БГ Футбол

Христо Стоичков: Лудост е да искам санкции за бивши мои съотборници в България

28 октомври 2019 | 10:31 - Обновена
Христо Стоичков: Лудост е да искам санкции за бивши мои съотборници в България

Нов Стоичков няма да има! Дано с моята „История“ вдъхновя някое момче да ме задмине

Единственият у нас, заслужил отличия, които днес ни се струват на светлинни години далеко от България. „Златна топка“, „Златен Онз“, „Златни обувка“ за голмайстор на световно първенство.

Единственият наш футболист, посочен Краля Пеле и ФИФА сред 100-те най-велики в историята на най-популярния спорт.
Единственият от родината ни носител на Купата на европейските шампиони. Единственият спечелил Купата на носителите на национални купи!

Единственият…

Годините минават, а Христо Стоичков остава като златния лъч на футбола ни и най-известния българин по света. За съжаление българският футбол не му понесе и той избра Маями за свой дом. А там в перлата на Флорида в телевизионния гигант „Унивижън“ го гледат като… „Златна топка“. Никога обаче Стоичков не забрави от къде е тръгнал. И когато се връща, първата песен от летището в колата е „Моя страна, моя България“…

Малко след турболентните събития във футбола ни Стоичков реши да говори ексклузивно за „Труд“.

– Здравейте, г-н Стоичков. Първо как сте? В какво настроение ви намираме в Маями?
– Как в какво? В добро предизборно, разбира се! Винаги съм предизборно настроен. Например миналата неделя трябваше да избера дали ще водя фамилията на тур с яхта или ще поиграем голф, но не състезателно. Просто така – да ни е по-сладко на късния обяд.

– Следите ли земетръсните събития в българския футбол?
– И да искам да не ги следя, няма шанс това да се случи. Колеги в телевизията ме питат по темата дори в ефир. Звънят ми от България – приятели, журналисти, роднини … Всеки нещо ми говори, коментира, пита как съм реагирал и накрая… Дали ще се връщам в България.

– В България също се занимаваха с вас – появиха се кадри от „Унивижън“. Мнозина очакваха да се радвате, че Борислав Михайлов подаде оставка, а вие заплакахте…
– Не ги правя нещата „като хората“? Така ли? Може би затова съм този Христо Стоичков, който съм искал да бъда. И на Луната да отида да живея, пак ще се занимават с мен. Наясно съм с това. Както и с това, че и каквото и както да направя, ще има хора, които ме обичат и такива, които ме мразят. Разбрах го отдавна. Ако не друго, това ми спестява нуждата да се държа лицемерно. Затова си я карам директно в живота! Както аз си знам.
 

– И все пак – защо се разчуствахте в интервю в телевизията, в която работите след загубата с 0:6 от Англия, гарнирана с расистки скандал?
– Стана спонтанно. Видях стадиона, на който съм преживял толкова хубави и силно емоционални моменти. Стадионът, на който с отбора на България, сме водили толкова много битки. Ние и публиката – в едно. Бяхме го превърнали в непревземаема крепост и всички имаха респект от нас. А сега – какво? Знайни и незнайни по света започнаха да се гаврят с нас! Говорят за расизъм, какъвто реално няма в България. Група идиоти не прави страната ни идиотска, нали? Затова изведнъж почувствах слабост. Три-четири пъти ми се е случвало в живота, но когато няма как да реагираш или да се противопоставиш, сълзите просто напират. И за няколко минути си като в безтегловност. Не се владееш. Няма как. Така се случи и в студиото, когато видях какво показваха.

– Откакто е измислен мобилният телефон и има интернет, никой не е достатъчно далече. Казваме ви го по повод на ваше интервю в авторитетния „Екип“, в което призовавате да извадят от международни мачове българските отбори за пет години?
– Не знам кой и с каква цел го е превел така. Не знам и как да го нарека. Навремето такива ги наричах тюфлеци, но сега, след чукнах 50 години, търся нещо по-така нежно. Сбърканяк например! Добре ли е? Говорих за провинилите се фенове, а не за отборите. Как си представяте въобще да искам санкции за бивши мои съотборници и въобще колеги, които сега си вадят хляба с футбол в България? Лудост. Но явно, когато се търсят скандали на гърба на Стоичков, още има ефект. На края на света да съм, в пъкала да съм, явно пак ще е така.

– Да не се случва нещо необичайно с вас? За първи път да са ви жегнали вашите недоброжелатели, които по принцип винаги са ви зареждали емоционално през годините?
– О-о! Изобщо не ми пука за тази шепа несретници. Те отдавна са банални. Над десет години една и съща плоча въртят. Изтъркали са се до баналност, да не кажа до комичност. Омръзнали са даже и на рибите в океана на Маями. „Отказал се от България и прочие там…“. Нищо друго не могат да измислят, завалийките. Все едно на никого не се е случвало, когато се е ядосал за нещо, да изроптае срещу държавата. Само че аз съм Стоичков и когато съм го казал, то се е чуло. И понеже имам топки, не говора за „Златните“, съм намерил сили да се извиня официално за казаното под афект. Но тези хейтърите могат да се чувстват значими само, когато наплюят анонимно Стоичков. Това е техният Еверест. И си мислят, че така ще ми накривят шапката. Няма кой да им обърне внимание! Като в оня виц. Единият вика:„Аз ще те оплюя във вестника!“. А другият отговаря: „Аз пък няма да го прочета“. Така и не могат да разберат, че каквото съм мечтал да постигна в живота си, съм го постигнал! И отдавна имам щит срещу разни комплексари и завистници. Направил съм го още в миналия век, щастлив съм и знам, че този факт отдавна ги прави нещастни. Нещо повече – направо ги убива.

– Все пак има ли нещо, което да ви накара да се откажете от България?
– Разберете го веднъж завинаги – и да искам, няма как да стане. Зад всички мои успехи стои името България. „Златна топка“, „Златен Онз“, „Златни обувки“ … В моята област, която вълнува милиарди хора по света, аз съм поставил България на картата на успеха. Хубав, лош Стоичков – това са фактите! А това кой как си ги коментира, никога не ме е вълнувало. Само бих посъветвал недоброжелателите си да използват енергията си да направят нещо голямо в живота, а не да се занимават със Стоичков. На мен от 1992 година няма как да ми навредят.

– Защо точно 1992-а?
– Тогава подписах втория си договор с „Барселона“.

– И такъв друг нямаше във футболния свят.
– Вие го казвате. Явно сте информирани.

 

– Твърди се, че което куче ви е залаяло все е подлудяло. Оставката на Борислав Михайлов сякаш го доказва.
– Така се случва. Началникът горе гледа. Но случаят, който цитирахте, не е такъв. Михайлов не ме лаял или хапал. Той просто ме предаде. Продаде нашето приятелство. Все тая. Минала работа. Отначало бях гневен и го атакувах, но впоследствие затворих страницата. Неслучайно от години не съм казвал нещо срещу него или някой друг от футболния ни съюз.

– Последно по темата призовахте ФБР след офисите на ФИФА да се премести и по на изток към БФС?
– Да, но се оказаха много ниска топка и затова. Видя се, че родните „качулки“ са достатъчни, за да се разбягат. Както и да е. Повярвайте – нито за секунда не съм злобял или радвал. Напротив – стана ми тъжно. Освен всичко ги бях предупредил господата „Големи шефове“ – накъдето са тръгнали, ги чакат неприятности и голям резил. Така и стана за съжаление. Но не може да се отрече, че максимално дълго вървяха към този печален финал. Бяха много упорити.

– Когато вие ги критикувахте, когато бяхте начело на младия тогава отбор на „Литекс“, нямаше ли опит да се внесе ред и справедливост?
– Нищо подобно. Напротив! Опитаха да си правят Пи Ар на мой гръб. Викаха ме даже при „компетентните органи“ с играчи от отбора да ме разпитват мен и играчите ми за спечелен мач с 5:0. Да нямало черно тото. Представяте ли си? При 5:0! Добре знаеха, че това е абсурд, но искаха да им се обяснявам. Да ми покажат силата си. Имаше един гологлав индивид – „флората и фауната“, както го наричах, който изпълняваше поръчката. Не искам дори да споменавам името. Знаете го – рисуваха го на карикатури с големи уши. Казах му тогава, че няма как да ми навреди и да не прави глупости, защото ще падне в ямата, в която иска да ме закопае. Така и стана. Изгониха го като мръсно псе след време. Никъде не е сега! А аз съм си на слънце в Маями, а той в някое блато. Мръсна, та мръсна история! Нея никога няма да е забравя. А аз понякога може и да простя за нещо. Мога, наистина. Но лошото е, че никога не забравям.

 

– Тогава никой от хората от властта не се намеси?
– Скриха се като мишльовци. А вие да не мислите, че те не са знаели. Явно въпросът е бил да се подскаже грубичко на Стоичков да не говори много за корупция, уредени мачове, съдийски поръчки… Изобщо за всичко онова, което изяде главата на футбола ни. И ето сега Царя е гол! И му се смеят по света.

– Заслужаваме ли си съдбата?
– Прекалено жестоко е. Прекалено. Колкото и да сме сгрешили. Но в едно съм убеден – прекалено силно дърпахме Дявола за опашката. Крещяхме „Господ е българин!“ И дърпахме. И белята стана. Помня аз, когато бях национален треньор. Разделение. „червените“ – за, „сините“ – не. Да се изгони Стоичков, пък след това и потоп. Имахме 23 или 25 точки в квалификациите. Сега имаме три! Стоичков го няма, ама имаме три! Знаех, че така ще стане, но това не беше мой избор. Нещата се случиха, както ги прогнозирах. Лично аз не съжалявам, че животът ми тръгна по друг път и съм на слънце. Но мъглата за българския футбол стана непрогледна. Това е лошото.

 

– Има ли вариант да се изплува от дъното?
– Знаете ли онази песен „Дали аз закъснях или времето бързаше“?. За БГ футбола и двете неща важат за съжаление. Тези реформи, за които сега говорят, трябваше да стартират още през 2006-а, когато ни отупаха като брашнян чувал. Още тогава се разбра, че сме дънна риба. Но тогава в БФС някои решиха да се правят на Батето. Да щракат с пръсти, да викат „Наздраве“ и да сменят треньор след треньор. Колко имена бяха похарчени, ей така, с лека ръка! Мен ме оставете! Казах ви, че от 1992-а няма как да ме бутнат. Да ме разклатят – да, но… Както и да е. Каквото повикало – това се обадило.

– Звучи много песимистично?
– Не, не! Звучи истинско. Дано се появи човек, който да посвети живота си на изваждането на футбола ни от будната кома. Но къде ще го намерим … няма кой да ни каже дори. Твърде дълго се говореха глупости от рода на „Ама и ние сме играли на лоши игрища, но станахме добри футболисти!“ Да, така е, но тогава и другите не играеха на много по-добри терени. А сега като ходя да правя интервюта по водещите европейски клубове, все едно влизам в космически бази. Барокамери, ултамодерни апарати за възстановяване, медици, психолози, диатолози… Цели екипи за различните дейности. Голям замах, големи пари, голям футбол. Нещо, което е все по-далеко от България за съжаление.

– Защо е така? Как си го обяснявате? Например защо ЦСКА се бори толкова дълго време да има просто един нормален и в тон с времето стадион?
– Обяснявам си го със световноизвестната българска завист! Как така тези ще имат стадион, а ние нямаме дори козирка? Или обратното – тези защо не плащат наем на държавата, а ние го правим? Разделение, омраза, бедност. И накрая всички губят, но казват „На кой му пука“ и продължават да се боричкат в калта.

– При една от визитите ви в Столична община при Йорданка Фандъкова това лято казахте: „ЦСКА ще има нов стадион!“ Ето след два-три месеца по късно вече има и зелена светлина от държавата за този проект…
– Не бързайте много. Казвам ви го от опит – минах по този път. Доведох елитна испанска фирма, желаеща да построи в София стадион за 100 милиона евро. Срещнах ги с правителството, представиха проект. Обявих, че съм готов на всякакви проверки за да разберат хората, че не искам никакви комисионни. За жалост един от испанците от благодарност към мен предложи стадиона да се казва „Христо Стоичков“ и там някъде „токът спря“. Обяснението ми, че не държа на това, вече нямаше смисъл. Всички, от които зависеше проектът, изчезнаха яко дим. Няма телефони, няма срещи, няма… стадион. Затова нека адвокатите на ЦСКА да внимават за подводни камъни и да юридически блъфове. Нека не забравят – в България обещание не значи завещание.

 

– Тази седмица се навършва 1 година от официалното представяне на биографията ви „Историята“, написана съвместно с шефа на спортния отдел на в. „Труд“ Владимир Памуков. Очаквахте ли, че ще стане бестселър?
– Стана една година? Как лети това време! Какво съм очаквал не е важно. Много по-важно е какво се случи. Казаха ми, че излизат нови 10 хиляди копия и тиражът ставал рекорден – 70 хиляди. Но това е само статистика. За мен тази книга е нещо много повече – тя е едно приключение, едно страхотно пътуване в родината ни. Не съм вярвал, че след като над 100 хиляди са ме аплодирали на „Камп Ноу“, ще мога така силно да се разчуствам от топлотата, с която ме посрещат хората в България при представянето на книгата. Благодаря силно на Владо и на издателите от „Софтпрес“ за преживяното. За скандиранията „Ицо, Ицо“ в пълните зали. И не само там – на стадиона в Каварна дойде половината град, а във Варна си помислих че може да се срути молът. По 4-5 часа поставям автографи върху „Историята“ и се снимам с всеки, който е дошъл. Децата ме впечатляват най-много. Вадят клипчета с мои голови и снимки от интернет и питат, разпитват. С какви ли не въпроси ме изненадват. И това ме зарежда страхотно! За всичко това се отказвам от половината си ваканция. И ще ви призная – по-рано злобата на опонентите ми ме зареждаше, но сега това е любовта на хилядите, скандиращи „Ицо, Ицо!“. Настръхвам дори сега, когато само ви говоря за тези моменти.

– Ще продължители с гостуванията за „Историята“?
– Искам го, но е въпрос на възможности. Вече бях в Лондон, Чикаго и Торонто, както и в 11 български града. Сега обаче от „Унивижън“ са ми начертали такъв рейд по Европа за интервюта, че… Едва ли не ще живея по самолетите. Със сигурност, живот и здраве, ще съм във Варшава на 26 ноември, където местно издателство представя „Историята“ на полски език. Вече са готови преводите на испански и английски, което означава нови спирки. През април се планира да съм в Барселона на празника „Сен Жорди“, на който се подарява книга. Клубът има планове за мен в този ден, но е още рано да ги разкривам. В България трябва да съм в Габрово и Пловдив около Коледа. Планирани са гостувания също при бесарабските и банатските българи зад граница, където трябва да помогнем и с благотворителност. Много, наистина много са предложенията, които имам и се надявам силите да ми стигнат да уважа и зарадвам всички.

– Имахте желание да вземете интервю от Силвио Берлускони. Ще се случи ли?
– То също е част от плана. Ще работя в Букурещ, Будапеща, Рим, Билбао, Мюнхен, Манчестър … щастлив съм, че на всички места ме посрещат със страхотно уважение. „Ливърпул“ например пусна само мен и екипа ми в лагера си преди финала на Шампионска лига. ПСЖ, „Челси“, „Манчестър Сити“ и „Милан“ се отнесоха към така все едно съм легенда на клуба. Не крия – това ме прави горд с моята кариера. За съжаление сега след расисткия скандал в София с англичаните се наложи Чики Бегиристайн да ми направи видео връзка с Рахим Стърлинг. И преди да договоря интервюто, му поднесох извиненията си, нямаше как. Независимо дали историята е скалъпена, измислена или каквато решите друга, тя си е факт. И момчето прие всичко.

– Мнозина питат кога ще имаме нова мегазвезда като Стоичков?
– Нов Стоичков няма да има, защото всеки е уникален сам за себе си. По-важното е посланието, което давам на младите с моята книга. А то – никога да не се отказват от мечтите си и да вярват, че българин може да стане най-добър дори в област, която вълнува милиарди по света.

Боян Бойчев, "Труд"


Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 20678

Добави коментар ›› Коментари (63)

Един
(Гост)
63
отговор
14 ноември 2019 | 22:45

ХРИСТО, КАТО ХРИСТОС!!! Рейтинг: 3 1

red star
(Гост)
62
отговор
29 октомври 2019 | 09:07

Няма ли някой във форумите да изхвърли от ФЕЙСбук откачалката Галя Илиева!!!Тая не е уред с тиквата си и ръси простотии!!?? Рейтинг: 3 3

Христo Стоичков
(Гост)
29 октомври 2019 | 17:12

Какво ти е сторила жената, бе боклук? Писнало ми е от такива тюфлеци като теб! Когато армейците поискаха да ми дигат паметник в Борисовата градина, точно ти и подобни на теб цървули не се бръкнаха да дадат поне левче за да ме увековечите. Да беше дал поне 25 левчуги за моята книга, бе селяко. Само знаеш да вишиш на джобчето на Гришата - ти, Кюстендилеца, онова Животно също! Рейтинг: 4 1

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

lLupian Veliki
(Гост)
29 ноември 2019 | 08:57

мавзолей не искаш ли? Рейтинг: 0 0

Мощно
(Гост)
61
отговор
28 октомври 2019 | 22:53

КЮ. РДА СТОИЧКОФФ... ПиДиРААС... ПиДиРАССС....ЛЮБО ПЕНЕВ БЕЗ ТАШАК... БЕЗ ТАШАК ...ЕМО ПЕТЕЛА Е МИНЕТ... Е МИНЕТ... ДАНЧО ЛЕЧКОВ... КАБРИОЛЕТ... КАБРИОЛЕТ... КЮ. РДА СТОИЧКОФФ... ПЕДЕ. РАСТ Рейтинг: 2 20

Леля Пенка
(Гост)
29 октомври 2019 | 08:17

И аз се отрекох, от този мангасар..... Не ми е син!!!! Рейтинг: 3 8

Мощно
(Гост)
60
отговор
28 октомври 2019 | 22:47

КЮ. РДА СТОИЧКОФФ... ПиДиРААС... ПиДиРАССС....ЛЮБО ПЕНЕВ БЕЗ ТАШАК... БЕЗ ТАШАК ... Рейтинг: 2 14

А истината е...
(Гост)
59
отговор
28 октомври 2019 | 21:11

"Не знам кой и с каква цел го е превел така." - Стоичков, а аз знам защо са ти превели така думите. Нали те чухме как говориш по Унивисион на испански - само със съществителни. Хората не могат да те разберат какво искаш да кажеш и какво да правят - все пак трябва да напишат нещо - превеждат с догадки. Кой знае какъв смях пада пред мексиканската публика когато говориш на испански. Те затова те и държат - да им бъде по-забавно предаването. А също и защото тях никой не ги приема на сериозно в Европа. Освен това не е малко постижение да предоставиш на многолюдната мексиканска публика възможност да си избива комплексите като гледа как един европеец изгежда по-тъп от тях. Рейтинг: 6 9

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

До госта
(Гост)
29 октомври 2019 | 06:27

Прочети това и ще разбереш, че си нищо повече от един простичък подлизурко: Обиден ли сте на България? България ли? България нищо не ми е дала като държава. България какво ми е дала на мен? Нищо. Аз я напуснах много малък. Да, но тръгнахте от ЦСКА... В ЦСКА какво?... Играл съм 5 години там, бил съм професионалист. Свършил съм си работата и съм си тръгнал. Бил съм им ненужен на ЦСКА навремето и са ме продали. Кога ще се върнете в България? Няма връщане. Не ми е приятно да се връщам тук......продължавай да се прекланяш пред този безродник Рейтинг: 4 4

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Гост
(Гост)
28 октомври 2019 | 21:51

Завиждай, завиждай това само те прави да изглеждаш по-голям човек. Рейтинг: 5 7

ох
(Гост)
58
отговор
28 октомври 2019 | 19:38

Като гледам каква злоба и завист предизвиква Ицето Стоичков в гувяждата общност направо мед ми капе на душата. Браво Ице, живей си годините и шиб*й сините! Рейтинг: 20 5

Черно море
(Гост)
28 октомври 2019 | 20:04

Ох ли,подготвяш се за поредното изнасилване след седмица Рейтинг: 2 4

GovedStadoakan
фен на: ---
09 ноември 2019 | 15:13

Боли ли те черноморското анусче.. Рейтинг: 1 0

Zavinagi Cesekar
(Гост)
57
отговор
28 октомври 2019 | 19:16

стоичкофф ти си пълен идиот! Рейтинг: 3 18

.l.
(Гост)
56
отговор
28 октомври 2019 | 19:03

Цесекарите го намразиха, защото ги заряза точно в решителния момент и се стигна до 0:5 отЛевскиза 50-ата годишнина на клуба След като се скара преди това с Трифон Иванов за капитанската лента. Както направи и с Николай Илиев в националния отбор, за да я вземе Борислав Михайлов. Рейтинг: 7 11

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Мощно
(Гост)
55
отговор
28 октомври 2019 | 18:52

КЮ. РДА СТОПИЧКОВ... ПиДиРААС... ПиДиРАССС Рейтинг: 4 9

Психиатър
(Гост)
54
отговор
28 октомври 2019 | 18:44

Говоренето за себе си трето лице говори за моментно или по-дълго състояние на изнервеност, депресия и маниакалност Рейтинг: 2 7

лошо
(Гост)
53
отговор
28 октомври 2019 | 17:48

ицо е голяма работа, най... най... а вие даже и куфарите не можете да му носите палета такива. Рейтинг: 10 10

много лошо
(Гост)
28 октомври 2019 | 18:33

То остава на прост циганин да носим куфарите беше тя...но ти може да се кандитираш за поста Рейтинг: 7 10

Пешо алтавия
(Гост)
52
отговор
28 октомври 2019 | 17:38

КЮР*ДА СТОПИЧКОВ... ПЕДЕРААС... ПЕДЕРАССС Рейтинг: 5 12

Пешо алтавия
(Гост)
51
отговор
28 октомври 2019 | 17:37

КЮР*ДА СТОПИЧКОВ... ПЕДЕРААС... ПЕДЕРАССС Рейтинг: 5 16

Пешо алтавия
(Гост)
50
отговор
28 октомври 2019 | 17:37

КЮР*ДА СТОПИЧКОВ... ПЕДЕРААС... ПЕДЕРАССС Рейтинг: 6 15

Пешо алтавия
(Гост)
49
отговор
28 октомври 2019 | 17:37

КЮР*ДА СТОПИЧКОВ... ПЕДЕРААС... ПЕДЕРАССС Рейтинг: 6 14


							
						

›› Live Scores

Календар

calendar_icon
календар затвори

Всички мачове

Има поне 55 причини да помним Трифон 27 юли 2020
55 години щеше да навърши днес един от най-ярките български футболисти в историята на тази игра - Трифон Иванов. Трудно ни е да повярваме, че той не е сред нас, въпреки че минаха вече близо 4 години и половина откакто ...
Амос Юга: Смятам, че имаме добър отбор 09 август 2020
Новото попълнение на ЦСКА-София Амос Юга даде ексклузивно интервю за предаването „Код Спорт“ по ТВ+. През годините „армейците“ са имали отлични попадения с африкански ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.