Финансовият благодетел на Ференцварош - Габор Кубатов, коментира предстоящия сблъсък с българския шампион Лудогорец в първия предварителен кръг на Шампионската лига. Депутатът не скри, че таи надежди да види своя клуб в груповата фаза на най-силния клубен турнир. Кубатов разкри също така и бюджета на Ференцварош, който възлиза на 15 млн. евро.

"Научавам много от нашия треньор Сергей Ребров. Както вече казах, той не е лесен човек. Строг е, но знае много за футбола. Попитах го какво мисли за Лудогорец,а той отговори: "Трябва ли да се занимаваме Лудогорец? Нашата игра е важна". Ребров има различна концепция", сподели Кубатов.

"На нас ни липсва участие в групите на Шампионската лига или на Лига Европа. Така ще имаме много по-големи приходи и ще бъдем по-добри. В момента бюджетът ни е 5 млрд. форинта (б.а. - около 15 млн. евро). А трябва да бъде около 8-10 млрд. форинта. Не знам какъв е бюджетът на Лудогорец, но стойността на техните играчи е повече от два пъти по-голяма от тази на нашия отбор", каза още депутатът.

Първият епизод от българо-унгарския сблъсък е следващата сряда, 10 юли, от 21:00 часа на стадион "Групама" в Будапеща. Реваншът на "Лудогорец Арена" в Разград е седмица по-късно, като този път началото ще бъде дадено 30 минути по-рано - в 20:30.