›› Анкета

Кой трябва да бъде капитан на Левски?

›› Булевард

Феновете на Манчестър Сити кръшкат най-много

Проучване установи, че феновете на последния във временното класиране Хъдърсфийлд и шампиона Манчестър Сити изневеряват на своите съпруги и половинки повече от всички останали привърженици в английската Висша лига, ...

Виж още
БГ Футбол

Кирил Домусчиев за Лудогорец, Аутуори и морала във футбола и живота

27 септември 2018 | 23:21 - Обновена
Кирил Домусчиев за Лудогорец, Аутуори и морала във футбола и живота

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев говори обширно в предаването "Домът на футбола"  относно конкуренцията в първенството, развитието на клуба и работата на старши треньора Пауло Аутуори, който наследи на този пост Димитър Димитров-Херо. Той засегна и други интересни теми.

- Задължителна цел ли е излизането от групата на Лига Европа?

- Не. Вижте, не сме поставяли някакви цели - задължително и т.н. Естествено, че след като сме в тази група, ще се борим да сме на едно от първите две места, това е нормално. Но дори да не излезем от групата, смятам, че участието в тази фаза на Лига Европа е поредно добро постижение на клуба, което носи самочувствие, носи му и средства. Дава шанс на играчите да бъдат забелязани по света. Виждате, че Мисиджан, не си мислете, че отиде в Бундеслигата заради българското първенство, отиде благодарение на участието на Лудогорец и неговото представяне в евротурнирите. 

- Отваряте дума за Мисиджан. Обикновено от клуба обявявате трансферната сума, но този път не излезе информация...

- Не, не, ние никога не сме обявявали трансферни суми. Просто журналистите намирате начин да ги разберете. Било то от другия клуб, било от нашия клуб, но намирате начин. Ние обаче имаме политика и често даже самите ни договори са с клауза за конфиденциалност, така че няма как да коментираме. 

- Изтече информация за 5 млн. евро...

- Не, няма как да коментираме. Цената, за която беше продаден Мисиджан, напълно ни устройва. Играчът също беше доволен. Мисля, че направихме един много добър трансфер в подходящия момент, защото все пак има играчи, които дълго време са при нас и са на добра възраст, което ги кара в един момент да търсят по-нататъшно развитие и ние също това трябва да го осъзнаем. Колкото и да не ни се иска да се разделяме с някои играчи, просто бихме ги демотивирали, ако ги задържим за дълго време извън тяхното желание. 

- Изигра ли роля за тази продажба и невлизането в групите на Шампионската лига, защото знаем, че Лига Европа не носи толкова приходи, а същевременно бюджетът на Лудогорец е сериозен и вие сте си направили определени разчети?

- Не. Ние сме поставяли за цел да продадем до двама играчи, което носи значителни приходи на клуба, защото ние продаваме скъпо и продаваме в сериозни първенства. За нас е едно добро постижение, ако успеем да продадем на добра цена, каквато сме определили ние, до двама наши футболисти и съответно да се подсилим с нови, които идват с желание и амбиции да се доказват. Това дава някакво освеждаване в клуба и повече конкуренция. 

- Групите в Лига Европа промениха ли в някаква степен бюджетния план на Лудогорец за този сезон?

- Не, аз смятам, че в групите на Лига Европа също има достатъчно средства, които се отпускат на клубовете в тази фаза. Няма как да повлияят на бюджета, плюс това и продажбите, които направихме и на Мисиджан, и на Игор Пластун също попълват доста добре касата на клуба и Лудогорец няма тема с финансите, поне за тази 2018/2019 състезателна година. 

- Миналата седмица правихме интервю с Владо Стоянов, който ни разказа за всички перипетии, през които мина за възстановяването си. Комплименти за вас и за целия клуб, че застана зад гърба му, защото и той самият призна, че клубове от големи първенства като Испания и Англия загърбват играчите си в такива периоди. Вие не го направихте. Какво ви струваше цялата тази сага с Владо Стоянов? 

- Тук говорим за морал. Аз съм също на мнение, че не само много малко клубове в България, но и в Европа биха застанали така, както застанахме ние зад играча и направихме и невъзможното да го върнем отново на терена, при положение, че всички го бяха отписали. Но Лудогорец има много морал и винаги, когато наш играч е контузен, ние правим най-доброто за него. Не само за Владо, за Анисе, за Лукас Саша... В момента му направиха специална операция в Порто, Анисе също се оперира при светилото д-р Кугат в Барселона. Винаги ги пращаме на най-доброто място, нищо че струва доста по-скъпо не само като медицински разходи, но и като хотели, пътувания и т.н. Ние се стремим нашите играчи да получат най-доброто и дай Боже да се върнат на терена живи и здрави. 

- Самият Владо Стоянов призна, че това лечение е било уникално по рода си и въобще подобен проблем е бил уникален по рода си...

- Самият той ще бъде тема на много бъдещи конференции на светила в света на хирургията, тъй като това е нещо, което за първи път се случва. 

- Това със сигурност носи имидж за вас, а не само голям разход, нали така?

- Не, имидж не носи, носи имидж на хирурга и докторите. Ние само платихме сметката. За да приключим тази тема, аз смятам,че това е нормалният подход. Ние трябва да имаме морал, трябва да подкрепяме всеки един в тежките моменти в клуба - от футболистите, до чистачката и хората, които поддържат терените.

 

 

- Ще ви върна в миналото, след миналия сезон се разделихте с Димитър Димитров. Какво не се получи в работата с него и защо се стигна дотам?

- Аз не мога да правя анализи, ако трябва да се правят такива, най-добре е да говорите със спортните хора в клуба, със спортния директор, за това от кое сме били доволни и от кое не сме били доволни. Но с Пауло Аутуори искахме да вкараме някои нови неща, които ги има във всички големи клубове. Но за да можеш да ги вкараш, трябва да имаш човек, който това нещо го е работил години наред и е бил в големи клубове. Херо е един добър треньор, но за съжаление той не е имал възможност да води някой от големите грандове, независимо дали от Европа, или от Бразилия. И да може да попие знания от това, което се работи в тези клубове. Имайте предвид, че във футбола има страшно много промени в последните 10 години - и в тренировки, и в кондиционната подготовка, и във възстановяването. Страшно много се ползват компютри за всичко, много техника се ползва, която за съжаление повечето български треньори нямат възможността и практиката да я ползват. 

- Може би няма такъв български треньор, който да е работил на такова ниво, аз поне не се сещам, говорим за ниво гранд в Европа?

- Нямаме такъв треньор. 

- В крайна сметка сте принудени вече оттук-нататък Лудогорец да назначава само чуждестранни треньори. Това ли виждате като път?

- Ами ако искаме да се мерим с големи клубове от големи страни, явно това е пътят. Виждате, че и други наши отбори назначават чужденци за треньори и търсят някакво развитие. Явно това е пътят.

- С какви впечатления останахте от Пауло Аутуори от контактите, които имахте с него досега?

- Той е интелигентен човек, много е интересно да водиш разговор с него, особено за футбол, той е цяла енциклопедия - като знания, като виждания, като практика. Така че с него човек може да говори с часове, без да се умори. И то само на тема футбол. Другото нещо, което не само аз наблюдавам, а и всички в клуба, е неговата работа. Там говорим за един перфекционизъм. Времето, което се отделя на играчите и в индивидуални разговори, и в индивидуални тренировки, както после и самите тренировки на отбора, са в пъти над това, което са правили всички наши треньори досега. Като време говорим. Много неща се променят в организацията в клуба през деня и всичко това е плод на наложени практики в повечето големи клубове. 

- Това, което ми казвате, се покрива и с думите на Мисиджан. В едно от първите му интервюта в Германия той каза, че почти не се е тренирало в миналото, просто се е разчитало на цикъла сряда-събота, за да влизат играчите във форма. 

- Точно така. В момента тренировките на отбора са много по-интензивни, като тук не само Пауло Аутуори има пръст, но и самите кондиционни треньори, които назначихме. Но и интензитетът в тези тренировки ще продължи да се увеличава. Не можеш да очакваш от едни играчи, които са тренирали по определен начин през годините, да ги напънеш и изведнъж да тренират като Атлетико Мадрид. Просто ще ги съсипеш и ще има травми, контузии. Просто в рамките на една година ние ще вдигнем два пъти интензитета на тренировките и в самата подготовка и това ще си даде резултати. За всяко нещо си трябва време и специалистите, които са в щаба на Аутуори знаят какво е необходимо. Самите играчи казват, че се чувстват много добре и са много доволни и така не са тренирали никога. Потвърждават го думите и на Мисиджан, и на Кайсара навремето. При един разговор с мен преди време той ми каза, че в Германия се тренира много повече, отколкото тук. И това е пътят. Тръгваме към чужди специалисти не защото не уважаваме българските, а просто защото се опитваме нещо да надградим. 

- В този разговор с Владислав Стоянов, а после и с Ангел Петричев, и двамата казаха нещо, което направи впечатление - човешкото отношение на Аутуори към играчите. 

- Това си е начин на работа и поведение на треньора. Той е човек, който е видял много, има и голям авторитет сред играчите и този авторитет не е дело на авторитарен режим, а самите играчи го уважават. Аз за първи път не виждам някой да се сърди в съблекалнята, че не играе, че е бил изваден по-рано в мача и т.н. Това просто се дължи на уважението и респекта, който има всеки един от тях към треньорския щаб. 

- Затвърди и играта в защита Пауло Аутуори. Началото обаче със сигурност беше трудно и веднага започнаха да се прокрадват някакви мнения, че Лудогорец не бележи... Вие как гледахте на това?

- Играта в защита беше наша ахилесова пета и си спомняте, че и Херо го казваше това. Не е нещо ново и нормално беше на Аутуори това да му направи впечатление, без да му казваме изрично. Съответно още в лятната подготовка той започна да взима мерки. Всички тактически указания, които се дават, са нови за играчите, нормално е да има някакъв период от поне няколко месеца, в които отборът да започне да прави това, което изисква новият треньор. Мен това не ме притеснява. Головете ще дойдат, важното е, създаваме доста ситуации. Сега, ако можеше Аутуори да влезе и да ги вкара... Работа на нападателите е да ги завършват и от няколко ситуации да вкарват няколко гола, това е класата. Но се надявам, че и те ще се поуспокоят. Надявам се, че ще имаме и малко повече късмет, защото футболът е и късмет. Няма да забравя мача с Локомотив Пловдив - ударихме три-четири греди, спасявания, пак направихме поредния вратар герой и в крайна сметка загубихме мача от една ситуация. Така че футболът затова е интересен, защото общо взето всеки може да победи всеки. 

- Отворихте темата за нападателите. В момента Лудогорец има трима класни такива - Швиерчок, Кешеру и Брандао. Предвиждате ли, вече в този състав, през зимата Лудогорец да се раздели с някого от тях?

- Всичко зависи и какви оферти ще получим. Ако има добра оферта, може някое от момчетата да отиде в добър клуб. Но пак казвам, не ни е самоцел. Ние обикновено продаваме през лятото, стремим се да са до двама продадените. Ако се съгласят с нашите цени... Мисиджан си замина в 23:59, както се казва, по простата причина, че в последния момент Нюрнберг потвърдиха цената, която ние искахме, иначе нямаше да има сделка. До последно се чудиха, но мисля, че сега не съжаляват. Видяхте, че още при първото му влизане отбеляза гол. Така че би трябвало да са доволни от трансфера. 

- Предвиждате ли подсилване още на Лудогорец? Взехте двама чужденци и един много качествен българин, в лицето на Антон Недялков, това лято?

- Не, в момента съставът общо взето имаме не просто по двама играчи на пост, а дори по трима, че даже и по четири. Така че за момента, ако нямаме изходящи продажби или хора с изтичащи договори, с които не постигаме договорка, нямаме някакви конкретни желания. Мисля, че и треньорът не проявява интерес за нови играчи. Така че всичко зависи какво ще се случи в трансферните прозорци и играчи с изтичащи контракти дали ще ги подновят. Както и какво ще е желанието на самия треньор, в крайна сметка той ще решава кой ще продължи с Лудогорец и кой не. 

- Мнозина видяха закачка с ЦСКА-София и с Гриша Ганчев с привличането на Антон Недялков. Имаше ли нещо такова като цел?

- Не. Ние Антон Недялков от две години се опитваме да го купим. Даже бяхме отправили предложение към... тогава мисля, че още бяха Литекс, преди да станат ЦСКА. И в крайна сметка тогава не се получи, но сега успяхме да се договорим с американците и да си осигурим този играч, който ние от поне няколко години желаем. 

- Как виждате конкуренцията в България тази година?

- Конкуренцията тази година мисля, че ще е доста по-голяма. Има 3-4 отбора, които спокойно могат да се боря за титлата. Не само ЦСКА-София и Левски визирам, но и Берое. А виждате, че и Локомотив почва да набира скорост. Така че интересно ще бъде първенството. Да се надяваме, че Славия, Ботев ще вдигнат още повече нивото си и всеки ще може да бие всеки. 

- Кой виждате като основен конкурент за Лудогорец тази година? 

- Тези три отбора са тимове, които имат потенциал и то голям - бившият Литекс, Левски и Берое. 

Първа лига
9 кръг, неделя 23 септември
Ботев (Пловдив)
2:3краен резулат
Лудогорец
Стадион: "Коматево"
Съдия: Ивайло Стоянов
22
28
25
6
18
5
17
8
96
20
16
33
3
30
4
6
8
88
92
11
44
28
4-2-3-1
4-2-3-1
Титуляри
Даниел Кайзер Даниел Кайзер22 Ренан33 Ренан
Филип Филипов Филип Филипов28 Натанаел6 Натанаел
Кристиан Димитров Кристиан Димитров5 Антон Недялков3 Антон Недялков
Костадин Ничев Костадин Ничев6 Козмин Моци30 Козмин Моци
Йордан Минев Йордан Минев25 Сисиньо4 Сисиньо
Серкан Юсеин Серкан Юсеин96 Светослав Дяков18 Светослав Дяков
Радослав Терзиев Радослав Терзиев18 Яцек Горалски44 Яцек Горалски
Тодор Неделев Тодор Неделев8 Вандерсон88 Вандерсон
Антонио Вутов Антонио Вутов39 Марселиньо84 Марселиньо
Густаво Афонсо Густаво Афонсо0 Димо Бакалов7 Димо Бакалов
Диого Кампос Диого Кампос9 Клаудиу Кешерю28 Клаудиу Кешерю
Резерви
Васил Шопов Васил Шопов16 Джоди Лукоки92 Джоди Лукоки
Лъчезар Балтанов Лъчезар Балтанов17 Мей Малангу11 Мей Малангу
Стивън Петков Стивън Петков20 Лукас Саша8 Лукас Саша
Първа лига М П Р З Г точки
1 Лудогорец Лудогорец
26
19
5
2
53:14 (39)
62
2 ЦСКА-София ЦСКА-София
26
18
3
5
47:14 (33)
57
3 Левски Левски
26
17
3
6
51:24 (27)
54
4 Ботев (Пловдив) Ботев (Пловдив)
26
13
6
7
39:21 (18)
45
5 Черно море Черно море
26
12
6
8
36:34 (2)
42
6 Берое Берое
26
12
6
8
32:23 (9)
42
7 Етър Етър
26
12
4
10
30:27 (3)
40
8 Локомотив (Пловдив) Локомотив (Пловдив)
26
10
5
11
32:28 (4)
35
9 Славия Славия
26
9
6
11
28:31 (-3)
33
10 Ботев (Враца) Ботев (Враца)
26
9
4
13
29:40 (-11)
31
11 Витоша (Бистрица) Витоша (Бистрица)
26
7
4
15
17:39 (-22)
25
12 Септември (София) Септември (София)
26
6
3
17
23:52 (-29)
21
13 Дунав Дунав
26
5
5
16
25:47 (-22)
20
14 Верея Верея
26
0
6
20
12:60 (-48)
6
 • Квалификации ШЛ
 • Квалификации ЛЕ
 • Изпадане
8 халф
10 вратар
x
В игра - мин.
Голове
Жълти картони
Червени картони
Пост
Номер
Възраст

Още по темата
SPORTAL.BG
Спортни новини
Прочетена 13691

Добави коментар ›› Коментари (45)

Ботев
(Гост)
45
отговор
28 септември 2018 | 22:34

Обаче за неутралните фенове, всичко е много прозрачно. Преди всяко дерби първо Домусчо се изтропва нещо за Литекс, а на следващия ден веднага му приглася третия отбор на Лудогорец-1948. Защо не казва на Берое - бившия Олимпик тетевен? Рейтинг: 7 1

Домус Ага
(Гост)
44
отговор
28 септември 2018 | 21:44

Шампиони сме и тая години, ашколсун, машалла Рейтинг: 1 5

заслужавате си
(Гост)
43
отговор
28 септември 2018 | 21:36

да сте бедни и гладни въшки като се радвате на такива МОРАЛИСТИ!!! Големия бизнесмен който не иска 500 лв. да направи минималната заплата, че ще фалира!! Вие за него сте черноработници, които да залъже с кренвирш, за да му играят по свирката. Същия бок.лук като Ковачки който зарежда магазина за работници само след като провери резултатите след избори!!! Вив,аком синьо-зелен тумор!!! Рейтинг: 2 4

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

и сме супердоволни
(Гост)
29 септември 2018 | 07:52

Припознавачи и морал. Две противоположности. Но припознавачите продължават да философстват с тъпите си разсъждения, като че те вземат швейцарски заплати. Грух,грух! Рейтинг: 3 0

заслужавате си
(Гост)
42
отговор
28 септември 2018 | 21:36

да сте бедни и гладни въшки като се радвате на такива МОРАЛИСТИ!!! Големия бизнесмен който не иска 500 лв. да направи минималната заплата, че ще фалира!! Вие за него сте черноработници, които да залъже с кренвирш, за да му играят по свирката. Същия бок.лук като Ковачки който зарежда магазина за работници само след като провери резултатите след избори!!! Вив,аком синьо-зелен тумор!!! Рейтинг: 4 2

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

Спиридон Миленкински
(Гост)
41
отговор
28 септември 2018 | 16:15

Най-накрая се намери някой,който да сложи на място самозабравилите се червено-сини лумпени!Браво Киро,браво Домусчиев още 100 години така!!! Рейтинг: 7 7

1914
(Гост)
40
отговор
28 септември 2018 | 16:01

Този говори за морал МАЙКО МИЛА Рейтинг: 10 7

ДГДте говеда и лайногорци
(Гост)
39
отговор
28 септември 2018 | 15:55

Моралът бил разтегливо понятие...Сигурно,колкото разтеглив е гела на Парахода. Рейтинг: 8 8

Нали !
(Гост)
28 септември 2018 | 16:33

Е, друго си е да кажеш: Припознавачи и морал!!! Вижте само колко възвишено и ултраморално звучи. Рейтинг: 7 1

Лудите от Разград
(Гост)
38
отговор
28 септември 2018 | 13:23

Евала бос...Дай боже всекиму такъв собственик!!!Само така ще се оправи Българският футбол!! Рейтинг: 9 12

Спиридон Миленкински
(Гост)
37
отговор
28 септември 2018 | 12:08

Много добре казано ,човека явно има мозAк в главата си, нaй-после видяхме що е то професионaлизъм, инвестиции и мисъл за бъдещето. Благодарим ти КИРИЛ ДОМУСЧИЕВ за всичкaтa радост която ни донесе със отбора на ЛУДОГОРЕЦ, едва ли някога България ще има отбор като ЛУДОГОРЕЦ, да благодарим на Господ, че сме живи и здрави и имаме възможност да гледaме отбор като ЛИСИЦОРЕЦ. Рейтинг: 6 5

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

По добре...
(Гост)
28 септември 2018 | 13:03

Благодари на друг човек да многомилионните евроинвестиции в Кочинпарк. Рейтинг: 3 2

и още....
(Гост)
28 септември 2018 | 14:28

Естествено „многомилионните” е в кавички. Те за емблема нямат пари, тръгнали да се мерят с Киру. Новата им емблема трябва да бъде – ХИПОПОТАМ. Символизира това , че са затънали до шията в л.а.й.н.а , но ей такива уста отворили.Типично за тях. Рейтинг: 7 4

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

зелена тиква
(Гост)
36
отговор
28 септември 2018 | 12:04

смешник, назначен за милионер от ДС, да забавлява шепа делиормански катунари. 58 000 000 от парите на данъкопладците КОГА ??? Рейтинг: 23 6

алекс
(Гост)
35
отговор
28 септември 2018 | 11:27

домус боклук нали знаеш чв тиквата като падне от власт си пътник като ветко миньо тва ви харесвам на вас простите комунисти и агенти че се самоизбивате Рейтинг: 15 9

Уф
(Гост)
28 септември 2018 | 11:33

Ще му пръднеш на сайдера. Рейтинг: 6 13

алекс
(Гост)
28 септември 2018 | 14:32

поне пукрай киру аз бедното и нещастно ромче са научих да пиша на български, с български букви малку ниграмотну ама кво от тува. Рейтинг: 3 0

до алекс
(Гост)
28 септември 2018 | 20:11

Ей путаране , `нито съм ром , нито съм с ниско образование , че да се правиш на интересен.Като няма какво да отговориш си е само твой проблем. Рейтинг: 1 1

.|.
(Гост)
34
отговор
28 септември 2018 | 11:14

"Бившия Литекс", ама точно Кирчо Кимагото искаше такъв отбор в Първа лига, защото без ЦСКА в елита никой не му купуваше абонаментите, а зрителският интерес към ЮЗ В група беше в пъти по-висок от този към А група. Така че да не се прави на ощипан. И Киро, и Боби, и Боко, и Прасен имаха изгода от този вариант! Иначе, както винаги съм писал, свалям шапка на Домусчиев за акъла, организацията и нивото на професионализъм, с които управлява своя проект. Показа на всички, че и в най-забутаното място в Европа, и тук не визирам само Разград, а изостанала и мизерна България като цяло, може да се прави футбол на високо ниво. Харесва ми, че Киро разбута пластовете и накара оялите се грандове да си размърдат дупарите и да направят и те качествен скок, ако искат титли и купи. Рейтинг: 15 1

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

ha
(Гост)
33
отговор
28 септември 2018 | 11:05

Какъв съм мангал! Рейтинг: 1 14

Така е
(Гост)
28 септември 2018 | 12:17

ти шизофреник пишейки под чужди никове си делиормански мангал, за разлика от ha Рейтинг: 14 3

Синоптик
(Гост)
28 септември 2018 | 12:52

И все пак ha е голям мангал и луд по Лудогорец! Няма по-голям! А как разбира играта само!... Рейтинг: 6 7

ha
(Гост)
32
отговор
28 септември 2018 | 10:59

Цар Киро, закривай циганския катун! Полза няма от него. 30 мангала може да събере всеки, но фенове и любов не се купуват. Освободи българския футбол от присъствието на тази циганска сбирщина. Рейтинг: 21 18

до ha
(Гост)
28 септември 2018 | 11:19

Ти си последна дупка на кавала ве.Какви акъли даваш кой и какво да закрива. Рейтинг: 7 21

!
(Гост)
31
отговор
28 септември 2018 | 10:47

ГГ ще оправи всичко документално! Рейтинг: 1 5


							
						

›› Live Scores

Календар

calendar_icon
календар затвори

Всички мачове

Отворете си очите! Не съдията, а фалитът на ЦСКА ... 27 февруари 2019
През уикенда се изиграха поредните двубои от Първа лига, в които имаше всичко - емоции, хубави изпълнения и голове, комични моменти, изненадващи резултати, скандали и обвинения. Един мач обаче се открои над всички ...
Иван Иванов: Искам да стана треньор! Амбициран ... 17 март 2019
Иван Иванов, единственият защитник, който е печелил приза „Футболист на годината“ в България през този век, гостува в предаването „Код Спорт“ по ТВ+. Подобно на други наши талантливи играчи, ...

Левски | ЦСКА | Лудогорец | Първа лига | Втора лига | Национални отбори по футбол | Купа на България | Англия | Испания | Италия | Германия | Франция | Русия | Шампионска лига | Лига Европа | Мачове на живо | Волейбол | Тенис | Формула 1 | Баскетбол

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция Спортал, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция Спортал, посочване на източника и добавяне на линк към www.sportal.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Този уебсайт е собственост на Sportal Media Group

Sportal.bg is part of the Sportal Media Group network
ЕВРО2016 | Мобилни телефони | Бизнес новини | Лайфстайл | Woman.bg | Men Only | Новини | Shopping.bg Мобилен Портал

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.