Тенис

Григор Димитров си усложни мача, но все пак преодоля Типсаревич на старта на "Ролан Гарос" (видео)

26 май 2019 | 16:25 - Обновена
Григор Димитров си усложни мача, но все пак преодоля Типсаревич на старта на "Ролан Гарос" (видео)
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров си усложни сам задачата срещу Янко Типсаревич на старта на “Ролан Гарос”, но все пак преодоля първото си препятствие на “Големия шлем” на клей - 6:3, 6:0, 3:6, 6:7(4), 6:4 за 3 часа и 7 минути игра на “Корт 1” в Париж. Шампионът от Финалите на АТР 2017 беше безмилостен в първите два сета, но после отново сам съживи надеждите на противника си със загуба на концентрация в третата част. Типсаревич повиши значително нивото си в третия и четвъртия сет, с което се постави в позиция да се бори за обрат. Късен пробив в последния пети сет изведе Григор до победата в ненужно драматичния сблъсък, в който все пак българинът демонстрира достатъчно класа и нерви, за да елиминира противника.

Григор “върза геврек” на съперника си, което не му се беше случвало от двубоя с Джак Сок на полуфиналите на Финалите на АТР 2017, а иначе в кариерата си на клей Димитров го е правил още два пъти - срещу Шютлер в Хюстън през 2011-а и срещу Каловелонис за Купа “Дейвис” през 2014-а. Иначе българинът загуби тайбрека в четвъртия сет срещу Типсаревич и тази година вече е със съотношение 4-7 в “дългите геймове”, но пък това не му попречи да наложи волята си и да бъде по-агресивният от двамата в заключителната пета част.

Цели 70 уинъра направи Григор Димитров срещу 30 непредизвикани грешки, а съперникът му бе с 39-28 по тези показатели. Следващият му противник ще бъде също доста солиден - Марин Чилич, който по-рано през деля се справи със съпротивата на Томас Фабиано с 6:3, 7:5, 6:1 за 2 часа и 11 минути игра. Григор вече има 8 победи и 8 загуби на "Ролан Гарос", където миналата година отпадна в трети кръг от Фернандо Вердаско, но сега се постара да не запише пето отпадане още в първия си двубой в Париж.
ПЪРВИ СЕТ
Григор започна двубоя убедително, вземайки първия си сервис гейм без да допусне точка. Типсаревич обаче също взе първото си подаване без особени проблеми. Във втория си гейм на свой сервис българинът изпита трудности, след като негова двойна грешка доведе до точка за пробив. При последвалото разиграване той изкара топката в аут и така 34-годишният сърбин поведе в резултата с пробив преднина. Димитров направи две ключови грешки от бекхенд и това също допринесе за брейка, но пък след това се стигна до моментално връщане на пробива, благодарение пък на агресивното поведение на българина още от ретурите му.
Григор обаче отново не можа да вземе своя сервис-гейм, като този път преобладаваха грешките от форхенда му, стремително насочван по диагонала към обратната страна на ракетата на противника. Първият сервис отново не влизаше, а Типсаревич пак посрещаше пред основната линия второто подаване на българина и успя да се закачи, като отново поведе с брейк - 2:3. Грешка от форхенд на Типсаревич доведе до 0-15, а първата му двойна грешка пък го постави в неудобно положение при 0-30. Минаващ удар от бекхенд се превърна в чудесна контраатака на сърбина, след като Григор добре бе изградил излизането си към мрежата. Сбъркан бекхенд на Типсаревич осигури две възможности за връщане на пробива, като той се възползва от втория с чудесен бекхенд по диагонала - 3:3.
Димитров не позволи нов пробив на съперника, като по доминантен начин спечели подаването си с разнообразна игра - уинър от смач, интелигентна къса и печеливш форхенд за 4:3. Григор спечели атрактивно три разигравания след чудесни ретури, първият от които му позволи да излезе на мрежата и да завърши с воле, при втория наниза уинър от форхенд от контраатакуваща позиция по диагонала, а в третия случай принуди Типсаревич да сбърка на мрежата. Шансът за брейк бе материализиран след грешка от форхенд и Димитров поведе с 5:3, но после отново проблеми с първия му сервис позволиха на сърбина да стигне до два шанса за връщане на пробива. Точно в тези моменти обаче Григор значително повиши нивото си и не само ги отрази, но и по безапелационен начин слечели следващите две точки с излизане на мрежата и затвори сета - 6:3.
ВТОРИ СЕТ
Димитров започна по най-добрия възможен начин с агресивно поведение от основната линия в комбинация със стратегически пласирани бекхенди в средата на корта, с които сменяше темпото на разиграванията и в същото време изненадваше съперника с промяна на посоката. Типсаревич изнемогваше да поддържа ритъма и бе пробит в самото начало, а после пък Григор безапелационно затвърди брейка с няколко уинъра от форхенд. Очевидно увереността на българина се бе завърнала, защото той не се притесняваше да прави успешно къси топки, а пък когато сърбинът излизаше на мрежата, следваше опит за минаващ форхенд - такъв се получи за 15-30. Типсаревич върна един печеливш форхенд (17-9 по този показател за Григор към този момент), но после отново фантазията на Григор провокира аплодисменти - елегантен лоб от воле за 30-40. Сърбинът сбърка форхенд в следващия момент и Димитров поведе с 3:0, печелейки седми пореден гейм. Българинът продължи да твори на корта, а Типсаревич може би изпитваше болки в левия глезен, защото поиска медицинска интервенция в паузата между геймовете. Още уинъри от форхенд с импровизиращи движения на ракетата, плюс четвъртия ас и невърнат сервис осигуриха аванс от 4:0 на Григор.
Поредната екстравагантна къса на бившия световен номер 3 и печеливш бекхенд по правата над най-високата страна на мрежата позволиха на Димитров да постави под напрежение за пореден път съперника си. Серия от слайсове пък принудиха Типсаревич да изкара топката в аут от форхенд, след което той отново неуспешно атакува мрежата и Григор го матира за пореден път - 5:0. Безкомпромисен сервис-гейм за българина с два аса му позволиха да спечели скорострелно и втория сет - 6:0 за 22 минути, като той бе направил впечатляващите 15 уинъра и само една непредизвикана грешка.
 
ТРЕТИ СЕТ

Серията на Димитров продължи и в третия сет, когато за пореден път проби съперника си, като този път го направи на нула. Григор обаче се разконцентрира и прекрати поредицата си от геймове, правейки двойна грешка и след това бъркайки в разиграването, в което трябваше да защити точка за пробив - 1:1. Въпреки трудното си придвижване, Типсаревич повиши риска в отиграванията си и имаше успеваемост, като излезе победител в красиви размени и поведе за първи път от средата на първия сет - 2:1. Димитров този път не допусна никакво отпускане и спечели подаването си на нула, за да изравни на 2:2. Сърбинът имаше импулс на свое подаване и също не загуби точка в следващия гейм, като три от началните му удари не бяха върнати.

Григор продължи тенденцията да сервира почти безупречно и не срещна съпротива в следващия си сервис-гейм, като този път успя да постави под напрежение противника си от ретур, стигайки до 15-30.  Спорна топка от ракетата на сърбина бе отсъдена "вътре", а после негова успешна атака на мрежата го изведе до 40-30. Третата му двойна грешка обаче доведе до равенство, а после бекхенд на Григор можеше да се превърне в минаващ и печеливш, но топката докосна филето и не пожела да премине в противниковото поле. Невъртнат сервис пък избави Типсаревич от още неприятности - 3:4.
Димитров записа форхенд-уинър, но първото му подаване не вършеше работа и сърбинът показа отлични умения в защита, като провокира няколко грешки на Григор и осъществи пробив за 3:5. Българинът изглеждаше без идеи в този гейм и по-скоро реагираше на ударите на противника, а не поемаше инициативата в нито един момент. Шампионът от Финалите на АТР 2017 бе доста по-агресивен в следващия гейм и не се даде без съпротива, но все пак великолепните начални удари на Типсаревич го изведоха до спечелване на сета - 3:6.
ЧЕТВЪРТИ СЕТ
Григор започна с две бързи точки - провокирана грешка от форхенд и невърнат сервис, но сърбинът отново се облагодетелства от повишения си риск. Все пак Димитров не позволи изненади и взе подаването си, но Типсаревич продължаваше с бомбените си начални удари, които му носиха невероятни позитиви и редица лесни точки - 1:1. Видимо надъхващ се и с повишена агресия Григор взе подаването си на нула - 2:1. Късметът покри Типсаревич отново при 30-15 на негов сервис, когато му бе важно да вземе точката, като филето му помогна, с което успя да изравни на 2:2, отново с невероятна успеваемост от първо подаване. Страхотна къса топка на Григор провокира аплаузи от публиката за 15-15, а негова грешка от бекхенд доведе до 30-30, след което поредната порция агресия от основната линия на Типсаревич му осигури шанс за брейк. Той стана факт след нов агресивен ретур и сбъркан бекхенд на Димитров за 2:3.
Хубав бекхенд-ретур на Григор провокира грешка на противника за 0-15, а после печеливш удар от задната страна на ракетата му даде аванс от 15-30. Два мощни форхенда на Типсаревич не можаха да бъдат върнати от българина, а третият пореден такъв се превърна в уинър от почти невъзможна позиция - 2:4.
Димитров започна с две бързи точки след хубави сервиси, но ретур-уинър и грешка от бекхенд доведоха до 30-30. С 21-ата си непредизвикана грешка от форхенд той вкара гейма в дюс, но после матира съперника си с минаващ удар от форхенд и успешен сервис по диагонала - 3:4.
Великолепна къса от бекхенд след добра защита от тази страна на ракетата на Григор го изведоха до 0-15, после още два поредни уинъра му осигуриха три последователни шанса за пробив. Първият бе отразен с ас на Типсаревич, а вторият - с грешка от форхенд в защитна позиция на българина. Третият се изпари след неуспешен опит за минаващ бекхенд на Димитров, а после сърбинът направи нов великолепен слайс-бекхенд покрай излезлия на мрежата съперник. Григор възстанови равенството с хубав подсечен ретур от задната страна на ракетата си, който бе нерешима задача за Типсаревич, а после нов много коварен ретур на българина го изведе до четвърти брейк-бол. Сърбинът сервира по прекрасен начин, за да го отрази, но после последва още един, който пак не бе материализиран, защото Типсаревич нацели линията с форхенд. Две грешки от форхенд и бекхенд на Григор позволиха на противника му да спечели маратонския гейм и да поведе с 3:5.
Сърбинът не спираше да целии линиите и това създаваше проблеми на Григор в разиграванията в следващия гейм, само че този път началният му удар бе достатъчно добър, че да му осигури три бързи точки за 40-30. Невероятна къса от бекхенд на Типсаревич доведе до ново равенство, а агресивният му ретур провокира грешка от задната страна на ракетата на Димитров. Сервис-драйв-воле от форхенд на българина отрази първия сетбол, а после мощен начален удар по диагонала в полето за равенство му даде аванс. Непредизвикана грешка от форхенд на Типсаревич доведе до 4:5.
Григор започна позитивно с бекхенд-уинър по правата за 0-15, а после проведе отлично разиграване с размени на бекхенди по диагонала, довели до грешка на съперника - 0-30. Още едно дълго разиграване приключи с хубава смяна на посоката на Григор от форхенд по обратния диагонал, който се превърна в нерешима задача за противника - три шанса за пробив. Непредизвикана грешка от бекхенд на Типсаревич позволи на Димитров да се възползва още от първия си брейк-бол за 5:5.
Григор поведе с 30-0 с бързи точки след добър начален удар и десетия си ас, а после проведе разиграване с мощни форхенди от основната линия и излизане на мрежата, което респектира съперника и той не можа да прехвърли мрежата - 40-15. Осмата двойна грешка върна надеждите на Типсаревич при 40-30, но все пак смач в близост до основната линия на Димитров му осигури аванс от 6:5 гейма. Три безкомпромисни поредни сервиса на сърбина в добавка с грешка от бекхенд на съперника вкараха сета в тайбрек - 6:6.
ТАЙБРЕК
Типсаревич направи мини-пробив за 0-1 след хубав апроуч и завършване на разиграването на мрежата, а ретур с рамката на ракетата на Григор не му позволи да вземе и втората точка в тайбрека - 0-2. Невърнат сервис по правата в полето за предимство изведе сърбина до преднина от 0-3. Григор направи елегантна къса от бекхенд за 1-3, а с невърнат втори сервис българинът се справи със задачата да вземе подаванията си за 2-3. Надиграване по диагонала от бекхенд бе спечелено от Типсаревич, който пак имаше успех при рисковите дълбоки удари за 2-4, а после агресия от основната линия с форхенди на Григор провокира грешка на противника - 3-4 и връщане на мини-пробива. Димитров обаче направи непредизвикана грешка от форхенд и пак изостана с брейк, като все пак взе с комбинация сервис-форхенд следващата точка - 4-5. Невърнат сервис на Типсаревич му осигури два сетбола, а неуспешен опит за минаващ бекхенд на Григор доведе до решителен пети сет - 6:7(4).
ПЕТИ СЕТ
Типсаревич се измъкна от неудобна позиция и успя да спечели подаването си след 6-минутен гейм, в който в ключов момент мрежата позволи на сърбина да поведе с 40-30, а после той пак нацели линията с форхенд, за да вземе гейма. При 40-40 пък хубава къса на Димитров бе настигната от съперника и той я върна по неспасяем начин в близост до мрежата - 0:1.
Григор започна с комбинация сервис-форхенд за 15-0, но после направи осмата си двойна грешка за 15-15. Аут от ракетата на Типсаревич и великолепна къса с подсечен бекхенд на българина го изведоха до 40-15 и той впоследствие си взе подаването за 1:1. Бекхендът на Григор издържа в две от следващите разигравания, но благодарение на началния удар сърбинът успяваше да устои на напрежението. Все пак, страхотен минаващ удар от форхенд на българина му даде брейк-бол, но Типсаревич го отрази с хубаво драйв-воле. Отново мрежата се намеси в полза на сърбина след опит за печеливш минаващ форхенд на Григор и в крайна сметка противникът му пак се опази от пробив - 1:2.
Димитров започна с бърза точка след хубав сервис по правата в полето за предимство, после двамата си размениха по една непредизвикана грешка от форхенд за 30-15. Невероятен уинър с предната страна на ракетата от защитна позиция на Григор вдигнаха публиката на крака, а той завърши гейма в своя полза с нов уинър от форхенд по обратния диагонал за 2:2.
Невърнат форхенд на Типсаревич и грешка от бекхенд на Димитров дадоха на сервиращия аванс от 30-0, след което пък два неточни ретура на българина осигури гейма на съперника му - 2:3. Две поредни комбинации сервис-форхенд на Григор бяха последвани от непредизвикана грешка от бекхенд на сърбина - 40-0, а после хубав втори сервис на Димитров изненада противника и доведе до още един уинър за 3:3.
Плитки два поредни бекхенд-ретура на българина позволи на Типсаревич да направи два последователни мощни форхенди по диагонала за 30-0. Грешка от бекхенд-ретур пък направи изражението 40-0, след което Григор сполучи с първия си удар след сервиса на съперника и намали на 40-15. Двойна грешка на сърбина доведе до 40-30, но Димитров сбърка пак от бекхенд и загуби гейма - 3:4.
И Григор поведе с 40-0 след лесна първа точка и спечелени последвали две разигравания от бекхенд по диагоналите, а невърнат сервис направи набързо резултата 4:4. Типсаревич поведе с 30-0, но Димитров излезе победител в красива размяна на дълбоки бекхенди по диагоналите за 30-15. Грешка от форхенд на сърбина направи резултата равен 30-30, а още една от тази страна на ракетата и в средата на корта осигури точка за пробив. Григор бе агресивен от самото начало на разиграването и си осигури брейка с излизане на мрежата и невърнат форхенд по обратния диагонал - 5:4.
Великолепно разиграване на старта на следващия гейм бе спечелено, за съжаление, от Типсаревич, но пък след това Димитров направи две поредни комбинации сервис-печелив форхенд за 30-15. Грешка от предната страна на ракетата на българина доведе до 30-30, а нова фрапантна такава от печеливша позиция до мрежата дори даде възможност за връщане на пробива при 30-40. Хубав дълбок форхенд от основната линия провокира грешка на Типсаревич и брейк-болът бе отразен, а после ситуацията се повтори и Григор получи мачбол. Сбъркан бекхенд по правата на сърбина в крайна сметка позволи на Димитров да спечели драматичния дуел - 6:3, 6:0, 6:3, 6:7(4), 4:6 за 3 часа и 7 минути игра.

Още по темата
ДАНИЕЛ ЛЮБОМИРОВ
Редактор отдел "Спорт"
Прочетена 39865

Добави коментар ›› Коментари (87)

Ivan
(Гост)
87
отговор
27 май 2019 | 13:34

Да пиша аз неправилно е нормално ама тези отсаита да правят по 10 грешки в статията не е нормално. Рейтинг: 0 0

ПЕЧЕЛЕТЕ ДО 200 $ НА ЧАС
(Гост)
86
отговор
27 май 2019 | 08:37

ПЕЧЕЛЕТЕ ДО 200 $ НА ВСЕКИ ЧАС и НАД 14 000 $ ВСЯКА НЕДЕЛЯ !!! АБСОЛЮТНО БЕЗПЛАТНО , ЗА ПОДРОБНОСТИ ВИЖ ===> easymoneybg_ucoz_com -ЗАМЕНЕТЕ ДОЛНАТА ЧЕРТА С ТОЧКА . Рейтинг: 1 2

Дришо
(Гост)
85
отговор
27 май 2019 | 08:32

Аз съм му набор и имам 19 годишна приятлка която не мирише на негри. Рейтинг: 2 1

Мадридския
(Гост)
84
отговор
27 май 2019 | 01:11

Спуртълци , да ви питам , вие гниди изгнясани , защо си цензурирате собственото наименование? Дали не е , защото знаете, че всяко изречение съдържащо името Ви , включва и обидни епитети , които сте заслужили с непрофесионализма си ? Рейтинг: 4 2

шшш
(Гост)
83
отговор
27 май 2019 | 00:04

Грегъри е истински гражданин на света, джендърче, което живее в Монако, а ние сме периферия, която едвам свързва двата края! Рейтинг: 12 1

доктора
(Гост)
82
отговор
26 май 2019 | 22:51

Така се живее до 100 години, като търтей на гърба на народа, и после върви разправяй, че сме от равни по равни, да ,ама не!!!! Рейтинг: 2 6

доктора
(Гост)
81
отговор
26 май 2019 | 22:43

Пичове, тоя господин Станишев го слушам от много време и знаете ли какво? Нищо, ама нищо ново, това е убитак от класа, говори ама нищо не казва! Това са комунистите, популисти до край! Извратени кучета! Рейтинг: 5 4

Али
(Гост)
27 май 2019 | 06:47

Откачалка да лапаш резания сополив Рейтинг: 2 0

...
(Гост)
80
отговор
26 май 2019 | 21:59

"Единственият българин в тенис елита" - тенис елита е топ 10 а не където ви отърва, Димитров е много далече от там. Рейтинг: 8 11

уау
(Гост)
79
отговор
26 май 2019 | 21:38

Първо Типсар.,не споменавате е 317ти :,второ като напишете "единствения Българин… " не го оневинявате като играе слабо и не го правите и по-значим.Всичко е преходно,въпроса е да не се дъни от лавандули след като сам влезе в топ3 с големи претенции Рейтинг: 5 3

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Lissa
(Гост)
78
отговор
26 май 2019 | 21:24

И︆︆ск︆︆аш л︆︆и да с︆︆е на︆︆ме︆︆ри ж︆︆ен︆︆а за ед︆︆на н︆︆о︆︆щ? Д︆︆об︆︆ре до︆︆шл︆︆и на >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆S︆︆e︆︆x︆︆y︆︆d︆︆r︆︆o︆︆m.︆︆C︆︆o︆︆m Рейтинг: 1 3

доктора
(Гост)
77
отговор
26 май 2019 | 21:10

Спете спокойно червени боклуци, без да се напъваме ги отвяхме, другарките Нинова, Йончева, и так дале, другите паразити и твари несъздаващи никакви блага, това е комунизма неработещи, само плямпащи илюзии,ама ние сме милионери, нали !!!!! Рейтинг: 6 7

ATP
(Гост)
76
отговор
26 май 2019 | 21:08

Даваи Гри6о ма4каи вперед! Рейтинг: 4 4

Лалугеров
(Гост)
75
отговор
26 май 2019 | 20:56

Не може да е победил, сигурно има грешка. Рейтинг: 15 2

Смех
(Гост)
74
отговор
26 май 2019 | 19:33

Феновете на Дришо Каунов как му броят парите само, сигурно ще да са на процент лизачите. Рейтинг: 1 9

Hmm...
(Гост)
26 май 2019 | 20:32

Той си имаше в леглото шарапова и никол, в сметката со достатъчно цифри и играе на най-големите турнири.. ти какво имаш? кръстоска между хипопотам и крокодил в леглото и макс 4-5 цифрена сума в сметката + ипотека и кола на изплащане? Ем да ти кажа каунов е дооооооста по-добре и си живее живота докато ти хейтиш злобно и завиждаш... смешник Рейтинг: 14 5

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

До Hmm...
(Гост)
26 май 2019 | 21:40

Дришо през живота си е ходил с Маша целулита, Серина маймуната и баба Ники, щом за теб тия са красавици май ти ходиш с крокодил и то кръстоска с морско свинче, аз лично изкарвам по 3000 на месец, нямам ипотеки и дългове, но най важното е че си живота, който не преминава по кортове и аерогари...хайде със здраве и много поздрави на кроки Рейтинг: 0 7

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

хахаха
(Гост)
26 май 2019 | 21:45

Hmm щом завиждаш на кауня, че спал с баба, сигурно ти спиш с прабаба си и ако смяташ дришовото за живот значи си пълен неудачник, дори просяците сигурно живеят по добре без да имат пари. Абе щом баба Никол и Серена му биха шута смятай що мъж е тоя, че и ти щом ти е идол хахаха Рейтинг: 2 3

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Варна
(Гост)
26 май 2019 | 21:56

Серена/Никол - хипопотам/крокодил,определено добро сравнение,да не забравим и големите рога които Григор мъкнеше по турнирите като истински мъж,докато лелята изреди половината ЕлЕй Димитров с гордост ги носеше,евала на такива мъже.Както каза колегата по горе щом тия двете го зарязаха смятай. Рейтинг: 2 2

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

KIROMANO
(Гост)
73
отговор
26 май 2019 | 19:23

Da se znae če na Kiro korabo ot novija sezon šte mu napravim žiwoto čeren Рейтинг: 1 1


							
						

Топ 20 в световната ранглиста - мъже

Топ 20 в световната ранглиста - жени

Новото чудо на тениса 08 юни 2019
Американската тийнейджърка Аманда Анисимова накара светът на тениса да я забележи след впечатляващото й представяне на "Ролан Гарос".  17-годишната Анисимова стана първата тенисистка при мъжете и жените, родена ...
Първата ни ракета: Надявам се един ден хората да ... 18 юни 2019
Григор Димитров започва днес своя поход към титлата на турнира "Куинс". Той стартира срещу талантливия канадец Феликс Оже-Алиасим. В навечерието на двубоя най-добрият български тенисист сподели специално за читателите ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.