Надал с интересен коментар за Федерер

Надал с интересен коментар за Федерер

Световният №1 Рафаел Надал се завръща тази седмица в ATP тура, при това на любимата си настилка - клея. Испанецът ще търси 11-а титла на “Мастърс”-а в Монте Карло, което ще му позволи да запази лидерската си позиция в ранглистата на ATP. В момента Надал има 100 точки аванс пред предишния водач Роджър Федерер. 36-годишният швейцарец за втора поредна година ще пропусне целия сезон на червено, след като по-рано през годината заяви, че мечтае да направи още един опит да спечели “Ролан Гарос”.

31-годишният Надал коментира решението на големия си съперник през годините по следния начин:  “Не ме е грижа. Той взима решенията си”.

“Той заяви, че с удоволствие би играл срещу мен на клей във формат 3 от 5 сета, така че си помислих, че ще играе на “Ролан Гарос”. После, няколко дни по-късно, той каза, че няма да играе, така че тук има леко противоречие”, добави “Краля на клея”, цитиран от Independent.



Надал, който имаше проблеми с бедрото през февруари и март, сподели още, че се чувства добре в момента, тренира добре и вярва, че е готов да показва добър тенис.

В началото на април Рафа взе участие в мача на Испания с Германия за “Купа Дейвис” и помогна на иберийците да надделят с 3-2 успеха, като спечели и двете си срещи на сингъл (6:2, 6:2, 6:3 срещу Филип Колшрайбер и 6:1, 6:4, 6:4 срещу Александър Зверев).

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти