската седмица на спорта. Благодарение на вниманието, с което Министерството на младежта и спорта удостои община Бяла, ние с Вас днес ще направим един открит час по физическо. Идеята на всичко това е професионалните клубове и клубовете, които развиват масов спорт на територията на община Бяла, да демонстрират и покажат на всички Вас част от тренировъчния процес на спортовете, които те практикуват", добави още Димов.

На спортната площадка присъстваха ученици от три училица в община Бяла - Начално училище "Петко Рачев Славейков", Средно училище "Панайот Волов" и Начално училище "Св. Св. Кирил и Методий". Професионалните треньори направиха с децата демонстративна тренировка по футбол и кикбокс, а мажоретките показаха своите умения пред заместник-министър Андонов, който връчи специални подаръци и спортни пособия за училищата.

Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за насърчаване на здравословния начин на живот и се провежда за четвърта поредна година в България. Целта на инициативата е да стимулира повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност.

Национален координатор на инициативата за България е Министерството на младежта и спорта. Събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в България са част от проекта на ММС "Бъди активен - избери твоя спорт и се забавлявай", който е съфинансиран по Програма "Еразъм +".

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти