Други спортове

МВР награди най-добрите си спортисти

16 януари 2020 | 22:19
МВР награди най-добрите си спортисти
 • копирано
 • 4
На церемония, състояла се днес в Министерството на вътрешните работи, бяха наградени най-добрите спортисти, треньори и деятели на спорта в МВР. 2019 година бе една от най-успешните години в историята на спорта в МВР с двама световни и двама европейски шампиони, европейска купа по плажен футбол, сребърни и бронзови медали от различни големи първенства.
"Поздравявам ви за постигнатите спортни резултати през изминалата година! С искрено удовлетворение оценяваме положените усилия и шампионския ви дух", обърна се министърът на вътрешните работи Младен Маринов към спечелилите годишните награди за 2019 г. на Спортната асоциация на МВР.
Той отбеляза поредната успешна година, в която елитни спортисти, служители на Центъра за бойна подготовка и спорт, покориха световни и европейски върхове, утвърждавайки престижа на България и на министерството. Над 2300 служители и спортните клубове в МВР участваха активно в спортносъстезателната дейност, утвърждавайки я по този начин като важен и необходим елемент в професионалната подготовка на служителите на ведомството. Вътрешният министър отправи пожелания за здраве, отдаденост и успешно представяне на Олимпийските игри в Токио през 2020 година.
Събитието уважи и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който благодари на спортистите, служители на МВР, за огромния принос към българския спорт. Той отбеляза и стабилното партньорство със Спортната асоциация на министерството в усилията за развиване на детско-юношеския спорт.
Двамата министри, заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер, главният секретар на МВР и председател на Спортната асоциация главен комисар Ивайло Иванов, заместникът му главен комисар Георги Арабаджиев, директорите на ГДНП и ГДПБЗН главните комисар Христо Терзийски и Николай Николов, директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев и ректорът на Академията на МВР старши комисар проф. дн Любомир Тимчев връчиха наградите на отличените спортисти.
За първи път двама състезатели печелят приза "Спортист на годината" - Борис Георгиев от Центъра за бойна подготовка и спорт - световен и европейски шампион по джудо категория до 100 кг, и Любомир Борисов, курсант от АМВР - световен шампион по плуване в дисциплините 50 и 100 м бътерфлай. Приз "Отбор на годината" заслужи представителният отбор на МВР по плажен футбол.
Годишни награди на Спортната асоциация - МВР
2019 година

Индивидуални спортове - мъже
1. Стрелба - Любомир Любенов, СДВР - републикански шампион по стрелба на МВР.
2. Пожароприложен спорт - Християн Христов, състезател от представителния отбор на ГДПБЗН, постигнал най-добри резултати в индивидуалните дисциплини и в двубоя по време на Републиканския преглед и купата на Българската федерация по пожароприложен спорт - Пловдив 2019 година.
3. Карате -Светослав Бодуров,ОДМВР Русе - I място на Националния преглед и на Националната купа.
4. Ски алпийски дисциплини - Димитър Стамболийски, ГДПБЗН - републикански шампион на МВР в дисциплината слалом и второ място в дисциплината гигантски слалом.
5. Борис Йосифов, ГДПБЗН - републикански шампион на МВР по биатлон и приложно ориентиране.
6. Крос - Георги Жеков, дирекция "Миграция" - републикански шампион на МВР.
7. Шах - Асен Стефанов, ОДМВР Перник - Републикански шампион на МВР.

Индивидуални спортове - жени
1. Стрелба- Изабела Пламенова, ОДМВР Варна - републикански шампион на МВР.
2. Ски алпийски дисциплини - Деница Вълчева, ГДПБЗН - републикански шампион на МВР в дисциплините слалом, гигантски слалом и комбинация.
3. Приложно ориентиране - Елена Димитрова, СДВР - републикански шампион.
4. Биатлон - Радка Попова, НСО - републикански шампион.
5. Плуване - Александра Соколова, ОДМВР Смолян - републикански шампион в дисциплините 50 метра гръб, свободен стил, бътерфлай, бруст и 100 метра съчетано.
6. Карате - Габриела Димитрова, курсант в АМВР - I място на Национален преглед и на Национална купа.
7. Крос - Цветелина Кирилова, СДВР - републикански шампион.
8. Пожароприложен спорт - Елица Димитрова, РДПБЗН Варна - постигнала най-добри резултати в индивидуалните дисциплини и в двубоя по време на Републиканския преглед и купата на Българската федерация по пожароприложен спорт- Пловдив 2019 година.

Колективни спортове - регионални клубове
1. Отборът на РДПБЗН Пловдив - републикански шампион по пожароприложен спорт за 2019 година.
2. Отборът по футбол на СК МВР - Пловдив - републикански шампион на МВР за 2019 година.
3. Отборът по волейбол на РДПБЗН Варна - републикански шампион на МВР за 2019 година.
4. Отборът по плажен футбол на СК "Спартак"- Враца - републикански шампион на МВР за 2019 година.
5. Отборът по полицейска лична защита на ОДМВР Русе в състав: Александър Йорданов и Светослав Бодуров.
6. Отборът по футзал на РДПБЗН Пловдив - републикански шампион на МВР за 2019 г.

Треньори със съществен принос за дейността на Спортна асоциация - МВР
1. Стоян Велев, РДПБЗН Сливен - треньор на световния и европейски шампион по джудо Борис Георгиев.
2. Светослав Иванов, ГДПБЗН - треньор на Националния полицейски отбор по тенис на маса.
3. Мирослав Ефтимов - дългогодишен треньор по пожароприложен спорт на факултет ПБЗН при АМВР и представителен отбор на ГДПБЗН - МВР.
4. Добромир Грамов - треньор по карате и джу джицу в ЦПКДК - школа Кнежа.
5. ВенциславИгнатов - дългогодишен треньор по таекуон-до в ЦПТК.

Спортен клуб на годината
Полицейски спортен клуб "София", СДВР - за значимо участие на неговите членове във всички турнири и републикански състезания от календара на Спортната асоциация - МВР.

Отбор на годината
Представителният отбор на МВР по плажен футбол - трикратен носител на Европейската полицейска купа по плажен футбол.

За международен принос - МВР
1. Представителният мъжки отбор по пожароприложен спорт в състав: Пламен Писков, Георги Георгиев, Велин Иванов и Михаил Костов - класирал се на трето място в дисциплината "Пожарна щафета 4х100 метра с препятствия" на Световното първенство по пожароприложен спорт в Русия.

Най-добре представили се деца в движенията "Млади приятели на полицията"
и "Млад огнеборец"

1. Отборът на Централен полицейски карате и джу джицу клуб в състав: Димитър Димитров, Калоян Бахчеванов и Калоян Стоименов - шампион на републиканските турнири "Млади приятели на полицията".
2. Натали Иванова - шампион потаекуон-до ITF на републиканските турнири "Млади приятели на полицията".
3. Младежки противопожарен отряд "Млад огнеборец" при ОУ "Панайот Волов", Шумен - постигнал рекорд в дисциплината "400 метра щафетно бягане".
4. Никола Донев - шампионпо таекуон-до ITF на републиканските турнири "Млади приятели на полицията".
5. Отборътмомичета до 13 години на Централен полицейски волейболен клуб - класирал се на трето място в Републиканското първенство сезон 2018/2019 г. и първо място на турнира "Млади приятели на полицията".

Спортисти, служители на МВР, със значителен принос към световния и национален спорт
1. Тайбе Юсеин - завоювала сребърен медал на Световното първенство по борба в Казахстан и квота за Олимпийските игри в Токио 2020 година.
2. Ивет Лалова - класирала се на седмо място на финала на 200 м на Световното първенство по лека атлетика в Доха, Катар. Атлет щ 1 на Балканите. Спечелила квота за Олимпийските игри в Токио 2020 година.
3. Тервел Пулев - носител на WBA - интернационална титла.
4. Мария Грозева - завоювала златен медал в дисциплината 25 м спортен пистолет на Световна купа в Пекин и квота за Олимпийските игри в Токио 2020 година.
5. ПетърСтойчев - завоювал първо място на Световното първенство по ледено плуване 1000 м в Мурманск, Русия. Номиниранза наградата "Посейдон" от Международната зала на славата по плуване.
6. Антоанета Бонева - класирала се на шесто място на Световната купа по спортна стрелба в Китай. Спечелила квота за Олимпийските игри в Токио 2020 година.

Спортист на годината
1. Борис Георгиев, ЦБПС - световен и европейски шампион по джудо в категория до 100 килограма.
2. Любомир Борисов, курсант в АМВР - световен шампион по плуване в дисциплините 50 и 100 м бътерфлай.
Подгласници
1. Светослава Николова и Дияна Котева, курсанти в АМВР - завоювали сребърен медал на двойки и бронз в отборното - жени на Европейското полицейско първенство по тенис на маса.
2. Любомир Кралев, РДПБЗН Велико Търново - европейски полицейски шампион по тенис на маса.
3. Габриела Гигова, 09 РСПБЗН София - сребърна медалистка по джудо в категория +78 кг и бронзова медалистка на джу джицу в категория +70 кг от Световните полицейски игри.
Изображения

Още по темата
 • копирано
 • 4
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 993

Добави коментар ›› Коментари (4)

Кралев дебелия
(Гост)
4
отговор
17 януари 2020 | 07:21

Кралев да внимава Тервел да не налази жена му Рейтинг: 0 0

ккк
(Гост)
3
отговор
17 януари 2020 | 06:10

Крадлев е навсякъде Рейтинг: 0 0

ЧИЧО
(Гост)
2
отговор
17 януари 2020 | 01:45

ЗАЩОТО МИЛИЦИЯТА Е ЖИВА КАКТО КУРНЕЛИЯ И МАЯ Рейтинг: 1 0

Въпрос
(Гост)
1
отговор
16 януари 2020 | 22:54

Някой може ли да обясни, защо награждават Пулеви от МВР, като те са профи боксьори, не военни? Рейтинг: 3 0


							
						
Как Виктор Орбан "осинови" унгарския спорт 12 юни 2019
Правителството влага стотици милиони в нови стадиони за футбол и лека атлетика, плувни басейни и съоръжения за други спортовеНяма никакво съмнение, че спортът е политика. Неслучайно при oткриване на ...
“Запомнете това име”: Светла Згурова 15 януари 2020
Светла Згурова е първият спортен талант за 2020 година, който представяме в рубриката на Sportal.bg "Запомнете това име" с автор Рая Иванова. Какво по-хубаво от това да започнем олимпийската 2020-а по шампионски - ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.