Левски

Наско Сираков: В Левски 10 години надуват и пукат балона, защото не могат и не знаят!

18 декември 2018 | 17:40 - Обновена
Наско Сираков: В Левски 10 години надуват и пукат балона, защото не могат и не знаят!
Легендарният Наско Сираков рядко говори, но когато го направи, казаното от него се коментира дълго време. Вълка, както е наричан емблематичният голмайстор, не спести критиките си по адрес на старши треньора Славиша Стоянович, финансовия директор Красимир Иванов, собственика Спас Русев и изповядваната от тях визия за развитие на "синия" клуб. Сираков засегна всички злободневни теми, които вълнуват "Синя България".

- Господин Сираков, при последното ви интервю Левски беше с две точки пред Лудогорец, предстоеше директен сблъсък и се говореше за титла. Сега за какво ще говорим?
- Вярно е, че говорихме за евентуална титла, но ако сте чели внимателно, ще видите, че още тогава предупреждавах, че нещата няма как да се случат, ако отборът не подобри играта си в защита. И се оказах прав.

- Защо Левски се срина толкова рязко?
- Нищо ново под слънцето. Ние този филм го гледаме вече 10 години. Надува се един балон и накрая се пука. С изключение на сезона, когато беше Люпко Петрович, който макар и с по-слаби футболисти удържаше фронта, защото си разбира от работата. Но, разбира се, клубът направи всичко възможно, за да го накара да си тръгне. И виждаме резултатът какъв е. Как да не се сринат, когато този отбор няма никакъв игрови стил, не е научен на елементарни неща и няма никаква организация в играта. Не може да си бил преди един месец на върха и в рамките на 60 дни да се сринеш така чутовно. И не приемам оправданията за контузени футболисти и подобни глупости. Не може да се оправдаваш с къса скамейка, при положение че в съблекалнята на Левски се събличат 35, повтарям 35 футболисти, на които се раздават огромни суми за заплати. Този номер не минава.

- Умората фактор ли е в случая, защото и подобни реплики се прокраднаха?
- Каква умора, за целия сезон Левски ще има 40 мача?! В Европа рано ни приключиха, за Купата на България също изиграхме два мача и отпаднахме. Остана само първенството. Смешно е да имаш 35 футболисти и да се оправдаваш с умора за 40 мача. Отделно имаш и няколко паузи заради националните отбори... Къде се натрупа тази умора?! Още не е минало и половината първенство и си на 10 точки зад лидера, след като си бил с две съвсем доскоро. Не може след един мач с Черно море така да се сринеш, при положение че подписваш договори за невероятни суми. Чувам, че Габриел Обертан сега щял да взима по 45 000 евро на месец, което е футболно престъпление спрямо Левски! Разбирам да прави разликата, но да попитам - Обертан показва ли и носи ли на Левски позитиви, които струват 45 000 евро на месец?!
- Откъде идва този дисбаланс в Левски. Постоянно идват играчи на всеки шест месеца, но всеки следващ треньор иска нови?
- Защото не знаят какво правят, не разбират материята. Сега взимат Николай Михайлов, а в същото време имат петима вратари! Да, Ники със сигурност е по-добър от всички взети накуп в момента, но какво правиш с шестима вратари?! Защо не освободиш трима от тях? За какво плащаш заплати? Другото, което е - имат петима нападатели, трима, от които са чужденци, обаче ще търсят нови...

- Само за неразбиране ли говорим или има и нещо друго, защото и на най-слабия математик няма да му излязат сметките?
- Убеден съм, че е само това. Не знаят и не разбират. И как да разбират, след като никой от управляващите в клуба хал хабер си няма от футбол. Кой да контролира нещата? Директорът с декларациите ли? Другото, което ме смущава е, че онзи ден чета, че Славиша Стоянович отишъл да обсъди селекцията с Красимир Иванов. Ама какво ще обсъждаш футболно с Красимир Иванов? Да, говорете си, ако искате, няма нищо лошо, но той може да ти дава съвети за телевизори, перални, но не и за футбол. За какво говорим...
- Това ли е проблемът на Левски - липсата на клуб?
- За какъв клуб говорим, след като доскоро дори нямахме косачка за тревата. Напълно сериозно. Няколко месеца ползваме косачки назаем, защото нашата се е счупила и няма с какво да се коси. Накрая купуваме косачка и викаме медиите да я видят и да кажат "вижте как се развива Левски"... Да не се окаже само, че и косачката не сме платили и да дойдат от фирмата да си я вземат, че и дело да заведат.

- Толкова ли е зле положението?
- Това, което ме притеснява, е, че тези задължения се трупат на гърба на Левски. Защото тези, които са сега на "Герена”, днес са тук, но утре ги няма, само че задълженията остават и ще тежат като воденичен камък на Левски.

- Идентична ли е ситуацията с ЦСКА. Възможно ли е Левски да го сполети подобна съдба?
- Разбира се, защо да не може? Чакайте малко, наскоро изпълнителният директор каза, че за първи път от години клубът бил на плюс. Само че аз съм управлявал този клуб и си имам понятие как стоят нещата. Как ще излезеш на плюс, след като не продаваш играчи, няма те в европейските турнири, нямаш и достатъчно приходи от билети. Да речем, че тв правата и билетите за година ти носят 1 милион, какво обаче остава с останалите 7-8 милиона? Откъде идва този приход, тази печалба. Да, ако имаш 20 мощни спонсора, които се избиват да ти дават пари, може, но ситуацията не е такава... Дай Боже, да е така де, но тогава да обяснят откъде идва този плюс и от какво, за да знаят хората. Защото при Тодор Батков, добър или лош няма значение, но феновете постоянно питаха откъде идват парите. Дойде обаче Иво Тонев, питаха и там известно време, но след това престанаха. Защо?

- Лични дивиденти за определен кръг от тях?
- Не вярвам. Вижте, за един клуб е задължително да има добра комуникация с привържениците си. Няма нищо лошо и е хубаво дори те да бъдат обвързани с клуба под някаква форма, но и да не забравят да са коректив. Да покажат, че не са съгласни, когато нещо не е както трябва. На мен и Стоилов ни викаха "Оставка" за един загубен мач с ЦСКА и подчертавам, в Левски трябва да е така, за да има високи стандарти. А сега мълчание... Вярно, че вече ходят по 500 човека, но все пак.
- За три години за клуба са похарчени над 40 милиона лева, но успехите липсват. Защо?
- По-малко са, защото Спас Русев дойде в началото на септември 2016 година. Както и да го погледнеш това са около две години и половина. Нямат успех, защото не знаят какво да правят, защото не разбират, пак казвам. Не може Спас Русев да прави селекцията в Левски от година и половина и да казва кой да се вземе, а изпълнителният директор да ходи да се снима с футболист при изходящ трансфер. Това го няма никъде. Тотално безхаберие! Другото е, че тръгват да предлагат да преподписват с играчи през октомври и ноември, на които договорите им изтичат лятото. Ще подпишат, ама друг път. Футболистът знае, че след един месец може да си преговаря, с който си поиска, пък ти го карай да преподписва. Оставяме настрана факта, че се предлагат договори на футболисти, които нямат ниво за Левски, че даже и пари отгоре им даваш, и те пак не искат да останат. Е, за какво са ти хора, на които не им се играе в Левски? Да не говорим, че трупат задължения, слагат си своя подпис и печат, че клубът дължи пари, а после завеждат контрадело, затова, че хората си искат дължимото...

- Пращахте ги при юношите или да гледат видео по ваше време. Казвам го, защото преди малко четох, че същото го очаква и Рабио от ПСЖ...
- Ама аз това, за да го направя, съм го видял отнякъде. Това е практика от много време насам в цяла Европа. Не съм измислил топлата вода, въпрос на контакти и събиране на нужната информация е. Като не иска да подписва, довиждане и това е.

- Защо различните ръководства не искат да върнат Наско Сираков на "Герена"? Преди време Спас Русев каза, че мястото ви е на трибуните, и че се учудва, че легендите воюват помежду си.
- Аз с никого не воювам, а това, че някои хора така приемат нещата, които говоря, е абсолютно техен проблем. Не влизам във войни, но не ме е и страх от тях, защото в повечето случаи ги печеля. Това, че някой се обижда от това, което казвам, е съвсем друго. Нямам нищо против никого в личен план. И преди съм казвал - аз през годините съм си спечелил правото да говоря и да си давам оценката за Левски, защото съм замесен пряко в 11 титли като футболист и ръководител. Най-лесно ми е сега с теб да направим едно интервю от типа цветя и рози, в което да призова за време и подобни тъпотии, но това значи да излъжа. Както правят доста хора на "Герена", които си стоят 10 години и наблюдават провала на Левски.

- Вярвате ли, че Павел Колев може да реформира Левски?
- Стига да му развържат ръцете и да получи достатъчно правомощия. Ако това стане, нямам никакво съмнение, защото Павката е човек с мащабно мислене и знания и няма да има проблем в реорганизацията и структурирането на клуба. Въпросът е какво правим, ако например влезе и скастри Габриел Обертан в съблекалнята и му наложи някаква санкция, а французинът се обади на Спас Русев да се оплаква и наказанието се отмени?

- Опциите са две - да си тръгне или да се превърна в част от общата картина...
- Ако ще се стига до такъв момент, по-добре въобще да не приема работата.
- Последно - колко голяма е вината на Славиша Стоянович?
- Голяма е! Той е човекът, който отговаря за облика и визията на отбора. Тези неща ги няма в отбора, да не говорим, че съм ужасен от това, че нападателите в Левски не помагат и не знаят да помагат в защита. Това е работа на треньора. Има го и другия момент. Да иска да го правят, а те не го слушат, което означава, че не го броят за жив...

Иван Тепавичаров, "Топспорт"
efbet Лига
20 кръг, събота 15 декември
Берое
2:1краен резулат
Левски
Стадион: Берое
Съдия: Владимир Вълков
12
11
26
3
19
25
45
6
0
70
28
4
19
22
0
32
14
23
29
9
93
4-2-3-1
4-2-3-1
Титуляри
Душан Перниш Душан Перниш12
Милен Желев Милен Желев3 Иван Горанов4 Иван Горанов
Иван Бандаловски Иван Бандаловски11 Нуно Рейш22 Нуно Рейш
Камен Хаджиев Камен Хаджиев26 Давид Яблонски0 Давид Яблонски
Матеус Матеус25 Милош Цветкович19 Милош Цветкович
Александър Цветков Александър Цветков6 Кали Тиам23 Кали Тиам
Мартин Райнов Мартин Райнов70 Давиде Мариани8 Давиде Мариани
Борислав Цонев Борислав Цонев0 Паулиньо7 Паулиньо
Иван Минчев Иван Минчев73 Габриел Обертан32 Габриел Обертан
Алфредо Алфредо18 Жерсон Кабрал26 Жерсон Кабрал
Мартин Камбуров Мартин Камбуров9 Станислав Костов29 Станислав Костов
Резерви
Александър Василев Александър Василев19 Филипе Нашименто14 Филипе Нашименто
Владимир Гаджев Владимир Гаджев45 Серджиу Буш9 Серджиу Буш
Рубен Бригидо Рубен Бригидо28 Атанас Кабов93 Атанас Кабов
efbet Лига М П Р З Г точки
1 Лудогорец Лудогорец
26
19
5
2
53:14 (39)
62
2 ЦСКА-София ЦСКА-София
26
18
3
5
47:14 (33)
57
3 Левски Левски
26
17
3
6
51:24 (27)
54
4 Ботев (Пловдив) Ботев (Пловдив)
26
13
6
7
39:21 (18)
45
5 Черно море Черно море
26
12
6
8
36:34 (2)
42
6 Берое Берое
26
12
6
8
32:23 (9)
42
7 Етър Етър
26
12
4
10
30:27 (3)
40
8 Локомотив (Пловдив) Локомотив (Пловдив)
26
10
5
11
32:28 (4)
35
9 Славия Славия
26
9
6
11
28:31 (-3)
33
10 Ботев (Враца) Ботев (Враца)
26
9
4
13
29:40 (-11)
31
11 Витоша (Бистрица) Витоша (Бистрица)
26
7
4
15
17:39 (-22)
25
12 Септември (София) Септември (София)
26
6
3
17
23:52 (-29)
21
13 Дунав Дунав
26
5
5
16
25:47 (-22)
20
14 Верея Верея
26
0
6
20
12:60 (-48)
6
 • Квалификации ШЛ
 • Квалификации ЛЕ
 • Изпадане
8 халф
10 вратар
x
В игра - мин.
Голове
Жълти картони
Червени картони
Пост
Номер
Възраст

Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 33032

Добави коментар ›› Коментари (76)

ьа
(Гост)
76
отговор
11 януари 2019 | 16:56

ЛЕЦКИ УМРЕ АЛЕ АЛЕ АЛЕ...Предводителя на ковчега умря...кой ще ви води стадото сега... Рейтинг: 0 0

пажо
(Гост)
75
отговор
21 декември 2018 | 06:29

Наско може да е прав , но не съвсем ! От страни да се говори е лесно, но спомням си какво се случи, когато Наско беше директор, а Петев щеше да ни е треньор . Фенове нахлуха, свалиха му фланелката, а Наско не направи нищо, а се измъкна . Рейтинг: 6 1

Веско Василев
(Гост)
74
отговор
20 декември 2018 | 17:12

Ах този син балон.....Ален Делон. Рейтинг: 3 1

доносниците на дс
(Гост)
73
отговор
20 декември 2018 | 14:58

Най боли когато го казва свой,особено тоя дето купи няколко титли,но като играч`търкаше пейките из европа и си сваляше гащите пред подуянските бастуни с бял екип..Факт Рейтинг: 3 3

hjj
(Гост)
72
отговор
19 декември 2018 | 22:59

Браво Сираков,браво Наско,много си прав,ама не им го казвай та да фалират като цесекату Рейтинг: 1 1

Дърт Левскар
(Гост)
71
отговор
19 декември 2018 | 22:05

Вън от Левски на чорбара Красимир Иванов. Съсипа отбора. Рейтинг: 4 4

Made in BGR
(Гост)
70
отговор
19 декември 2018 | 13:52

Имат големи претенции към бездарното управление на отбора през последните 10 години, но когато излезе някой, с опита и успехите на Сираков например, да им каже истината веднага го оплюват. Рейтинг: 8 6

СКАНДАЛ
(Гост)
69
отговор
19 декември 2018 | 12:33

Толкова потрошени от "помоления" шофьор на УБО десетки милиони на данъкоплатците само за последните две години за едното НИЩО. Че това е повече от скандала с глобата на Европейката комисия бе! Кок прикрива Евроидиотите и е сложил чадър върху тях? Кой? Кой? Или мислите, че нормалните хора не усещат престъпното отклоняване на народната пара и няма да им кипне от тези безобразия. Рейтинг: 9 0

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Iliyan iliyev
(Гост)
68
отговор
19 декември 2018 | 12:25

Male daje i kosacki nyamat I iskat da stanar sampioni. Ludogores steyim podari edna. Рейтинг: 3 1

ЖОНИ
(Гост)
67
отговор
19 декември 2018 | 11:35

Всичко знае Наско, защо не казва от кой тръгва купените мачове, платени съдии,кой вземаше по половин заплата от футболистите по време на Чорни и още много други корупционни схеми създадени от него, да не говорим кога играеше в слабия и си събуди гащичките,големия лефскар Рейтинг: 7 4

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Т.Василев.
(Гост)
19 декември 2018 | 13:55

Абе глупак пука ли му на някои какво е правил важното е че винаги бяхме номер едно. Рейтинг: 2 4

ВЕКОВЕНЪ ЕВРОИДИОТЪ
(Гост)
66
отговор
19 декември 2018 | 10:24

Тва с косачката...не немога ще умра от смях. Държаата да развърже още кесията малко са тея пари на лефски .Нека ги спасим .Кой ще ни разсмива , а нови геогравски открития кой . Рейтинг: 11 6

Жйк
(Гост)
65
отговор
19 декември 2018 | 08:42

Бела жига сега това си ти. Танас айде кажи приятел кой го накара да си тръгне Люпко дюлевица та беше ли твоето приятелче хипофизно джудже от микре Рейтинг: 8 3

varna
(Гост)
64
отговор
19 декември 2018 | 08:40

ТЕ ОСТАНАХА 500 ЧОВЕКА ХАХАХАХАХАХАХ.... Рейтинг: 9 2

Скандал
(Гост)
63
отговор
19 декември 2018 | 08:30

Толкова потрошени десетки милиони на данъкоплатците само за последните две години за едното НИЩО. Че това е повече от скандала с глобата на Европейката комисия бе! Кок прикрива Евроидиотите и е сложил чадър върху тях? Кой? Кой? Рейтинг: 10 6

Гъза тук е прав
(Гост)
62
отговор
19 декември 2018 | 08:18

Великият ЦСКА с несравнимо по-малко пари от Евроидиотите и без подкрепата за ВЕКОВЕНЪ ИДИОТЪ от премиера до последната комисия в БФС и въпреки безобразията, все уж случайно в ущърб на ЦСКА… както винаги сме пред галените хилави детенца на властта – вечно посраните Евроидиоти. Рейтинг: 8 15

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук


							
						

›› Live Scores

Календар

calendar_icon
календар затвори

Всички мачове

Левски, ЦСКА-София и Лудогорец с огромни загуби ... 22 април 2020
През последната седмица се разрази сериозна полемика какви са загубите на българските футболни клубове заради COVID-19 и дали изобщо имат такива. За съжаление прави впечатление, че надделяват доста некоректни и понякога ...
Сираков зададе въпрос към БФС и заяви: Левски не ... 28 юни 2020
Наско Сираков говори ексклузивно за предаването „Код Спорт“ по ТВ+. Той се зае да вдигне изпадналия в тежка криза отбор на Левски, открито заяви за дълговете на клуба. Бе честен с феновете, като каза, че ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.