БГ Футбол

В Симитли скочиха на Мануела Малеева

10 януари 2021 | 14:40
Жителите на Симитли и региона нападнаха родната ни тенисистка Мануела Мелеева и я обвиниха, че разпространява лъжи с публикацията си във Фейсбук. В петък (8.01) министър-председателят Бойко Борисов разгледа новопостроените спортни съоражния в града, на които правителството е помогнало да се изградят и поддържат, и похвали работата по тях. Малеева обаче изрази друго мнение в социалните мрежи, а това не се хареса на жителите на Симитли. Ето какво написаха те без редакторска намеса: 

"Ден, след като премиерът Бойко Борисов посети Община Симитли и сподели в личния си профил във „Фейсбук” много добри отзиви за всичко, което видя, жителите на града и малките населени места, бяхме силно разочаровани от друга публикация в социалните мрежи, този път на голямата наша спортистка Мануела Малеева.

В личния си профил в социалните мрежи тя реши да прояви неспортсменско отношение и да нападне министър–председателя, но не с реални аргументи, а с откровени лъжи и манипулативни твърдения.

Г-жо Малеева, в Община Симитли изключително много Ви уважаваме като спортист и винаги сме Ви подкрепяли, затова останахме много огорчени от това, което написахте по наш адрес!

Първо искаме да Ви попитаме: Г-жо Малеева, това че в Симитли, по-Ваши думи, живеят 14 хил. души, означава ли, че хората тук не заслужават да имат модерни съоръжения за спорт? Означава ли това, че нашите деца нямат право да имат игрища, на които да спортуват?

На второ място – когато твърдите, че за нещо са дадени „6 млн. лева бюджетни пари”, както пишете самата Вие, не е ли редно наистина да проверите информацията, преди да подвеждате Вашите последователи?

И тъй като ние искаме да кажем истината, то 5 549 801.99 лв., с които в Община Симитли бе извършен цялостен ремонт на футболния стадион и бе изградена многофункционалната спортна зала, бяха спечелени за реализацията на проект „Подобряване на инфраструктурата за спорт и отдих на община Симитли”, който се финансира от Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г. По мярка 321 – основни услуги за населението и икономиката в селските райони. Тоест, и стадионът, и многофункционалната спортна зала, са реализирани със средства не от бюджета, а благодарение на възможностите, които ни дава членството на България в Европейския съюз.

Тук е особено важно да уточним, че въпросният проект включваше не само стадиона и многофункционалната спортна зала, но също така бяха ремонтирани трибуните, беше подменено осветлението в целия спортен комплекс, бяха изградени две открити игрища с изкуствена настилка, както и басейнът, който коментирате, но услужливо пропускате да споменете, че в района на Спортен комплекс „Арена” – Симитли имаме два басейна. Единият е 25 метров, а другият е детски басейн, пригоден за ползване от най-малките жители на Община Симитли!
Десподов на гости на кмета на Симитли
В статуса, който публикувахте, споделихте и още една откровена лъжа, която пък е свързана с новите игрища, които изградихме в двора на СУ „Св. Св. Кирил и Методий” – град Симитли.

Г-жо Малеева, Вие правите ли разлика между игрища, пригодени за ползване от ученици и деца, и игрища, които са за упражняване на състезателна дейност? Ние не твърдим, че тези игрища са пригодени за провеждането на турнири от Големия шлем, нито за олимпийски състезания, но твърдим, че няма по-важно от това децата да спортуват!

Знаете ли, г-жо Малеева, преди да бъде изградено тенис игрище в двора на училището, със собствени средства, Община Симитли направи корт в градския парк, а интересът към съоръжението беше толкова голям, че беше логично да се помисли и за още едно.

За нас, жителите на Община Симитли, както казахме вече, е особено важно да има къде децата ни да спортуват. За съжаление, много малко от нашите деца биха могли да си позволят да посещават Тенис клуб „Малееви”, поради факт, че не всички могат да отделят между 35 – 55 лв. за един час тренировка и това без треньорската такса, която при Вас варира от 43 до 45 лв. А в Симитли всички спортни площадки и терени се ползват от децата ни напълно БЕЗПЛАТНО!

Очевидно е, че Вие не знаете нищо за Симитли, но хората, които живеем тук, ще Ви кажем, че това е единствената Община, в която непрестанно се работи, непрестанно се правят детски и спортни площадки, защото нашето общинско ръководство и народният ни представител са категорични, че няма нищо по-важно от това, децата да имат къде да спортуват, за да бъдат здрави и щастливи!

Явно, пишейки публикацията Ви във „Фейсбук”, не сте си направили труда да проверите, но на територията на Област Благоевград, Община Симитли е една от най-добре развиващите се, а интересът от страна на родни и чуждестранни инвеститори е толкова голям, че съвсем скоро ще започне да се изгражда и втора Индустриална зона.

И понеже използвате Община Симитли за политическа пропаганда, то трябва да знаете, че зад всеки спечелен проект, зад всяко едно реализирано нещо, стои само и единствено труда на много хора от общинска администрация, защото всеки един спечелен проект е трябвало да бъде най-добрия, за да бъде избран сред останалите общини, които кандидатстват!

Като човек, който живее в Швейцария, би трябвало да сте разбрали, че не със злоба и със завист, а с единство една държава може да се развива и да върви напред. Трябва също да знаете, че няма значение дали в едно населено място живеят 1 000 или 1 000 000 души, важно е всички да бъдат равнопоставени и да имат всички необходими условия, за да се развиват!

Г-жо Малеева, в Община Симитли изключително много държим на развитието на спорта, защото той учи на спортменство. Разбираме, че идват избори, но като спортист, не трябва ли да бъдете малко по-смирена и да уважавате опонентите си?

Жителите на Община Симитли НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ ДА БЪДЕМ ИЗПОЛЗВАНИ ОТ ВАС, Г-ЖО МАЛЕЕВА, ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ И ПРОПАГАНДА!

Наистина, разбираме, че идват избори, г-жо Малеева, но Ви молим – когато имате амбицията да бъдете политик, не забравяйте, че в една държава няма само столица и големи общини!

В Симитли ИСКАМЕ, ИМАМЕ ПРАВОТО И ИМАМЕ НАЙ-ДОБРИТЕ УСЛОВИЯ ДА СПОРТУВАМЕ, ЗАЕДНО С НАШИТЕ ДЕЦА! Ако това Ви дразни, то проблемът си е Ваш, г-жо Малеева!"

Снимка: Фейсбук

Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 11478

Добави коментар ›› Коментари (28)

дрън дрън
(Гост)
28
отговор
13 януари 2021 | 16:25

тези които харесват въпросните спортни съоръжения или са участвали в усвояването на парите или никога не са спортували и нямат и намерение да го правят но се радват че има нещо ново и шарено. Кортовете са неизползваеми защото и крачка не можеш да направиш в страни а не е като да не се налага, и как така са се сетили че по дължина има нужда от място но на ширина оградата ще е по очертанието на терена, не говорим за провеждане на състезания а за най обикновен махленски тенис, дори мач на Бойко ако намерим записан някъде ще го видим да движи морно тяло в страни от корта. Залата с тези греди е опасна, освен ако няма да се ползва за худоествена гимнастика... всичко що е игра с топка е свързано с бутане и блъскане и ако някои тича близо до линията и друг го буне ще има грозно размазване в колона, от опит на човек катстрофирал в бюрото на учителя по фискултура в салона на училището го казвам. Абсолютно същите пари щяха да усвоят и даже повече да откраднат ако бяха направили един корт по малко и бяха подредили терените с малко мисъл така че да стават за игра. Освен ако основното перо за крадене не е било строенето на огради между терените просто не разбирам защо са ги направили толкова тесни Рейтинг: 1 1

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Иванов съм
(Гост)
27
отговор
11 януари 2021 | 19:32

Русе е с незнам колко пъти по вече жители и има две тенис игрища а тази червена Шапчица!!! Все недоволна!!!?? Рейтинг: 4 4

анапана
(Гост)
26
отговор
11 януари 2021 | 18:00

много злоба в тая Мануела Рейтинг: 5 8

Тенисист
(Гост)
25
отговор
11 януари 2021 | 17:16

Само факти: 1. На 14 хил. жители 3-4 корта не са много и е по- добре да ги има. 2. Европарите не падат от небето. 3. Когато се прави нещо, нека да е както трябва. За кортовете са необходими и външни отстояния, за да стават за нормална игра. 4. Децата сами няма да научат тениса, не е като футбола. 5. Малееви злоупотребиха грубо с терена на клуба си и като цяло мислят за собствения си келепир и малко ги вълнува развитието на българския тенис. Рейтинг: 3 2

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Мамбимби
(Гост)
24
отговор
11 януари 2021 | 16:49

Слънце грее, дъжд вали - яж ми kypo, Симитли! Рейтинг: 6 4

Ливърпулчо
(Гост)
23
отговор
11 януари 2021 | 15:57

Малеева е абсолютно права ! Но тук е Герберастия до шия ! Рейтинг: 8 6

Честен
(Гост)
22
отговор
11 януари 2021 | 14:10

Малеева е розово комуне от Драгалевското БКП.Ристьо Маджото е обграден от празни души.Ще гледат парламента още дълго по телевизията! Рейтинг: 9 9

Хуйо Волея
(Гост)
21
отговор
11 януари 2021 | 11:09

Прави са от общината. Важното е, че тенискортовете не са пясъчни и че басейнът е с вода, а не с нестегнал бетон. Рейтинг: 13 3

Димо
(Гост)
20
отговор
11 януари 2021 | 02:51

Малеева е долна комунистическа пача, която сее предизборна отрова. Но няма да им се получи на комунягите и то за сетен път! Рейтинг: 14 16

Симо
(Гост)
11 януари 2021 | 07:43

Комунист е Б.Б ,дясна ръка на бай Тошо..Член на БКП-хамелеон,хвърлил си партийната книжка да стане ОЛИГАРХ... Рейтинг: 18 9

Ves
(Гост)
19
отговор
11 януари 2021 | 02:07

ЯМКСС! Рейтинг: 2 1

Валентин Балев
(Гост)
18
отговор
11 януари 2021 | 01:24

Господа общинари, никъде не съм чувал за детски тенис корт. Игрищата по света са с определени размери. Когато децата подраснат също имат право да спортуват. Но вие за да приберете някой лев от еврофондовете в джоба си, измивайки си ръцете с децата, май скоро ще измислите - игрище за 5-8 годишни, игрище за 8-12 годишни и т.н. Вместо да вземете пример от човек който е видял как стоят нещата в развитите държави, вие го хокате, като че ли разбирате повече от него. И ако не знаете тениса е скъп спорт, не се опитвайте да изкарате Малеева кожодер като назовавате колко взимала, без да казвате как стоят цените в този спорт по принцип. Рейтинг: 9 4

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Пиночет
(Гост)
17
отговор
11 януари 2021 | 00:02

Другарите Гербенаригерб+общинари, знаят ли пътя на парите, до като идат по програма от къде са!!!! От кожата на народа!!!! А, че без кражбазлоупотреба, няма как да не е минало!!! Хайде стига сополи!!! Согато правят стадиони в русти села, това не е ли пладнешки грабеж!!!! Ако тези съоръжения имат поне 50 % натоварване, сте за Гинес!!!! Можеше в апаратура за болница да идат!!!! Не коментирамп повече, не съм Гербенар Рейтинг: 6 3

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

9689
(Гост)
11 януари 2021 | 13:17

Интимните отношения дават резултат. Рейтинг: 2 0

Бойко Миленков
(Гост)
16
отговор
10 януари 2021 | 22:00

Госпожата май не знае, че от Симитли има спортисти в леката атлетика оставили следи в спорта, като хвърляне на копие,, вдигане на тежести и др. без да са имали тази база, а Вие богопомазаната злобеете. Не Ви прави чест. Ваш почитател. Рейтинг: 10 18

Нс
(Гост)
10 януари 2021 | 23:53

Кои са тия бре? Рейтинг: 6 4

Кико
(Гост)
15
отговор
10 януари 2021 | 20:52

Типична реакция на само забравили се комунисти! Крадът и с... си и викат"дръжте крадеца" Какви замени направихте? Кон за кокошка и имате очи да се обаждат! Наглост до безумие! Рейтинг: 22 4

Критик
(Гост)
14
отговор
10 януари 2021 | 18:21

Много злоба има по тоя свят, боже! Рейтинг: 13 3


							
						

›› Live Scores

Календар

calendar_icon
календар затвори

Всички мачове

Проблемът в българския футбол, за който не се ... 04 декември 2020
Години наред българският футбол върви надолу. Нещо видимо и ясно за всички. "Нямаме футболисти. Играчите ни са много слаби". Това са най-често споменаваните оправдания от ръководители, треньори, самите футболисти и  ...
Герой от САЩ'94: Да се надяваме на класиране ... 17 януари 2021
Героят от американското лято Ивайло Йорданов гостува в предаването "Код Спорт" по ТV+. Търсенето на истината и на рецептата за класиране на футболните ни национали на голям форум продължава неуспешно вече 16-та година. ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Новини | Настройки за Поверителност Мобилен Портал