Бокс

Национална спортна база ЕАД: Господин Пулев забави плащанията си към спортната база на Белмекен с повече от година

20 февруари 2020 | 16:49 - Обновена

Ръководството на Национална спортна база ЕАД определя като неприемливи и противоречащи на истината твърденията на господин Кубрат Пулев за състоянието на високопланинския спортен комплекс „Белмекен“, изнесени в публичното пространство. Останахме неприятно изненадани от демонстрираното негативно отношение към спортния комплекс, в който винаги е получавал необходимото внимание и удобства - така, както и всички останали спортисти.

Длъжни сме да отговорим на всяко от твърденията на господин Пулев. В спортен комплекс „Белмекен“ непрекъснато се извършват текущи ремонти и подобрения на базата на различна стойност. В края на 2016-а и началото на 2017 година бе извършено сериозно обновяване на комплекса за над 400 хиляди лева. Именно в този период бе изградена новата сауна, която споменава г-н Пулев. Сауната отговаря на всички стандарти и покрива нуждите на цялата база. Всяка една дейност от извършените строително-монтажни работи е надлежно документирана и осчетоводена. В момента извършваме повторна проверка на тази документация и сме готови да я предоставим на всички компетентни органи.

Кубрат Пулев: Базата на Белмекен е престъпно занемарена! Закупуват се нови машини и спортни съоръжения като снегорини и машини за отъпкване на сняг. Тези машини са с приоритетно значение с оглед на безопасността на спортистите в планината.

През януари 2020 година са закупен и нови две перални, като една от тях е професионална и струва близо 10 000 лева. Общо базата разполага с 6 работещи перални и две сушилни.

Съгласни сме с Кубрат Пулев, че „Белмекен“ има нужда от пълна модернизация в съответствие с водещите подобни комплекси в страни като Германия, например. За пълна модернизация на базата обаче са нужни около 5 милиона лева. За съжаление, към момента НСБ не е в състояние да отдели такава голяма сума само за един от своите обекти, тъй като това означава да лиши много други спортни федерации и клубове от адекватни услуги.

 

 

Да, както отбелязва и Пулев, комплексът е построен на уникално място и именно местоположението му е причината адекватната му поддръжка да струва скъпо. Средствата за тази поддръжка са изцяло от приходите на НСБ ЕАД и ние не разчитаме на бюджетни субсидии за тази цел. Затова разчитаме на коректност и своевременно заплащане на услугите, които предоставяме на федерации, спортни клубове, индивидуални спортисти и граждани.

Със съжаление отбелязваме, че някои от спортистите, които използват „Белмекен“ бавят плащанията си и то повече от година. Един от тях е господин Кубрат Пулев.

Господин Пулев забави плащанията си към спортната база на Белмекен с повече от година. Той дължеше около 5 хиляди лева за тренировъчната си подготовка преди мача в Лос Анджелис, използване на боксов ринг и за реклама. Погаси тези задължения едва в началото на месец февруари. И в момента Кубрат Пулев има задължения към НСБ – „Арена Армеец“ има да взема още над 3700 лева поради нанесени щети след проведената мащабна гала вечер на 27-ми октомври 2018 година.

За да бъдат изчистени горепосочените финансови взаимоотношения между Пулев и НСБ през месец януари тази година ръководството на НСБ ЕАД проведе многократни разговори с екипа на Кубрат Пулев. Целта на тези разговори беше да се избегнат сериозни забавяния на плащанията. Можем да направим обосновано предположение, че именно настояването от страна на НСБ да погаси задълженията си към Национална спортна база е провокирало реакцията на г-н Пулев в медийното пространство.

Категорично заявяваме, че графикът на заетостта на базата е съобразен основно със заявките на БЪЛГАРСКИТЕ спортни федерации и клубове, както и на индивидуални спортисти като г-н Пулев. Чуждите спортисти, както и почиващите граждани, са настанявани във ВСК “Белмекен“ едва, след като останат незаети легла и стаи от нашите спортисти. Доказателство за тази политика са десетките благодарствени писма, които получаваме от нашите коректни партньори, сред които са и златните момичета на българската художествена гимнастика.

Тук е мястото да се присъединим към призива на Кубрат Пулев медиите да потърсят мнението и на другите спортисти, използващи услугите на ВКС „Белмекен“. Сред най-честите посетители на базата са федерациите по: борба, бокс, щанги, лека атлетика, биатлон, джудо, кану-каяк, гребане, плуване, тайкуондо, художествена гимнастика. Вярваме, че всички тези спортисти ще дадат точна оценка за състоянието на „Белмекен“, защото винаги сме държали да обратната връзка с ползвателите на спортните съоръжения.

Доскоро самият Пулев бе сред големите привърженици на спортния комплекс. Многократно в свои публични изяви е изтъквал добрите условия и преимущества именно на ВКС „Белмекен“.

„Мога да се подготвя навсякъде по света, но тук, на Белмекен се чувствам най-добре“, казва Кубрат Пулев точно една година по-рано в интервю. На 20.02.2019 година пред камера, която заснема тренировъчната му подготовка в спортната база преди мача в Лос Анджелис, той заявява още: „Идваме за по 20 дни, веднъж или два пъти в годината. Не ми се слиза.“

„Всички са много впечатлени от базата. Белмекен е една уникална база, такива има малко по света. Чувствам се отлично след подготовката на Белмекен – най-добрата база, със своята природа, въздух, храна… Неслучайно спортисти идват от цял свят“, казва Кубрат Пулев в друго свое интервю.

Държим на добрите си отношения със спортистите на България и се грижим за тяхната добра физическа подготовка. Затова ръководството на НСБ е неприятно изненадано от рязко влошилото се отношение на Пулев след проведените разговори с неговия екип за погасяване на задълженията му към спортната база.

Искаме да Ви уведомим също, че поради изнесените в публичното пространство твърдения на Кубрат Пулев със заповед на изпълнителния директор на Национална спортна база ЕАД Пламен Манолов е разпоредена комплексна проверка на високопланинския спортен комплекс „Белмекен“. Със същата заповед е назначена и 4-членна комисия, която да извърши в най-кратки срокове одита на спортния обект.

Срокът на назначената проверка е 15 дни.


Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 22054

Добави коментар ›› Коментари (27)

fen
(Гост)
27
отговор
23 февруари 2020 | 00:26

пульо плати си сметките като всички хора Рейтинг: 2 0

Бацо Гацов
(Гост)
26
отговор
21 февруари 2020 | 16:15

Споко, Пулев просто е купил новия фотошоп за подарък на Андреа, а той е доста скъп и не са му останали пари да си плати задълженията. Рейтинг: 9 1

Сульо и Пульо
(Гост)
25
отговор
21 февруари 2020 | 15:47

Вместо да си плати задълженията, предпочете да стане за смях за някакви си 2-3 хиляди лева. Доста е умен. Рейтинг: 14 1

mm
(Гост)
23 февруари 2020 | 00:27

е кой ще плаща фотошопа на урунгела Рейтинг: 2 0

шломо
(Гост)
24
отговор
21 февруари 2020 | 11:55

Ах помашка мутро Рейтинг: 6 1

Todor
(Гост)
23
отговор
21 февруари 2020 | 11:04

Какво очаквате да кажат. Веднага са им се обадили и са им казали да дадат интервю и да кажат, че всичко е бомба. Нали иначе ще ги орежат да тренират там. Пулев много добре знае какво говори и е видял много зали в чужбина, както и такива места за подготовка. Да ги питам всички тия треньори, като всичко е толкова добро, защо аджеба нямаме почти никакви читави състезатели, без значение от дисциплината? Кажи-речи навсякъде сме последна дупка на кавала. И защо аджеба единствените, които реално се готвят в чужбина и реално в отборите им кажи-речи няма български имена, са на топ ниво, а именно Пулев и Григор Димитров ? Рейтинг: 4 8

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

1488
(Гост)
22
отговор
21 февруари 2020 | 10:44

Циганинът си е циганин. Рейтинг: 9 3

Истината
(Гост)
21
отговор
21 февруари 2020 | 06:51

Пульо за пореден път показа, че е мишок от ромски произход Рейтинг: 18 3

шломо
(Гост)
21 февруари 2020 | 08:56

Пульо е "ПОМАК" не е много,не ни обиждайте Рейтинг: 6 2

шломо
(Гост)
21 февруари 2020 | 08:57

Не е манго исках да кажа Рейтинг: 4 3

шломо
(Гост)
21 февруари 2020 | 08:58

Миризлив "ПОМАК" е тая мишка Рейтинг: 5 0

Кобрю Сопулев
(Гост)
20
отговор
21 февруари 2020 | 06:42

Мъча се да стигна васил божков по задължения. Сега джошуа като ме присти за 2 рунда и ще платя сметката, но все още има време да се контузя и да се откажа от мача де. Рейтинг: 7 3

IBRA
(Гост)
19
отговор
21 февруари 2020 | 03:07

Мачкай ги Кобра Рейтинг: 1 12

Karo
(Гост)
18
отговор
21 февруари 2020 | 00:16

Ние вика си траяхме за забавените плащания ти що не си трая за мизерията ахахаха... Специално за По врат ремонти правели тцтцтц... Концесия шуробаджанащина, гарантирана клиентела на държавна хранилка а по между другото и хотелче за частни клиенти. Като няма пари за ремонт изтеглете кредит или връщайте базата и държавата да я прави каквото си иска. Рейтинг: 5 3

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Лефски шампоан
(Гост)
17
отговор
20 февруари 2020 | 19:28

мрете говежда сган,тумора на България.Само Кубрат и Цска Рейтинг: 4 14

111
(Гост)
20 февруари 2020 | 19:49

Лапай саламааааааа. Рейтинг: 6 4

ориндж пиг
(Гост)
20 февруари 2020 | 19:50

оцапаното мнение на ловешки травестит като теб наистина няма никакво значение. Рейтинг: 4 3

Емчо
(Гост)
16
отговор
20 февруари 2020 | 18:26

10 хил за пералня??? Рейтинг: 4 14

Todor
(Гост)
20 февруари 2020 | 21:46

По документи може и 50 хиляди да са я писали, а реално струва 1/10. Точно такива места ги оборудват с най-ниското оборудване. Пулев е на 100% прав. Рейтинг: 5 10

пламен
(Гост)
21 февруари 2020 | 18:37

сигурен съм че заради неговата прищявка са я взели тая пералня да е доволен Пулю да го глезят с тея пари 20 перални могат да се вземат а то си ги е изнудил да му вземат лична пералня че той не е простосмъртен и не му се реди на опашка в пералното ах мързеливец такъв затова няма да станеш никога шампион Рейтинг: 4 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Nordside14
(Гост)
15
отговор
20 февруари 2020 | 18:22

Проверки ще правят измекярите, откраднали милиони от базата, ама иначе 5000 лева ги бутат да я поддържат. Смешни крадци, чак проверки ще правят да замазват очите на хората! Кой ще плаща за проверките мишки Рейтинг: 12 17

0877008288
(Гост)
20 февруари 2020 | 18:34

Балък защо ползваш никове, дето не са ти ясни!? Пише се norTHside14 и едва ли даже познаваш някого по тази линия. А какви глупости си написал... Рейтинг: 9 4

xax
(Гост)
20 февруари 2020 | 18:50

Тоя селяк е nord, щото е микренец. И тъпите му мисли и те са за на село само. Рейтинг: 8 4

tctct
(Гост)
14
отговор
20 февруари 2020 | 18:19

по скоро белмекен трябва да му плаща че прави реклама а не да се хвалят че са купили ти да видиш две пералн и хахахаха тцтцтц егати инвестицията 2020 година се хвалят че имат пералня Рейтинг: 11 20

0877008288
(Гост)
20 февруари 2020 | 18:36

A ти какво построи? С какво помагаш за нечие развитие??? Или само ядене и сране.. Рейтинг: 8 6

Леке
(Гост)
13
отговор
20 февруари 2020 | 17:40

Джошуа като му надуе манерката и тия 3700 няма да плати ! Рейтинг: 41 5

xax
(Гост)
20 февруари 2020 | 17:42

Да, и според кубрат и малоумните отрепки от кометарите отдолу за това ще е виновна Държавата :D Рейтинг: 18 3


							
						
Кога жените спряха да целуват мъжете и това стана ... 29 март 2019
Целувката комай вече не е израз на любов, радост и близост, а повод за насаждане на омраза и разделения. Пушилката, която се вдигна поради импулсивната целувка на боксьора Кубрат Пулев с американката, самонарекла се ...
Кубрат Пулев: Егоистично е да мисля за мач в ... 21 март 2020
Преди седмица със заповед на Министерството на здравеопазването бяха затворени всички спортни обекти, за да се ограничи разпространението на коронавируса. В този списък попада и залата за бокс на Кубрат и Тервел ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.