efbet Лига

Мартин Минчев пред Sportal.bg: Играя футбол с цялата си душа и сърце

09 ноември 2019 | 08:00 - Обновена
Мартин Минчев пред Sportal.bg: Играя футбол с цялата си душа и сърце

Въпреки, че получава признание след признание, той не лети в облаците. Странно, защото е само на 18 години, а талантът му е безспорен. Това е причината да бъде все по-често под светлината на прожекторите и всички да знаят името му. Футболистът на Черно море Мартин Минчев е скромен и не обича да попада в медийното пространство. Той обаче прие с усмивка да отговори на въпросите на Sportal.bg и за първи път разказа за пътя си във футбола, семейството и мечтите си.

Под щастлива звезда ли си роден?
- Може би има нещо такова, защото не на всеки му се дава шанс още в началото да играе в мъжки отбор. Трябва обаче да се доказваш, да тренираш здраво и тогава ще дойде шансът, който трябва да грабнеш. Когато не си сериозен към футбола няма да ти се даде шанс толкова рано.

От какво се лишаваш, за да си на 100% готов за този шанс?
- Има много лишения, за да достигнеш до големия футбол. Трябва да се въстановяваш добре след тренировка, на тренировка да се раздаваш на максимум, защото това се иска от теб. Трябва да ограничаваш излизанията до късно вечер, трябва да се прибираш по-рано, за да можеш да се наспиш и да си свеж на тренировката, да можеш да си пълноценен през цялата седмица и да се подготвиш добре за мача.

Колко е трудно на твоята възраст да се лишаваш от живота на своите връстници?
- Трудно е, но всичко зависи от това в каква компания си израснал. Още от малък съм заобиколен от приятели, които са във футболната сфера. Те също са професионалисти и знаем кое е правилно за нас, за да можем да израснем като футболисти и да достигнем до най-високото ниво.

С оглед на това колко истински приятели имаш?
- Не са много, но се радвам, че тези, които са до мен в трудни и тежки моменти са истински.

Лесно ли допускаш хора до себе си?
- Може да се каже, че лесно допускам, но ако някой ме разочарова бързо приключвам отношенията си.

Откакто името ти се споменава все повече и повече забелязваш ли, че броят на хората, които искат да бъдат около теб се увеличава?
- Със сигурност има и такива хора, но аз гледам да страня от тях и да запазя отношенията ми със семейството и най-близките ми приятели.

Какви хора могат да бъдат твои приятели?
- Всеки е различен, затова и е специален. Но като имаме еднакви виждания и вървим в една посока в живота, като се разбирам с даден човек със сигурност ще бъде приятна компания. Най-важното е да се разбираме и да няма интриги.

Какво не можеш да простиш?
- Доверието е най-важно и когато то се изгуби всичко свършва.

Защо избра футбола?
- Още като малки с моите приятели играехме футбол. Минал съм и през друг спорт – плуване, но футболът е една голяма страст и когато веднъж се хванеш с тази топка, никога не можеш да я пуснеш.Ти попадна в големия футбол в изключително ранна възраст. Как ти се отрази това?
- Със сигурност съм имал тежки моменти, но хората до мен ми помагат да ги преодолея. Съотборниците ми също винаги са до мен и ми дават сили?

Кой е най-близък до теб в отбора?
- Сега се налагат много юноши в Черно море и със сигурност ми е много лесно. Велислав Василев ми е близък, също така Виктор Попов, Дани Кики.

Как се почувства, когато попадна за първи път в мъжкия отбор на Черно море?
- Беше ми мечта и в началото дори не можах да повярвам. Докато загрявах мислех само какво ще стане, ако направя някоя грешка. Точно това е грешката. Когато се притесняваш, не можеш да се отпуснеш и да покажеш своите качества. И това е като урок за мен. Не трябва да се притеснявам, защото не мога да покажа на какво съм способен.

Каква е целта ти сега?
- Най-важното е да съм здрав. Трябва да се раздавам на терена, да вкарам много голове, да помагам на отбора да върви напред и да се целим най-високо. Ако можем да вземем Купата на България ще е нещо много голямо за нас.

Докъде може да стигне Черно море този сезон?
- Отборът има добър колектив, имаме добри футболисти, сработени сме и със сигурност ще бъдем фактор в първенството. Въпросът е да сме постоянни.

Липсва ли ти Георги Илиев?
- Със сигурност липсва такъв лидер като Георги Илиев. Аз съм казвал много пъти, че той ми е идол. Със сигурност ми липсват неговите съвети, но животът продължава и трябва да се справям и без него. С него продължаваме да поддържаме връзка.

Какво ти казва?
- В първите мачове, в които започвах като титуляр бях много притеснен. Той дори ми се смееше, че съм толкова притеснен, но казваше, че е нещо нормално. Винаги ми е казвал да съм спокоен, да играя своята игра, да не се притеснявам от нищо и да се забавлявам във футбола. Започнали сме да тренираме футбол, защото ни е било страст и сме го приемали като забавление. Винаги ми е казвал да се отпусна, да играя своята игра и всико ще се получи.

Усмивката и забавлението на терена ли са нещата, които липсват на някои  от футболистите в България?
- Със сигурност го има и това, но всеки прави всичко възможно да се забавлява във футбола. В по-големите отбори има голямо напрежение и може би това е причината да не ги виждаме толкова често.Какво е футболът за теб?
- Още от малък играя футбол с цялата си душа и сърце, но разбира се има повече отговорности в мъжкия футбол и не може просто ей така да излезеш на терена и да се забавляваш. Има някои неща, за които трябва да поемеш отговорност и да си ги вършиш до края на мача.

Защо играеш с този номер в Черно море?
- Взех го на шега. Има едно момче, което също играеше нападател при юношите, говорихме си шеднъж и той ми беше казал да взема номер 90. Като ми звъннаха да отида в отбора и ме попитаха кой номер искам, аз казах 90. Въобще не се замислих и той знае, че заради него съм го взел. Като число не означава нищо, повече го взех на шега. Просто го направих за един приятел.

Какво правиш преди мач?
- Гледам да съм концентриран. Имам нещо, което правя преди всеки мач, но не искам да го споделям. Слушам и музика, понякога една песен, докато не ми омръзне.

Шок ли беше повиквателната за мъжкия национален отбор?
- Пак не можах да повярвам, защото ми се струваше, че е много рано за този момент. Това обаче беше голям плюс за мен, защото видях как трябва да се тренира, колко още имам да работя и това много ме мотивира.

За малко още при дебюта си да бъдеш герой..
- Като ме пуснаха в игра, в началото бях много развълнуван. В тази ситуация не съм имал и много време да мисля, просто инстинктивно стрелях топката. Минаха ми мислите, че можех да реша мача, но просто не стана.Много си критичен към себе си. А какво харесваш в себе си?
- Харесвам това, че имам силен характер и не се примирявам.

Какво те направи толкова силен? Да продвължаваш напред без да спираш.
- Със сигурност е помогнал треньорът ми от школата – Мартин Христов. Имал съм и трудни моменти, но той много ми е помагал. Така си изградих и характера, разбрах кои са целите и приоритетите в живота ми. Знам какво искам и не съществува нещо, което може да ме отклони.

Какво трябва да постигнеш, за да кажеш „Аз успях!”?
- Със сигурност никога няма да кажа „Аз успях!”. Може би чак на края на кариерата ми, но зависи каква кариера съм направил. Но винаги ще има още и още неща, които ще искам да постигна. Трябва да се целиш високо винаги и времето ще покаже докъде ще стигнеш.

Кой е твоят идол във футбола?
- Килиан Мбапе и Кристиано Роналдо са моите идоли.

Защо симпатизираш на тези игарчи?
- Роналдо го харесвам заради неговия характер. Иска още и още. Не се примирява с това, което е постигнал и работи винаги здраво. Още от малък взимам пример от него. Мбапе просто ми харесва като футболист. Бързината му е страхотна. Той е на моята позиция. По-скоро аз съм на неговата позиция (смее се) и се уча от него.

Твоето мислене обаче звучи като на талантите извън пределите на нашата страна.
- Гледам да не правя грешките, които съм виждал, за да мога да израствам.

Кой момент можеш да определиш като най-трудния в кариерата ти?
- Всеки е минавал през трудни моменти. За мен всеки момент е труден, защото аз изживявам всичко. Със сигурност като нямам гол, асистенция, ми е много трудно, но се минава през тези моменти и така се продължава.

Кой ти дава сили?
- Семейството и приятелите ме крепят.

От какво семейство си?
- Доволен съм от това, което имам, даже съм много доволен. Винаги семейството ми е до мен и ми е помагало, сега вече като съм по-голям гледам аз да помагам на семейството си. Винаги са ме подкрепяли, присъстват на всеки мач. Дори баба и дядо да са на село, идват и подкрепят. Дори да съм направил слаб мач, те ми казват, че съм играл добре и ми помагат да преодолея този труден момент.

Имат ли родителите ти допирни точки със спорта?
- В миналото са имали, но сега не. Дядо ми се е занимавал с футбол и баскетбол, майка ми е била гимнастичка. Само дядо ми има общо с футбола и ми дава съвети постоянно.

А ти слушаш ли го?
- Няма как да не го слушам.Какви съвети от твоите родители следваш стриктно?
- Да бъда себе си, да бъда отговорен и да се забавлявам.

Кой е Мартин Минчев?
- Аз съм напълно нормален чоек. Не обичам да летя в облаците, не съм човек, който да демонстрира самочувствие. Обичам да комуникрам с хората, които са ми приятни. Накратко Мартин Минчев е просто обикновен човек и нищо повече.

Какво ти липсва в живота?
- Нищо не ми липсва. Имам семейство, което е до мен в трудни моменти и верни приятели. Само това ми е нужно.

Ако трябва да си стегнеш куфарите, да си избереш един отбор и да тръгнеш, кой ще бъде той?
- Още от малък съм фен на Манчестър Юнайтед. Със сигурност още от малък искам да играя там. Бих отишъл във всяка държава, където има развитие. Ако сега трябва да тръгна, бих тръгнал за Англия или Германия. Белгия също е вариант.

От какво не би се отказал заради футбола?
- Надявам се да нямам такъв случай в живота, в който ще трябва да избирам между футбола и нещо друго. Дори не искам да мисля за това.

Как би описал живота си с една дума.
- Перфектен.

 Мая Димитрова 


Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 4471

Добави коментар ›› Коментари (8)

angelofdeath
(Гост)
8
отговор
09 ноември 2019 | 12:49

Минчев ако дойде на Армията може да стане играч. Остане ли във Варна ще стигне най-много до Касъмпаша! Рейтинг: 4 14

Хахаха
(Гост)
09 ноември 2019 | 14:23

Добрите играчи не искат вече в Левски и Цска. Събоди се от дълбокия сън палячо комунизма омря. Рейтинг: 2 1

31
(Гост)
09 ноември 2019 | 14:48

"омря". Повече няма какво да кажа. Рейтинг: 0 0

1913
(Гост)
09 ноември 2019 | 14:52

Да, насред интереса на чужди отбори, някои от които играят в ШЛ, точно на Армията ще дойде... Времето когато всеки искаше в Левски и ЦСКА приключи. Рейтинг: 5 0

velin
(Гост)
7
отговор
09 ноември 2019 | 12:41

ВИДЯХМЕ КАКВО ИГРА СРЕЩУ ЦСКА..И ТИ И ЦЕЛИЯ ОТБОР,,АМА НАЛИ ЩЕ ДОИДЕ МАЧА С ЛЕВСКИ,,ТАМ ВИ Е СИЛАТА НА ВАС ,,ПРОДАЖНИЦИ Рейтинг: 4 6

Ами да
(Гост)
09 ноември 2019 | 14:25

Обичаме синята тишина. Много поздрави от Куриор за всички от онова отборче къде пада от всички аматиори в Европа. Рейтинг: 2 0

Green
(Гост)
11 ноември 2019 | 19:43

Veline продажниците са отстранени от отбор,гледай реално на нещата! Рейтинг: 0 0

ONLINEPARI
(Гост)
6
отговор
09 ноември 2019 | 11:06

СПЕ ЧЕЛЕЕТЕ ДО 699$ НА МЕСЕЦ. ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА СЕ РЕ ГИСТРИРАТЕ. БЕЗ ДА ВЛАГАШ СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА 11 ТОП САЙТА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФО ТУК. --------------------------------------B G S E C U R E - P T C - S I T E - C O M Рейтинг: 0 0

webley revolver
(Гост)
5
отговор
09 ноември 2019 | 10:35

Браво Марти! Гледай си играта и в никакъв случай не отивай при пребоядисаните анонимници, защото ще се посрамиш тежко. Рейтинг: 19 8

ha
(Гост)
09 ноември 2019 | 11:42

Утайка, защо се мъчиш да ги сменяваш тези никове? Бахти жалкият трол! Рейтинг: 2 7

Най-голямата УТАЙКА
(Гост)
09 ноември 2019 | 11:55

е хахавелестия Кенеф! Аз други не виждам....... Да , Кенеф, не съм тоя, горе - webley revolver. Но това няма значение. Най-тъпия идиот си ти, утайка, кенеф и други такива......комплименти! Рейтинг: 2 0

Kristiano Analdo
(Гост)
4
отговор
09 ноември 2019 | 09:53

Само когато започнеш да играеш футбол и с целия си анусс тогава ще станеш велик футболист. За справка питай Аналдо. Рейтинг: 0 21

Гого
(Гост)
09 ноември 2019 | 10:00

Толкова си тъп, тиии ... нещастник Рейтинг: 19 0

Коро
(Гост)
3
отговор
09 ноември 2019 | 09:21

Много успех, момче! Спазва това, което говориш и мислиш и ще се гордеем с Голям футболист! Рейтинг: 24 0

ha
(Гост)
2
отговор
09 ноември 2019 | 08:28

Спууутки, кога ще направите такова интервю с футболист от катуна на цар Киро? Рейтинг: 2 13

Когато го
(Гост)
09 ноември 2019 | 09:34

вземат в Лудогорец, хахавел! Рейтинг: 3 4

webley revolver
(Гост)
09 ноември 2019 | 10:10

Заети са да ти порят отверстието, затова не ги интервюират тях. Пребоядисан кръгъл идиот. Рейтинг: 5 1

ha
(Гост)
09 ноември 2019 | 11:44

Утайка, с всичките ти никове си еднакво прост : Рейтинг: 2 3

LosHo
(Гост)
1
отговор
09 ноември 2019 | 08:12

Дано този истински, а не изкуствено лансиран талант, да се развие ! За тази цел трябва да играе в западно първенство! Рейтинг: 21 0

Тича
(Гост)
09 ноември 2019 | 10:50

Гриша Ганчев купи 6 футболисри на Черно море да им легнат, така че си трай, ББ не привила Домусчиев, а ГГ да му обещае да не купува мачове, малко мисли с тая глава оранжева Рейтинг: 6 2

ha до Тича
(Гост)
09 ноември 2019 | 12:09

Аз не мисля с главата си. Аз мисля с гъза си! Рейтинг: 1 1

Тиква
(Гост)
09 ноември 2019 | 13:19

Имаше по добри от него в школата , ама на него дадоха много шанс , защо ли ???? Рейтинг: 2 2


							
						

›› Live Scores

Календар

calendar_icon
календар затвори

Всички мачове

Беше квот' беше 06 юли 2019
Разходката из България ме отведе до поредния призрачен стадион. Ето ни на "Лазур" в Бургас. Вървя към него и си мисля за онзи мач с Люксембург, в който Ицо и Любо се върнаха в националния отбор след трусовете след  ...
Гошо Гинчев: Казваме, че сме стигнали дъното, но ... 10 ноември 2019
Гошо Гинчев, бивш футболен национал и съветник на спортния министър Красен Кралев, гостува в предаването „Код Спорт“ по ТВ+. Един от българските национали от Евро‘96 отдавна е успял и след края на ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.