Ливърпул вече има 300 гола при Клоп

Ливърпул вече има 300 гола при Клоп

Атакуващото трио на Ливърпул - Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино, се отчете с по едно дежурно попадение за победата с 3:0 над Борнемут в двубоя от 34-ия кръг на Премиър лийг. За египтянина голът бе 40-и от началото на сезона, а тримата в атаката на мърсисайдци имат вече общо 82 гола през кампанията. Целият отбор на Ливърпул пък е отбелязал 121 попадения от началото на сезона. Бързият и нападателен футбол е запазена марка на Клоп и статистиката е достатъчно показателна в това отношение. Откакто германецът започна работа на "Анфийлд" - през октомври 2015, мърсисайдци реализираха 300 гола в 148 мача.

"Това е страхотно, да вкараме толкова голове наистина е добре. 300 е огромно число. Аз обичам да гледам такъв футбол, но не искам просто да забавляваме. Знам причината, поради която дойдохме тук - да печелим трофеи. Начинът, по който се опитваш да го правиш, също е важен. Не може да имаш успехи и да не играеш добър футбол. Да, можеш да играеш и дефанзивно, възможно е. Ние обаче не сме такъв отбор, нито сме най-богатия клуб. Затова трябва да намерим нашия начин. И преди вкарвахме много голове, но никой не беше доволен, че нямахме чисти мрежи. Така се печели много по-трудно. Имахме проблеми със статичните положения, но стъпка по стъпка ги разрешихме. Имаме, разбира се, още много работа", коментира Клоп.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти