Левски

Стоилов: Левски няма нито база, нито стадион, нито отбор (видео)

14 април 2019 | 14:00 - Обновена
Станимир Стоилов винаги намира начин как да развълнува футболната общественост. Най-актуалният български футболен треньор не прави изключение и във втората част на интервюто си за предаването „Код Спорт“ по ТВ+.
  -  Мъри, защо се стигна до преждевременната ти раздяла с Казахстан? Много или малко бяха тези пет години, през които работи там?
 
- Както си и мислех, по-силният ми период беше в клубния футбол, защото там все пак имаш възможност да взимаш и чужденци. За мен тези години бяха предизвикателство, защото Астана беше нов отбор, на пет-шест години, който никога не беше ставал шампион, а направи добри резултати и в Европа. При първия ни разговор президентът на клуба ми каза: „Гледай, ако можем да минем първия кръг в Европа и да отстраним Пюник.“ Замислих се над това още преди спокойно да огледам отбора. Така се тръгна. Доволен съм. С националния отбор в Лига на нациите се опитах да наложа някакъв стил и начин на игра на базата на това, че много от играчите бяха от Астана и знаеха какво искам. Напуснах Астана около 1 март и на 15-20 март бяха първите контроли с националния тим. Успях да взема 8-9 човека от Астана, 3-4 от Кайрат и направих едно ядро от футболисти. Играеха футбол, който на мен ми харесваше. Тогава се представихме добре и в контролите като начин на игра. Не говоря за резултатите. Но от юни месец има един много тежък период за казахстанските футболисти. В първенството играят шестима чужденци и петима местни. А в евротурнирите водещите отбори имат право да използват осем чужденци. В този период останаха по един-двама основни играчи в отборите на Кайрат и Астана. Имаха изтеглени мачове през април и май и почти не играеха в първенството, а само в Европа, защото пътуванията са тежки. Футболистите бяха почти три месеца без солидна игрова практика и дойдоха в доста лошо физическо и психологическо състояние. Иначе се опитах да развия стила, който смятам, че може да донесе трайни успехи – да играеш равно и в атака, и в защита. Стилът отзад, пък напред каквото стане, видяхме, че не носи резултат. Но явно, че там нямахме чак такова ниво. Не бях доволен от постигнатите резултати в Лига на нациите, но като игра и поведение на отбора бях изключително доволен. Мислех, че това е стъпка за бъдещето. Да оставим нещо добро на Казахстан. А и имаше разбиране в директния ми ръководител, който отговаряше за националните отбори. Подмладих изцяло националния тим. Играчите на по 31-32 години въобще не ги виках, а сложих такива между 18 и 23 години. Това беше голяма бомба. Сейдахмет, който вече е играч на Левски, го взех за първи път на 18 години и го пуснах да играе в националния отбор. Зайнутдинов, който сега отиде в Ростов, го взех в Астана на 19 години и го сложих в националния тим. Кайрат също има доста млади и талантливи играчи. Направихме един отбор, който имаше добър стил на игра, но трябваше малко да се доусъвършенства, защото играехме добре, но пропускахме хиляди положения. А от първата атака на противника или статично положение падаше гол и резултатът ставаше равен.
 
- От бившите ти съотборници в националния отбор – Борислав Михайлов, Йордан Лечков, Емил Костадинов някой търсил ли те е за съвет?
 
- Виждам президента от време на време като съм си в България, но не мисля, че можем да помогнем с кой знае какво. Много не ги обичам съветниците, защото и Римската империя, и Левски пропаднаха заради съветници. Като си съветник – даваш съвет, а не носиш никаква отговорност. Това е най-лошото нещо. Лошият съветник е по-опасен и от враг. Затова избягвам тази тема. С Боби Михайлов си говорим за футбол, но той също е много ангажиран, а аз не съм от хората, които досаждат.
 
-  Как се раздели с Михайлов, Лечков и останалите? Остана ли приятел с тях?
 
- Абсолютно. Загубихме един мач, имаше негативизъм от страна на привържениците на ЦСКА върху мен, а не исках този негативизъм да се прехвърля върху федерацията и върху футболистите. Беше труден момент, накрая според мен не се получи резултатът, защото Бербатов се отказа от националния отбор точно по мое време. Най-тежкото беше да компенсираме отсъствието на голмайстора си. Това беше човекът, който реализираше положенията. А на този етап не можехме да го заместим с друг. Мартин Петров вече беше с проблемите с контузии. Довършихме предните квалификации с Мартин и Бербатов, а в новите бяхме без тях. На другите момчета тепърва им трябваше малко време. Като има негативизъм от страна на феновете, прецених, че е по-добре да си подам оставката, за да не отива това върху футболистите и върху Футболния съюз. За мен беше ясно, че не можем да се класираме. Но запазих прекрасни отношения. Когато съм си поставял задачите, едно от малкото неща, които не съм изпълнявал, е в националния отбор. Лично аз исках да се класираме, но не виждах как ще изпълня такава задача. Би трябвало вината да е основно в треньора. Иначе с другите клубове, с които съм работил, задачите, които са ми поставяли, съм ги изпълнявал. В това число и в Ботев, и в Литекс, и в Левски. В Ботев задачата беше да се класираме за евротурнирите.
 
- Как гледаш на генералните промени в Левски?
 
- Надявам се с добро око. За съжаление, в последните две години имаше големи надежди, явно и немалки разходи, а огромни, но никакви позитиви. Левски няма нито база, нито стадион, нито отбор.
  -  Но пък имаше един футболист, който взимаше 100 хиляди на месец…
 
- Да ви кажа честно, вече футбол без пари не става. Въпросът не е, че взима 100 хиляди. Ако играеше на нивото за тях, щях да съм доволен да взима и 200 хиляди. Но просто той играеше на ниво за 5 хиляди, а взимаше 100 хиляди. Привържениците, а предполагам и ръководителите са възлагали много на този футболист. Той имаше по два-три гола на сезона, при това срещу последните в класирането. А беше взет да решава големите мачове. Според мен нека парите са повече, но да се харчат така, че да отговарят на класата на играчите. Просто показаното от него не отговаряше на заплатата. Може би и това изнерви хората и затова беше продаден. Но пари трябва да се влагат. Който си мисли, че ще направим отбор или ще имаме някакви успехи без пари… Пътят без пари е с детско-юношеските школите,  търпение и много сериозна работа. И пак няма гаранция, че нещо ще се случи. С парите е по-вероятно да стане това нещо. Колкото до промяната на собствеността, всички гледаме с позитивизъм и с надежда. Но за мен Левски по най-бързия начин трябва да започне да строи собствен стадион и собствена база. Няма клуб в света, който да съществува без собствени стадион и база. Ако може да убедят собствениците или собственика на клуба да инвестира в база, това ще бъде може би най-значимото събитие и ще остави следа в клуба. Защото през последните 10 години след нашето напускане, единственото хубаво нещо, което се случи според мен е построяването на сектор „А“. Да, без козирка е, но наистина е прекрасен. В момента обаче стои изключително грозно и трябва по най-бързия начин да се направят и останалите сектори. Махаме нашата „Балкан действителност“ и гледаме нататък. Няма град, няма държава, няма отбор, който да няма модерен стадион. Това въобще не се коментира. Терените им за тренировка са три пъти по-хубави от тези, на които се играе футбол в България. Няма условия нито за фенове, нито за футболисти, нито за журналисти, за никого. В едни пущинаци-съблекални… Ако държавата мисли не само за футбола, но и за спорта, както построихме „Арена Армеец“, трябва да построим и национален стадион. Дали ще е на „Васил Левски“, дали ще е на „Раковски“. Там има място за  зала за спортни игри, плувен басейн и един стадион. Може би ако клубовете нямат възможности да си построят индивидуален стадион, нека се ползва от водещите ни отбори на принципа на „Сан Сиро“. България вече трябваше да има четири-пет стадиона, ако искаме да имаме някакви претенции. А не да хвърляме пари за щяло и не щяло и да искаме да развиваме спорт.
 
- Най-важните уроци от българския футбол, които са ти за цял живот?
 
- Съдбата ми даде толкова много уроци в България, че не знам дали ще мога да извадя един най-важен. Най-важни са културните проблеми. Когато ги решим, ще решим и проблемите на футбола. Ако решим футболните културни проблеми, футболът ще изглежда по-добре. Наистина трябва да почнем да работим и да се учим. Мисля, че имаме проблеми в получаването на повиквателни на по-високо треньорско ниво, защото не сме достатъчно амбициозни и обучени. Друга причина – паспортът? Окей, приемам го. Уроците са хиляди. Дай Боже, да прозреят, че във футбола трябва да се инвестира в бъдещето, в кадрите. Защото ще става по-зле, а не по-добре, ако така продължаваме. И това поколение полека-лека излиза, но трудно се виждат едно-две зрънца. Твърде малко са, за да видиш бъдещето. Истината е да се обърне сериозно внимание в работата с децата и с младите. Естествено, че зависи и от тях, но според мен там битката ще е жестока, за да променим мисленето на младите хора. Те са по-различни от нас, мислят по по-различен начин. Те няма да могат да поемат нашето лишение, което ние сме поемали като спортисти – дисциплината, хилядите уроци от нашите възпитатели, учители, треньори, а и от живота. А сега трябва да търсиш баланса между дисциплината и погалването. Вижда се какво става във футбола – там има милиони, милиарди, а тук говорим за… Ако се доближим до там, цялата държава ще се вдигне. Ако имаш един мач от световното тук, това са 40-50 хиляди човека само да спят, да ядат и да ползват транспорта тук, веднага влизат милиони в държавата. Трябва сериозно да помислим и наистина да отделим малко пари за спорта. Виждам, че се правят зали, стараят се, но няма жизненонеобходими стадиони. Националният отбор няма къде да играе. „Васил Левски“ вече е отживелица.

Първа лига
3 кръг, неделя 14 април
Левски
0:2краен резулат
Лудогорец
Стадион: Васил Левски
Съдия: Ивайло Стоянов
13
4
39
19
70
23
14
71
29
7
79
33
5
3
30
21
4
18
12
77
44
70
4-2-3-1
4-2-3-1
Титуляри
Николай Михайлов Николай Михайлов13 Ренан33 Ренан
Милош Цветкович Милош Цветкович19 Сисиньо4 Сисиньо
Деян Иванов Деян Иванов39 Козмин Моци30 Козмин Моци
Кали Тиам Кали Тиам23 Драгош Григоре21 Драгош Григоре
Иван Горанов Иван Горанов4 Антон Недялков3 Антон Недялков
Илия Юруков Илия Юруков77 Светослав Дяков18 Светослав Дяков
Мартин Райнов Мартин Райнов70 Яцек Горалски44 Яцек Горалски
Станислав Иванов Станислав Иванов99 Адриан Попа77 Адриан Попа
Давиде Мариани Давиде Мариани8 Марселиньо84 Марселиньо
Паулиньо Паулиньо7 Вандерсон88 Вандерсон
Станислав Костов Станислав Костов29 Клаудиу Кешерю28 Клаудиу Кешерю
Резерви
Богдан Вашчук Богдан Вашчук14 Якуб Шверчок70 Якуб Шверчок
Мартин Д. Петков Мартин Д. Петков79 Анисе Абел12 Анисе Абел
Мартин Петков Мартин Петков71 Георги Терзиев5 Георги Терзиев
Давиде Марианиизлиза Давиде Мариани  90' Вандерсон  Вандерсонизлиза
Мартин Петковвлиза Мартин Петков  Анисе Абел  Анисе Абелвлиза
Илия Юруковизлиза Илия Юруков  85' Марселиньо  Марселиньоизлиза
Богдан Вашчуквлиза Богдан Вашчук  Георги Терзиев  Георги Терзиеввлиза
83' Козмин Моци  Козмин Моцичервен картон
80' Козмин Моци  Козмин Моцидузпа
Иван Горановчервен картон Иван Горанов  79'
Паулиньожълт картон Паулиньо  75'
Станислав Ивановизлиза Станислав Иванов  74'
Мартин Д. Петковвлиза Мартин Д. Петков 
70' Клаудиу Кешерю  Клаудиу Кешерюизлиза
Якуб Шверчок  Якуб Шверчоквлиза
Милош Цветковичжълт картон Милош Цветкович  69'
59' Сисиньо  Сисиньожълт картон
42' Яцек Горалски  Яцек Горалскижълт картон
37' Клаудиу Кешерю  Клаудиу Кешерюгол
Мартин Райновжълт картон Мартин Райнов  35'
33' Козмин Моци  Козмин Моцижълт картон
0 Голове 2
6 Ъглови удари 3
16 Центрирания 27
5 Засади 4
2 Точни удари 4
26 Тъчове 22
3 Неточни удари 5
8 Удари от вратата 7
41 Притежание на топката % 59
3 Жълти картони 3
1 Блокирани удари 1
3 Смени 3
4 Контра атаки 2
15 Извършени фалове 15
Първа лига М П Р З Г точки
1 Лудогорец Лудогорец
29
20
7
2
55:14 (41)
67
2 ЦСКА-София ЦСКА-София
29
20
4
5
50:14 (36)
64
3 Левски Левски
29
18
4
7
53:27 (26)
58
4 Ботев (Пловдив) Ботев (Пловдив)
29
13
8
8
41:25 (16)
47
5 Черно море Черно море
29
13
6
10
38:36 (2)
45
6 Берое Берое
29
12
8
9
33:26 (7)
44
 • Квалификации ШЛ
 • Квалификации ЛЕ
8 халф
10 вратар
x
В игра - мин.
Голове
Жълти картони
Червени картони
Пост
Номер
Възраст

Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 7398

Добави коментар ›› Коментари (28)

ПЕДЕРАСТА САМУИЛ
(Гост)
28
отговор
15 април 2019 | 12:58

САРБИ МЕ ЖЕЗАЛА Рейтинг: 1 0

finni idioti
(Гост)
27
отговор
15 април 2019 | 12:43

имат си обаче Софиянски който ги обгрижва дори и днес,да подаряваш откраднато,да се пъчиш с парите на свата си,да се появяваш по медийте ,това е достойно само за един крадец без морал и ценности като тоя престъпник и кандидат политик отново Рейтинг: 1 0

123
(Гост)
26
отговор
15 април 2019 | 12:24

Еми като няма, фани млъкни и си е*авай пу***та майчина, добре че беше Левски , да видиш бел свят, мама ти дее*а и селското леке, седнал да ми говори Рейтинг: 2 1

Димитър василев
(Гост)
25
отговор
14 април 2019 | 22:19

А ТИ ПАРОТЪРСАЧО КОГА БЕШЕ ТРЕНЬОР НА ЛЕВСКИ ЗАЩО ТОГАВА НЕ ГОВОРЕШЕ ЧЕ НЯМА БАЗА ,А СЕГА СИ ГОТОВ САМО ДА ДРАЗНИШ И ДА ПЛЮЕШ ПО ЛЮБИМИЯ НИ ОТБОР НЕЩАСНИК ТАКЪВ!!! Рейтинг: 3 3

Горд ЦЕСЕКАР!
(Гост)
24
отговор
14 април 2019 | 21:16

Точно така! Кажи им го на тези подуХянски боклуци!!! И тази вечер видяхме що за стока е отборчето от ПодуХяне. И другата седмица ги очаква и бой от ЦСКА!!! Рейтинг: 5 2

Ти си горд ЛИТЕКСАР-ЛЕПИЛ
(Гост)
15 април 2019 | 12:38

Да го д*хаш свиньо оранжева. Ше ти е*а майката, шиптерска. Рейтинг: 1 4

43
(Гост)
23
отговор
14 април 2019 | 18:34

Всичко вярно... Рейтинг: 5 0

ПЕДЕРАСТА САМУИЛ
(Гост)
22
отговор
14 април 2019 | 18:02

ФЪШКИЯ! Рейтинг: 3 2

Само Левски
(Гост)
21
отговор
14 април 2019 | 17:45

Само Левски! Рейтинг: 3 8

pumiq
(Гост)
20
отговор
14 април 2019 | 17:39

да си гледа смешните отборчета където пада с по 5 гола разлика в това смешно първенство Рейтинг: 7 2

димо
(Гост)
19
отговор
14 април 2019 | 17:27

Наяла се въшка – навирила опашка. Това е Мъри. В Левски нещата се случиха въпреки него и г-н Раев и после какво стана с прословутия ви план 2007 ???! Какво направи в Литекс, Анортозис, националния отбор, Кипър, Ботев -000…. Отиде от другата страна на земното кълбо в Казахстан да проповедваш „правилния футбол“ с бюжет колкото – 90% от българските отбори и какво толкова постигна /осен че ти напълниха гушката с долари/.Престани да се изживяваш на велик. Ти не си левскар . Занимавай се с Хасково. Рейтинг: 12 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Сини боляри
(Гост)
14 април 2019 | 18:51

За съжаление много Левскари така и не си дават сметка,не знам по какви причини са забравили,че 2000-2003 г.в Левски бяха събрани най-хубавите добрите български футболисти и Георги Василев ги беше направил отбор и играха пролетта в евротурнирите след 17 г.! Левски игра с Ливърпул, Кауна наследи много добър отбор,даже го отслаби като изгониха с Наско Покера Сираков Головской и Гонзо! Рейтинг: 6 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Георг
(Гост)
18
отговор
14 април 2019 | 17:15

Хасковски "любимец 13"да те „клатят“ анадолските манафи! Болен комплексиран неграмотен селски тарикат ,повръща ми се от теб! Рейтинг: 11 2

Явно
(Гост)
17
отговор
14 април 2019 | 17:03

Кауна не си е взел парите и затова продължава да плюе по уж любимия си отбор. Рейтинг: 10 2

tenny
(Гост)
16
отговор
14 април 2019 | 17:02

ОТБОРА от ... ОБОРА !!! Рейтинг: 5 4

леле леле
(Гост)
15
отговор
14 април 2019 | 16:27

Като видя коментарите и разбирам, че България е приключила. Един не каза нещо умно, само някакви кретенчета, които не могат даже да пишат на български! ОБРАЗОВАНИЕ му е майката ... ама няма такова! Рейтинг: 11 2

?
(Гост)
14
отговор
14 април 2019 | 16:08

Този Мърльо какви глупости дрънка? Херо чудеса правеше в Чeрноморец без пари, Стойчо Младенов сглоби състав без пари който се бори за титлата! А, на Мърльо му дайте пари да се прави на треньор срешу по-слабите отбори! Лудогорец с много по-малко пари от Астана играе редовно в Европа, а Мърльо какво направи с тези милиони които се изсипаха в Астана? Нищо запомнящо се! Рейтинг: 21 2

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

ha
(Гост)
14 април 2019 | 16:51

Тц, създаде си играчи от нищото и игра 1/4 финал в ЛЕ. Съставът му беше изграден почти изцяло от българи. А катуна от Разград леко да не е с по-малък бюджет от Астана. Рейтинг: 2 7


							
						

›› Видео

›› Live Scores

Календар

calendar_icon
календар затвори

Всички мачове

Категоричното становище на Мъри Стоилов 28 март 2019
В последните години е доста модерно Станимир Стоилов да се спряга за старши треньор на Левски. Щом се заговори за треньорска рокада Стоилов излиза на първи план. Последните дни не правят изключение. Мъри пак попадна в ...
"Синият" талант, който прави фурор във Втора ... 17 април 2019
Ивайло Найденов е един от най-талантливите футболисти, излизали от школата на Левски в последните години. Младокът вече има участие в над 25 мача за “сините” след дебюта си за тима през сезон 2016/17. От ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.