Верея със сензационен трансфер: привлече 40-годишна легенда на Саудитска Арабия

Верея със сензационен трансфер: привлече 40-годишна легенда на Саудитска Арабия

Тресящият се от финансови проблеми отбор на Верея осъществи сензационен трансфер. Клубът от “Трейс Арена” привлече 40-годишната легенда на Саудитска Арабия Хюсеин Сюлеймани. Левият краен бранител, който е носител на редица трофеи, подписа договор за една година и днес ще направи първа тренировка с новите си съотборници.

Сюлеймани е истинска легенда в родината си, като в периода 1997 - 2009 година записва цели 111 мача за родината си и участва на три Мондиала - Франция’98, Япония и Южна Корея 2002 и Германия 2006, като записва пълни 90 минути и в деветте срещи на Саудитска Арабия. На Световното първенство преди 11 години пък носи капитанската лента.

През 2002 пък е титуляр в историческия за Мирослав Клозе двубой, в който Германия разгромява с 8:0 Саудитска Арабия, а най-големият голмайстор на световни първенства и планетарен първенец за 2014-а реализира хеттрик.

На клубно ниво Сюлеймани защитава цветовете на местните грандове Ал-Ахли (1995-2008) и Ал-Насър (2009-2017). През сезон 2008/2009 бранителят играе за швейцарския Ксамакс. Хюсеин ще бъде картотекиран в БФС и ще бъде на разположение на старши треньора Илиан Илиев за мача с Дунав от 9-ия кръг на Първа професионална лига.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти