Автомобили

Това е Touareg R - първият R модел на Volkswagen с plug-in хибридно задвижване

28 февруари 2020 | 11:35 - Обновена
Това е Touareg R - първият R модел на Volkswagen с plug-in хибридно задвижване
 • копирано
 • 0

Volkswagen е готов да допълни впечатляващата гама на своя флагман Touareg с новата престижна версия Touareg R. Универсалният SUV с plug-in хибридна система за задвижване с максимална мощност от 340 кВт (462 к.с.) предлага иновативна комбинация от превъзходна динамика и електрическа ефективност. При наличие на достатъчен заряд в акумулаторната батерия, новият SUV модел винаги стартира в изцяло електрическия режим E-MODE за движение с нулево ниво на емисиите. Акумулаторната батерия е проектирана с такъв капацитет, който да позволи на Touareg R да покрие типичния средностатистически ежедневен пробег на пътуващите до работното място и обратно на изцяло електрическа тяга. Подобно на всички останали варианти в гамата на Touareg, новата версия R се предлага със система за постоянно двойно предаване (4MOTION). Благодарение на системата 4MOTION и мощната plug-in хибридна система за задвижване на новия модел със 700 Нм максимален въртящ момент, Touareg R може да тегли прикачен товар с максимално тегло от 3,5 тона. И не само това - новият престижен вариант на флагмана може да се справи с ремарке със същото максимално тегло дори и в режим E-MODE и е първият plug-in хибриден SUV в света, който може да бъде оборудван и с асистираща система Trailer Assist за улесняване на водача при маневриране с прикачен товар. И още една водеща позиция за Touareg – за първи път моделът ще се предлага с асистираща система Travel Assist и ще бъде първият модел на марката Volkswagen, който предлага възможност за асистирано шофиране (автоматичен контрол на скоростта и дистанцията с ускорение и спиране, както и поддържане на лентата за движение) със скорост до 250 км / ч.

Първият модел с plug-in хибридна система на задвижване. Новият модел от гамата на флагмана е проектиран от специалистите на спортното поделение Volkswagen R, които традиционно се занимават с разработката на най-динамичните модели на Volkswagen. Touareg R е носител и олицетворение на цялостна промяна на философията на Volkswagen. Това е първият модел с емблемата на Volkswagen R, който използва plug-in хибридна система на задвижване и едновременно с това - първият случай в историята на марката, в който хибриден модел заема позицията на най-мощния автомобил в цялата продуктова гама на марката Volkswagen като цяло. Изключително високото ниво на оборудване на Touareg R прави впечатление с външно оформление с дизайнерски пакет Black Style и 20-цолови алуминиеви джанти (Braga), както и с R-Line интериор с кожени тапицерии Vienna с шевове в Сrystal grey. Пазарната премиера на новия модел се очаква през втората половина на 2020 година.

Около 60% от собствениците на Touareg в Германия и 40% от тези в Европа използват своите SUV модели за теглене на различни по характер прикани товари, което е забележително висок дял. Touareg често се използва от спортни натури и хора с активен начин на живот, които ценят максималната безопасност, изключителния комфорт на возене, интуитивното управление на функциите и първокласните съвременни възможности за комуникационна свързаност. Новият Touareg R е създаден специално за тази изключително заинтересована от новите технологии група клиенти. За първи път те вече имат възможност за избор и на спортен модел, който може да се движи временно и в изцяло електрически режим с нулеви локални емисии. Новият Touareg отговаря на нормата за емисии Euro 6d-TEMP-EVAP-ISC.

Разширена гама от системи за задвижване. В момента продуктовата гама от SUV модели предлага един бензинов двигател със система за принудително пълнене с турбокомпресор (TSI) и три турбодизелови двигателя с (TDI). Агрегатът V6 TSI развива максимална мощност от 250 кВт (340 к.с.) 1. Във вариант V6 TDI, Touareg предлага две степени по отношение на максималната мощност - 170 кВт (231 к.с.) 2 и 210 кВт (286 к.с.) 3. В момента най-мощният вариант на Touareg е V8 TDI с 310 кВт (421 к.с.) 4, а сега Volkswagen добавя нов топмодел в гамата в лицето на новия Touareg R.

Върхови R динамични характеристики. В качеството си на типичен представител на Volkswagen R, Touareg R се отличава с извънредно динамични характеристики. Сякаш докосва бутон, водачът просто трябва да натисне газта, за да получи мигновен достъп до пълната мощ на електродвигателя (100 кВт / 136 к.с.) и бензиновия V6 двигател със система за принудително пълнене с турбокомпресор (250 кВт / 340 к.с.) когато пожелае. След това действията на двете задвижващи системи могат да бъдат комбинирани с функцията boost за пълно оползотворяване на динамичните резерви на автомобила - например за бързо и безопасно изпреварване , както и за разгръщане на пълната системна мощност в размер на 340 кВт (462 к.с.). Максималният системен въртящ момент възлиза на 700 Нм.

Хибрид с двойно предаване. По същество хибридната система за задвижване на Touareg R се състои от бензинов V6 турбодвигател с работен обем 2 995 см3, тягов електродвигател и вградена в пода на багажното отделение литиево-йонна акумулаторна батерия с капацитет 14,1 кВтч. Силовата електроника на борда се грижи за преобразуването на постоянния ток от акумулаторната батерия в необходимия за захранването на електродвигателя променлив ток. Предаването на въртящия момент към колелата на предния и задния мост (система за постоянно двойно предаване 4MOTION) се осъществява посредством осемстепенна автоматична предавателна кутия (с Tiptronic) и разпределителен механизъм, чиято роля се изпълнява от централния самоблокиращ диференциал с асиметрично разпределение на въртящия момент (Torsen принцип), който балансира тягата между предния и задния мост. Системата позволява до 70% от въртящият момент на хибридното задвижване да бъде насочен към колелата на предния мост и до 80% към тези на задния.

Движение на изцяло електрическа тяга със скорост до 140 км/ч. При първоначално стартиране и наличие на достатъчен заряд в акумулаторната батерия, Touareg R използва само тягата на електродвигателя. Това осигурява на новия SUV модел максимално доближаване до движението с нулеви емисии, особено при пътувания на кратки разстояния. Тази хибридна стратегия на задвижването разкрива и най-голям потенциал за икономия на енергия и средства. Touareg R може да се движи в изцяло електрически режим със скорост до 140 км/ч – над тази граница агрегатът V6 TSI се включва автоматично, а водачът може да го активира във всеки момент с пълно натискане на педала на газта („kickdown”). Максималната скорост на новия спортен SUV модел е електронно ограничена до 250 км/ч.

Бърза смяна между електрически E-MODE и хибриден Hybrid режим на движение. Водачът може да управлява функциите на хибридното задвижване и да избира профила на движение чрез бутона Menu на системата 4MOTION Active Control в централната конзола или от съответното меню в инфотейнмънт системата, като и двете са ясно и прегледно подредени едно до друго на споделен екран. Наличните хибридни функции са E-MODE за изцяло електрически режим на движение и хибриден режим Hybrid за оптимизирано и автоматично взаимодействие между тяговия електромотор и V6 двигателя. При докосване на полето E-MODE на екрана от страна на водача при движение в хибриден режим и достатъчно заредена акумулаторна батерия, Touareg R преминава към изцяло електрическо задвижване със скорост до 140 км/ч. И обратно, новият спортен SUV модел преминава незабавно в хибриден режим Hybrid в момента, в който водачът докосне на екрана полето Hybrid при движение в E-MODE.

Данни за хибридното задвижване на екрана на Innovision Cockpit. Цифровото арматурно табло Innovision Cockpit е част от стандартното оборудване на новия Touareg R. Той се състои от екрана на цифровия блок на контролните прибори пред водача (Digital Cockpit, 12-инчов диагонал на екрана) и екрана на инфотейнмънт системата (Discover Premium, сензорен TFT екран с 15-инчов диагонал). Водачът получава достъп до разнообразна актуална информация за Touareg R, включително и за хибридните функции движението и разпределението на енергийните потоци в системата на екрана на инфотейнмънт системата (показания на наличния заряд в акумулаторната батерия, на подаваната в системата за задвижване енергия и на зареждането на батерията), както и на монитора за автономния пробег на електричество (показания на оставащия пробег, на профила на движение и на потенциала за увеличаване на автономния пробег чрез изключване на определени на електрически консуматори). Комбинираният прибор с показания на мощността и оборотите на ДВГ отляво в блока Digital Cockpit дава възможност да се следи актуалното състояние на хибридната система. Наред с хибридния режим, той показва и разхода на електроенергия (при ускорение) или степента на рекуперация (при намаляване на скоростта и спиране). Показват се и оставащият пробег на електрическа тяга, както и километрите, които могат да бъдат изминати с наличното в резервоара гориво.

Външно R оборудване. Външният пакет оборудване включва брони в R стил, които заедно с панелите в долната част на вратите са изпълнени в основния цвят на каросерията, черни решетки на въздушните отвори, лайстни на страничните прозорци в черно и черни корпуси на външните огледала. Особена елегантност излъчват и черните лайстни на радиаторната решетка. При новия Touareg R пакетът включва също черна декоративна лента на долната част на предната броня, R лого (върху радиаторната решетка, на капака на багажника и на емблемите върху предните калници и врати) и тъмно тонирани LED задни светлини. 20-цоловите алуминиеви джанти Braga (черни отвътре и с полирана външна повърхност или в матово сиво отвътре и полирани отвън), разширенията на арките на калниците в основния цвят на каросерията и трапецовидно оформените накрайници на ауспуховите тръби също са част от стандартното оборудване на новия модел.

Вътрешно R оборудване. Интериорният пакет R оборудване впечатлява с алуминиеви декоративни панели Silver Wave на арматурното табло и облицовките на вратите, изпълнение на централната конзола в High Gloss Black и Silver Look, кожени тапицерии Vienna на комфортните седалки с R лого от кожа на облегалките за главите, защитен панел от неръждаема стомана на прага на багажното пространство , кожен мултифункционален волан от ново поколение (отопляем, с планки за ръчно превключване на предавките, R лого и бутон за опционалната асистираща система Travel Assist), осветени панели на праговете на вратите от неръждаема стомана с R лого, педали с от четкана неръждаема стомана и индиректно вътрешно осветление в бяло. Шевовете на кожените тапицерии на седалките са издържани в Crystal Grey – също както и кантовете на текстилните подови постелки и декоративните шевове на подлакътниците, облицовката на скоростния лост и облицовките на вратите.

По-богато функционално оборудване. Touareg R ще отбележи пазарната си премиера обогатена гама от функционално оборудване в допълнение към това, с което се отличават останалите версии в гамата на Touareg. Стандартните функции на борда включват Innovision Cockpit с Digital Cockpit (цифрови контролни прибори с 12-инчов диагонал на екрана) и инфотейнмънт система Discover Premium Infotainment (с 15-инчов TFT сензорен екран). Не по-малко впечатляващи са матричната система на предните светлини IQ.Light (интерактивно управление на късите и дългите светлини на основата на данни от видеосензор), панорамният покрив с плъзгане и отваряне и 4-зоналната автоматична климатична инсталация Air Care Climatronic.

Изключителни R oпции. В продуктовата гама на модела, традиционният за Volkswagen R цвят на лаковото покритие Lapiz Blue Metallic (предлага се като опция) е запазен изключително и само за Touareg R. Допълнителното опционално оборудване на новия топмодел в гамата включва 21-цолови алуминиеви джанти Suzuka (с полирана или черна повърхност) и 22-цолови алуминиеви джанти Estoril (в черно и полирано и черно), които се предлагат за първи път. Специалистите на Volkswagen R са разработили изключително за Touareg и интериорния пакет в черна кожа Puglia. При него естествената кожа е дъбена с устойчиви традиционни методи и използване на зехтин. Наистина привличащ вниманието визуален акцент е и изисканата, но излъчваща спортен дух релефна ромбовидна повърхност на кожените тапицерии на седалките, който намира своето продължение и в облицовките на вратите. Пакетът кожени тапицерии Puglia включва също кантове в Sepang Blue в страничните опори на седалките. Кантовете хармонират цветово и с тънкия син декоративен шев, който преминава по цялата ширина на арматурното табло. Облегалките за глава също са украсени с R лого.

1) Touareg V6 TSI 4MOTION, 250 кВт (340 к.с.): Разход на гориво (NEDC) в л/100 км: градско 11.8 / извънградско 7.3 / средно 9.0; средни емисии на CO2 в г/км: 205; клас на енергийна ефективност: D

2) Touareg V6 TDI 4MOTION, 170 кВт (231 к.с.): Разход на гориво (NEDC) в л/100 км: градско 7.7 / извънградско 5.9 / средно 6.6; средни емисии на CO2 в г/км: 173; клас на енергийна ефективност: B

3) Touareg V6 TDI 4MOTION, 210 кВт (286 к.с.): Разход на гориво (NEDC) в л/100 км: градско 7.7 / извънградско 5.9 / средно 6.6; средни емисии на CO2 в г/км: 173; клас на енергийна ефективност: B

4) Touareg V8 TDI 4MOTION, 310 kW (421 PS): Fuel consumption (NEDC) in l/100 km: urban 8.5 / extra-urban 6.7 / combined 7.4; CO2 emissions in g/km (combined): 195; efficiency class: B


Още по темата
 • копирано
 • 0

КоментирайНяма коментари.							
						
Skoda Kamiq - съвкупност от детайли 24 февруари 2020
На този свят има два типа предмети, а и хора - такива, които просто изпълняват брифа, и такива, които го прочитат, смачкват го и го хвърлят в кофата, за да правят каквото си поискат. Спокойно, новият Kamiq е от ...
Какви опасности крие един автомобил с превъртян ... 25 май 2017
Около 1/3 от всички превозни средства втора ръка са с манипулиран километраж. Това води до средна загуба от 3 000 евро за всеки купувач. В тази връзка евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков е категоричен, че тази ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.