›› Анкета

Кой трябва да бъде капитан на Левски?

›› Булевард

Педофилът Адам Джонсън вече е на свобода

Бившият английски национал Адам Джонсън бе освободен от затвора днес. Обвиненият и осъден за педофилия футболист излезе на свобода предсрочно, като излежа само половината от 6-годишната си присъда.Бившият халф на ...

Виж още
Левски

За първи път от 2016 година шеф на Левски говори за "вечния съперник"

17 март 2019 | 15:04 - Обновена
За първи път от 2016 година шеф на Левски говори за "вечния съперник"
Темата за "вечния съперник" на Левски бе замразена в синия клуб в последните три години - след фалита на гранда на българския футбол ЦСКА през 2016 година. В интервю обаче изпълнителният директор на "сините" Павел Колев стана първият човек от "Герена", който изрече фразата след фалита. Не става ясно обаче кой отбор визира Колев за "вечен съперник" - Славия или ЦСКА-София. Шефът на Левски разкри и огромната заплата на бившата звезда на "сините" Габриел Обертан. Ето какво каза Павел Колев пред колегите от "Блиц":

- Г-н Колев, великият британски писател и поет Ръдиърд Киплинг е казал, че има 40 милиона причини за провала и нито едно извинение. Има ли причина или извинение за това, че Левски не е фаворит за титлата през тази година?
- Причини има много, но извинение няма. В този смисъл Ръдиърд Киплинг е бил абсолютно прав. Причини могат да се търсят назад във времето, а не само през този сезон. За съжаление през последните 10 години Левски, въпреки че е бил в борбата за титлата, така и не успя да я спечели и остана без трофей, което не е характерно за клуб от тази величина. От тази гледна точка няма извинение, включително и за нас сега – новият мениджмънт на клуба. Ние сме длъжни да направим всичко възможно и да подредим така нещата, че Левски да е отново този отбор, който неговите привърженици искат да виждат на терена. Клубът трябва да показва добра организация и висок дух на терена, за да жъне победи, което в момента за съжаление е малко трудно, тъй като нещата се случват в движение и промените стават бавно, особено, когато искаме да са трайни.

- Много от привържениците на „сините“ останаха недоволни от неубедителното представяне на отбора срещу Лудогорец. Готов ли сте да направите болезнени промени, за да се върне отново Левски в борбата за шампионската титла?
- Абсолютно основателно привържениците не бяха доволни, защото отборът не игра добре в този мач.

- Защо?
- Левски игра толкова колкото му позволи Лудогорец. Въпреки всички приказки, че Левски е отново в борбата за титлата, след като постигнахме 3 поредни победи, една от които срещу вечния съперник, истината е, че Левски се върна в битката за титлата малко случайно и то благодарение на факта, че основният конкурент и водач в класирането си позволи да загуби точки. Когато обаче дойде мачът на истината, въпреки че публиката Левски напълни стадиона и създаде уникална атмосфера, каквато бихме искали да виждаме във всеки мач от българското първенство, се видя, че отборът не е готов в момента да се противопостави на Лудогорец с аргументи на терена. Нуждаем се от болезнени промени, кардинални промени не само в съблекалнята, но и в начина по който се управлява клуба и в начина, по който е структурирана администрацията. Аз съм готов на такива промени. С тази цел съм дошъл в клуба - да направим промените заедно с всички, с които сме там.

- В какво ще се изразят конкретно тези промени?
- На първо място в промяна на организационната структура на клуба. Ще бъдат създадени нови отдели, други ще бъдат премахнати, за да може администрацията да бъде по-адекватна на целите, които са представени пред Левски в момента – съживяване и приоритизиране на Академията и начина, по който се работи там. Връзка между Академията и първия отбор от гледна точка на това колкото се може повече млади футболисти да са готови за първия отбор и то за мъжкия футбол по критериите, които съществуват в Левски от години. В същото време да се постави акцент върху първият отбор, който с разумна трансферна политика да бъде подсилен така, че да се бори за титлата през следващия сезон. Всичко това изисква доста промени на всякакво ниво, което включва и персонални промени.

- Старши треньорът на Левски Георги Дерменджиев е опитен специалист, но в същото време е критикуван, че не дава път на млади футболисти. Как Вашата визия за налагане на млади футболисти ще се покрие с неговата?
- Ние с Дерменджиев непрекъснато разговаряме на тази тема. Истината е, че той заедно с опита е натрупал и една предпазливост. Може би е свикнал да действа внимателно в такива ситуации и предпочита както казва народът – три пъти да мери и след това да реже. От тази гледна точка мачовете, които Левски играе в момента, въпреки че се създаде една момента еуфория, че отборът има някакви други цели освен да се класира за Лига Европа, което разбира се е най-реалната цел в момента, за Дерменджиев са изключително полезно да изпита футболистите и да ги опознае, за да види не само техните футболни, но и човешки качества – манталитет, сила на характера и психика. Дерменджиев може да си направи извод и за поведението на футболистите в социална група, защото в съблекалнята винаги се създава група и в нея има различна динамика на отношенията. По този начин Дерменджиев може да прецени кой как се държи в тази група и да си направи извод кои от футболистите ще бъдат гръбнака на Левски и с кои ще се разделим. От генералната политика и стратегия, която Левски ще следва аз мисля, че Дерменджиев спокойно би могъл да се справи, просто му е необходимо малко повече време, за да опознае футболистите и да поработи с младите, които в момента тренират с първия отбор – това са седем момчета от Академията. Предполагам, че някои от младите ще се появяват все по-често в оставащите 10 мача от плейофите, за да се прецени какво е тяхното състояние и дали може да се разчита на тях в бъдеще.

- Съжалявате ли, че продадохте Обертан в Турция, защото той беше важна част от халфовата линия на Левски през есенния полусезон?
- Не съжалявам, ако трябва да бъда откровен. Причините са няколко. На първо място, присъствието на Обертан на терена носеше позитиви за Левски, но в никакъв случай не беше адекватно на това, което се очакваше от него. В крайна сметка с Обертан в състава, Левски отпадна от Вадуц, което беше и остава едно от срамните петна в историята на Левски в евротурнирите. Впоследствие Левски отпадна и от турнира за купата на България от Черно море и завърши на 10 точки от Лудогорец в края на календарната 2018 година. През този период Левски загуби от Ботев (Враца) у дома, но не искам да се връщам назад. Аз работих много малко време с Обертан, само няколко дни. Според мен Обертан не беше този лидер в съблекалнята, който се очакваше да бъде, включително и за младите футболисти. Поговорих си доста с Обертан преди да замине за Турция. Той е много добро момче, но за съжаление е малко затворен. В разговорите, които имах с Обертан се помъчих да го убедя да излезе от тази черупка, в която се беше затворил. Има футболисти, които трудно се отварят към околните, особено, когато са в чужда държава. Опитах се да убедя Обертан, че трябва да е естествения лидер в съблекалнята, не само заради визитката, която има, но и заради това, което получава от клуба като обгрижване и заплата. Той се ангажира да го направи, но след като получи оферта от Турция предпочете да си тръгне, което ми говори ясно, че в чисто психологически план Обертан нямаше как да се превърне в този централен обединител на съблекалнята, който ние искахме да имаме. По тази причина няма за какво да се съжалява, включително и по бюджетни причини. За мен заплатата на Обертан е тотално неадекватна поне за българските условия. Разбира се той е звезда от такъв ранг, че ако се използва правилно би могъл да има възвращаемост от реклами, имидж и привличане на спонсори, но моето убеждение поне от есенния полусезон е, че в това отношение Обертан беше използван на не повече от 15-20% от потенциала му извън терена.

- Тайна ли е заплатата, която получаваше Обертан?
- Не е тайна, просто е много трудна за изчисляване, защото се е формирала от различни фактори и компоненти. В нея са били заложени плащане на твърди суми и различни видове бонуси. Но ако трябва да направя разбивка на това, което Обертан е трябвало да получи за една година, тъй като договорът му е бил подновен при нови условия, които влязоха в сила от началото на 2019 година, е между 95 000 и 100 000 лева на месец. Според мен това е доста солидна сума за българските стандарти.

- Изготвихте ли „черен списък“ за футболистите, които ще бъдат освободени от клуба след края на плейофите?
- Не, черен списък няма. Има разговори, които сме водили с Георги Дерменджиев и с неговия щаб. Истината е, че имаме трима футболисти, на които им изтичат договорите. Това са Цветкович, Яблонски и Кабрал. Ще използваме т.нар. прозорец за квалификационните мачове на националните отбори, за да анализираме ситуацията заедно с Дерменджиев и да преценим с кои играчи ще водим разговори за подновяване на договорите и на кои да бъде обяснено, че няма да се нуждаем от услугите им за следващия сезон. Ще направим план как трябва да изглежда отбора за началото на подготовката за следващия шампионат през юни и на базата на него да видим кои футболисти можем да продадем изгодно и какви да търсим, за да ги привлечем. Посоката е ясна. Ще се опитаме да привлечем колкото се може повече българи в състава и то не за друго, а защото това е нещото, което липсваше на Левски през последната година и правеше емоционалната връзка между отборът и публиката много трудна. Когато на терена има повече чужденци е нормално левскарската общност да се идентифицира по-трудно с отбора и да намира любимците си. За съжаление трябва да признаем, че няма достатъчно класни футболисти от България, които да вдигат нивото на Левски. Особено, когато говорим за млади футболисти с потенциал, защото това е задължително. Чисто статистически Левски трябва да се насочва към футболисти, които са във възрастта между 20 и 24 години максимум, по простата причина, че позицията Левски в европейския футбол е такава, че ако един футболист покаже добра игра и качества, той ще предизвика интерес от чужбина, където финансовите условия са различни и много трудно би могъл да бъде задържан в България. От тази гледна точка чуждестранните клубове са готови да платят повече пари за футболисти, които са максимум на 24-25 години.

- Ще се опитате ли да привлечете Тодор Неделев и Минчев, които се открояват в българския шампионат?
- Това със сигурност са имена, които предизвикват интерес и ако кажа, че не сме ги обсъждали ще излъжа. Факт е, че сме говорили с треньора Дерменджиев за тези футболисти, но не и с клубовете. Все още не сме разговаряли с ръководствата на Ботев (Пловдив) и Черно море, с които първо трябва да се влезе в контакт по простата причина, че все още не сме изчистили концептуално този списък, за който ме питате. В името на коректността трябва да влезем първо с клубовете, които притежават футболистите. Мога да кажа, че в България се работи непрофесионално и непочтено от тази гледна точка, защото много често футболист, които има договор с даден клуб бива потърсен инкогнито за разговори. Това е забранено от трансферния правилник на ФИФА. Винаги трябва да се потърси официално разрешение от съответния клуб, който държи правата на съответния футболист и след като такова се получи за него, тогава се провежда разговор и с футболиста. Ние от тази гледна точка ще спазваме регулацията и коректността с другите клубове, и ще държим на коректност от тяхна страна. Вероятно официални разговори предстоят тепърва. И след това, ако получим зелена светлина ще разговаряме и с футболистите. Не гледаме само имената, за които ме питате. Има и други играчи от българското първенство, които предизвикват нашия интерес, но на този етап конкретни имена по-добре да не споделям, защото това ще предизвика вълна от спекулации.

Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 10424

Добави коментар ›› Коментари (30)

Множко говори Колев
(Гост)
30
отговор
18 март 2019 | 23:42

Не че не е смислено, ама първо да поработи, да постигне нещо и тогава ще го поздравя Рейтинг: 2 0

Иван Попов
(Гост)
29
отговор
18 март 2019 | 19:28

Стига спорове - за Верея говори човека. Рейтинг: 1 0

КК
(Гост)
28
отговор
18 март 2019 | 16:42

"Левски игра толкова колкото му позволи Лудогорец."Не съм съгласен напълно с това становище на на Колев. Към написаното аз бих прибавил и Съдията.Ще ви обясня защо но не в хронологичен ред на срещата. Признатия гол на Лудогорец в 20 минута бе след извършено нарушение срещу Райнов от Марселиньо по този начин елиминира прекия си пазач напредна и след подаване отбеляза първия гол.Съдията не отсъди нарушението. В 48 минута Паулиньо за същото нарушение получи дори жълт картон. Получинения картон от Марселиньо в 39 минута не ли му ставаше втори такъв? В 18 минута бе извършено нарушение от Сисиньо в наказателното поле срущу Паулиньо и то доста твърдо.Коментатора говори за чист шпагат? В срещата на Лудогорец-Септември не бели дадена дузпа от съдията въпреки чистия шпагат на играч от Септември? По късно в 23 минута пак има извършено нарушение в наказателното от Сисиньо този път от Кабрал съдията пак не отсъжда нищо?През първото полувреме две атаки на Левски спрени с вдигнат флаг без да има такива. През второто полувреме атака на Лудогоре не бе спряна заради засада въпреки че бе вдигнат флаг за засада? Присъщо ли е на един отбор който е по добър от противника да извърши с 10 нарушения повече от отбора който е по- слаб? И дали ако не бяха извършени те Левски нямаше поне да изравни нанесените удари във вратата и извън вратата на противника с тези на Лудогорец и дали срещата нямаше да бъде равностойна? Рейтинг: 3 4

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

ha
(Гост)
27
отговор
18 март 2019 | 05:12

Гадно е ... гнъсссно... долно е да лигавиш пишлето на гнома който ти е фалирал отбора и да припознаеш неговия отбор. Пффффуу мамицата му!!!! Гнусотия.. Литекс не е ЦСКА. Рейтинг: 13 6

Тъктт
(Гост)
26
отговор
18 март 2019 | 03:18

Говори за Лудогорец, че прост*тутките от Простал да се подмокрят от кеф. Рейтинг: 10 4

Нищо
(Гост)
25
отговор
18 март 2019 | 02:23

За мъртвите или добро или нищо Рейтинг: 6 4

Подуянска свиня
(Гост)
24
отговор
18 март 2019 | 12:11

На около 5 години се създава организация с 10 бушона, подуянският кенеф се бута безогледно с дузпи и червени картони всеки мач, назначават се спонсори - всеки път повече, щото по цял свят е практика предфалитно спонсорите да се избиват да идват, изкарва се някакъв "компетентен във футбола" като тоя кривоглед броненосец, да обяснява на простите им фенове как всичко е наред и говедата се подготвят за полет, който бързо приключва на най-чепатия х*й. Рейтинг: 4 5

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

big 4len za leWCki
(Гост)
23
отговор
17 март 2019 | 22:44

big 4len za leWCki Рейтинг: 5 9

Два
(Гост)
19 март 2019 | 07:06

Члена за Литекс София. Рейтинг: 2 0

...
(Гост)
22
отговор
17 март 2019 | 20:27

Казал го е за Слабия. Спомням си една фраза на легендата Митов. "Те не са много цска. Ние Литекс си ги бием." Само Левски и тесни! Рейтинг: 19 6

Ел Менте
(Гост)
21
отговор
17 март 2019 | 19:13

Нали този взе пари от Микре 2016 година Рейтинг: 2 4

курчо
(Гост)
20
отговор
17 март 2019 | 19:03

Брей ебати важният казус!Боли ме оная работа кой кого признава,сякаш диоптъра е измислил футбола.Ей говеда я марш в обора след такава ГРАНДИОЗНА победа с дузпи и съдийски фандъци,заровени рога в сламата и ни шу ни мууууу!СРАМ.И си плащайте данъците ,снайпера не ми обяснявай каква заплата сте давали на футболиста с лице на гъз.ДАНЪЦИТЕ!!!! Рейтинг: 10 8

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

курчо
(Гост)
19
отговор
17 март 2019 | 19:03

Брей ебати важният казус!Боли ме оная работа кой кого признава,сякаш диоптъра е измислил футбола.Ей говеда я марш в обора след такава ГРАНДИОЗНА победа с дузпи и съдийски фандъци,заровени рога в сламата и ни шу ни мууууу!СРАМ.И си плащайте данъците ,снайпера не ми обяснявай каква заплата сте давали на футболиста с лице на гъз.ДАНЪЦИТЕ!!!! Рейтинг: 4 7

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

л
(Гост)
18
отговор
17 март 2019 | 18:43

чакаме ви за мача за суперкупата с вадуц Рейтинг: 11 9

DA
(Гост)
17 март 2019 | 19:01

правилно е на литекс-2016 да се вика литекс-2016 тумора създаден от партията умря през 2016 Рейтинг: 10 6

Liss
(Гост)
17
отговор
17 март 2019 | 18:21

И︆︆ск︆︆аш л︆︆и да с︆︆е на︆︆ме︆︆ри ж︆︆ен︆︆а за ед︆︆на н︆︆о︆︆щ? Д︆︆об︆︆ре до︆︆шл︆︆и на >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆S︆︆e︆︆x︆︆y︆︆d︆︆r︆︆o︆︆m.︆︆C︆︆o︆︆m Рейтинг: 1 5

selski iztrebitel
(Гост)
17 март 2019 | 18:39

ела ела ти, тебе те искам Рейтинг: 4 0

Алекс
(Гост)
16
отговор
17 март 2019 | 18:09

Кривогледа маймуна Рейтинг: 11 15


							
						

›› Live Scores

Календар

calendar_icon
календар затвори

Всички мачове

Отворете си очите! Не съдията, а фалитът на ЦСКА ... 27 февруари 2019
През уикенда се изиграха поредните двубои от Първа лига, в които имаше всичко - емоции, хубави изпълнения и голове, комични моменти, изненадващи резултати, скандали и обвинения. Един мач обаче се открои над всички ...
Иванков: Левски ще се бори със зъби и нокти за ... 10 март 2019
Димитър Иванков гостува в предаването „Код Спорт“ по TV+. „Синята“ легенда е треньор на вратарите в любимия си клуб и анализира представянето на отбора през пролетта, както и очакванията за ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.