Баскетбол

Йовица Арсич: Поредна манипулация от страна на Левски Лукойл

31 март 2020 | 08:35
Йовица Арсич: Поредна манипулация от страна на Левски Лукойл
Старши-треньорът на Балкан Йовица Арсич заяви, че от Левски Лукойл са сменили позицията си за продължаване на първенството и са опитали да манипулират  отборите на Общото събрание чрез капитана на националния отбор Чавдар Костов. Това се случи днес по време на онлайн събранието на лигата, което се проведе с участието на всички отбори от НБЛ. На него отборите не успяха да се споразумеят за бъдещето на първенството, като така окончателното решение ще бъде взето от УС на БФБ в началото на април.
 
Според Балкан предложенията да се изчака 15 май за започване на подготовка са нереалистични, както и продължаването без пълните състави на отборите. Според шампионите класирането в НБЛ има етап на завършеност и това дава категорично основание за неговото признаване. На срещата бе обсъдена идеята на Балкан за създаване на Лятна лига, като предстои шампионите да излязат с конкретни предложения за нейното провеждане. Ето и цялото интервю с наставника на “зелените”:
 
- Г-н Арсич как премина днешната среща и има ли наистина възможност да се продължи първенството?
- Мисля, че не е реалистично да подновим първенството. Не е възможно за две седмици състезателите да са във форма за състезание след пауза минимум от два месеца, колкото ще бъде това прекъсване. Ако трябва да се продължи без американци, това няма да са същите отбори и условия. Няма нищо общо с тази лига, която сме играли досега. Има отбори, в които всички чужденци са на външни позиции, има отбори, които имат само определени постове, например центрове. Структурата  на отборите не е такава, че да бъдат еднакво конкурентни. Това няма нищо общо с първенството, което е било досега. Друг основен проблем е, че всички състезатели имат договори до 31 май. Никой не може да накара един млад американец, който до тогава има договор, на 1 юни да не си тръгне и да отиде да играе например в Нова Зеландия, където може да го направи.
 
- Колко време подготовка е необходима, за да се поднови шампионатът?
- За нормална подготовка всички отбори предвиждат поне 5 седмици преди да започне първенството. След два месеца почивка сега, ако искаме играчите да са в нормално състояние и да не влошим физическото им състояние и да рискуваме контузии, това означава, да започнем подготовка средата на май, а мачовете в края на юни. Докога ще се играе? Това е безумно, което се предлага.
 
Смятам също, че Левски Лукойл се опитва да манипулира отборите като смениха позицията си, а обвиняват нас в противоречие. На първата среща позиция на Балкан беше да се изчака до 29 март, ако има условие да се доиграе, а ако няма, да се прекрати първенството. Тогава от Левски Лукойл казаха, ако може до Великден да се започне с тренировки, а май месец да бъдат мачовете. Сега ние заставаме зад същата си позиция, но тяхната вече е, ако на 15 май е позволено да се тренира, през юни и юли да се играят мачовете. Това е една манипулация. Тях не ги интересува съдбата на българските играчи, а дали Лукойл ще продължи да им бъде спонсор. Ако не станат шампиони, което няма да се случи, вероятно ще имат финансови проблеми.
 
- Освен Балкан още два отбора са гласували за признаване на временното класиране. Какви са Вашите доводи?
- Никой не се радва на служебни победи и Балкан не е имал позиция преди 10 дни, че трябва така да свършат нещата, но, ако виждаме, че вече не може да се играе, е нормално това, което е изиграно до момента, да се признае. Не е нормално да се признаят единствено турнири, в които Левски печели, а да забравим, че другите отбори също тренират, влагат средства, радват се на победи и някой да дойде и да ги изтрие. В нормални страни може да има причина да се обяви нулева година, но тук не. Това може да е така, ако са изиграни под половината срещи от редовния сезон и не е направен пълен кръг, като според това да не е реално класиране. При нас това не важи, защото сме изиграли 75% от редовния сезон. Друга причина да се обяви нулева година е там, където се играят регионални първенства. В Сърбия, например, четирите най-добри отбора играят Адриатическа лига. Те нямат нищо общо със сръбското първенство, което не е никак лошо, но там Суперлигата няма да има класиране. В Словения е същото. Тук най-натоварените отбори бяха Левски Лукойл и Балкан, които са отборите с най-предно класиране в момента. Балкан не е получил никакво предимство срещу другите отбори. Победихме прекия конкурент два пъти, всички отбори победихме навън и това е достатъчно основание да се признае, че тези състезатели са били най-добри през тази година.
 
Мисля, че не е коректно да се изтрият просто така победите на някои момчета. Всички тренират и дават всичко от себе си. Полагат усилия, енергия и няма причина за обявяване на нулева година. Ако е нулева, да се изтрият и турнирът за Купата. Ако с това са съгласни някои, ще го разбера по-добре, но да се изтрива само там, където те губят, няма смисъл.
 
- Обсъждахте ли Лятната лига на днешната среща и каква е целта от създаването й?
-  Споделихме идеята на отборите, които бяха готови да изслушат. Ако искаме българските състезатели да нямат толкова дълга почивка, трябва в първия удобен момент да решим кога може да играем. Ако има отбори, които нямат възможност да играят мачове, техните състезатели да могат да се картотекират в други отбори, за да използват времето до началото на новия сезон по най-добрия начин. Така можем да помогнем за изграждането на българските състезатели индивидуално и колективно. Така и те ще заслужат и парите, които получават. Феновете с удоволствие също ще помогнат. Сигурен съм, че ще напълнят залите, защото след толкова дълга почивка, около 3 месеца без баскетбол, ще има голям интерес и от тях страна. Дори отбори, които не са се класирали сега достатъчно добре, могат да се представят по-добре, защото разликата ще се намали.
 
Говорих по този въпрос и с г-н Росен Барчовски. На него също му хареса идеята и мисли, че е възможно да се случи. В момента нямаме отговори на всички въпроси, които един отбор може да има, за да участва, но, ако се съберем да  разменим опит и идеи, съм сигурен, че може да се получи. Мисля, че ще бъде полезно както за играчите, клубовете и феновете, така и за националния отбор на България. Трябва да направим нещата така, че състезателите да са доволни. Може някой от тях да покаже това, което досега не е успял заради присъствието на чуждестранни състезатели. Така и клубовете могат да видят в тях повече възможност и потенциал, който да използват през сезона. Това е нещо, което трябва да се съберем и изградим сами, ако имаме желание да помогнем на българските състезатели тази пауза да не бъде 6 месеца, а 3. Всеки ще седне и ще каже, но в момента Левски има проблем, защото иска да стане шампион на всяка цена. Това е нещо, което не може да стане в момента. 
 
- Разбрахме, че е имало обща позиция на играчите на Общото събрание. Какво е тяхното виждане за тази ситуация?
- Не се получи точно така. Левски Лукойл отново си позволи да манипулира, но този път чрез капитана на националния отбор Чавдар Костов, който заяви, че всички български играчи подкрепят предложението на Левски Лукойл, а това се оказа невярно. Митко Димитров сподели, че е изненадан от думите, които са казани от негово име и дори лично след това се е обадил на Чавдар, за да му каже, че е некоректно.
 
Некоректно е той да представлява мнението на българските играчи, след като то не е било подкрепено от всички. Играчите са готови да изслушат предложението за Лятната лига, но не са имали възможност да се запознаят в детайли с предложението. За съжаление това, което Левски Лукойл прави в момента, може да се отрази след това на взаимоотношението на играчите в националния отбор.
 
Ако другите отбори имат желание, можем да направим нещо, което ще е добре за всички българските играчи. Вярвам, че всички отбори имат интерес българите да стават по-добри и да имат по-сериозна роля в отборите им. Ако имаме желание, можем да помогнем на българските играчи да играят и получават възнаграждение, защото и те имат семейства, които трябва да изхранват. Много лесно можем да намерим решение, ако има желание.

Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 946

Добави коментар ›› Коментари (14)

Geparda
(Гост)
14
отговор
01 април 2020 | 15:59

Титко РЕВАНЕТО, Балкан са шампиони при какъвто и да е сценарий за2 пореден път! А Лукойл се издухва от Левски щото нали се сещате като няма резултати няма и пари! Както изкуствено ги поеха под крилото си, така естествено ще се оттеглят. Рейтинг: 0 0

Gonzolaka
(Гост)
13
отговор
31 март 2020 | 16:16

Abe Титко не е китка за мирисане...Ама и Тея балкан да не се правят на Светци ,С Тея техни заплати,осигуровки и Данъци към държавата,,че и те вунят на лошо....Айде по спокойно... Рейтинг: 0 0

пфу!
(Гост)
12
отговор
31 март 2020 | 14:25

Испнаската федерация по футбол казва, че ако до 27 юни не се поднови първенството, ще му сложи край. А тоя хитрец, понеже е временен, подчертавам временен водач в класирането, иска да слага край на 31 март. Ей, големи хиени тия сърби бе, за глупаци ли ни смятат? Рейтинг: 0 6

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Балкан
(Гост)
31 март 2020 | 15:14

пфу така като гледам какво пишеш ще дойдеш голям адаш на Папазов ТЪПАНАР. Рейтинг: 4 0

сад
(Гост)
11
отговор
31 март 2020 | 14:24

На тоя му трябват 5 седмици треньировки за 2 месеца спиране на игра. Е бати измисленото съчинение. От тук става ясно и каква тежест има цялото му мнение по въпроса. Рейтинг: 0 3

Начо педала
(Гост)
10
отговор
31 март 2020 | 14:13

сръбски некадърник Рейтинг: 0 5

ПАК АЗ
(Гост)
9
отговор
31 март 2020 | 13:37

До 25-годишната си възраст г-н Папазов бе най-верният "армеец" от сектор "Г", сниман с червено шалче на врата през 80-те като сянка на Краси Безински, а после изведнъж се събуди първи "левскар" на републиката?! Продължението - "славист" с ВИС-2, "студент" с турския собственик на Академик, отново "левскар в антуража на кюстендилските мутри, русофил под крилото на Вальо Златев в Правец и пак "син" талибан... Паралелно със спорните трансформации вървяха и политическите пируети на родния Фигаро - тук, Фигаро - там. След 10 ноември 89-та той бе челен "седесар", но без да му пука по-късно се яви на сцената като застъпник в президентската кампания на Георги Първанов. По едно време бе конкурент на ББ в кметското състезание за София, а сега отново е под крилото на Любимец-13 от тима на Витоша Бистрица. Иначе мрази "комунизма", но това не му попречи да стъпи на килимчето пред Сергей Станишев и да иска преференции за националния стадион по повод юбилея. С две думи - интелигентен и артистичен човек като Тити се превъплъти в клоун в "синята" клиника... Рейтинг: 7 1

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

аз
(Гост)
8
отговор
31 март 2020 | 13:34

ИСТОРИЯ НА ПЛАЧА 1993г. Ганелин Русинов спонсорира и командва баскетболния "Левски-Тотел". Тити все още е правоверен цесекар, който плаче заради освобождаването на Кр. Безински от ЦСКА и в знак на протест сменя червената боя със синя. 1998г. "Левски" е изпаднал в Б група и прави опит да се върне в елита, но няма играчи. Тити е президент на Славия и много му се иска да стане треньор. Сделката е сключена. Тити става треньор на "Левски", но за отплата води там целия силен отбор на Славия. Една мъжка сълза се стича по бузата му заради предателството му към белите. 2015г. Тити създава "Левски-2014" на мястото на задлъжнелия с 12 милиона дотогавашен син клуб и се чучва направо в елитната група. Още една мъжка сълза се тълкува по бузата му от жалост към завлечените вложители в КТБ. 2018г. Тити плаче неудържимо от радост. Заграбени са играчите на Академик с цената на унищожението му като отбор. Петролните пари потичат като пълноводна река. "Левски" става "Лукойл". Чудо голямо! Важното е моралът да тържествува! Рейтинг: 6 1

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

basket
(Гост)
7
отговор
31 март 2020 | 13:00

Изхвърлете палячовщината от българския баскетбол! Рейтинг: 5 0

нали
(Гост)
6
отговор
31 март 2020 | 12:58

палячото пак трябва да се прави на голям специалист и да се мазни на феновете на динамо които припознаха правец за левски чудна работа а 12 милиона лева кога ще върне Тити Рейтинг: 7 0

я бегай!
(Гост)
5
отговор
31 март 2020 | 12:37

75% от първенството е минало, значи има основание да бъде прекратено викаш.... Значи, от нататък, всяка година даден отбор може да иска прекратяване на първенството след изиграване на 75% от първенството ако е водач в класирането, защото според Свети Арсчи, това е критерий за завършеност. Няма такъв смешник. Защо УЕФА и всички футболни федерации по света драпат сезонът да се доиграе, ама когато това иска и Левски, то излизат манипулатори? Тъпо, та вика Ура! Рейтинг: 1 7

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Небойша
(Гост)
31 март 2020 | 13:05

Каква УЕФА кви пет лева, тук говорим за баскетбол. Ти си от онези платените които не знаете и правилата дори. Половин Европа обявиха класиране за да мислят за Евро турнирите през есента. Рейтинг: 4 0

ТОЧНО КРАТКО ЯСНО
(Гост)
4
отговор
31 март 2020 | 10:46

Тях не ги интересува съдбата на българските играчи, а дали Лукойл ще продължи да им бъде спонсор. Ако не станат шампиони, което няма да се случи, вероятно ще имат финансови проблеми. Рейтинг: 9 2

?
(Гост)
31 март 2020 | 12:31

Що бе - я ми кажи футболно първенство по света, което към момента да е окончателно прекратено? Значи никой по света не се интересува от играчите. Рейтинг: 0 3

Браво
(Гост)
3
отговор
31 март 2020 | 10:31

Голямо Браво за Арсич и жалък и смешен Лукойл. Рейтинг: 11 1

асд
(Гост)
31 март 2020 | 12:32

Я ми кажи едно футболно първенство по света, което да е прекратено към момента, господин моралист? Или по-точно Г-н антилевскар, което обяснява цялата ти позиция. Рейтинг: 0 2

basket
(Гост)
2
отговор
31 март 2020 | 09:59

Изхвърлете палячовщината от българския баскетбол! Рейтинг: 6 0

а
(Гост)
31 март 2020 | 12:33

Значи махаме Балкан, които лъжат държавата и плащат едни заплати, а ги осигуряват на други. Както изхвърлиха Марсилия и Бернар Тапи навремето за черна каса. Рейтинг: 0 2

balkan
(Гост)
1
отговор
31 март 2020 | 09:00

те това си го могат Рейтинг: 1 2


							
						

Испания - Лига АСВ

Отвъд играта: Пекин винаги ще е в сърцето на Рики ... 16 септември 2019
На най-голямата сцена в световния баскетбол, под най-ярките светлини, Рики Рубио бе окъпан от похвали и конфети. Преди 11 години, когато Испания загуби от САЩ със 107:117 във финалната среща от олимпийския баскетболен ...
Sportal.bg разкрива: 40 неща, които не знаете за ... 25 май 2020
Баскетболистът на „Берое” Иван Лилов прие предизвикателството на Sportal.bg и разкри 40 любопитни подробности за себе си. Той отговори с усмивка на нашите въпроси, а вие можете да разберете коя е ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.