Волейбол

Ганев: Нямам общо с жалбата, която има своите основания

23 март 2019 | 18:31 - Обновена
Ганев: Нямам общо с жалбата, която има своите основания
 • копирано
 • 5
Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев категорично отрече да има нещо общо с подадената жалба във връзка с конкурса за нов доставчик на екипировка за мъжкия и женския ни национален отбор.

Представителните ни тимове потенциално могат да останат без екипировка за стартиращата в края на май Лига на нациите, ако решението на Комисията по защита на конкуренцията във връзка с обжалването от страна на фирма "Кей Дифужън" се забави. Именно тази компания – в която самият Ганев е бил съдружник до 2011 година – обличаше националите с "Асикс", като претендира, че по-ниската оферта е била отстранена неправомерно от сформираната към БФВ комисия преди ценовото отваряне.

За победител в обществената поръчка е обявена "Спорт депо", въпреки че ценовото предложение от 120 772 лева без ДДС за екипировка "Ереа" е с над 10 000 лева по-високо от това на "Кей Дифужън", представляваща "Асикс". Във федерацията са притеснени, че ако жалбата остане в сила, ще се забави подписването на договора със "Спорт депо", а това може да доведе до проблем с доставката на екипировката.

"Доколкото разбрах, има 2 фирми, а едната е пуснала жалба. Ще се опитаме да изчистим казуса. В крайна сметка мисля, че мога да помогна. Това са все пак колегите от съседната стая. Можем да направим нещо. Всичко трябва да бъде за доброто на волейбола. Аз винаги съм действал с тази цел”, коментира Ганев пред Нова.

Според Търговския регистър в момента синът на Любо Ганев – Любомир, е част от управата на "Кей Дифужън". Волейболната ни легенда обаче беше категоричен, че няма нищо общо с подадената жалба и сега ще действа като посредник между двете страни.

"Обвинения към мен не може да има, че умишлено е пусната жалбата. Първо, в тази фирма съм бил съдружник до 2011 година. Много отдавна съм излязъл, тъй като аз се занимавам основно със сметана. Да, всички ме свързват с "Асикс", което е нормално – все пак съм първото рекламно лице. Аз не участвам в "Кей Дифужън", не фигурирам нито като съдружник, нито като управител, нито като акционер. Няма как да ме свързват. Да, ще опитам да кажа на колегите да се направят нещата. Казусът, поне това, което знам, е, че "Асикс" са предложили по-ниска цена, пък те ги отстраняват преди да се стигне до отваряне на ценовата оферта. Може би затова обжалват. Може би ако преди това са дали някакви доводи за отстраняването, а пък те са преценили, че тези доводи не са правилни, нормално е да обжалват".

"Аз няма как да имам нещо общо с това обжалване. Не съм страна по казуса – нито съм участвал в комисията от Федерацията по волейбол, нито участвам във фирмата, която е пуснала жалбата, която би трябвало да спечели поръчката. То и затова тя обжалва, защото доколкото знам, са дали по-ниската цена. Това е, което знам".

"Това, че аз съм бил рекламно лице на "Асикс" и хората ме свързват, е напълно нормално. Аз не играя волейбол от 22 години и все още за мен се използва епитетът "волейболиста Любо Ганев". Това е един епитет, който никога няма да се изтърка, но аз неслучайно имам 6 златни медала от Пловдивския панаир заради бизнеса с метана. Всеки път, когато излизам там, казвам, че си пожелавам един ден за мен да говорят като за бизнесмена Любо Ганев, а не волейболиста Любо Ганев. Това, че ме свързват с тази марка, на която съм бил рекламно лице 20 години, е напълно нормално. Това ме кара да се чувствам горд и заради бранда, и заради мена. Да, все още много хора ме търсят заради "Асикс", но веднага ги препращам на колегите. За да си вързан с дадена  фирма трябва да получаваш заплата от нея и да работиш там. Аз не се водя нито заплата там, нито на работа, нито нищо".

"Аз мисля, че ще се намери начин волейболните отбори да бъдат облечени, независимо с чия екипировка. Ще опитам да съдействам, доколкото мога. Колкото до казуса – те обжалват, защото са неправилно отстранени. Всеки, който е неправилно отстранен, има това право".

"Обвинения към мен, че мъжките национали миналата година са обличани със стари екипи? Такова нещо няма. Във всички обществени поръчки – не говоря конкретно за мен – фирмата попълва декларация и предлага чисто нови екипи. В протокола, който Комисията към федерацията е съставила, има записано, че едно от трите предложения за официални екипи за мъжкия и женския отбор е бил моделът, който е бил същият като през миналата година. Това, че е било предложено такова нещо, не противоречи на изискванията на БФВ, защото възложителят възлага поръчка за нови екипи с нова цена, а не търси екипи, които никога досега не са били виждани. Това би било малко дискриминационно към фирмата, която е участвала и предната година. Всеки участва с цена и изискването е най-ниска цена. Всичко е качено на сайта на БФВ, а жалбата – при КЗК. Там са изтъкнати и доводите на фирмата, която обжалва. Като ги прочетеш, излиза, че може би имат право. Те казват: трябва да се представят 3 екипа дизайнерски. Съответно фирмата представя три екипа, но федерацията прави твърдение, че единият екип е с дизайн от миналата година, затова не го приема. Три ли са? Три са".

"Оттам следва и другият казус с тренировъчната фланелка от миналата година. БФВ тогава е поискала и получила фланелка от полиестер, тази година иска от памук. А фирмата предлага такава от памук, при това в друг цвят, но БФВ отговаря, че след като миналата година са дали от полиестер, тази година няма да могат да направят от памук и пак ще е от полиестер. Това няма как да бъде вярно. Фирмата, която участва, е заявила какво предлага – фланелка със сив цвят, 150 грама памук примерно. Те затова си обжалват хората, напълно нормално".

"Казус пак към мен заради липса на допълнителни екипи? Всички поръчки, които са изпълнявани от фирмата "Кей Дифужън", до този момент не знам да е имало възражение от федерацията. Никога не е повдигано на Управителния съвет".

"Обществената поръчка е свързана с това, че възложителят възлага, а доставчикът доставя. Досега няма нещо, което възложителят да е поискал, а да не е било доставено. Такъв казус като член на УС не знам до този момент. Не сте виждали някой отбор на Световно първенство да играе без екипи, нали?".

"Нямам напрежение с Данчо Лазаров или с който и да е друг член на УС. Мога да кажа, че почти няма човек в света, с който да имам конфликт или някакво напрежение. Аз съм такъв човек, че гледам над нещата и ако има някакво напрежение, винаги се тушира. Аз съм тук, за да помагам на волейбола, винаги съм правил това. Стига да имат нужда от мен, винаги съм насреща. Показал съм, че мога да се справям със задачите, които са ми били възлагани. Към настоящия момент нямам възложени конкретни задачи нито от УС, нито от президента. За миналата година, не че искам да се хваля, но лично аз осигурих 1,2 милиона от общия бюджет от рекламодатели, който беше 1,3 милиона. Чрез мен са минали всички договори. Аз ходих да се пазаря. През тази година съм подсигурил още 400 хиляди от януари досега. Това са хора, с които съм се срещал чрез мои лични контакти, които познавам, защото съм Любо Ганев. Успял съм да ги убедя да помогнат на българския волейбол".

"Никой не ме е упреквал, че не си върша работата. Тъкмо обратното. Ако има някакви упреци, щяха да кажат, пък и щяха да се видят. Всички пари, които съм подсигурил на федерацията, са изплатени за миналата година. Всички условия, които съм договорил, са изпълнени перфектно. На фирмата "Кей Дифужън" преди години съм казал – като бивш съдружник – за БФВ да се дава най-ниската цена. Мисля, че е видно – разликата е 11500 лева, с които офертата на "Кей Дифужън" е по-ниска. Те ги отстраняват преди отварянето на цените, затова протестират. Това е нормално. Тази фирма не облича само БФВ, годишно участва в 4-5 обществени поръчки, така че е наясно как се правят. Ако не може да достави нещо, няма да участва. В протокола комисията към БФВ признава, че офертата отговаря на всички технически изисквания, но след това почва да прави едни съждения, които за мен лично не е правилно. Комисията обаче е създадена с тази цел – да реши. Когато некой не е доволен, има право да обжалва. Все пак е обществена поръчка в крайна сметка, независимо от сумата. Ще направя всичко възможно да се реши всичко в най-бързи срокове", добави Любо Ганев.

Още по темата
 • копирано
 • 5
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 743

Добави коментар ›› Коментари (4)

Вашето име
(Гост)
4
отговор
24 март 2019 | 03:08

Волейболиста Ганев?! По-скоро мошеника Ганев, лъжеца Ганев, чалгаджията Ганев, тюфлека Ганев, селтака Ганев и т.н. Какъв бизнесмен си ти бе, смешник. Не можеш две фрази да навържеш както трябва, виж се на какво си заприличал. Чувал с ла*на. Съсипа волейбола, барабар с измисления инженер. Рейтинг: 4 1

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Детектор на лъжата
(Гост)
3
отговор
23 март 2019 | 23:43

Аз съм, не съм аз.... Ебати конфликта на интереси. Да го питат за Япония какво мисли? Рейтинг: 3 0

PR
(Гост)
2
отговор
23 март 2019 | 20:41

кажи им бат Люби, ти имаш общо само с прибирането на парите. Рейтинг: 6 1

Lissa
(Гост)
1
отговор
23 март 2019 | 18:59

И︆︆ск︆︆аш л︆︆и да с︆︆е на︆︆ме︆︆ри ж︆︆ен︆︆а за ед︆︆на н︆︆о︆︆щ? Д︆︆об︆︆ре до︆︆шл︆︆и на >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆S︆︆e︆︆x︆︆y︆︆d︆︆r︆︆o︆︆m.︆︆C︆︆o︆︆m Рейтинг: 0 1


							
						

Италия - А 1

Иран удари Италия в първи двубой от Лигата на ... 31 май 2019
Мъжкият национален отбор на Иран стартира участието си във второто издание на Лигата на нациите с чудесна победа. Шампионът от Азиатските игри се наложи над Италия с 3:1 (20:25, 25:23, 25:23, 25:23) в двубой от Група 1 ...
Цветан Соколов: Предпочитам класиране за ... 15 юни 2019
Диагоналът на националния ни отбор по волейбол - Цветан Соколов, даде специално интервю за bTV преди мачовете от Лигата на нациите във Варна. За 29-годишния играч двубоите в морската ни столица ще бъдат завръщане за  ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.