Старши треньорът на Нефтохимик Николай Желязков и разпределителят на отбора Георги Братоев коментираха какво е бъдещето на националния отбор на България, що се отнася до младите волейболисти.

"Според мен има момчета, които могат да играят там и сега. Изисква се много работа, целенасочена, за да могат тези играчи да се изградят и след време да застъпят така, че да бъдат достойна смяна на тези в този момент. Ние в клубовете не можем да си купим състезатели, а трябва да ги направим", коментира Желязков в "Златния гейм".

 

"Истината е, че младостта не е пречка да се играе в националния отбор - дали по волейбол, дали по футбол. Говорим за качествата, тъй като те решават това нещо. Според мен проблемът идва не до физическите качества на младите, а начинът, по който разбират играта. Те идват често от клубните си отбори неподготвени. Да, ясно е, че там нивото е по-високо, но дали е Суперлига на България или национален отбор на страната, то трябва да си подготвен винаги. Имаме добри треньори при работата с младите, а те често не разбират какво се изисква от тях", анализира пък Георги Братоев.