Американски футбол

50 години по-късно Канзас Сити Чийфс отново доминират в Супербоул!

03 февруари 2020 | 05:11 - Обновена
Болезненото 50-годишно чакане приключи! Канзас Сити Чийфс се окъпаха със слава на Супербоул LIV, осъществявайки обрат в последната четвъртина срещу Сан Франциско 49-ърс, за да спечелят финала на НФЛ с 31:20. Треньорът им Анди Рийд имаше 30-годишен опит в професионалния американски футбол, но чак сега успя да опита от вкуса на най-големия успех, след като през 2005 г. начело на Филаделфия отстъпи в битката за трофея на Ню Инглънд.
Феновете на Канзас чакаха от 1970 г. трофея "Винс Ломбарди", а Сан Франциско ще трябва да се примири с ново поражение в Супербоул. "Найнърс" имат пет триумфа, но последният е от 1995-а, а през 2013-а също отстъпиха в битката за отличието от Балтимор.
24-годишният куотърбек на "вождовете" Патрик Махоумс се превърна в суперзвезда още във втория си сезон в НФЛ, а сега с шампионски пръстен на сметката си оправда статута си на най-вълнуващия и (вероятно) най-добър играч в американския футбол.

Шакира и Джей Ло нагорещиха страстите със запомнящо се шоу (видео + галерия)

Всъщност, той не блесна с нещо изключително в Супербоул LIV, но направи важни отигравания в ключови мигове от финала, най-вече през второто полувреме. Деймиън Уилямс преодоля 38 ярда и реализира решителния тъчдаун в полза на Чийфс, които успяха до голяма степен да тушират силното нападение и опасната игра на земя на Сан Франциско.

Заради ключови отигравания във владенията на "вождовете", които доведоха до тъчдауните, Патрик Махоумс получи наградата за MVP на финала и стана най-младият футболист в историята, който я печели.
ПЪРВА ЧЕТВЪРТИНА

Канзас Сити първи получи възможността да изкара нападението си, но Патрик Махоумс два пъти не можа да осъществи пасове и "вождовете" трябваше да заложат на пънт в четвъртия даун.  Куотърбекът на "найнърс" Джими Гарополо имаше повече успеваемост с първото си подаване, чрез което преодоля 11 ярда, а в третия даун уайдрисийвърът Дийбо Самуел изтича необходимата дистанция от 3 ярда, за да задържи колегите си от офанзивната линия на терена.

В следващия трети даун обаче Гарополо бе лишен от възможности за намиране на адресати и прати неуспешен пас. В крайна сметка кикърът на "найнърс" Роби Гоулд се справи с шута от 38 ярда и отбеляза първите 3 точки за своя отбор в Супербоул LIV - 0:3.
Махоумс се отчете с 9-ярдов пас, а веднага след това с игра по земя "вождовете" стигнаха до първи даун. С такава тактика офанзивната линия на Канзас натрупа още 30-ина метра и влезе дълбоко в половината на противника, а Махоумс увеличи сметката си на 40 ярда след 5/8 успешни подавания. Впоследствие куотърбекът на шампионите на АФК сам се нагърби да изтича 10 от необходимите 11 ярда при трети даун и съвсем доближи отбора си до ендзоната на противника. Деймиън Уилямс се зае със задачата да пробие през стената от защитници на Сан Франциско, но не можа да отбележи тъчадаун, като все пак закова топката на сантиметри от целта. Махоумс сам финтира с тяло съперниците и премина крайната линия, за да отбележи първия тъчдаун в Супербоул - 6:3. Кикърът Харисън Бъткър реализира допълнителната точка за 7:3 само 40 секунди преди края на първата четвъртина - 7:3. Това бе последното значително действие за първата порция екшън на стадион "Хард рок" в Маями. Офанзивната линия на "вождовете" стигна до тъчдауна с 15 отигравания и преодолени 75 ярда.

ВТОРА ЧЕТВЪРТИНА

Гарополо започна доста несполучливо вторите 15 минути с първия интерсепшън в двубоя при втори даун (корнърбекът на Канзас Брашод Брийланд хвана топката), при което защитниците на Сан Франциско трябваше рано-рано да се върнат на игрището.

"Вождовете" залагаха успешно на игра по земя и се справяха през центъра с бранителите на "найнърс", които през целия сезон до момента показваха, че изпитват проблеми срещу такъв тип тактика. Деймиън Уилямс отново успя да пробяга с топка в ръце необходимите ярдове, за стигне до първи ярд на около 20 от ендзоната. Първият пас на Махоумс към Уилямс в търсене на тъчдаун не намери адресата, след което защитниците на Сан Франциско се справиха отлично със задълженията си и провокираха трети даун за 7 ярда. Впоследствие "вождовете" трябваше да се задоволят с кик на Бъткър от 31 ярда дистанция за 3 точки, с който все пак увеличиха преднината си на 10:3.

9 минути преди края на частта Сан Франциско получиха третото си притежание на топката и трябваше да се възползват максимално от него, защото до момента играта им на земя не се получаваше по очаквания ефективен начин. И те направиха точно това. Новобранецът Дийбо Самюел пренесе топката с ръце през цели 16 ярда и увеличи шансовете на тима си за достигане до крайната зона. Рахийм Мостърт направи същото в следващото отиграване и "вождовете" започнаха да приличат на себе си. Тевин Коулман също се вдъхнови от представянето на съотборниците си и пренесе топката 17 ярда напред до 30-ия в противниковата половина. Гарополо намери Самюел и той плонжира между трима противници, за да спечели нов първи даун. Ново отлично подаване на куотърбекът намери Кайл Юшчик и той с ловко движение се освободи от пазещия го опонент, за да премине ендзоната - тъчдаун за Сан Франциско и 10:10.

Защитата на "найнърс" отблъсна по прекрасен начин три набега на съперниците и ги ограничи до пънт, с което Махоумс не можа да се възползва от оставащите 2 минути до края на полувремето. Офанзивната линия на Сан Франциско имаше 55 секунди на разположение да се постарае поне да стигне до достатъчно близка дистанция за фийлд-гол. Спорно нарушение в атака на Кийтъл опропасти прекрасен 42-ярдов пас на Гарополо и възможност за повеждане в резултата от страна на "вождовете", като в крайна сметка отборите се оттеглиха на почивка при равенство.
Шакира и Джей Ло нагорещиха страстите със запомнящо се шоу (видео + галерия)
ТРЕТА ЧЕТВЪРТИНА

Самюел започна по същия начин, по който завърши първото полувреме - пробяга 14 ярда с топката в ръце, за да увеличи актива си на общо 53 в Супербоул LIV, поставяйки рекорд в това отношение за уайд рисийвър в историята на мача за титлата. Гарополо разчупи следващо отиграване с 14-ярдов пас, а малко по-късно Кийтъл придвижи топката с още 5 ярда напред за нов първи даун. В крайна сметка 42-ярдов кик на Гоулд изведе "найнърс" напред с 10:13, макар това да се струваше повече като утешителна награда за нападението на шампионите на НФК.

Патрик Махоумс, който бе осъществил само един пас над 20 ярда досега в мача, се нагърби да се изнесе към основната линия и да намери съотборник за достигане до първи даун при 8:45 секунди оставащи до края на четвъртината. 9-ярдов пас от куотърбека към Сами Уоткинс продължи успешно похода на Канзас и ги доближи до средата на игрището. Ник Боса обаче изненада Махоумс и за малко не го повали, като все пак го провокира да загуби 7 ярда. В следващото отиграване се стигна до интерсепшън (дело на Фред Уорнър) и защитниците на Сан Франциско ликуваха, защото осигуриха притежанието на топката на тима си. В този момент вече и двамата куотърбекове имаха по един интерсепшън. Махоумс се провали обаче още с първия си последвал пас, с което върна нападението на Сан Франциско на терена при 4 оставащи минути от четвъртината. Гарополо, от своя страна, намери брилянтно рисийвъра Кендрик Борн и той се постара да пробие 26 ярда, след което "найнърс" реализираха тъчдаун чрез Моустърт - 10:20. 

Канзас Сити отново трябваше да показват борбеност и да осъществяват обрат, както им се случваше в предишните два двубоя от плейофите. Те имаха на разположение 2:39 минути, за да стигнат до крайната зона на противника, като Махоумс избра сам да се нагърби с играта по земя и да стигне до първи даун от третото отиграване. Последва обаче вероятно най-слабия пас на куотърбека на "вождовете" за вечерта, но после той все пак намери Травис Келси в два поредни случая, за да се доберат шампионите от 1970 година до нов първи даун. Времето обаче изтече и КС трябваше да пренесат усилията си в последните 15 минути.

ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТИНА

Отново Деймиън Уилямс се оказа печеливш адресат за изоставащите в резултата, като успя да спечели рано-рано първи даун. Само че "вождовете" моментално бяха попарени от нерешителността на Махоумс, който бе повален на земята от Бъкнър, а в следващото отиграване предаде владението на топката. За разлика от повалянето, което беше основно по негова вина, куотърбекът нямаше как да поеме цялата отговорност за неуспешния пас, защото просто адресатът Тайрийк Хил не успя да го хване.

Защитата на Канзас Сити се постара прекомерно да попречи на Гарополо и компания да раиграват в следващото си владение, като ги неутрализираха максимално и ги провокираха да търсят преодоляване на 14 ярда от трети даун. Самият Гарополо се опита с игра на земя да набере нужната дистанция, но бе спрян и за първи път в мача "найнър" прибегнаха до пънт при 9 оставащи минути. Като междувременно съдиите проспаха факта, че поне трима играчи на КС бяха в нарушение (пресичане на линията на схватката преди вкарване на топката в игра), но флаг не бе хвърлен.

Махоумс, който имаше два интерсепшъна в последните си осем подавания, реши да тича с топката и по този начин да стигне до първи даун. Впоследствие куотърбекът придвижи действията още по-напред чре невероятен пас от 44 ярда, уловен от Чарвариъс Уорд. Така "воджовете" се добраха на само 20 ярда от ендзоната на съперника, но защитата на Сан Франциско не им позволи да осъществят два поредни опита да я покорят. При 3-ия даун и нуждата от преодоляване на само 1 ярд се стигна до така желания тъчдаун, като Махоумс намери Травис Келси, а Бъткър реализира допълнителната точка - 17:20!

Напрежението у Гарополо бе видимо и в третия даун той не осъществи паса си (нуждаейки се от 5 ярда), което провокира пънт от страна на "найнърс" и светкавично връщане на притежанието у Канзас Сити. Колегата му Махоумс не се представяше блестящо до момента, но имаше на разположение 5 минути, за да заличи пасива от 3 точки в резултата. Куотърбекът на "вождовете" блесна в подходящия момент с великолепен диагонален пас, който бе хванат от Сами Уоткинс за доближаване на сантиметри от ендзоната! От третия даун Махоумс намери Уилямс и той отбеляза така важния тъчдаун за Канзас, като изпълнението беше преразгледано с видеоповторения, за да се убедят съдиите, че Уилямс е пресякъл крайната линия с топка в ръка преди на напусне страничната линия - 24:20 (Бъткър отново бе точен в шута за допълнителна точка).

Мостърт се нагърби с пренасянето на топката на цели 17 ярда в самото начало на следващото владение на Сан Франциско около 2 минути преди края на срещата. Борн преодоля общо 16 ярда, след като получи подаване от куотърбека си и доведе до нов първи даун и постави топката на средата на игрището. Защитата на Канзас обаче се справи великолепно в следващите мигове и принуди опонента да атакува 10 с трети даун. Гараполо пробва с мощно хвърляне на намери Еманюел Сандърс почти до ендзоната на съперника, но изпълнението не сполучи и се стигна до 4-и даун. Куотърбекът на "найнърс" не осъществи следващото си подаване, след като бе "задушен" от пресата на противниковите защитници, с което нападението на Канзас се върна на терена при 1:25 оставащи минути.

Уилямс попари Сан Франциско в следващото отиграване, когато получи топката от Махоумс и моментално пробяга 38 ярда, за да реализира тъчдаун, с който елиминира интригата в Супербоул LIV - 31:20. Оставащите 2 минути до края се оказаха само протоколни и "вождовете" започнаха да празнуват втория си триумф в историята.

Още по темата
ДАНИЕЛ ЛЮБОМИРОВ
Редактор отдел "Спорт"
Прочетена 17962

Добави коментар ›› Коментари (49)

!!!
(Гост)
49
отговор
04 февруари 2020 | 00:14

Тоя са по-зле и от Ливърпул! Рейтинг: 0 0

Синемагугу нагага
(Гост)
48
отговор
03 февруари 2020 | 23:13

Бейзболът и американският футбол са раят за телевизиите. Има разиграване за няколко секунди, а после хоп няколко минути реклами. Пак кратко разиграване, пак дълги реклами. Въпросът е какво е удоволствието да гледаш толкова накъсано какъвто и да е спорт? Специално за снощния Супер Боул, на моменти се чудех спортът на кое място е в това шоу?! Рейтинг: 8 7

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Аз
(Гост)
04 февруари 2020 | 01:00

НБА е същата работа. Много прекъсвания и всички се използват за реклами. Затова в Америка футболът не е толкова популярен. 45 минути игра без прекъсване не са удобни за телевизия. Аз обаче харесвам НБА и Американски Футбол. Тъй като са по никое време винаги ги гледам на следващия ден на запис без рекламите. С един куршум два заека. Рейтинг: 4 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

abkz
(Гост)
47
отговор
03 февруари 2020 | 20:37

България е държавата на ИДЕОТИТЕ убеден съм,Сърбите са на години пред нас ...мача го гледах по сръбска спортна телевизия на ЖИВО с брутален коментар ...секцията с форума на телевизята ... нямаше един идиотски конетар кат в спортала ...но тук.... хахах само НАПАЛМ за таа мръсна долна селска държавица Рейтинг: 16 5

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Шушумигов
(Гост)
46
отговор
03 февруари 2020 | 20:24

Добре, че Шакира Дженифър развъртяха дупетата иначе американския футбол е Голяма тъпптия. Рейтинг: 7 13

Barcelona
(Гост)
45
отговор
03 февруари 2020 | 20:24

Какво ни занимавате с тоя ши*ан спорт идиоти смешни! Това не е спорт това е пълна простотия! Рейтинг: 5 18

RM
(Гост)
03 февруари 2020 | 20:33

Гледай си УЕФАлоната, че тази годна, както сте тръгнали няма да хванете и Лига Европа пал.яци. Рейтинг: 9 3

гаро
(Гост)
44
отговор
03 февруари 2020 | 17:49

джендъра е Махоумс. само като му видиш къдриците , гейските очи и най вече гейската походка то е ясно че го праскат. така че в грешка сте с джендърите. махоумс= гей Рейтинг: 3 10

...
(Гост)
03 февруари 2020 | 18:06

Махоумс = най-добрият куотърбек ; Рейтинг: 2 5

Borko
(Гост)
03 февруари 2020 | 23:48

I kato mu vidi6 priqtelkata, razbira6 che pedala si ti Рейтинг: 0 0

Anna
(Гост)
43
отговор
03 февруари 2020 | 16:59

Горещи момичета, които ви очакват -- XLady.fun Рейтинг: 0 2

класически българин
(Гост)
42
отговор
03 февруари 2020 | 15:24

не разбирам нещо което е преуспяло - ще го плюя... Рейтинг: 9 6

класически американец
(Гост)
03 февруари 2020 | 17:00

харесвам нещо, което остатъка от света не харесва - значи те са тъпи ! Рейтинг: 5 6

The Main Man
(Гост)
05 февруари 2020 | 11:24

Кой къде каза, че някой е тъп ?! Това, че не харесваш нещо масово защото не го познават хората и плюят стериотипи не означава, че трябва да залива със злоба. Гледайте това, което ви радва и не се занимавайте със спортове, които не харесвате. Рейтинг: 0 0

U S A
(Гост)
41
отговор
03 февруари 2020 | 13:17

До сектата от подуене всичkо е червено копелета сини Рейтинг: 4 4

аман от идиоти
(Гост)
40
отговор
03 февруари 2020 | 12:31

Супер кеф, че реднеците заземиха дразнещите джендър снобари!!! Особено с тоя болезнен обрат в четвъртата част! Махоумс не направи най-добрия си мач, но в края беше достатъчно стабилен, за разлика от треперещото менте Гарополо. А тия, дето наричат спорта скапан и геиски, аре малко по-сериозно! Сигурно сте фенчета на оня със скубаните вежди, гела в косата и солариумите. То американския футбол, ако е пенделски, не знам кво да кажа за футбола, къде 22 смешно татуирани слаботелеса си щипят зърната и падат за смешни симулации от всякакви позиции. Рейтинг: 27 4

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Българин
(Гост)
03 февруари 2020 | 13:04

Щеше да е още по-добре, ако не ги подпираха съдиите в ключовите моменти, но вече е минало! Рейтинг: 6 3

vn
(Гост)
39
отговор
03 февруари 2020 | 12:26

кой нормален я гледа тази помия в неделя през ноща? то да беше в събота разбирам, а и ако гледаш реално спорт, а то само реклами Рейтинг: 14 17

Аз
(Гост)
03 февруари 2020 | 13:49

Че те рекламите са част от шоуто. Само мрънкалници. Като не ти харесва не гледай, а камо ли да четеш статии и да коментираш. Седи си в дупката и трай. Рейтинг: 11 6

vn
(Гост)
03 февруари 2020 | 18:21

хахах да бе голямо шоу са рекламите луд ли си къв си Рейтинг: 1 4

асд
(Гост)
38
отговор
03 февруари 2020 | 11:54

баси тъпата игра кво ни занимавате с нея. Тва даже не е истински спорт а тъпня. От години се борите да ни го пробутате тва нещо като едва ли не важно спортно събитие. Никой не му пука как си продавате стоките никой не му пука за измисления ви спорт с крадено име и крадена идея ама направена за меки китки Рейтинг: 22 26

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

SS
(Гост)
03 февруари 2020 | 12:07

Много добре казано. Рейтинг: 9 15

Драгойчо
(Гост)
37
отговор
03 февруари 2020 | 11:47

Интересен мач стана. 49ърс направиха тактическа грешка, че не продължиха да носят топката, имаха по-голям успех отколкото с пасове. Но Канзас са от тези отбори, които никога на са извън играта. Имат супер подавач, страхотни рисийвъри и в резултат могат да навъртят много точки адски бързо. Рейтинг: 13 6

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

YNWA ne mi puka
(Гост)
36
отговор
03 февруари 2020 | 11:28

Голям праз !!! Тъп американски спорт ! Яко стероиди и меле , сеир с хот дог и бъргъри . Идеално за изпростелите янки . Какво може повече да се каже за нация избрала тоя чувал с картофи за президент !!! Рейтинг: 16 27

жн
(Гост)
03 февруари 2020 | 12:19

а за нашата нация и нашия чувал с картофи какво ще кажеш Рейтинг: 19 4

YNWA ne mi puka
(Гост)
03 февруари 2020 | 16:19

Нашия чувал с картофи не избива хора с дронове и не разпалва световни конфликти . А нацията си ни е добре , лошото е , че има душици като теб . Изпаднали в комплекси до крайност . И за твое сведение изречение се започва с главна буква . Рейтинг: 2 1

Жмудата
(Гост)
35
отговор
03 февруари 2020 | 11:20

Махнете ги тези шимпанзета Рейтинг: 5 10


							
						
Супербоул или френска любов за 400 000 04 февруари 2017
Супербоул? Това беше нещо, което започва преди концерта на Лейди Гага и продължава след него, си казват неизкушените от американския футбол. Поп иконата ще е голямото шоу на почивката на най-величественото ...
Супербоул XXXVIII: Фестивалът на голата плът 02 февруари 2007
Комисионерът на НФЛ Пол Таглиабу дотолкова е впечатлен от успеха на Супербоул XXXVI, че се заема с прокарването на идеята мачовете за титлата вече да се провеждат в първата неделя на февруари. Намерението му се увенчава ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.