Русия

Шампион с ЦСКА: Цял мач преследвах Кака и после се озовах в България

25 май 2020 | 02:46 - Обновена
Шампион с ЦСКА: Цял мач преследвах Кака и после се озовах в България
Жоао Карлос е един от най-добрите чужденци, играли в България. Защитникът дойде съвсем млад в ЦСКА като част от амбициозната селекция на "червените" през 2002 година. Той стана шампион през 2003-а, а година по-късно беше продаден на белгийския Локерен. Кариерата му продължи в Генк и Анжи, където беше съотборник със суперзвездите Роберто Карлос и Самюел Ето'о. След това бранителят премина в Спартак (Москва), а последният му клуб беше Мадурейра. В момента бразилецът се занимава с мениджърска дейност. Той даде пространно интервю за руското издание Sportbox, в което разказа любопитни неща от времето, прекарано в най-голямата страна в света, но си спомни и за престоя си в България.
 
- Как сте, как минават дните ви?
- Било е и по-добре (смее се). Седим си вкъщи, защото ситуацията с коронавируса в Бразилия е много сериозна. Излизаме само до магазина и аптеката. Дано тази пандемия най-после приключи!

- Съдейки по телефонния код, явно живеете в Рио де Жанейро?
- Да, имам жилище в Рекрейо душ Бандейрантеш, в западната част на Рио.

- Tрудно ми е да си представя как един жизнерадостен кариока може да стои между четири стени в продължение на два месеца...
- Прав сте, карантината не е за нас. За щастие домът ми е близо до плажа и всяка сутрин, докато няма никой по улиците, излизам да тичам. 
- По последни данни Бразилия вече е на второ място в света по брой заразени. Действително ли положението в страната е толкова тежко?
- Да. Никой не може да повярва, че след два месеца карантина ситуацията не се подобрява, а се влошава. Всеки ден има хиляди нови заразени, стотици починали. Гледайки цифрите, човек не може да не се плаши.

- Строги ли са условията на карантината?
- В Рио нямаш право да излизаш на улицата без маска, забранени са всякакви забавления, трябва да се спазва социална дистанция. Разбира се, не всички спазват мерките, но по-голямата част от хората стоят по домовете си.

- И знаменитите плажове пустеят?
- Общо взето, да. Тук-там може да се види някой сърфист или човек, който се къпе, но това са именно онези, които игнорират заповедите на властите. Хубавото е, че плажовете станаха много по-чисти. И водата, и пясъкът. Но повярвайте, трудно е да си седим по цял ден вкъщи. 

- Футболът в Бразилия е парализиран, но не вярвам по дворовете или по плажовете да няма деца, че дори и възрастни, които да гонят топката.
- Абсолютно забранено е. Полицията контролира строго и улиците, и плажовете. Някои клубове, въпреки всичко, стартираха тренировки, но не е ясно кога ще се възобнови първенството. Няма обявени срокове. Трябва да чакаме.

- Да поговорим на по-приятни теми. Има ли промяна в броя на членовете на семейството ви, откакто напуснахте Русия?
- Не, с жена ми Фернанда отдавна решихме, че две деца са ни достатъчни. Още повече, че ние мечтаехме за момче и момиче. Мария Едуарда през юни ще навърши 16 години, а Жоао този месец ще стане на 12.

- Жоао-младши, навярно не е безразличен към футбола?
- И още как! Той тренира в школата на Васко да Гама, където започнах и аз.

- Вие кога прекратихте кариерата си?
- Преди две години. Сега съм футболен агент. Фирмата ни работи с 30 футболисти. Идеята е скоро да започнем да продаваме играчи в Европа и Азия, от което да печелим. В бизнеса партньор ми е моят най-добър приятел. Открихме агенцията преди 7 години, когато още играех.

- С какви сделки можете да се похвалите?
- (Замисля се.) Може би помните Леонардо, който игра в Анжи. Преди няколко години го уредих в Ал-Уахда от ОАЕ. Той остана доволен от трансфера, а нашата агенция получи добри комисиони.
- Кариерата ви е започнала във Васко да Гама, където сте играл с такива звезди като Ромарио, Жуниньо Пернамбукано и Жуниньо Паулиста. Всички знаят какво можеха те на терена, но какви са като хора?
- Всички бяха истински пример за професионализъм на терена и извън него. Възхитителни футболисти и в същото време скромни хора. Коректни и много дружелюбни. За мен беше от голяма полза в продължение на половин година да играя рамо до рамо с тях и да се уча. После този опит много ми помогна в Европа. 

- Как от славния Васко, отбора на Ромарио и Жуниньо, попаднахте в софийския ЦСКА?
- Донякъде случайно. Имахме мач срещу Сао Пауло, в който играеха Кака, Луиш Фабиано, Жулио Баптища... Изгониха наш футболист и ми се наложи доста да потичам след звездите на Сао Пауло. След двубоя при мен дойде български треньор, който е играл в Португалия (Стойчо Младенов - б.р.) и ме покани в ЦСКА. Каза ми, че отборът ще участва в Шампионската лига. Аз мечтаех за това и почти веднага се съгласих. Условията бяха добри, а заплатата - много по-голяма от тази, която взимах тогава. Президентът на Васко обаче се възпротиви на трансфера. Аз бях млад и перспективен, затова той искаше след време да ме продаде в някой европейски гранд, а не в България. Всичко обаче беше решено и през 2002 година пристигнах в София. През първия сезон станахме шампиони, пробвахме се в Шампионската лига. Явно изборът ми беше правилен. 

- София е била само отправната точка за вашето увлекателно пътешествие из Европа...
- След две години в България ме продадоха на Локерен. Агентът, който движеше сделката, ми каза, че президентът на белгийския клуб много е харесал играта ми. Качих се в колата и тръгнах за Белгия. Запознах се с президента на Локерен и той ми разказа за своя проект. В България ми беше много добре, но Белгия си е Белгия. Европа! Там всичко е много по-модерно, по-цивилизовано. Именно там опознах европейските ценности. Тогава България още не беше в Европейския съюз и в страната мирогледът беше от времената на комунизма. Президентът на ЦСКА остана доволен от офертата и си тръгнах.
- А кой ви покани в Анжи през 2011 година?
- Гаджи Гаджиев. Той ме видял в една контрола в Анталия с екипа на Генк. Харесал ме, запомнил фамилията ми. Когато Сулейман Керимов купи Анжи и клубът започна да привлича известни и скъпи футболисти, Гаджиев се сетил за мен. Така че аз подписах още преди в тима да пристигнат големите имена.

- Някога мечтал ли сте да играете заедно с Роберто Карлос и Самюел Ето'о?
- Никога! Роберто Карлос винаги ми е бил идол. Той стана световен шампион с Бразилия през 2002 година. Това беше невероятен отбор! Дори не можех да си представя, че един ден ще сме съотборници и приятели. Това беше като сбъдната мечта.

- На какво ви научи периодът със звездите в Анжи?
- На много. Преди ги смятах за омесени от друго тесто, за недосегаеми. А всички те се оказаха обикновени и непретенциозни хора. Не знам за другите, но аз се чувствах като равен с тях. Научиха ме, че винаги трябва да си самия себе си, да не се променяш, независимо от това колко си известен и колко пари имаш. Разбрах го, общувайки с тези велики футболисти в съблекалнята, на терена и извън него. 

- Кой беше най-трудолюбив в тогавашния състав на Анжи?
- Знаете ли, целият отбор се влагаше съвестно в тренировките. Гледайки как се трудят звездите, останалите се стремяха да не им отстъпват. Това беше много силна мотивация: ако те се раздават така, защо аз да се пестя? На тренировките беше весело, но хвърляхме много усилия.
- Керимов обичаше да прави скъпи подаръци на футболистите си - автомобили и т.н. Вие получихте ли нещо от него?
- Както казах, аз дойдох в отбора преди звездите. Роберто Карлос пристигна две седмици по-късно и мисля, че тази традиция започна с него. Всеки нов в тима получаваше скъп часовник или нещо друго ценно. Но на мен ми беше напълно достатъчно това, което взимах по договор. Да не говорим за възможността да играя заедно с Роберто Карлос, Ето'о и другите майстори.

- Какво ви изненада най-много в Анжи?- Може би всичко. Ако трябва да съм откровен, беше ме страх да шофирам в Махачкала. Бях чел, че животът в града е труден, че има много проблеми и дори терористични актове. Но след като дойдоха големите звезди и стана ясно, че ще живеем в Москва, ми олекна. Никога няма да забравя първия ни мач в Махачкала. Фенвете ни посрещнаха толкова топло! Оказа се, че тези отрудени хора разбират от футбол и страстно подкрепят отбора си. Обикновено пристигахме в града ден преди мача. Представете си, на тренировките идваха по 10 000 човека! Невъобразимо! И това се случваше не в Мадрид или в Барселона, а в столицата на Дагестан! Бяхме радостни да се снимаме с привържениците, да им даваме автографи, да си говорим.
 
- Защо според вас този проект се провали?
- Честно казано, така и не разбрах. Няой ден ще задам този въпрос на Керимов, ще се поинтересувам защо престана да налива средства в Анжи, защо разби мечтите на хиляди дагестанци. Да, не станахме шампиони, а само се класирахме за Лига Европа. Абсолютно съм убеден, че титлата нямаше да ни избяга. Имахме много добър отбор и резултатите щяха да дойдат. Ако не греша, започнахме с две или три равенства, въпреки че заслужавахме повече от тези мачове. Не ни достигна време, за да станем зрял отбор. Но бяхме на прав път и със сигурност щяхме да пробием в Шампионската лига. Наистина мечтаехме за това. Казвам го като един от първите, които дойдоха в тима, и един от последните, които си тръгнаха. По-късно от мен напусна само Жусилей. Като цяло прекарах в Анжи 2,5 години - прекрасен период, за който съм искрено благодарен на Керимов и на целия дагестански народ. Никога няма да забравя тези времена.
- С какви спомени останахте от Спартак (Москва)?
- Изцяло положителни. Спартак по нищо не прилича на Анжи. Отборът е много по-популярен. Спартак - това е торсида. Където и да играехме, чувствахме подкрепата на феновете. Понякога ми се струваше, че в Русия всички са от Спартак. Почти на всеки мач стадионът беше пълен, затова и напрежението беше огромно. За съжаление, като футболист на Спартак често страдах от контузии и не можах да изиграя толкова мачове, колкото  ми се искаше. Но въпреки всичко, някои моменти са се загнездили в съзнанието ми. На първо място, мачовете с ЦСКА (Москва) и Зенит, които винаги се играеха пред пълни трибуни. 

- Заплатата ви в Спартак сигурно е била доста по-малка от тази в Анжи?
- Не, в Москва също ме оцениха високо. Може би защото преди това бях титуляр в звездния отбор на Анжи. Признавам, че преди да се озова в Спартак, имах оферти от Европа, Бразилия и дори от друг руски клуб. Но заедно с агентите ми избрахме Спартак. Не на последно място защото тогавашният треньор Валерий Карпин харесваше играта ми. Заплатата беше сходна на тази в Анжи. Отделен въпрос е, че в Махачкала взимахме много по-големи премии. 

- Кой по това време беше най-добрият футболист в Русия, като изключим колоси като Роберто Карлос и Ето'о?
- Мбарк Бусуфа. Възхищавах се на начина, по който контролираше топката. В това отношение той не отстъпваше на никого в Анжи. Щастлив съм, че успях да играя заедно с него. Той е един от най-техничните футболисти, които съм виждал.

- Поддържате ли връзка с някои от бившите си съотборници?
- С бразилците ли? Почти с всички. Жусилей живее тук, в Рио. Чувам се с Диего Тардели, който е в Атлетико Минейро, с Роберто Карлос, който е в Мадрид, с Вилиан от Челси. Постоянно си пишем в WhatsApp или Instagram. Не се тревожете, държим връзка.

- А с Вагнер Лав?
- Той ми е повече от приятел, като мой брат е. Израснахме заедно в Бангу, предградие на Рио. Пътувахме с един и същи автобус за тренировките и обратно до вкъщи. Заедно попаднахме във Васко да Гама, независимо, че той е с две години по-млад. По-късно, колкото и невероятно да звучи сега, президентът на клуба изгони Вагнер, защото бил твърде дребен. Толкова се радвах, че се срещнахме отново в Русия! Сега общуваме почти всеки ден, жените ни също се познават. Вагнер Лав е футболният ми брат.

- Имате ли нещо в дома си, което да ви напомня за Русия?
- Матрьошки, макет на Кремъл, фланелки на Анжи и Спартак, снимки... Имам сувенири от всички страни, в които съм играл.
- Липсва ли ви Русия?
- Разбира се!

- Какво по-точно?
- Москва. И не само на мен - на жена ми и децата също. Невероятно красив град! Ресторанти, централни улици, които са пълни с туристи, добронамерени хора... Това ми липсва. Прекарахме в Москва 4,5 години. Хубавите моменти там бяха много повече от лошите. Липсва ми и шофьорът ми, който беше с мен и в Махачкала, и след това в Москва. Казва се Аалексей Борода. Той ми помогна много, особено в началото. 

- Какво носехте на руските си съотборници, когато се връщахте от Бразилия?
- Фланелки на бразилски клубове, сувенири. Прибирах се с няколко пълни куфара, защото носех подаръци не само на съотборниците си, но и на администраторите, масажистите, преводачите, служителите в клубния офис. Тези хора не се забелязваха, но вършеха много работа.

- Ако можехте да вечеряте с някой от миналото си, кого бихте избрал?
- Трудно ми е да преценя. Запознах се с толкова добри в хора в Белгия и Русия. Може би с Керимов? Хайде, нека да е с него. Трудно ми беше да си представя милиардер да е всъщност толкова обикновен човек. Той ни канеше в дома си, заедно си правехме барбекю. Това се случваше често. Би ми било интересно да се срещна с него, да поговорим, да опозная семейството му. Той е голяма личност.

- Кой е най-щастливият ден в живота ви?
- Когато се родиха децата ми и ги видях за първи път. 

- И накрая, сега какво искате повече от всичко?
- Да съм здрав и да живея безгрижно. През цялата си кариера работих много, за да го постигна.

Владимир Константинов, Sportbox.ru

Още по темата
КРАСИМИР ГЪЛЪБОВ
редактор - отдел "Футбол" и "Спорт"
Прочетена 19576

Добави коментар ›› Коментари (14)

Ако не влеят дружеството
(Гост)
14
отговор
25 май 2020 | 22:31

Ако не влеят дружеството си в ЦСКА нямат никакви основания да ползват това име и емблемата на ЦСКА!Ето какво е официалното становище на Спортният арбитражен съд в Лозана CAS за случаите на фалит на дружество стопанистващо футболен клуб, плюс решението на FIFA на Английски език:"Ако дадено дружество откупи на публичен търг активите и продължи дейността развивана от преди това, със същото изображение, значка, химн, представителни цветове, емблеми, местоположение и стадион, и се основава на придобитите федеративни права в търга, участвайки в националните състезания, заменяйки клубът във фалит със съгласието и одобрението на националната футболна федерация, трябва да се разбира като официален правоприемник на фалиралия клуб". PFC CSKA-Sofia, appears to be the sporting successor of the original Debtor, PFC CSKA Sofia !!! Аs а rеsult, thе Dеputy Сhаirmаn соnsidеrs thаt, оn thе bаsis оf thе infоrmаtiоn аnd dосumеntаtiоn аt hаnd, thеrе is nо оthеr аltеrnаtivе but tо соnсludе thаt thе nеw Сlub, PFС СSKА-Sоfiа, аppеаrs tо bе thе spоrting suссеssоr оf thе оriginаl Dеbtоr, PFС СSKА Sоfiа" Рейтинг: 1 1

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

_!_-
(Гост)
13
отговор
25 май 2020 | 13:45

Цял мач преследвах Кака и накрай я награбих на тъч линията Рейтинг: 6 4

.
(Гост)
12
отговор
25 май 2020 | 12:24

Аве Норге що си ми набил 13 минуса, всички от цска ли сте такива бавнoразвиващи? Рейтинг: 3 5

бат Тошо Батков
(Гост)
11
отговор
25 май 2020 | 10:39

Пък аз без малко щех да продам 4 футболисти в Рубин Казан. Рейтинг: 15 2

31
(Гост)
10
отговор
25 май 2020 | 10:27

Още го помня колко добър беше. Жалко, че получи контузия точно преди решителните мачове с Галатасарай, който като голям отбор се възползва по-най добрия начин. Рейтинг: 14 2

Норге
(Гост)
9
отговор
25 май 2020 | 10:15

Гришата е от стара коза яре! Въпреки натиска от Пеевски,Бойко и Домус ага,засега успява да им парира ударите и атаките. В Леефски-Чалма19?4 от 10 години държавата и спонсори наливат в бездънна баражно-прокобна каца! Сега и лично Тиквата и Пеевски им гарантираха че няма да идат в А окръжна. Леефски-Чалма е държавен клуб с държавни гащи. Ташак45+3 е полюцията на агата,за да пречи на Гришата. Който успешно строи къщички за птиченца и отбори тук там.И то от деситилетия. А някой други и един пирон не са забили. Въпреки спасението на Евроидиотите,тричането от нашии чужди гости над обора ще продължи! Имат карма да изкупват.Заради попа,катафалката и наглостта през 2016. Рейтинг: 19 8

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Припок
(Гост)
25 май 2020 | 10:30

Явно някой забрави времето в което БФС промени безброй закони и разпоредби, за да може един ловешки тим да се намести в А група, под друго име и със лицензи на други отбори не със футболни средства, че до ден днешен собствениците на този отбор твърдят пред Уефа, ФИФА, ФУФА, БУФА... и т.н., че са Литекс, но високо образованите им фенове се биеха в гърдите, че са ЦСКА. Подобни индивиди нямат право да говорят за морал, честност и прочие. Рейтинг: 8 7

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

ДО ПРИПОКА
(Гост)
25 май 2020 | 10:57

НЕ,МОЙТУ МОМЧЕ.ВЛЕЗНАХМЕ В А ГРУПА ЗА ДА ВИДИТЕ НЯКОЙ ЛЕВ ОТ ТВ ПРАВА.ЩОТО ЗРИТЕЛСКИЯ ИНТЕРВС НАМАЛЯ С 40% И ПЕЕВСКИ ФК ЩЕШЕ ДА ЦЕЛУНЕ ДУПИТО НА ДПС ПО РАНО.. Рейтинг: 6 5

ONLINEPARI
(Гост)
8
отговор
25 май 2020 | 09:57

СПЕ ЧЕЛЕЕТЕ ДО 699$ НА МЕСЕЦ. ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА СЕ РЕ ГИСТРИРАТЕ. БЕЗ ДА ВЛАГАШ СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФО ТУК. -------------------------------------- P A R I N E O B U X L I V E Рейтинг: 0 1

kiko
(Гост)
7
отговор
25 май 2020 | 09:50

"Условията бяха добри, а заплатата - много по-голяма от тази, която взимах тогава." Ето само това изречение може да даде отговор на въпроса, защо Цска фалира, а Левски ги следва по петите. Рейтинг: 13 3

hzgz
(Гост)
25 май 2020 | 10:19

Абе тоа беше играч,на такива да даваха пари ехеее.Ма лошото е че страдат заради хора като Бабатунде,Нджонко и прочие.. Рейтинг: 9 0

kiko
(Гост)
25 май 2020 | 12:24

Тука не говорим дали даден играч е добър или не, а за това клуба да се разпростира според парите които изкарва, защото иначе се случва това - задлъжнява се с десетки милиони и после има чудене защо клубовете са пред фалит. Рейтинг: 3 4

Йдхд
(Гост)
25 май 2020 | 13:50

Не бе Кико,брат.Тука говорим че трябва да имаш 2/3ма които си заслужават парите и които ще ти излезат по евтино от 10 недоразумения. Рейтинг: 5 0

Трай малко
(Гост)
6
отговор
25 май 2020 | 09:45

За мен лично, един от най - добрите чужденци идвали в България!!! Класен и интелегентен футболист! Рейтинг: 23 0

Норге
(Гост)
5
отговор
25 май 2020 | 09:45

А кенефски не само че го отрича кой къде го хвана за тези 4 години,ами и Пеевски му го завре! Рейтинг: 12 4

Трай малко
(Гост)
4
отговор
25 май 2020 | 09:45

За мен лично, един от най - добрите чужденци идвали в България!!! Класен и интелегентен футболист! Рейтинг: 14 1

Пеевски
(Гост)
3
отговор
25 май 2020 | 09:34

Пеевски брадърс пресент: турци срещу турци следващия кръг - безценно! Рейтинг: 5 2

BITCOIN
(Гост)
2
отговор
25 май 2020 | 07:45

https://freebitco.in/?r=37903552 Вземете своите безплатни биткойни на всеки час...Не е нужно да инвестирате каквато и да е била сума,а само кликвате на всеки 60минути и да трупате или заложите натрупаните на мачове,лотария и т.н https://freebitco.in/?r=37903552 Рейтинг: 0 1

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

гост
(Гост)
1
отговор
25 май 2020 | 03:37

беше доста добър Рейтинг: 21 1

.
(Гост)
25 май 2020 | 06:29

Да, аз тогава имах 5 хиляди лева в левия джоб и още 5 хиляди в десния за добър ден Рейтинг: 0 17

Ушев УМРЕ
(Гост)
25 май 2020 | 08:49

Щом си играл с лева-десна,значи си бил "тенесист" -джобен тенис ..... Рейтинг: 11 2

.
(Гост)
25 май 2020 | 10:29

Да последното ми гадже бразилка беше, любов да видиш, един път не ми е казала дай пари че намам Рейтинг: 5 0


							
						

›› Live Scores

Календар

calendar_icon
календар затвори

Всички мачове

Голове, пистолети и шампанско: завръщането на ... 20 септември 2019
Ако неговата кариера можеше да се опише със заглавие на филм, определено щеше да се казва „Кокориминале“. Някои от елементите в него – моменти на неописуемо саморазрушение – биха засрамили и ...
Шампион с ЦСКА: Цял мач преследвах Кака и после ... 25 май 2020
Жоао Карлос е един от най-добрите чужденци, играли в България. Защитникът дойде съвсем млад в ЦСКА като част от амбициозната селекция на "червените" през 2002 година. Той стана шампион през 2003-а, а година по-късно ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.