Левски

Сираков зададе въпрос към БФС и заяви: Левски не се плаши от война, ще я водим и сами

28 юни 2020 | 13:10 - Обновена
Наско Сираков говори ексклузивно за предаването „Код Спорт“ по ТВ+. Той се зае да вдигне изпадналия в тежка криза отбор на Левски, открито заяви за дълговете на клуба. Бе честен с феновете, като каза, че предстои най-трудният период за „сините“ от създаването преди 106 години. Легендите на столичния гранд изразиха подкрепата си към славния нападател, който преди 18 дни даде първата си пресконференция като мажоритарен собственик на Левски. Голмайстор номер 1 в историята на „сините“ за всички времена прие екипа на „Код Спорт“ във втория си дом – стадион „Георги Аспарухов“.

- Наско, здравей! Какво се случи за тези 18 дни, когато застана пред медиите като собственик и съобщи шокиращите числа, които Левски дължи?
- Ами, изиграхме няколко мача… В интерес на истината за мен най-важното нещо е да се запозная отблизо, не че нямах представа, но първо с качествата на всеки един играч, който е в момента в отбора. Да мога на себе си да си дам сметка на кого ще мога да разчитам след един месец в следващото първенство. Ако ме питаш от финансова гледна точка какво се е случило, случи се едно наистина много хубаво нещо. Решението на г-н Спас Русев да поеме тези задължения, които Левски имаше към „Виваком“ и да ги изчисти, които са в размер на над 2,9 млн. лв. Също така беше подписано споразумение с „Главболгарстрой“, които съдеха клуба, да се отложат задълженията, които са към 4 млн. с пет години, като няма никакви лихви. Така че дълговете малко по малко наваляват. Най-големият проблем за Левски в момента са текущите задължения, които са натрупани от януари месец досега, към футболисти, персонал, ДЮШ. Това е най-тежкият воденичен камък, който в момента тежи на врата на клуба.

- Предстоят ти много битки, наясно си, съответно и поява на много нови врагове. Първото нещо, с което ти се зае е за преразглеждане на постъпленията към клубовете от телевизионните права. Според теб има несправедливост, но веднага провокира недоволството примерно на Локомотив (Пловдив), на Славия. Как ще подходиш към този проблем?
- Явно когато споменах това нещо в пресконференцията, наистина провокирах недоволство, макар че според мен другите клубове трябва да осъзнаят, че Левски или ЦСКА не са им врагове - напротив! Никога не съм мислил и не ми е минавало през главата Левски да взима част от техните пари. Напротив, аз лично смятам, че всички клубове в България трябва да взимат доста повече пари от телевизионни права. Така, както е навсякъде по света. Приказки от рода на: „Вижте, в Сърбия и в Хърватия взимат по-малко…“ са за наивници. Защо тогава не погледнем Румъния? Защо не погледнем Гърция? Защо не погледнем Турция? Неслучайно го казах на пресконференцията, защото имах индикации, че може да се случи това, което се случи преди три дни, а именно абсолютно задкулисно, тайно да се стигне до подписване на един нов петгодишен договор, който абсолютно заробва не само Левски, а и всички останали клубове.

- ЦСКА също иска актуализация на сумата. Очертава ли се съюз между двата най-популярни и най-обичани отбора в страната?
- Ако тази борба, не искам да казвам война, защото няма смисъл да говорим толкова силни думи, макар че Левски от война не се плаши! Трябва абсолютно изрично да го заявя и всички да са наясно с това. Разбира се, ако този финансов спор се води от една страна от Левски и ЦСКА, а защо не и Ботев, и Локомотив (Пловдив), които също според мен са в голяма степен ощетени, вероятността за успех се увеличава. Но мога да ви уверя, че Левски е готов да води тази битка и абсолютно сам.
- Запознат ли си, че миналата година имаше също такъв вариант, но тогава ЦСКА остана сам, Левски се отказа в последния момент?
- Да, чул съм за това нещо. Затова казвам, че сме готови да я водим и абсолютно сами тази борба за справедливост.
- Възможно ли е Левски сам да продава правата си? Изчислил ли си при този вариант колко точно средства ще влязат в касата на клуба?
- Според мен е много трудно да се направи такова изчисление. В интерес на истината колко са абонатите на „Диема“? Това е може би една от най-строго пазените тайни в държавата! Мисля, че оттам трябва да се тръгне.
- Обратна сметка – бяха по 5 лв., а вече са по 9 лв. на абонат…
- С 80% са поскъпнали, а ни убеждават, че следващите пет години са извоювали такива финансови параметри, с които едва ли не футболът ще цъфне и ще върже. Реално погледнато в световен мащаб може би 50% от бюджета на един клуб се покрива от телевизионни права. В Левски до този момент е 2,5%. Разбира се, не трябва да забравяме, че тук е текъл златен дъжд и бюджетът е нереално раздут. Но и да го намалим наполовина, процентите ще са 5. Не казвам, че веднага трябва да стигнем до 50%, но при всички положения, ако телевизионните права са наши, ще постигнем в пъти по-добри резултати. Плюс това, най-нормалното нещо, когато се взима едно такова решение е абсолютно публично да бъде обявено, както е навсякъде в целия свят, във всяка една нормална държава, където има футбол. Обявява се срок – месец, 45 дни, абсолютно прозрачно, всички телевизии, които имат желание, дали ще са десет, пет, две, една, може да няма и нито една оферта... Но се знае, че в този срок се очаква и имат право всички, които имат интерес към телевизионните права да заявят и да представят своите оферти. Тук се случва нещо типично по български без да бъде обявен такъв търг, без тези, чиито права се продават реално. Приказките на Футболния съюз, че телевизионните права били техни, са за наивници. Да им обясня, че това е долна лъжа! Телевизионните права, продуктът, който се продава, е на всеки един клуб. Наши са, а те са единствено приносители и оторизирани да продават този продукт. Да не живеят с идеята и с мисълта, че тези права са техни! В един момент ние разбираме след провеждането на поредния Изпълком от членове, които от осем месеца са във фактическа оставка, защото подадоха колективна оставка още октомври миналата година. Подписват някакъв договор за пет години напред, като имаме още една година от стария договор и за шест години напред нещата са приключили! И да ни убеждават как в условия на пандемия едва ли не са ни направили най-страхотната услуга. Това няма как да стане, няма как да продължи! А най-нормалното беше, след като е имало такъв спор миналата година, да седнем на една маса. Не да водим войни и битки, а да седнем на една маса с телевизията, със собственика на телевизията, с члена на Изпълкома, със собственика на фирмата, която държи правата, със собственика на футболния клуб, той е един и същи човек и да ги обсъдим тези неща. Винаги в един такъв разговор могат да се намерят и решения, и положителни неща, които удовлетворят тези, които са най-ощетени. Това безспорно са Левски и ЦСКА, но има и други клубове.

- Какво ще предприеме Левски в тази ситуация?
- Левски може да стигне и до крайност. Ако през предстоящата седмица няма сериозни разговори на тази тема, категорично заявявам, че другата седмица камери на „Нова телевизия“ няма да бъдат допуснати на стадион „Георги Аспарухов“. Готови сме да понесем всички последствия от едно такова действие!
- Последствията са много сериозни като изваждане от „А“ група…
- Каквито и да са! Не заплашваме абсолютно никой, но просто се вижда, че няма чуваемост, няма никакво разбиране. А сядайки на една маса и казвайки всяка една от страните своите претенции и условия, винаги може да се стигне до разбиране.
- Как ще реагират феновете на това твое решение? Примерно, ако се стигне до служебни загуби, до изваждане на Левски от елита и пращане в „Б“ група…
- Нашите фенове от доста време са заявили своите мислене, разбиране и желания на тази тема. Убеден съм, че клубът ще има абсолютно пълна подкрепа от феновете!

- Имал ли си разговори с временния президент на БФС Михаил Касабов по темата?
- Имах веднага след решенията, които бяха взети. Между другото, чувам нещо, не съм сигурен дали е така, но искам да попитам президента на Футболния съюз дали е истина, че парите, които се плащат за името на Първа лига, а именно „Efbet лига“, които чувам, че са между 1,5 и 2 млн., че договорът е подписан между фирмата и „Нова телевизия“? Ако това е истина, то това е абсолютно поредното безобразие и абсолютен прецедент в световната футболна история! Защото реално тези пари пак са пари на клубовете, на Професионалната лига. Понеже г-н Домусчиев със сигурност има изключително добри адвокати, аз съм сигурен, че има договор, който му предоставя правото да продава името на лигата. Но който е подписал такъв договор, меко казано е направил престъпление към всички клубове, към футбола в България. Още един път казвам – това, че се продават телевизионните права и част от рекламните в един договор, това по никакъв начин не задължава Футболния съюз да продаде и името на Професионалната лига.
- Вече има определена дата – 11 декември за Конгрес на БФС. Дълго време си бил част от Изпълкома на централата – какъв човек е необходим сега да седне на този пост?
- Ако почна да говоря на тази тема, пак ще ме обвинят, че кадрувам за някого. Когато дойде времето, а то можеше да дойде много по-скоро от тази дата, защото това също е смехотворно. Трябваше да се направи октомври миналата година, нямаше никакъв проблем да бъде определена дата през февруари месец за нов Конгрес и досега щяхме да сме забравили. Може би същите тези хора, които са сега във Футболния съюз, можеше да спечелят на този Конгрес и да останат, нямаше да има проблеми. Но сега да се назначава Конгрес през декември, при положение, че спокойно може да се проведе и септември, е меко казано несериозно. Реално ще са минали година и два месеца от подаването на оставка на Боби Михайлов. Мисля, че е прекалено много време.
- Изчистихме темата за правата, продължаваме с нещо, което вълнува привържениците на Левски. Кои са приоритетите на клуба в момента? Мнозина питат как ще се генерират средства?
- Ние няма да измисляме топлата вода – средствата се генерират, ако успееш да си намериш генерален спонсор, втори спонсор, телевизионни права, продажба на абонаментни карти, от 1 септември ще стартираме и продажба на членски карти, продажба на билети… Сега в условията на пандемия Левски е може би най-засегнат с това ограничение на публиката, защото съм сигурен, че нашите фенове наистина щяха да пълнят стадиона с идеята да помогнат на клуба. И тук вече отново се връщаме към телевизионните права – след като не могат да посещават футболните мачове, всички фенове стават абонати.

- Вече излязоха някои от заплатите на футболистите в Левски, които варират между 25 и 30 хиляди евро. Нормално ли е това на фона на качеството на играта на „сините“?
- Първо не знам откъде са излезли. Н това не може да се скрие - в последните години са изразходвани изключително много средства в Левски, които не са дали никакъв резултат. Даже в някои от случаите сме харчили доста повече от това, което сме изкарали и затова се е стигнало до тези натрупани дългове. Не, по никакъв начин парите, които са изразходвани, даже и последната година, които са изключително много, не отговарят не само на качеството на играта, а и на качествата на по-голямата част от футболистите, които са в момента в клуба.

- Предполагам ще има и промени генерално в подхода на селекцията?
- Селекцията дълги години беше един от най-големите провали на клуба. При всички положения ще има сериозни промени. Не се притеснявам от това аз да направя селекцията по простата причина, че съм го правил много пъти. Проблемът е, че когато вземеш десет играчи, дойде най-важният мач за годината и от тези десет футболисти, които си довел, играят само двама. Това вече е страшно. А примерно, ако от тези десет играчи си уцелил само с един, вече това е катастрофа! Виждаме Барселона какви пари плати за Коутиньо, за Дембеле, които са абсолютен провал. Говорим за пари в рамките на над 70-100 млн. Като такъв примерно се приема и трансферът на Гризман. Така че нормално е и да се правят грешки в една селекция. Абсолютно нормално е някои футболисти, които са даже екстра класа, да не могат да функционират на тяхното ниво в определен отбор. Така че това е безспорно. Но когато от десет човека си уцелил само един, това е безхаберие, некадърност и престъпление към клуба. Ако от десет си уцелил пет, е прилично. Най-доброто е от десет, седем-осем да вършат работа.

- Какво си каза, когато видя как Живко Миланов се разделя с футбола?
- Живко Миланов е започнал при мен кариерата си. Беше изключително тежко и емоционално, защото знам това момче през какво премина, как се е борил за всяко едно нещо, за всяко едно постижение. При Живко всичко е труд, сърце и душа за Левски! Аз също се разчувствах. Живко е в такова състояние, че трябва да го оставим да си почине, да си поизчисти главата, но при всички положения аз имам желание под каквато и да е форма Живко Миланов да остане в клуба.
- А остава ли Георги Тодоров старши треньор?
- Георги Тодоров е старши треньор и на никой да не му минава през главата да го брои за временен. От много години знаете, че ако се наложи и видя, че един треньор не върши тази работа, която аз считам, че е правилна в Левски, стискаме си ръцете или не си ги стискаме, но си тръгва. На този етап Гошо си върши перфектно нещата. Той ще започне и следващият сезон.
- Стиснахте ли си ръцете или не си ги стиснахте с Петър Хубчев? Доколко болезнена е раздялата с човек, с който си играл?
- Разбирам чувствата, огорчението и в Петьо, и в Жоро Донков. Те също благодарение на Левски са стигнали до тази ситуация да бъдат треньори в Левски. Разбирам тяхното огорчение, но моето положение, в което съм сега, ми налага да взимам и крайни решения. Не че са ми приятни, но това е в името на Левски. Който е обиден – обиден. Аз също мога да бъда обиден и съм обиден за някои неща, но нито ги споделям, нито коментирам.
- Какво е бъдещето на ДЮШ на Левски? Има ли стратегия, как ще се борите с конкурентите, които искат да ви вземат талантливите деца?
- То в световен мащаб се крадат деца. Проблем е от повече от 20 години. 
- Но навремето като кажеш, че тренираш в Левски и някой да дойде да те вземе беше…

- Това се разруши. Но в интерес на истината колко юноши през тези 10-12 години Левски наложи в първия състав?
- Наложи ги в други отбори.
- Окей, ама тук не им се даваше шанс. Аз разбирам всеки един родител, който иска най-доброто за детето си. Плюс това в България има толкова криворазбрана родителска намеса в изграждането на деца не само във футбола, а във всички спортове. Болни родителски амбиции. Но ние не подклаждахме по никакъв начин интереса на родителите първо да оставят децата си в Левски, второ да ги доведат да тренират в Левски, защото виждаха, че по никакъв начин клубът не дава възможност на тези деца да си помислят даже да заиграят в първия отбор. И това е основният, големият проблем. Как се е тренирало в школата, как са се готвили тези деца – това е отделен въпрос. Но отношението на клуба като цяло към подрастващите левскарчета според мен не беше на нужното ниво. Това ще се промени при всички ситуации.

- Чувал ли си зад гърба си гласа на песимистите, че си станал капитан на потъващ кораб? Притесняваш ли се, че може да не се намери генерален спонсор, а дълговете стоят?
- Не може да не се притеснявам за тези неща. Песимистите в България растат като гъби след дъжд и се увеличават. Пропускам тези неща покрай ушите ми. За себе си съм убеден, че трябва да направим всичко възможно и аз да помогна с всичките ми сили, знания и експертиза на Левски да оцелее в този момент. Дали ще успея, Бог знае, но аз знам, че ще дам всичко от себе си и ще направя всичко възможно.
- Има ли разговори с потенциални рекламодатели в тази тежка ситуация?
- Има, разбира се. Наистина е най-лошият възможен момент и то в световен мащаб. Като заговорихме за пандемията, за тази тежка световна икономическа криза, закони, които се предлагат в българския парламент – всичко това се отразява и на интереса, и на разговорите, които се водят. Но има и интерес, водят се и разговори.

- 11 години без трофей – колко ще продължи тази негативна серия?
- Където е текло, пак ще тече. И на привържениците, и на всички съм обяснил, че нашите желания и амбиции трябва да бъдат покрити с всички предпоставки, нужни във футбола, за да постигнеш определени успехи. При нас почти нищо не е налице в този момент. Идеята е да започнем да си строим нашата къщичка от основите. Това може да стане и в рамките на по-малко от година, може да стане и за две-три години. Като определих някакъв план 2004-2007 г., тогава много от вашите колеги доста подигравателно се отнесоха и точно след една година си заровиха главите в пясъка като щрауси. Не казвам, че и сега може да се случи. Много са различни нещата. Първо трябва да огледаме футболния материал, който имаме. Трябва да се стремим по най-бързия начин да чистим задълженията, които имаме. И едва тогава можем да мислим за нещо повече. Не може да ти висят на гърба такива задължения и ти да говориш за шампионски титли, за купи, за европейски турнири, групи. Не е реално, а и нямаме възможности в момента.
- Мираж ли е Левски да играе с юноши и само с българи без чужденци?
- Не е, но аз не виждам така нещата. Ще разберете в следващите един-два месеца, че ще има доста промени. Но при всички положения според мен нямаме такъв потенциал, който да отговаря на желанието на Левски за добър футбол, да играе само с българи.
- Приятелството ти с Гриша Ганчев според теб ще гарантира ли феърплей между „вечните съперници“? Да няма съмнения за подмолни неща, които са били в годините, за съдийство, за пробиви – неща, от които най-после футболът трябва да се очисти… Малко лицемерно казаха – президентите на ЦСКА и на Левски да седнат един до друг. Според мен това нищо не решава, защото и президентите на Барселона и Реал сядат един до друг. А като бяхме за интервю в един от тези два гранда ни казаха: „Имаме едно изискване – името на другия отбор да не се споменава под никаква форма в интервюто.“
- Вече казах, че приятелството ми с Гришата е едно на ръка. Но аз спокойно мога да кажа, че докато съм бил на ръководна длъжност в Левски, с изключение на 1999 г. в първите три месеца, когато работих като директор, отборът на Гриша Ганчев никога не е ставал шампион. Така че нашите отношения извън футбола са едно. Но във футбола – и той е спортист, и аз съм спортист.
- За това става дума – дали има гаранция за феърплей?
- Ние си стиснахме ръцете 2004 г. и до 2008 г. нямаше никакви проблеми. От моя страна Гришата знае, че Левски и в момента играе абсолютен феърплей, няма какво да се заблуждаваме. И това ще продължи не на 100, а на 1000%!

- Един друг твой голям приятел – Христо Стоичков непрекъснато се отнася подигравателно към козирката на сектор „А“ - повтаря „кабрио, кабрио“… Кога ще има козирка?
- В интерес на истината тук е ролята на държавата. Ще искаме помощ и съдействие от държавата.
- За инфраструктура има право да даде и на вас, и на ЦСКА, както помогнаха и на пловдивските отбори.
- А преди това и на много други. Аз съм „за“ това да се дава. Инфраструктурата, стадионите са най-важното нещо. В интерес на истината не бих се разсърдил на нито един човек, че не иска да си докара децата на мач на „Георги Аспарухов“, при положение, че ни изглежда така стадионът. Мисля, че има абсолютно разбиране в лицето на премиера, който наистина помага на много клубове, както и на пловдивските отбори. Надявам се в много кратки срокове, дали сме всички документи, разглеждат се, да имаме положително решение. И основното да свършим, за да може Стоичков да спре да говори за козирката!

Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 29222

Добави коментар ›› Коментари (87)

PARIONLINE
(Гост)
87
отговор
29 юни 2020 | 10:02

ж Рейтинг: 0 0

Левскар
(Гост)
86
отговор
29 юни 2020 | 06:43

Стоичков педихраст але алее Стоичков педихраст але алее Стоичков педихраааст Стоичков педихраааст, Стоичков педихраст але алее Рейтинг: 1 1

CSKA
(Гост)
29 юни 2020 | 17:11

Не си много добре. Пий си хапчетата по-често. Бате ти Ицо му дреме фарът за такива като теб. Освен това е първи приятел на Наско. Футболът не е война а игра. Рейтинг: 1 0

тва кремвирш 6:1 локо
(Гост)
85
отговор
28 юни 2020 | 22:59

показа каква КОРумпирана държава сме Рейтинг: 1 1

1945
(Гост)
84
отговор
28 юни 2020 | 22:26

Абе ти трябва да плащаш за дати гредата жялката игра на отрочето от Подуени Рейтинг: 1 5

НАСО ГЪЗО
(Гост)
83
отговор
28 юни 2020 | 22:15

ние сме държавен отбор трябва да ни издържат... сами срещу всички хахахахаха Рейтинг: 3 2

свиркаджия
(Гост)
82
отговор
28 юни 2020 | 22:05

Наско свиркаджията : Прави свирки за внимание и парички! Рейтинг: 2 4

ha
(Гост)
81
отговор
28 юни 2020 | 22:04

Доносниците просто можеше да подкрепят Ганчев в началото на сезона! Но подуенските мишки никога не са имали принципна позиция и винаги са гледали отбора на ДС да е добре Рейтинг: 2 2

Косьо Капчин
(Гост)
80
отговор
28 юни 2020 | 21:55

А на Наско Сираков, е на тва к0пеле, му пожелавам да умре ! Рейтинг: 0 3

!!!
(Гост)
79
отговор
28 юни 2020 | 21:40

На баце прийомите са добре известни! Сами срещу всички, димек, подпират ни само нас! Аре няма нужда! Рейтинг: 2 2

Бат'Паци
(Гост)
78
отговор
28 юни 2020 | 20:53

Водите война срещу себе си,некадърни сини боклуци Рейтинг: 4 4

4444
(Гост)
28 юни 2020 | 22:03

Ясно е, че нямаш какво да кажеш, така че по-добре, плюнчи се под статии за оранжевите припоци! Хайде със здраве! Рейтинг: 2 2

...
(Гост)
77
отговор
28 юни 2020 | 20:48

Много ясно. Ще я водим, със, или без прасетата от кочината. Срещу корупцията във футбола ни, и срещу олигарсите в него Рейтинг: 3 3

ha
(Гост)
28 юни 2020 | 22:13

Утайка, в началото на сезона само Ганчев се обяви против, а Божков и доносниците бях за монопола на цар Киро Рейтинг: 3 2

не ви ли е ясно
(Гост)
76
отговор
28 юни 2020 | 19:44

Насо Газо имитира дейност. Знае че нищо няма да направи, но гледа да се хареса на феновете на които се огъзи преди време. Чакай си ти от комарджия пари на кукуво лято. Рейтинг: 10 3

Анализатор
(Гост)
75
отговор
28 юни 2020 | 19:22

Вариант 1: Левски намират по-щедър купувач на ТВ правата и получават повече пари Вариант 2: Левски и Литекс искат по-голям процент от баницата, не допускат камери на двете WC. Диема скъсва договора и всички отбори в първенството получават Дедовия в брада.... Рейтинг: 3 3

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Гадняр
(Гост)
28 юни 2020 | 21:08

За Литекс - София ще е Дедовия с брада. За Левски ще е Дедовия без брада. Рейтинг: 1 1

Чичо Адолф
(Гост)
74
отговор
28 юни 2020 | 18:55

Абе къде е Цици Ревлата да се изкаже и тя?Вчера я видях в Бистрица на мача беше навлекъл некво анцузче за 10 леа от илиянци. Всички ви се смеят и подиграват.Двама убитаци без пари Насо Раев и тоа шефове в подхуене. Нема такъв цирк.Насо за един месец не е свършил работа за два лева Рейтинг: 9 3

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Левскар от 1974
(Гост)
28 юни 2020 | 19:36

Така е, но лумпените умират от любов по Наско Покера Сираков... Рейтинг: 6 1

Хубаво ти го
(Гост)
73
отговор
28 юни 2020 | 18:08

Каза венци натиска си парцала Рейтинг: 8 3


							
						

›› Live Scores

Календар

calendar_icon
календар затвори

Всички мачове

Левски, ЦСКА-София и Лудогорец с огромни загуби ... 22 април 2020
През последната седмица се разрази сериозна полемика какви са загубите на българските футболни клубове заради COVID-19 и дали изобщо имат такива. За съжаление прави впечатление, че надделяват доста некоректни и понякога ...
Сираков зададе въпрос към БФС и заяви: Левски не ... 28 юни 2020
Наско Сираков говори ексклузивно за предаването „Код Спорт“ по ТВ+. Той се зае да вдигне изпадналия в тежка криза отбор на Левски, открито заяви за дълговете на клуба. Бе честен с феновете, като каза, че ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.