Баскетбол

Лили Борисова: Уволнението ми е лична вендета на Тодор Стойков

11 декември 2018 | 16:45
Лили Борисова: Уволнението ми е лична вендета на Тодор Стойков

Бившият генерален мениджър на Националната баскетболна лига Лили Борисова определи освобождаването й от поста като "лична вендета" от страна на президента на шампиона Левски Лукойл Тодор Стойков.

Борисова даде специална пресконференция, на която подробно и с факти обясни своята лична гледна точка за престоя й начело на Лигата и причините, довели до отстраняването й от Лигата.

"Според мен е лична вендета на Тодор Стойков към мен, но категорично изключвам Константин Папазов. Не съм изненадана, а бях сигурна, че ще ме махнат още след края на миналия сезон. Изненадана съм само, че нямаше повод и конкретна причина", каза Борисова.

Тя добави, че Стойков дори си е позволил да я заплашва.

"Беше също много странно, че нито един клуб от Лигата не излезе да каже нещо конкретно, няма никаква причина. Просто има едно статукво в българския баскетбол, което е непроменливо, а аз съм се опитала да променя", добави тя.

Борисова е изкарала магистратура в Международната федерация по баскетбол (ФИБА) през юли 2017 година и има богати познания в спортния мениджмънт.

"Дойдох със знания, които исках да приложа. Постът генерален мениджър никога не ми е бил самоцел. Не заставам пред медиите като безгрешен човек. След освобождаването ми си направих изводите пред себе си и вероятно не съм дала най-доброто. Средата е токсична, много трудно се работи в нея, особено, когато си жена с емоции. Не съм специалист във всички области, имам слабости в маркетинга. Но в света няма специалисти по всичко", коментира още Лили Борисова.

Когато е била назначена през миналата година тя е получила първоначално две задачи от предшественика си Иван Чолаков - да направи избор на телевизия, която да излъчва мачовете от шампионата, и да проучи добре Закона за спорта.

"След това ме обвиниха, че съм си позволила да преговарям с други телевизии - Нова телевизия и БТВ. Затова в момента договорът с БНТ е с по-лоши условия. Но това не е моя вина, просто има слаб интерес към мачовете. Когато поех поста, исках да има прозрачност във всичко - това е най-важното. Чисто организационно миналата година беше доста успешна. За мен като цяло нямаше много скандали", каза Борисова.
Тя разказа за проблемите във финалните плейофи, за личния й казус с Константин Папазов, за прекратения втори мач и други подробности.

Борисова призова БФБаскетбол да реши дали Лигата е част от централата или е самостоятелен орган.

Тя каза, че се чувства огорчена от обвиненията, че е подкрепяла определени клубове.
"Не съм била за никой клуб и затова горчивината в мен остава. Всички проблеми датират от плейофите през миналата година, но сега идват резултатите", добави Лили Борисова.
Тя разкри също, че писмото, с което е поискано да бъде свикано извънредно събрание на Лигата за нейното освобождаване, е юридическо нелегитимно.

"Това писмо е нелегитимно, всичко е направено целенасочено, с неморални и неетични подбуди. С 4 гласа от общо 9 гласуваха за освобождаването ми. Въпреки всичко аз не искам да се връщам на поста. Искам да кажа, че те не могат да ми вземат любовта към баскетбола", каза Борисова.

"Обвиняват ме, че не съм осъществила финансов просперитет на Лигата, че не съм обединител. Не може да си обединител в среда, в която не искат обединение. Не мога да съм обединител на хора, които създават война. Обвиняват ме, че не съм авторитет. Искам да попитам за тях кой е авторитет? Ако кажат кой е лично, аз ще застана до него и ще му помагам", коментира бившият генерален мениджър на НБЛ.

Борисова каза също, че не е сигурна дали Валентин Златев, който е генерален мениджър на Левски Лукойл, наистина знае какво се случва в българския баскетбол.
"Не знам дали г-н Златев е наясно, дали знае какво се случва. Бях сигурна, че ще ме махнат още миналия сезон. Отношението, заплахите, приказките. . . Аз поисках среща с г-н Златев, за да му обясня", каза Борисова.

Тя все пак завърши оптимистично и се надява да има по-добри времена за българския баскетбол.
"Няма клуб от деветте в Лигата, който да не изрази съжаление, че съм освободена. Всичко сме наясно какво се случва и защо се случва. Те има да отговарят не пред мен, а пред собствената си съвест и пред баскетбола. Надявам се на по-добри времена. Баскетболът се нуждае от свежи хора и морал. Оставам в баскетбола и ще продължа да помагам", заяви Лили Борисова.

Тя счита, че в този вариант Лигата не е нужно да функционира, а нещо трябва да се промени, за да стане тя работеща по-ефективно.

SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 2508

Добави коментар ›› Коментари (17)

Ревла
(Гост)
17
отговор
13 декември 2018 | 15:02

РЕВЛА Рейтинг: 1 5

на работа
(Гост)
16
отговор
12 декември 2018 | 16:21

Тази си плаче за прокуратура или поне за съд! Май е забравила, че не Т.Стойков а цели 7 клуба са поискали оставката и! Седем! И че НБЛ е колективен орган в който мнозинството решава а не един клуб или човек. Това, че е била удобна на един клуб и половина не значи, че трябва да я търпят и другите. Говори се, че ще я вземат на работа в Ботевград. Това казва всичко! Рейтинг: 1 11

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

а
(Гост)
12 декември 2018 | 18:33

може и теб да те вземат там на работа, и по-добре плащат! Рейтинг: 4 1

zet
(Гост)
15
отговор
12 декември 2018 | 11:38

Затова не трябва да се дава на спортистите да участват в управлението. Рейтинг: 2 6

Ботевград
(Гост)
12 декември 2018 | 11:50

А чичо Тошко какво прави във федерацията? Рейтинг: 16 2

demograf
(Гост)
12 декември 2018 | 16:12

а на кого да се дава, на тюфлеци като Бай Пешо ли? Енетелигенти с комунистически касичкkи! Борисова НЕ СТАВА. С това измиване на ръцете с Т.Стойков олекна още повече и затвърди мнението, че не е била за това място! Рейтинг: 1 9

селяци
(Гост)
14
отговор
12 декември 2018 | 01:08

един и същи Ботевселски идиот замърсява всички теми... Рейтинг: 3 17

уморени анцузи
(Гост)
13
отговор
11 декември 2018 | 23:00

Оф, уморените зелени анцузи са налазили и тук. Перете ги бе, смърдят! Рейтинг: 4 17

6г. в Лукойл
(Гост)
12
отговор
11 декември 2018 | 22:54

Тази е фурнаджийска лопата, докато е била на работа в Лукойл 6 години не е пречел нито Тодор Стойков, нито някой друг, сега изведнъж се размечтала. Изключително непрофесионално е да ни занимава на махленско ниво с личните си проблеми с някого. Евала на Тошко, че остава на ниво и не отговаря! Селянията е присъща на един друг клуб, да си я взема на работа! Рейтинг: 7 21

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

ако обичаш
(Гост)
11 декември 2018 | 23:03

Почини си малко! Рейтинг: 8 3

любов
(Гост)
12 декември 2018 | 16:15

обичам, и вас пак ще ви обичаме още 5 пъти. Както ви обичаха от Варна 5 пъти поред преди няколко години, ние 6 пъти ще ви обичаме. Публично! Където видиш простака бии го! Винаги заслужава!Много сте надменни в Ботевгград и друго не заслужавате! Рейтинг: 2 4

фен
(Гост)
11
отговор
11 декември 2018 | 21:54

Правилно. Няма Левски. Има ГМО, създадено по средата на миналото първенство, в разрез с всякакви норми. Отбор без публика и история, който няма нищо общо с истинския Левски. Да плащаш на 20 "фена" с микрофон да вдигат шум в залите и да носят бесилки било за доброто на баскетбола не го приемам. Рейтинг: 28 4

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Ямболският
(Гост)
11 декември 2018 | 22:45

Литекс джендър пак се е размечтал.тези люлякови сънища ще те довършат. Спри да повтаряш една и съща глупост. Поне веднъж прояви въображение. Рейтинг: 4 5

FEN 2
(Гост)
10
отговор
11 декември 2018 | 21:28

Имало слаб интерес към мачовете, хм, ми като ги няма Левски и ЦСКА така, ще е . Рейтинг: 4 7

Левскар
(Гост)
11 декември 2018 | 21:38

И като има платени дрогирани фенове с бесилки така 6те е! Рейтинг: 20 4

Левски 1914
(Гост)
9
отговор
11 декември 2018 | 20:57

Браво,сега да се самосезира прокуратурата. Рейтинг: 14 1

За кое
(Гост)
11 декември 2018 | 22:49

Че Лилито има нерегламентирани доходи ? Рейтинг: 5 5

развесели ме
(Гост)
8
отговор
11 декември 2018 | 19:47

Хаха, тази ме развесели, искала да се среща с Валентин Златев да му се обяснява. Само с това тотално олеква и показва, че мястото и не е било там. За мен е интересно единствено с какво е била удобна на Балкан и Самоков та тези два клуба си я пазеха като писано яйце, само те. Рейтинг: 6 19

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

До веселяк
(Гост)
11 декември 2018 | 22:43

Паленце не се прави на остроумен. Не помагаш, а само вредиш. Рейтинг: 3 8

Веселяк
(Гост)
11 декември 2018 | 21:29

Сладур, колко ти пла6тат да си толкова развеселен?!Неудобните за Левски -ван!!! Рейтинг: 11 3

selqni
(Гост)
12 декември 2018 | 16:17

Ботевградски селянино, марш на училище да си оправиш правописа! Рейтинг: 1 0

везенков
(Гост)
7
отговор
11 декември 2018 | 19:40

пак този олигофрен папазов.докога мошоци като него ще тровят баскетбола. Рейтинг: 19 4

срамота бе моме
(Гост)
6
отговор
11 декември 2018 | 19:40

Тази наистина ме изумява! Хората ги съдят по резултатите а не по дипломите. Резултати нула. Тя си е представяла топла канцелариика на заплата и без отговорности. И някак си не се връзва Стойков да я сваля а 7 клуба да са срещу нея. Ми хората имат глави на раменете и виждат резултата. Никой не казза че иска да сваля Чолака миналата година. И последно - коя си ти, че ще искаш среща с Валентин Златев? В качеството на каква връзка помежду ви? И в качеството си на какъв в лигата Златев да ти решава проблемите и да ти бърше насраните гащи. На твое място щях да си мълча, очаквах нещо по-смислено от тази прескофернция, а ти задълбочи мнението ти че не си за там моме. Не само не е решен нито един проблем ами се появиха много други - като фалита на лигата. Рейтинг: 4 18

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Резил бе пич
(Гост)
11 декември 2018 | 20:54

Много знае6, бе!Да не си рода с Стоиков? Или си болен? Команди Тодор , маха и дига удобни, не тарпи истина, но има свои коментатори като теб! Рейтинг: 17 4

до резил
(Гост)
11 декември 2018 | 22:57

Вие в Ботевград до кой клас ходите на училище? Всичките ти постове крещят, че трябва да учиш. Виж си правописа. Миришеш на чесън и лука ти стърчи от джоба! Рейтинг: 4 8

Лука
(Гост)
5
отговор
11 декември 2018 | 19:00

Не я знам, нямам и идея какво е направила, за да скапе така скапания ни баскетбол, НО когато заминах за Щатите нивото тук беше абсурдно посредствено. Бавно, мудно, зле подготвени физически и технически играчи и схеми като на световно по шах. То едни въртележки, едни драсканици и накрая 5 секунди и айде юруш на черешата. Изобщо трагедия. Скоро пак гледах някакъв наш мач...ми... същата работа. Аз не знам какво искат от някаква шефка. То почва от треньорите и шефовете по клубовете. Рейтинг: 18 1

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

тъжно
(Гост)
11 декември 2018 | 19:42

е какво искат, тя никаква работа не свърши но изхарчи доста пари и навреди доста Рейтинг: 5 12

Срамота
(Гост)
4
отговор
11 декември 2018 | 18:18

От Проекта използвали мутренски методи за сплашване на жена. Жалка история.... Рейтинг: 25 4

истината
(Гост)
11 декември 2018 | 19:43

ти наистина ли го вярваш това? Наивна манипулация! Рейтинг: 3 13

тези
(Гост)
11 декември 2018 | 20:10

които познават долното същество, знаят каква е истината. Рейтинг: 10 4

Кати
(Гост)
11 декември 2018 | 21:06

Верно е, свидвтвл сам! Рейтинг: 8 3

Тази се смята за незамени
(Гост)
3
отговор
11 декември 2018 | 18:14

Асоциара баскетбола в България с личното си благоденствие. Рейтинг: 4 14

Тя
(Гост)
11 декември 2018 | 19:44

Тя и не разбира, че тя работи за баскетбола а не баскетбола за нея. Случайно попаднала там, неслучайно ще си замине. Рейтинг: 4 21


							
						

Испания - Лига АСВ

Прокудената легенда 07 септември 2018
“Щеше да ми бъде по-приятно да се сбогувам по друг начин. Решението е ясно. Просто ме уведомиха, че трябва да направя следващата крачка и да продължа на ново поприще извън терена. Аз съм убеден, че можех да играя ...
Георги Глушков: Чужденците затварят пътеката на ... 01 март 2019
Президентът на федерацията по баскетбол Георги Глушков остана доволен от представянето на мъжкия национален отбор в световните квалификации. Ето и мнението на единствения българин, играл в НБА, за изминалите ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.