Тенис

Джокович ги настига! Ноле подчини Федерер в най-дългия финал на "Уимбълдън"

14 юли 2019 | 21:05 - Обновена
Новак Джокович спечели 16-а титла от “Големия шлем” след паметен триумф в най-дългия финал на “Уимбълдън” срещу Роджър Федерер, продължил 5 часа на централния корт - 7:6(5), 1:6, 7:6(4), 4:6, 13:12(3).
Битката дълго ще бъде давана за пример за следващите поколения и ще участва в много докуметални поредици и анализи на тениса като цяло, защото по отношение на драмата може да се мери с всеки легендарен дуел в спорта. Непоколебимостта и нервите на двамата гладиатори на корта заслужава само суперлативи, а Джокович за пореден път пренаписа историята с успех над “краля на тревата” Федерер. Ноле вече има 16 титли от “Големия шлем” и се доближава в това отношение до Рафаел Надал (18) и Федерер (20), като вече може да се похвали с три успеха над Маестрото във финали на “свещената трева” в Лондон. Джокович изравни знаменития Бьорн Борг с петте си триумфа на “Уимбълдън”, като той има 7 на Australian Open, 3 на US Open и 1 на “Ролан Гарос”. Федерер игра както в най-добрите си години и заслужаваше да се поздрави с победата, но в трите тайбрека, които се разиграха, нервите и концентрацията на съперника бяха на по-високо ниво.
ПЪРВИ СЕТ
Федерер започна позитивно мача с бързо проведен сервис-гейм - два аса по правата и още две комбинации с форхенд-уинър, като изобщо не даде шанс на съперника да влезе в разиграване. Маестрото имаше тази възможност в три от точките на начален удар на Джокович, но направи непредизвикани грешки от форхенд, с което отстъпи в размените от основната линия.
Ноле отново намекна, че ще има превъзходство от дъното на корта и поведе с 0-15 след хубаво проведено разиграване, в което имаше инициативата с дълбоки диагонали и от двете страни на ракетата, като завърши с форхенд-уинър. Три невърнати първи сервиса на Федерер обаче го изведоха до комфортно 40-15, само че след това отново Джокович върна напрежение с дълбоките си удари. Неуспешна къса топка на сърбина все пак доведе до 2:1.
Ноле започна с двойна грешка, а после имаше късмет в най-дългото разиграване до момента в срещата да спаси с хващане на линията мощен бекхенд на Федерер, последван от грешка от форхенда на швейцареца. Сърбинът пък се справяше перфектно със сечения бекхенд по правата, което е от скритите оръжия на Маестрото, като компенсираше липсата си на първи сервис. Хубаво контрапие от форхенд на Федерер, взимайки много рано топката, го задържаха в гейма при 40-30, а после грешка от бекхенд на Джокович доведе до първи дюс. Ноле с два невърнати сервиса си заслужи бързи точки, но в други два случая 20-кратният шампион от "Шлема" го матираше със същия този форхенд-уинър по обратния диагонал с ранно взимане на топката. Грешка от бекхенд на сърбина донесе първата точка за пробив, но Федерер я пропиля със сбъркан форхенд в най-важния момент му попречи да се възползва от хубавата възможност. В крайна сметка най-дългият гейм в срещата приключи благоприятно за Ноле - 2:2.
Федерер бе поставен под напрежение при 0-30, след като пак сбърка непредизвикано от форхенд, но впоследствие с хубави сервиси по диагонала в двете полета изравни на 30-30. Още едно такова упражнение към полето за равенство направи 40-30, а после швейцарецът отново с форхенд по обратната права матира съперника за 3:2.
Грешка от бекхенд от трудна позиция на Федерер, последвана от неуспешно излизане негово на мрежата, доведоха до 30-0. Джокович издържа в следващите разигравания от основната линия и дочака нови грешки на Федерер, за да изравни на 3:3. Последвалите две излизания на мрежата на 20-кратния шампион от "Шлема" бяха доста по-успешни и завършиха с красиви волета, а другите две точки в гейма бяха спечелни от него бързо и икономично - 4:3.
Стабилността на Джокович от основната линия му позволи да блесне с великолепен минаващ бекхенд за 30-0, но чип-енд-чардж от страна на Федерер беше възнаграден със завършващ смач. В крайна сметка и с доза шанс сърбинът направи лоб, който закачи линията и обърна развоя на разиграването в негова полза - 4:4. Федерер гледаше да отново да е разнообразен при своето подаване и загуби две точки единствено когато трябваше да играе при втори сервис - 5:4.
Успешно илизане на мрежата плюс феноменална къса топка от форхенд позволиха на Федерер да поведе с 0-30 в ключов момент, но сърбинът излезе от некомфортната ситуация с три поредни безупречни дълбоки сервиса. Двойна грешка обаче доведе до дюс, а после 20-кратният шампион от "Шлема" сбърка непредизвикано от бекхенд и опропасти отличния си ретур. Хубава работа под напрежение от основната линия на Джокович му позволи отново да дочака грешка от форхенд на съперника и да си отдъхне при 5:5.
Сърбинът си заслужи с невероятни ретури да поведе с 0-30, но Федерер показа непоколебимост под напрежение и с агресивни излизания на мрежата заличи пасива. Двойна грешка от ракетата на швейцареца доведе до дюс, а после феноменален форхенд-уинър по опразнената права даде авантаж на Маестрото. В следващото разиграване отново сервиращият излезе на мрежата и Джокович не намери корта - 6:5. 15-кратният шампион от "Шлема" сервира по шампионски и взе гейма си на нула, за да вкара битката в тайбрек - 6:6.
ТАЙБРЕК

Първото разиграване при сервис на Джокович бе доста дълго и вълнуващо, а Федерер изпусна момента да натисне с два поредни форхенда, след като сърбинът бе демонстрирал невероятна защита и отново дочака грешката на съперника. Ноле излезе неуспешно на мрежата в следващата точка, но Маестрото ненужно пресили минаващия си форхенд в отворения диагонал. Грешка от бекхенд по правата в следващия момент доведе до първия мини пробив в полза на Джокович, а с първия ас в тайбрека резултатът стана 3:2 за сърбина. Обаче бекхенд-слайс по правата се оказа печелишв ход за Федерер, след като Ноле не можа да го върне по най-добрия начин и последва бекхенд-уинър - 3:3 и върнат мини пробив. Контрапие (форхенд по правата) на Федерер му осигури аванс от 5:3, но той пък сам го опропасти със сбъркан форхенд по диагонала от средата на корта - 5:4. Още един сбъркан форхенд по диагонала на швейцареца изравни резултата на 5:5, а после спечелена размяна на бекхенди заслужи на сърбина да поведе с 6:5. Грешка от бекхенд на Роджър довърши спада в моментната форма и осигури на Джокович първия сет!
ВТОРИ СЕТ
Федерер започна с пробив и така донякъде успя да заличи негативните емоции от края на тайбрека, а феновете на Джокович започнаха да се притесняват дали няма отново да видят спад в играта на сърбина във втория сет, както се случваше в предишните му мачове. Маестрото затвърди с убедителни първи сервиси, след които разхождаше противника по ширината на корта и излизаше на мрежата, за да завърши точките - 2:0.
Невероятната серия на швейцареца продължи, агресията му също беше на оптимално ниво, а Джокович увеличи броя на грешките от основната линия, с което се стигна до втори пробив - 3:0. Сърбинът опитваше различни удари и комбинации и рискуваше максимално от дъното на корта, защото нямаше какво повече да губи, след като изоставаше с два пробива и 0:4 само за 15 минути.
Ноле си свърши първата работа в този момент - да се погрижи да не остане без спечелен гейм във втория сет, макар че в процеса на извършване направи неуспешна къса и стана жертва на минаващ форхенд край мрежата. Другата му задача беше да продължи да се движи с лекота по корта и да не позволи на швейцареца да изравни сетовете с нисък разход на енергия, въпреки че към този момент вече нямаше голяма интрига в резултата. Сервисът на Маестрото работеше безотказано след 15-30 в шестия гейм и му позволи да дръпне с 5:1. Феноменална къса от бекхенд на Федерер в комбинация с двойна грешка от ракетата на Джокович доведоха до величествено 6:1 в полза на великия швейцарец.
ТРЕТИ СЕТ
Федерер започна с бързо спечелен сервис-гейм, а после напарви три волета на мрежата, но не можа да поведе с 0-15, при което Джокович го задмина с бекхенд. Последва четвъртата двойна грешка на сърбина, но и грешка от бекхенд от основната линия на Маестрото, който търсеше уинър. Великолепен втори начален удар към форхенда на съперника в полето за предимство доведе до 40-15, но ново излизане на мрежата на швейцареца принуди Ноле да сбърка. Все пак, нов силен сервис по диагонала в адвантиж полето свърши работа за шампиона от миналата година - 1:1.
Роджър отново се стремеше да разнообразява сервиса си и да атакува мрежата, с което не даде шанс на Джокович да се настрои за ретур и да навлезе в какъвто и да е ритъм - гейм на нула за 2:1. Сърбинът печелеше размените на бекхенд зад своя начален удар и не позволи на противника да му създава особени проблеми от ретур - 2:2.
Маестрото не спираше да насочва невероятно сервисите си и да си осигурява с тях къси и лесни точки, за да остане напред в резултата, точно преди смяната на топките - 3:2. Ноле обаче продължаваше тенденцията да бъде непоклатим от основната линия и да печели всякакъв тип разигравания от дъното на корта, дори да не можеше да се похвали с толкова бързи точки като съперника си - 3:3. Федерер поддържаше висок стандарт на начални удари и успяваше да се задържи леко напред в резултата при 4:3, като този път дори прословутият ретур на Джокович не му донесе успех. Вероятно ретурът на Маестрото в тези мигове можеше да бъде по-ефективен, но той не можеше да ползва блок-ретур от бекхенд със същата успеваемост, както срещу Рафа Надал (или някой бомбардировач).
Сервисът на Федерер го задържаше в сета, но за първи път при 4:4 бе поставен под напрежение след мощни форхенди на Ноле - 15-30. Въпреки че в два случая трябваше да играе на второ подаване, все пак от този момент нататък записа три поредни лесни и бързи точки за 5:4.
Две непредизвикани грешки на Джокович плюс великолепен апроуч и воле на Федерер доведоха до първя шанс за пробив изобщо в сета. Точно в този минути обаче Ноле предложи най-солидния си сервис, а също и най-добрата защита от основната линия, за да се опази от брейк - 5:5. Великият швейцарец не се обезкуражи от пропиления шанс да поеме инициативата и взе следващия си сервис-гейм на нула, като в едно от разиграванията дори Джокович сбърка бекхенд от средата на корта.
Федерер блесна с минаващ удар от бекхенд за 0-15, но после 15-кратният шампион от "Шлема" го разходи по корта и го матира с бекхенд по диагонала, а малко по-късно и с печелишв форхенд. В крайна сметка логично се стигна до тайбрек!
Бекхенд с рамката на ракетата на Федерер осигури начален мини пробив, а после невърнат сервис и поредна размяна на бекхенди (спечелена от Джокович) доведе до 3-0 в полза на шампиона от миналата година. Още една грешка от бекхенд на Маестрото позоли на Ноле да дръпне с 4-1 и два мини пробива. Последва невероятно разиграване, в което Джокович не трепна от основната линия и смени няколко пъти посоката на топката, за да дочака грешка на Роджър - 5-1. Все пак прекрасен ретур от полето за равенство на Федерер му позволи да изтласка съперника, след което го притиснал допълнително с форхенд и върна единия мини пробив - 5-2. Комбинация сервис-драйв воле и ас позволиха на швейцареца да намали изоставането си до 5-4, но после сбърка елегантен слайс бекхенд по обратния диагонал и осигури три сетбола. Сервис по правата в полето за равенство, последван от два бекхенда на Джокович му спечелиха ключовата точка и ключовия сет!
ТАЙБРЕК
ЧЕТВЪРТИ СЕТ
Двамата започнаха с взети първи сервис-геймове, като при 40-30 в полза на Федерер на негово подаване статистиката показа, че той е 6/6 при сервис-воле, докато Джокович изобщо не е прибягвал до този прийом. Той обаче излъчваше спокойствие и увереност след втория спечелен тайбрек и взе пак гейма си при начален удар на нула, като за първи път в мача имаше възможност да води в резултата, макар и без пробив. С двойна грешка и бекхенд в мрежата Федерер си заличи аванса от бързите точки в гейма, а после ново разиграване по бекхенд даде шанс на Джокович да влезе в дюс. Лош отскок на топката и невърнат сервис обаче все пак опазиха великия швейцарец от неприятности рано-рано в сета - 2:2.
Хубава защита от основната линия на Федерер и двойна грешка на Джокович осигуриха интрига при 15-30, а един "косъм" аут на форхенд на сърбина подари на швейцареца двоен брейк-бол. При липса на добър първи сервис Ноле не можа да отбие набега на противника и с бекхенд в аут стана жертва на пробив за 3:2.
Бързи три грешки на Джокович плюс елегантна къса от форхенд на сърбина доведоха до завърждаване на брейка на нула - 4:2. Бекхенд-уинър, прекрасно стоп воле и грешка на Ноле позволиха на Федерер да стигне до шанс за нов брейк, а нова грешка от ракетата на балканеца съвзем наклони везните в полза на Маестрото - 5:2. Нервите на Федерер не му позволиха да затвори спокойно сета, а агресивността на Джокович се покачи максимално, тъй като и той можеше да играе на втори сервис. Въпреки че спечели блестящо разиграване от 35 удара с бекхенд-уинър по правата, Федерер сбърка два пъти от тази страна на ракетата и се стигна до връщане на единия пробив - 5:3. Джокович затвърди на нула и противникът му за втори път трябваше да сервира за спечелване на сета, но този път може би под ощо по-голямо напрежение. Само че този път първият сервис беше верен помощник на Маестрото и с четири къси точки той вкара мача в решителен пети сет!
ПЕТИ СЕТ
Джокович започна уверено със спечелване на сервис-гейма си, макар че Федерер може да съжалява, че взе само една точка, защото при 30-15 имаше добър шанс да изравни, но сбърка къса с въртелив форхенд. Швейцарецът имаше известни затруднения при своя сервис-гейм, но с максимален риск и отлично насочване на второто си подаване се избави от големи неприятности и изравни 1:1.
Федерер имаше възможност не само да влиза в разигравания в следващия гейм, но и да ги ръководи с агресивното си поведение от основната линия, с което си заслужи равенство 30-30, а после и 40-40 (невероятен бекхенд по правата). През последните минути швейцарецът предпочете да играе с форхенд по бекхенда на противника, защото няколко пъти в мача си патеше от размени бекхенд-бекхенд. Два невърнати сервиса на Ноле обаче е най-подходящия момент му позволиха да дръпне с 2:1.
Джокович стигна до два шанса за пробив, след като в два случая филето му помогна да спечели разиграването, макар че в първия бе чист късмет, а във втория вече бе излязъл на мрежата и бе притиснал максимално опонента си. Федерер се предпази от двете точки за брейк със солиден сервис и впечатляващ форхенд по обратния диагонал, матирал Ноле. Грешка от форхенд (бягайки от бекхенда си) доведе до нов брейк-бол, но след това три поредни безапелационни начални удара свършиха работата за ФедЕкспрес - 2:2.
Джокович изглеждаше, че уверено ще спечели сервис-гейма си и ще спре тенденцията на по-оспорвани моменти, но сам се вкара в беда с две поредни грешки. След дюса обаче сервисът му бе отличен и той си отдъхна за 2:3. Ноле набързо поведе с 0-30, после Федерер направи грешка от бекхенд, а когато трябваше да отразява втория брейк-бол, излезе неподготвен на мрежата (леко паниран) и бе разминат с феноменален бекхенд от ракетата на сърбина - 2:4.
Следващият гейм беше изключително нервен и за двамата, като всеки печелеше точки заради грешки на другия до 40-40. Продължително разиграване бе спечелено от Федерер с форхенд-уинър и той си заслужи брейк-бол, който бе материализиран след още една продължителна размяна от основната линия и грешка от форхенд на Джокович - 3:4.
Ноле имаше възможност да поведе с 15-40, но сбърка форхенд по оголената права и филето прати топката в аут. Оттам Федерер пое контрола със сервиса си и го отказа от намерения за връщане на пробива - 4:4. Джокович си спечели на 15 сервис-гейма си и "върна топката в полето" на Федерер - 4:5, но той отговори на предизвикателството с безупречни начални удари и железни нерви - 5:5. Сърбинът направи невероятно шоу за зрителите, стигайки с плонж до печелившо воле на мрежата след разиграване с над 30 удара (отново размени от бекхенд, като този път Ноле сменяше посоките и поемаше инициативата), а след това си взе подаването с две предизвикани грешки на противника - 5:6.
Федерер се озова в тежко положение при 15-30, но с два безкомпромисни начални удара заличи изоставането си, само че сбърка елементарно драйв воле на празен корт и вкара гейма в дюс. Поредната размяна на бекхенди не донесе нищо хубаво на швейцареца и Ноле със смач си заслужи аплодисменти, само че два поредни аса на ФедЕкспрес отново му се притекоха на помощ - 6:6.
За разлика от предишните си сервис-геймове, този път Джокович не допусна проблемни ситуации след свой сервис и сравнително бързо поведе отново в резултата, за да върне напрежението в противниковото поле. Федерер три пъти вкара първи сервис и грабна лесни точки, после съперникът му се възползва от второ подаване, за да запише форхенд-ретур, но после още един вкаран първи начален удар спомогна за 7:7.
С помощта на любимото си драйв воле, неубедително излизане на мрежата на Джокович и отличен минаващ форхенд Федерер осъществи ключов пробив за 8:7 след 4 часа и 7 минути игра. Ноле обаче поведе с 0-15 и в следващото разиграване бе разсеян от шум от публиката и сбърка форхенд, а противникът му наниза два поредни аса. Първата шампионска точка бе пропиляна с грешен форхенд по обратния диагонал от ракетата на Маестрото, а втората бе наистина спасена от Джокович с феноменален минаващ форхенд, с който наказа неубедително излизане на мрежата на 20-кратния шампион. Поредният отличен ретур на Ноле му заслужи точка за рибрейк след успех с форхенд по диагонала, а същото упражнение доведе до грешка от предната страна на ракетата на ФедЕкспрес направи резултата отново равен!
Джокович дръпна с 40-0, но после допусна две грешки, с които си стъжни допълнително положението, но впоследствие все пак взе подаването си. Федерер не бе перфектен от начален удар, но сърбинът направи три грешки от основната линия в продължителни разигравания, с което пък позволи на Федерер да си отдъхне - 9:9. Ноле беше безкомпромисен, а Роджър продължаваше да се впуска в размени от бекхенди, след което продължаваше да не печели точките. Джокович дръпна с 9:10, а швейцарецът отново трябваше да сервира за оставане във финала. Миналогодишният шампион спечели по-дългото разиграване в следващия гейм, когато играеше на втория сервис на противника, но в другите случаи Федерер печелеше къси и лесни точки - 10:10.
Джокович допусна две непредизвикани грешки веднага след ретур на Роджър и допринесе сам за интригата в сервис-гейма си при 30-30, но иначе нямаше разигравания в другите четири случая, в които сърбинът беше безпощаден от начален удар и поведе с 10:11.
В 22-ия гейм Федерер първо сбърка бекхенд веднага след ретура на съперника, но после пък натисна от тази страна на ракетата и спечели размяна по диагонала за 15-15. Невърнат сервис, сервис-мрежа и още един невърнат сервис свършиха работа за 20-кратния шампион от "Шлема" - 11:11. С плоски начални удари към форхенда на противника Ноле си трупаше необходимите бързи точки до 40-0, но после сбърка непредизвикано от бекхенд по правата, рискувайки в търсене на уинър. Вторият му сервис в следващия момент бе лесна плячка за плоския бекхенд по обратния диагонал на швейцареца, за да стане резултатът 40-30. Две продължителни и впечатляващи разигравания от основната линия бяха спечелени от Федерер с форхенди по обратния диагонал, но Джокович с хубави подавания по диагоналите не само отрази брейк-бола, ами и си заслужи предимство. Маестрото не бе в настроение да се отказва да се бори и с ново излизане на мрежата постави под напрежение противника, а впоследствие имаше и втори шанс за пробив, но Ноле го отрази с излизане на мрежата и смач. В крайна сметка маратонският гейм приключи в полза на шампиона от миналата година - 11:12! Федерер беше като робот на свой сервис и се погрижи да гледаме исторически първи тайбрек в петия сет след 12:12.
ТАЙБРЕК
Федерер първи "трепна" в тайбрека и допусна грешка от деми волето си, с което осигури мини пробив за Джокович - 1-2. Две предизвикани грешки от форхенд на швейцареца направиха 1-4, а после се спъна зад основната линия, след като бе повикан на мрежата от Маестрото. Феноменални два поредни бекхенда на Ноле матираха опонента му и му осигуриха три шампионски точки. Поредният форхенд с рамката на ракетата на Федерер осигури драматичния триумф на Джокович за рекордно дълго време (5:02 часа)!

Още по темата
ДАНИЕЛ ЛЮБОМИРОВ
Редактор отдел "Спорт"
Прочетена 89525

Добави коментар ›› Коментари (178)

GEVORG_ARMENIA
(Гост)
178
отговор
15 юли 2019 | 09:45

СЛАВЯНИ=ВИЕТНАМЦИ!!!! Рейтинг: 2 6

Ацо
(Гост)
177
отговор
15 юли 2019 | 09:15

Тенис от друго измерение!Респект към двамата велики гладиатори!Не исках да има губещ този мач,за съжаление купата е една! Рейтинг: 17 2

l loco
(Гост)
176
отговор
15 юли 2019 | 07:55

Джоко може само да мечтае за гените на Козела Рейтинг: 3 14

liverbird
(Гост)
175
отговор
15 юли 2019 | 07:26

Джоко е най-добрия защитаващ се играч,който съм гледал,Федерер е феноменален.Всичко най-зрелищно беше сътворено от Роджър,дано не се откаже скоро.Иначе честито на Джокович. Рейтинг: 35 4

Ноле
(Гост)
15 юли 2019 | 07:49

Дано да се откаже, алчността му е безгранична!!! Ако не беше Ноле, тоя копрофил ще ше да има 100 титли!?!? Рейтинг: 10 31

liverbird
(Гост)
15 юли 2019 | 10:40

Гледа ми се красив тенис бе човек.Колко е изкарал не ме интересува.Спрях да гледам баскетбол след отказването на Майкъл Джордън,ще спра да гледам и тенис след отказването на Федерер.Надал и Ноле са уникални тенесисти и спортисти но на мен са ми скучни.Това си е мое лично мнение.Иначе си прав ,че те го спряха. Рейтинг: 6 3

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Ivan
(Гост)
174
отговор
15 юли 2019 | 01:51

Стига преписвахте грешно. Не е наи дьлгиа финал. Рейтинг: 2 16

AA
(Гост)
15 юли 2019 | 03:31

За "Уимбълдън" само става въпрос. Иначе, аз лично съм гледал 6 часов финал на Аустрелиан Опен между Джокера и Надал - най лудия мач който някога съм гледал!!! Рейтинг: 39 0

Гост
(Гост)
173
отговор
15 юли 2019 | 01:31

Невероятен тенис във изпълнение от двама виртуози. Браво и на двамата за шоуто което направиха, невероятни и двамата заслужаваха победата! Рейтинг: 58 4

Ха ха
(Гост)
15 юли 2019 | 06:45

Така е!!!! Обаче, по-добре че я взе Джокович...... Просто, Мирка по ми харесва ядосана!!!! Ха ха ха Рейтинг: 12 7

Lissa
(Гост)
172
отговор
15 юли 2019 | 01:15

И︆︆ск︆︆аш л︆︆и да с︆︆е на︆︆ме︆︆ри ж︆︆ен︆︆а за ед︆︆на н︆︆о︆︆щ? Д︆︆об︆︆ре до︆︆шл︆︆и на >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆B︆︆r︆︆ed︆︆h︆︆ot.︆︆Co︆︆m Рейтинг: 1 6

*
(Гост)
171
отговор
15 юли 2019 | 01:03

Винаги единият губи пичове, ако Федерер беше взел мача сега всички щяхте да казвате колко е зле психически Джокович да го изпусне от пробив преднина в 5-я сет, при положения и че гейма в който Федерер направи рибрейк беше сравнително лесно предаден, после Федерер направи втория пробив от 30-0 на Джокович пак с грешки на сърбина. Но едно не може да се отрече Новак при 40-15 си имаше вярата, виждаше се в очите му и затова си има обяснение, обърна Федерер от същата позиция преди години в Ню Йорк, тогава и с много късмет. Сега просто знаеше, че го е правил. Колкото до тия дето жалят за Федерер ще им кажа, че човек спечелил 125 милиона само от наградни фондове няма за какво да бъде съжалявам. Рейтинг: 34 4

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Никол
(Гост)
170
отговор
15 юли 2019 | 00:58

Гришо игра ли???? Рейтинг: 11 11

k
(Гост)
15 юли 2019 | 09:45

Да, на направи си селфи. Там води по титли. Рейтинг: 9 2

Samo Juventus
(Гост)
169
отговор
15 юли 2019 | 00:21

МРАСНИЯ САРБИН ПАК ЛИ С САДИИТЕ Е БИЛ МАИ,НА ??? КАК ИНАЧЕ ВС НАГЛАСЕНИ ДА ИГРАЯТ НАИ ВЕЛИКИ НАДАЛ ФЕДЕРЕР ДА СА СБИВТ ЗДРАВО НА КОРТА И ПОБЕДИТЕЛЯ ОМОРЕН Рейтинг: 7 50

asdas
(Гост)
15 юли 2019 | 02:08

е много здраво федерерката отупа гъзобрък на бърза ръка Рейтинг: 2 9

добре
(Гост)
15 юли 2019 | 06:35

Така и така си тръгнал я кажи защо на РГ 3 поредни години схемата е винаги Джокович и Тийм в един поток и чак след това мач с Надал? Слочаенос? Не мисля. Рейтинг: 7 4

Никоя
(Гост)
168
отговор
15 юли 2019 | 00:19

Чак пък подчини?!! Рейтинг: 14 6

Жалко
(Гост)
167
отговор
14 юли 2019 | 23:57

Федерер малко като нашия ги изигра двата мачбола...Нямат нищо общо като психика, но да изтървеш такъв шанс... Явно дори и с толкова опит дори и един от 3-те най-велика може да се подаде на емоциите в такъв важен момент...Жалко, много силно го подкрепях, дано го преживее лесно, макар че дори и на толкова години трудно се преглъща такава загуба.... Рейтинг: 32 5

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Fryuu
(Гост)
15 юли 2019 | 00:34

Братле, и аз го подкрепях и съм му фен , но .....Днес Новак се легитимира като най- великия- не най красиво играещия , но най- великия!И 10 мач-бола нямаше да помогнат на Мавстрото. Сърбина е НЕЧОВЕК , а волята му е уникална! Рейтинг: 49 12

Франса ибе алжири гъ3а Гъ
(Гост)
166
отговор
14 юли 2019 | 23:27

Франса ибе алжири гъ3а Гъ3а алжирен ибе франсето Рей Рейтинг: 1 9

АЛЖИРСКИ АРИЕЦ
(Гост)
165
отговор
14 юли 2019 | 23:20

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СТРАНИ НА КАФЯВАТА РАСА:ИНДИЯ 1,4 МИЛИАРДА,ИНДОНЕЗИЯ 300 МИЛИОНА,ПАКИСТАН 240 МИЛИОНА,БРАЗИЛИЯ 230 МИЛИОНА,БАНГЛАДЕШ 180 МИЛИОНА,МЕКСИКО 140 МИЛИОНА,ФИЛИПИНИ 120 МИЛИОНА,ЕГИПЕТ 110 МИЛИОНА,ВИЕТНАМ 100 МИЛИОНА И МНОГО ДРУГИ А НАШИЯ АЛЖИР СКОРО СТАВАМЕ 50 МИЛИОНА Рейтинг: 3 5

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Сърбина
(Гост)
14 юли 2019 | 23:23

Djokiju da drkas budalo jedna. ; Рейтинг: 4 5

Сърбина
(Гост)
14 юли 2019 | 23:31

Mozes li sad da ga popusis meni i nigerijcima. 1:1 .Kenjali ti 100 nigerijca u mrsna usta. Ljubi te bata kurcom arijsku guzu : Рейтинг: 4 3

АЛЖИРСКИ АРИЕЦ
(Гост)
164
отговор
14 юли 2019 | 23:18

КАФЯВАТА РАСА СМЕ НАЙ-ВИСШАТА ОТ ВСИЧКИ ДРУГИ!!! НИЕ СМЕ СЪЗДАЛИ ЦЯЛАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ,РЕЛИГИИ,КУЛТУРА,АРХИТЕКТУРА,МАТЕМАТИКА И ВСИЧКО ОСТАНАЛО!!! НЕ СЛУЧАЙНО ВСИЧКИ ПО ЗНАЧИМИ ПИРАМИДИ И ИСТОРИЧЕСКИ КОМПЛЕКСИ СА НА ТЕРИТОРИИТЕ НА КАФЯВАТА РАСА!!!! КАТО ПИРАМИДИТЕ В ЛАТИНСКА АМЕРИКА,ЕГИПЕТ,БЛИЗКИЯ ИЗТОК КАТО РЕЛИГИОЗНИТЕ КОМПЛЕКСИ В ИНДИЯ,КАМБОДЖА,ИНДОНЕЗИЯ И ДРУГИ!!!! ЦИФРИТЕ СА ДОШЛИ ОТ ДРЕВНА ИНДИЯ И СА ВЗЕТИ ОТ АРАБИТЕ!!!!! Рейтинг: 1 5

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Сърбина
(Гост)
14 юли 2019 | 23:21

Pusi kurac majmune jebeni. Pozdravi svoju arijsku majku od Djoka : Рейтинг: 10 0


							
						

Топ 20 в световната ранглиста - мъже

Топ 20 в световната ранглиста - жени

Шарапова - кралицата на виковете 05 юни 2020
Рускинята Мария Шарапова е една от най-кресливите тенисистки в света, според изданието Sportscasting. А към титлата "Кралица на виковете" причисляват още една знаменитост в аристократичния спорт – американката от ...
28 юли 2020
Григор Димитров допусна втора загуба на демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown в академията на бившия му треньор Патрик Муратоглу в Био край Ница. Българската звезда отстъпи с “внезапна смърт” на ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.