Тенис

Казахстански бомбардировач спря Григор Димитров по пътя към 1/2-финала в Ченду

27 септември 2019 | 10:42 - Обновена
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров не можа да преодолее коварната съпротива на казахстанския бомбардировач (роден в Русия) Александър Бублик в четвъртфинален двубой на турнира от сериите АТР 250 в Ченду. Гришо отстъпи след 150-минутна битка, завършила 7:5, 6:7(9), 6:7(3), като в първия тайбрек пред Димитров се откриха два мачбола, но съперникът ги неутрализира с асове, а общо в мача Бублик реализира 35 директни точки от сервис. Българинът не можа да запише победа номер 300 в кариерата си и за втори път да стигне до предпоследната фаза в турнира в китайския град.
Казахстанецът ще играе полуфинал срещу някого измежду Лойд Харис ("щастлив губещ" от РЮА) и Жоао Соуса (Португалия).

Както е известно, в предната фаза Григор Димитров се справи със съпротивата на втората ракета на Великобритания Дан Еванс със 7:5, 7:5, като и двата сета бяха затворени с пробиви в 12-ия гейм. Малко по-късно в петък Бублик постигна успех над австралиеца Джордан Томпсън с 6:4, 7:5 и затвърди отново впечатленията, че прави най-успешния си професионален сезон.
Григор и Бублик се срещнаха за първи път в кариерите си като вече и четиримата топ поставени напуснаха надпреварата - Джон Иснър, Феликс Оже-Алиасим и Беноа Пер отпаднаха в последния делничен ден от седмицата, а единственият поставен все още в Ченду е номер 8 Денис Шаповалов. Бублик на 9 септември стигна до личния си рекорд в ранглистата - 69-мо място, а сега е 71-ви, като този сезон може да се похвали с финал в Нюпорт по-рано през 2019-а, както и три титли от сериите "Чалънджър" - в Будапеща, По (Франция) и Монтерей.
Любопитното е, че с 35-те си аса и 15-те си двойни грешки Бублик не е дал шанс на Григор да докосне топката в 50 от 237-те разиграни точки в мача. Въпреки това пък Димитров спечели 122 срещу 115 на съперника, но отстъпи в двата тайбрека.
ПЪРВИ СЕТ
Григор започна по най-добрия начин със сервис-гейм на нула, като направи ас по правата в полето за равенство, после се възползва от невърнат втори начален удар в лявата половина на корта, а с две кратки размени от форхенд Бублик бе принуден да сбърка - 1:0.
Пресилен форхенд по правата и двойна грешка на казахстанеца доведе до 30-30 още в първото му подаване, а Григор по отличен начин натисна бекхенда му след добър ретур и дочака грешка за първа възможност за пробив. Още една двойна от ракетата на Бублик направи резултата 2:0.
Димитров затрудни с втори сервис в тялото в полето за равенство, а съперникът му пак опита агресивен ретур, но го пресили. Невърнат начален удар в лявата половина пък осигури аванс от 30-0 на Гришо, а след това Бублик заложи на тактиката ретур-мрежа. Българинът обаче предложи великолепен минаващ бекхенд по диагонала и матира опонента си за 40-0, след което нов агресивен ретур на Бублик все пак му донесе успех след сбъркан форхенд на Димитров. Единственият проблем в сервис-гейма беше липсата на първи сервис, защото Григор залагаше на много сила, но дори без него се стигна до 3:0 след малко помощ от мрежата.
Димитров посрещаше на около два метра зад основната линия, а Бублик не спираше да рискува и залагаше основно на сервис-воле. За 15-15 българинът отново задмина опонента си с прекрасен форхенд по обратния диагонал, а нов минаващ бекхенд по правата матира казахстанеца за 30-30. Милиметри разделиха топката от мрежата след хубав форхенд на Гришо при къса топка от противника, но пък грешка от бекхенд от основната линия на Бублик доведе до 40-40. Ас по правата в полето за равенство даде авантаж на казахстанеца, а смач му осигури първи гейм на сметката - 3:1.
Григор започна следващото си подаване с ас по диагонала в полето за равенство, но после сбърка смач около линията за сервис, изпълнявайки го срещу слънцето - 15-15. Последва едно от дългите разигравания в срещата, в което Бублик успя да се защити от форхендите на съперника и дочака грешка от бекхенд за 15-30. Интелигентно контрапие от форхенд на Григор обаче изненада казахстанеца и възстанови равенството 30-30, но агресивният ретур на втори сервис на Бублик му донесе нов частичен успех и първа точка за пробив. За съжаление, двойна грешка (по диагонала от полето за предимство, като топката отскочи от филето) осигури брейка - 3:2.
Казахстанският тенисист играеше сервис-воле дори на второ подаване, но Григор за пореден път го задмина с добре премерен форхенд по правата. Третият ас от ракетата на Бублик доведе до 15-15, но после се стигна до двойна грешка. Световният номер 71 изглеждаше много разсеян и раздразнен от ослепителното слънце и сбърка нови поредни два сервиса. Все пак, при 40-40 той направи ас по правата от полето за равенство със скорост от 242 км/ч. Петата му двойна грешка донесе още един дюс, а после Григор бе изненадан с атака към форхенда му, която доведе до неточно изпълнение. Петият ас на Бублик го избави от още неприятности и се стигна до 3:3.
Нов гейм на нула за Димитров по безкомпромисен начин му осигури частичен аванс от 4:3. С блок-ретур от бекхенд пък българинът за трети път стигна до 30-30 в мача, но две последователни неконтролирани посрещания все пак възстановиха паритета - 4:4.
Григор постигна невърнат сервис в полето за равенство, а после спечели сравнително дълго разиграване на форхенди за 30-0. Нов невърнат сервис от дясната страна на корта го изведе до 40-0, след което грешка от бекхенд-слайс осигури все пак точка на Бублик. Непредизвикана грешка от форхенд в близост до мрежата изненадващо доведе до 40-30, но ас по диагонала от полето за предимство спечели гейма за Димитров - 5:4.
Бублик започна с ас по диагонала в полето за равенство, но после отново бе матиран на мрежата с великолепен минаващ форхенд от ракетата на Гришо. Двойна грешка на казахстанеца доведе до 15-30, като слънцето отново го изнервяше, а той не спираше да залага на максимална скорост дори на второ подаване. Три невърнати начални удара избавиха Бублик от неприятности, а Димитров нямаше шанс да търси пробив - 5:5.
И Григор реши да заложи на сервис-воле и спечели по този начин първите две точки от 11-ия гейм, после с невърнат втори начален удар донесе нов аванс от 40-0. Бублик излезе на мрежата след ретур, но от втория опит с форхенд Димитров го задмина за n-ти път в мача - 6:5.
Гришо продължаваше да избира посока за ретур, за да си даде шанс за качествено връщане, като двойна и непредизвикана грешка на казахстанеца направиха резултата 15-30. Два поредни отлични ретура на Димитров хванаха в крачка съперника му и така се стигна до две точки за пробив. Бублик ги неутрализира с два топовни сервиса, но после Григор демонстрира невероятна пъргавина да стигне наглед безнадеждна къса топка. Той заложи на скорост от бекхенд и казахстанецът не можа да прехвърли мрежата, а после Бублик направи жестока грешка от смач, за да предаде сета - 7:5 след 43 минути игра!
ВТОРИ СЕТ
Григор имаше известни затруднения да вземе първото си подаване във втория сет, защото със сбъркан смач до мрежата и непредизвикана грешка от форхенд позволи на съперника да стигне до дюс. Все пак, първият му сервис влизаше точно в този напрегнат момент и това му осигури необходимото предимство за 1:0.
Бублик направи две двойни грешки и два аса, с което резултатът стана 30-30, а после имаше кризисен момент на мрежата, но с воле се спаси от пореден минаващ форхенд. Непоколебимият му сервис пък не даде шанс на Григор да преследва пробив - 1:1.
Димитров не трепна при поредните опити на противника да атакува мрежата след ретур и внимателно подбираше посока за форхендите си, въпреки че не разчиташе отново на първи сервис. Второ подаване със слайс в полето за равенство обаче хвана линията и се превърна в ас за сравнително бърз край на гейма - 2:1.
В паузата Бублик се възползва от услугите на физиотерапевт на корта, който третираше лявото му коляно. Впоследствие се стигна и до медицински таймаут, осигуряващ допълнителни 3 минути помощ. Това не му попречи да започне с бомбени два сервиса, но непредизвикана грешка и двойна грешка доведоха до 30-30. Смразяващо второ подаване (225 км/ч) пак донесе предимство на казахстанеца, а след това упражнението се повтори за 2:2.
Бързите и уверени сервис-геймове на Димитров продължиха, като дори след невкарано първо подаване той не позволяваше на съперника да се закачи - 3:2 с гейм на нула. Бублик не можа да спечели размяна на бекхенд-слайси по диагонала, но пък началният му удар беше безотказан - след ас номер 15 резултатът стана 3:3.
Казахстанецът заложи на още една от тактиките на Роджър Федерер (освен ретур-мрежа) - т.нар. "SABR" - за да затрудни максимално с агресивни ретури Гришо и за първи път в сета поведе с 15-30. Григор не вкарваше първи сервис и това поддържаше интригата в гейма, но пък все пак направи петия си ас за 40-30. Още един невърнат първи начален удар осигури аванс от 4:3 на Димитров.
Григор спечели размяна на мрежата след хубав блок-ретур и показа, че технически е доста по-надарен от съперника си, но сервисите на Бублик продължаваха да са невероятни. Три поредни невърнати подавания на казахстанеца изравниха резултата - 4:4.
Димитров не губеше самообладание и вършеше работата си отлично на начален удар, дори без да има особена успеваемост на първи сервис. С изключение на успешен агресивен ретур на съперника, Гришо нямаше проблеми да поведе с 5:4.
Бублик започна с двойна грешка срещу слънцето, но веднага след това вкара чудесен сервис по диагонала в полето за предимство. Последва ас от другата страна на корта, а дори когато Димитров познаваше посоката, нямаше шанс да стигне топката. За отрицателно време казахстанецът изравни на 5:5.
Двойна грешка на Гришо и ретур-уинър на Бублик доведоха до 30-30 в следващия гейм, но после прекрасен подсечен сервис на българина в полето за равенство му дадоха нужния аванс, а съперникът сбърка форхенд и се стигна до 6:5.
Хубав и дълбок ретур от форхенд на Григор му даде шанс най-после да влезе в някакво разиграване, като моментално Бублик сбърка от предната страна на ракетата за 15-15. Дори второто подаване на казахстанеца обаче биваше предложено с над 200 км/ч, след което пък нов чудесен ретур на Григор доведе до 30-30. Ас номер 20 и 21 избави Бублик от напрежението и вкара сета в тайбрек - 6:6.
ТАЙБРЕК
Димитров започна отлично "дългия гейм" с невърнат втори сервис към полето за равенство за 1-0, а Бублик отговори със същото в другата половина. Упражнението се повтори с над 200 км/ч и казахстанецът поведе с 1-2, а страхотен агресивен ретур хвана линията и Гришо стана "жертва" на първия мини-брейк. Чудесно кратко разиграване бе спечелено с форхенд по обратния диагонал от българина за 2-3, а двойна грешка на Бублик възстанови паритета - 3-3. Бублик стигна до сетбол при 6-5, а съдията на стола коригира отсъждане на лайнсмена в полза на Гришо, което доведе до преиграване. Димитров заложи на сервис-форхенд изравни резултата на 6-6, а хубаво разиграване от негова страна провокира грешка от бекхенд на Бублик за първи мачбол. Казахстанецът го неутрализира със сервис-мрежа след второ подаване, а после още един ас му осигури аванс от 7-8. Гришо също пласира ас по диагонала от полето за предимство за 8-8, а невероятно разиграване с магическо воле на Димитров възнагради непоколебимостта му за втори мачбол! Още един смач на Бублик го остави в играта при 9-9, а хубава атака с максимален риск на мрежата на казахстанеца му осигури нов сетбол, като този път минаващият удар бе неутрализиран - 9-10. Пресилен форхенд на Гришо за съжаление даде сета на противника - 9-11.
ТРЕТИ СЕТ
Бублик започна по познат начин с бомбени сервиси за гейм на нула, а непредизвикани грешки пред празен корт на Григор по шокиращ начин осигуриха пробив на съперника му - 0:2. Казахстанецът повиши и самоувереността си, като отново се пребори с напрежението и от 15-30 продължи с невероятните начални удари, за да затвърди брейка - 0:3.
Без разигравания в следващия начален удар на Гришо се стигна до 40-0, после българинът сбърка форхенд по правата от средата на корта, но драйв-воле от бекхенд му спечели размяна на мрежата за 1:3. С увеличаване на бройката асове до 28 Бублик поддържаше оптималния си ритъм за 1:4. Димитров отново показа вариативност в комбинациите след вкаран втори сервис и с форхенд по правата поведе с 30-0, а казахстанецът изглеждаше сякаш не влага никаква енергия в ретурите си и нямаше против да се съсредоточава единствено върху сервис-геймовете си - 2:4 (след бекхенд-уинър по правата на Григор).
Бублик увеличи асовете на 30, но двойна грешка и предизвикана такава (след чудесен ретур на Димитров) доведоха до 30-30. Още една двойна след поредния максимално рискован втори сервис осигури първи шанс за пробив на Григор от края на първия сет насам. Бублик тръгна към мрежата в следващия момент, но отново стана плячка на минаващ бекхенд на съперника и сбърка волето - пробивът бе върнат за 3:4.
Лоша двойна грешка на Гришо доведе до 0-15, но после пък той за пореден път спечели размяна на мрежата, затваряйки правата и провокирайки грешка от форхенд. Смач за 30-15 срещу слънцето пък накара българина да се самонадъха, а сбъркано воле на Бублик направи резултата 40-15. Бекхенд в мрежата на казахстанеца възстанови равенството, въпреки че Гришо не ползваше по предназначение първия си сервис - 4:4.
Бублик се измъкваше два пъти с мощен сервис по правата към полето за равенство при 30-15, а Григор вкара три ретура в гейма, като спечели две от разиграванията с великолепни форхенди (40-30), но асовете от втори начален удар не спираха - 4:5.
С новите топки Гришо сервираше за оставане в турнира, като ситуацията се нажежи при 15-30, когато Бублик експериментира с къса от подсечен форхенд и провокира грешка на българина. Казахстанецът пък сбърка воле пред празен корт и започна да обижда публиката, че го разсеяла с шум, след което пък стигна до точка за пробив и съответно мачбол. Бублик не спираше да натиска максимално форхендите си и атакува мрежата, а Григор не можа да превърне в уинър бекхенд по правата. Невърнат сервис по правата в полето за предимство доведе нещата до дюс, а поредна размяна на волета на мрежата бе спечелена от Димитров след грешка на противника. Великолепен бекхенд по правата на Бублик изненада всички и осигури трети дюс, след което той пък пресили агресивния си ретур на втори сервис. Гришо затвори гейма с форхенд по обратната права за 5:5.
За съжаление, Димитров направи всичко както трябва в разиграване при 15-15, но Бублик издържа теста на мрежата и завърши с коварно воле. Поредните му асове от втори сервис обаче избавиха от неприятности казахстанеца - 5:6.
Хубаво изпълнение на тактика сервис-мрежа и комбинация сервис-форхенд бързо позволиха на Григор да дръпне с 30-0, после невърнат сервис по правата от полето за равенство доведе до 40-0 и още един неуспешен ретур на Бублик вкараха мача в тайбрек.
ТАЙБРЕК
Димитров допусна първия мини-пробив след грешка от лифтиран бекхенд, а после и сбърка форхенд по правата за 0-3. Бублик продължи с безкомпромисните сервиси, за да дръпне значително с 0-5, а той после направи още един мини-пробив с хубав минаващ бекхенд. Казахстанецът обаче сбърка два пъти подред, но по най-неприятния начин затвори мача - с помощта на мрежата за 7:5, 6:7(9), 6:7(3) след 2 часа и 30 минути игра.

Още по темата
ДАНИЕЛ ЛЮБОМИРОВ
Редактор отдел "Спорт"
Прочетена 44510

Добави коментар ›› Коментари (121)

abc
(Гост)
121
отговор
05 октомври 2019 | 22:07

Колко много сте изписали за една загуба... Рейтинг: 0 0

Фори
(Гост)
120
отговор
28 септември 2019 | 07:59

На тия като им казах ,че нашия бездарник ще загуби,писаха тъпи и некомпетентни кретенизми.Сега като нямат какво да кажат,отново пишат малоумни коментари. Рейтинг: 6 2

Макенроу
(Гост)
119
отговор
28 септември 2019 | 00:04

Предлагам да припознаем Джокович за Гришо! Рейтинг: 2 4

ici
(Гост)
118
отговор
27 септември 2019 | 21:08

хахахаха Рейтинг: 0 3

Bai
(Гост)
117
отговор
27 септември 2019 | 20:18

As sum American I Pravya 7 000$ na mez Рейтинг: 1 3

Османлиев
(Гост)
116
отговор
27 септември 2019 | 19:48

Българите обичат да преклоняват глаи, Гришо не прави изключение ! Рейтинг: 5 8

?
(Гост)
27 септември 2019 | 23:09

ама той българин ли е?? Рейтинг: 4 3

Иван
(Гост)
115
отговор
27 септември 2019 | 18:46

Рюа или Юар.Данаиле пак се осра кой те пуска да пишеш Рейтинг: 1 2

Дришо
(Гост)
114
отговор
27 септември 2019 | 18:45

преди години казах , че нищо не става от тебе и познах . Рейтинг: 7 6

Да ебеш къна
(Гост)
113
отговор
27 септември 2019 | 18:23

В България ще водя само ЛЕВСКИ и литекс Рейтинг: 0 3

Русия
(Гост)
112
отговор
27 септември 2019 | 18:13

Тоя не-българин ут Аскуу пак ли се усра? Не може да бъде! Рейтинг: 4 5

Габровеца
(Гост)
111
отговор
27 септември 2019 | 17:38

Гришо няма характер да бъде голям тенисист почне ли да губи се изнервя и винаги завършва много зле срещите Рейтинг: 8 12

До barcelona
(Гост)
110
отговор
27 септември 2019 | 17:29

Много поздрави от Бублик и от Гранада имаш Рейтинг: 5 8

Единствения елитен тениси
(Гост)
109
отговор
27 септември 2019 | 17:00

Ади ве тъй ли ще я караш, средняк,що не тренираш ко прайш ве, кви са тия от които падаш, въобще имаш ли цели или си викаш имам талант и до там. Напъне се ве мързел. Рейтинг: 10 7

гери
(Гост)
27 септември 2019 | 19:25

Напъва се и се насира Рейтинг: 4 5

barcelona
(Гост)
108
отговор
27 септември 2019 | 16:28

Давай Гришо Рейтинг: 7 13

barcelona
(Гост)
27 септември 2019 | 17:27

към бостана у Аскоу Рейтинг: 6 8

kyrcho
(Гост)
107
отговор
27 септември 2019 | 16:17

Prdalche mazno neznam koi triqbva da si kopyva bykvarche za ili Drishlio kadeto nemoje da svrje 2 dymi I na Bulgarski I na Angliski Рейтинг: 1 6

SS Lazio Rome
(Гост)
27 септември 2019 | 18:46

Очевидно ти : Рейтинг: 1 0


							
						

Топ 20 в световната ранглиста - мъже

Топ 20 в световната ранглиста - жени

Помислете пак, преди да броите двойните грешки! 02 август 2019
12 двойни грешки, 15 двойни грешки, 300 двойни грешки, суха статистика, даваща начало на повърхностна критика за стабилността на сервиса на един тенисист (а и на психологическото му състояние). Ако правиш много двойни ...
Анди Мъри: До 4-5 месеца мога да си върна нивото 13 септември 2019
След като обяви новината, че е приел „уайлд кард“ за Мастърс турнира в Шанхай, Анди Мъри даде интервю пред Sky Sports, в което коментира развитието си и евентуалното си участие на отборните надпревари през ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.